Явно сме много хора със шумове в ушите или главите. Нека дискутираме...
Първото, което трябва да се направи е да се изключат инфекции на ушите, високо кръвно или нарушения на вестибулярния апарат. Това става с посещение при доктор.
След това да се изключат механични шумове - като електрически и телефонни кабели, ретранслатори за GSM-и или високоволтови кабели и трансформатори. Това става като се следи дали шумовете се появяват само на определено физическо място. Например на мен ми отне няколко месеца в нова квартира да открия откъде ми е шума от морз или факс в главата в спалнята - оказаха се два телефонни кабела под прав ъгъл насочен срещу леглото ми.
Трето - както писах - дали шума е в ушите или между ушите - в главата. Ако е в главата, е пренатоварена мозъчна дейност. Много шуми, ако човек е стресиран и има панически атаки, което освобождава повече адреналин. Това се оправя със спокойствие разбира се и различни методи да се избегне стреса. Лесно се проверява като се изпие ментов чай или валериан или чаша алкохол - до час и в полузаспало състояние шумовете ще изчезнат.
Шумовете в главата са ясни, защото черепа е като тонколона (ако мога така да се пошегувам). Невидимите био-енергии на мозъка вибрират в много високи честоти - пурпурно, бяло и розово и създават шум. Нещо като светкавицата и звука и, но на микро-ниво.
И чак при четвъртия вариант - шума в ушите, ще търсим причината чрез рефлексологията. Ето една диаграма на рефлексните точки на ушите:
http://transcendentlifestyle.com/wp-content/uploads/2011/05/auricularpoints.jpg Тялото на човека е с главата надолу, която обяснява защо е безопасно да се сложат обици само най-отдолу на меката част - иначе ще се засегне някой орган - виждах много хора с много обици насложени по-нагоре със сериозни здравословни проблеми на съответния орган.
Когато някой орган е засегнат, рефлексната точка е възбудена - тоест излъчва по-високочестотен сигнал. Ухото ни е като раковина и също усилва сигнала до ниво да се чуе като шум. Аз мисля, че природата ни е направила така, за да се самодиагностицираме. Няма да чуваме шум, ако рефлексната точка вибрира на здравословно ниво, което е с вибрациите на зеления цвят. Ако пък имаме проблеми с много органи, ще ни звучи като концерт от различни инструменти - тоест различни честоти от различните рефлексни точки.
При тези случаи трябва да се лекуват органите, за да спре шума в ушите.
Интересна е енергията и шума идващ от енергиен меридиан - няколко органа, които получават сигналите си от мозъка по една и съща "нервна магистрала" от мозъка, както и енергията от една чакра - няколко органа, които са вързани в една точка на нервната система по гръбначния стълб. Примерно при някои медитации и упражнения може да се увеличи енергията на някои центрове (чакри) и, ако не се насочи правилно, ще предизвика шум от блокажа. Ако е временно, ще отшуми за ден-два, но ако определения център е постоянно активиран, ще трябва да се правят контра-медитации и упражнение.
Надявам се, че съм помогнала - лек ден!