Автор Тема: Рефлексология (Българския вариант)  (Прочетена 17120 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Рефлексология (Българския вариант)
« -: Ноември 08, 2010, 23:29:50 pm »
От няколко месеца се каня да пусна тая тема, но нямах време, а толкова ми се искаше да споделя шокиращите си открития...

Нека да почна с малко история и в последствие да дискутираме.

Баба ми е лечителка, както и нейната майка, както и нейната и т.н. Отраснах в среда, където не се пиеха лекарства освен билкови чайчета и се масажираха "места". От едно място минаваше зъбобол, от друго главоболие, от трето спадаше температура...

Промиха ми мозъка в училище и се обърнах към съвременната медицина докато открих, че е направена за унищожаване на здравето, а не за лечение. Последните 10-тина години разучавах алтернативни медицини и дори изкарах доста курсове. Все още не свързвах това което навлезе с бум в запада - като акупунктура, енергийни меридиани, чакри, рефлексни точки и т.н. с това с което бях отраснала...докато не ми се наложи да лекувам наистина трагични случаи и ... автоматично обърнах на това с което съм отраснала, за да помогна и то работеше, а не глупостите от далечния и близкия изток и химерите за чакри, които открих, че не са нищо друго освен нашата АВТОНОМНА НЕРВНА СИСТЕМА, както е публикувана в европейските медицински журнали от няколкостотин години, ама се пропагандира като чакри.

Преди месец един клиент ми каза "Аз вярвам, че чакрите съществуват...". "Разбира се!" - му казах - "освен ако не си проспал уроците по анатомия в училище!" - и му показах диаграмата на автономната нервна система...

Сравнявайки това което се предлага сега на холистичния пазар и това което "ние си знаем" от едно време, не мога да не отбележа, че при нас е по-цялостно. Докато модерната рефлексология работи само върху рефлексните точки на краката или ръцете, ние (поне аз обучена от Баба ми) работим върху краката, ръцете, но и върху гръбначния стълб, енергийните меридиани и главата. Ефекта е неописуем. И аз не знам защо, но събирам случаи, впечатления и резултати за да си оформя една по-ясна картина на истината и пропагандата.

Ще се радвам да видя мнения. Бъдете здрави!

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Рефлексология (Българския вариант)
« Отговор #1 -: Ноември 09, 2010, 10:04:07 am »
Цитат
...да споделя шокиращите си открития...
Според мен не откриваш, а пре-откриваш неща, които са в информационното поле на Родът български от хилядолетия.  ;) Което, разбира се, в никакъв случай не омаловажава това, което правиш. Достатъчно е да си спомниш безкрайното удивление на нашите врагове от невероятно бързото възстановяване на смъртно ранените български воини, които на следващият ден отново влизат в битка. Това не е магия, а дълбоко познание за структурата на човешкото тяло на всички нива и това познание е в генофонда български.
Имал съм и лично възможност да се убедя в мигновенното действие на техники от рефлексологията върху себе си, така че съм на 100% убеден в това, което казвам. На теб искренно пожелавам успех!
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен hobbs

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 121
Re:Рефлексология (Българския вариант)
« Отговор #2 -: Ноември 09, 2010, 14:10:27 pm »
споделете как лекувате ? какви методи ? кои точки използвате зе лекуване не еди какво си ?

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Re:Рефлексология (Българския вариант)
« Отговор #3 -: Ноември 09, 2010, 23:53:28 pm »
Благодаря Миротворец! Току що получих емайл от клиентка, която твърди, че терапията и е повлияла на емоционално, духовно и физическо ниво. Интересно! След първата терапия и тя влезе в "битка" (образно казано) - напусна си дома, където я депресираха, купи си лодка, живее по Темза и сега е щастлива...

Рефлексните точки според холистичната медицина досега са (не мога да намеря схеми с приличен размер): ходила, длани, лице, глава, очи и уши заедно с енергийните меридиани.

Рефлексологията досега се концентрира върху масаж, убождане (акупунктура), томплинна или светлинна терапия на точките, която съответно изпраща енергията до органите.

Чакрите са както обясних в центровете на нашата автономна нервна система - закачам картинка.

Това което липсва обаче е връзката между тях. Абсолютно всички рефлексни центрове реагират като се стимулира единия. Например ако се третира точката на сърцето на ръката, реагира точката на сърцето на гръбнака или ходилото или ушите и прочие. Трябва! Ама не. Това е което би трябвало да се случи, обаче блокажите не го позволяват.

Интересно ми е да споделите дали сте имали "бабини" масажи и кога при кое ви е минавала болка.

В някой край на България махали ли са ви температурата с "духане" или "бръскане" на топлата вълна? При мен това беше критично дълги години и се усъвършенствувах в сваляне на температури (особено сега като забраниха амидофена) с ръце - едното ми дете вдигаше само за 20 минути температура от 37 до над 40.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Re:Рефлексология (Българския вариант)
« Отговор #4 -: Ноември 10, 2010, 00:19:56 am »
споделете как лекувате ? какви методи ? кои точки използвате зе лекуване не еди какво си ?

Точките използват акупунктуристите и рефлексологистите, повлияни от една химера, която не е напълно разбрана или още не е свързана с нашите хилядолетни генетично наследени методи - цялостни. Затова пуснах тая тема - няма вълшебни копчета никъде по тялото които да лекуват автоматично - всички те са свързани. Например ние се лекуваме като действаме не само на много точки, но и на връзките с тях, както и с билки...

Неактивен darena.666

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re:Рефлексология (Българския вариант)
« Отговор #5 -: Февруари 05, 2011, 13:50:43 pm »
Здравейте!От малка нямам доверие на съвремената медицина,но ми са се налагали интервенции.Ще ви разкажа с малко думи какво преживях.На 1.1.1998г.ме сряза рязко гръдния кош.Паднах на земята.Болката се премести на гърба и се установи в корема.Всичко това за броени мигове.И така 22дена.По принцип боледувам със и без лекарства по 3-4 дена.Отидох на лекар.Перитонит!Обявиха ме за мъртва без да могат да си обяснят как стоя права и се шегувам.Говориха за операция,която не ми гарантира живота и т.н.Позната ме заведе при др...... в София.Само с инжекции ме извади от трапа.Говорих с хора вещи в холистичнота медицина.Единственото обяснение беше че съм отключила център на самовъзтановяване или нещо подобно.Това рефлекс за самосъхранение ли е,и как е станало?Има ли нещо общо с терапията за която говориш ти?Продължавам да предпочитам билките и масажите.За професионалити пари нямам.Опитвам се да си помагам сама.Премам съвети.Между другото ние Българите сме много издържлива нация.Само дето не знаеме кое си е наше и да го уважаваме и браниме от плагиатство.Как можем да събудиме генетичната памет на нацията.Сигурно хора като теб Тина могат да помогнат.Действайте!Нека да започнем с опознаване на силите на собстения ни организъм.Как е възможно великите сили да крадът нещо от нас,а ние да не знаеме даже че го притежаваме.:Когато хората научат истината,ще намразят учените:-Забравих кой го е казал,но ми допада!УСПЕХ!

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Re:Рефлексология (Българския вариант)
« Отговор #6 -: Февруари 06, 2011, 21:12:43 pm »
На 1.1.1998г.ме сряза рязко гръдния кош.Паднах на земята.Болката се премести на гърба и се установи в корема.Всичко това за броени мигове.И така 22дена.

Емоционален срив (дробовете), вследствие на действие на близък човек, който е наранил и чувствата (сърцето) и самочувствието ти (стомаха).

Права ли съм?

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 814
Re:Рефлексология (Българския вариант)
« Отговор #7 -: Февруари 08, 2011, 15:51:20 pm »
Ще ме извиняваш, Тина, може би не е тук мястото, но да те питам, защото виждам, че се интересуваш от алтернативно лечение.
Какво ти е мнението за Joao De Deus?
http://joaobg.com/

Неактивен darena.666

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re:Рефлексология (Българския вариант)
« Отговор #8 -: Февруари 09, 2011, 21:11:28 pm »
На 1.1.1998г.ме сряза рязко гръдния кош.Паднах на земята.Болката се премести на гърба и се установи в корема.Всичко това за броени мигове.И така 22дена.

Емоционален срив (дробовете), вследствие на действие на близък човек, който е наранил и чувствата (сърцето) и самочувствието ти (стомаха).

Права ли съм?
За това си абсолютно права @---Но защо живях с перитонит 22д преди да отида на лекар?Исках да говорим за непредполагаемите или неизвестните за непросветените,възстановителни сили и възможности на човешкия организъм!Благодаря :-*

Неактивен ivi2010

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 51
Re:Рефлексология (Българския вариант)
« Отговор #9 -: Февруари 10, 2011, 14:47:51 pm »
Като дете на около 15 г.след като мина една много тежка грипна епидемия- от 27 човека в класа бяхме останали 3- най-накрая ме хвана и мен,полежах 3 дена и реших да тръгна на училище,не обичах да отсъствам.Повтори ме с такава сила,че мислех че умирам.Дадоха ми антибиотици,от които получих подкожни кръвоизливи-целите ми ръце станаха на лилави петна.Спряха антибиотика и не знаеха какво да правят.Нашите на работа,аз сама в къщи,гърчеща се от силни болки дори в очните и ушните мускули.Така продължи много време.Баба ми,която живееше на горния етаж,се разтревожи и започна да идва,когато нашите ги нямаше да ми ''бае''.Говореше тихо някакви непознати думи по няколко минути,аз се успокоявах и заспивах,така за 2/3 дена ме изправи на крака.Тя умря на 91 г.без болести със спокойно лице.Каза ни предната седмица да се сбогуваме/ние с мъжа ми живеехме далече/,защото до няколко дена чака смъртта.Беше една светица и много съжалявам,че не я разпитах за нещата,които ми ''баеше''.1,2 години преди да умре се разболя от пневмония и отказа антибиотици,защото и пречили на ''акъла''.После лекарката,която я наблюдаваше,каза че за пръв път вижда човек на тази възраст да се излекува сам без лекарства.Също така беше пукнала или счупила бедрото си.Обездвижи си го сама и проходи после,използвайки стол за опора.Не виждаше заради лекарска грешка с операции на двете очи,но знаеше всичко за нас,виждаше в душите ни.Ходеше,готвеше си и правеше всичко сама.Съжалявам,че толкова малко научих за нея,но мисля,че тъй като тя ме отгледа на ниво подсъзнание възприех много неща.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Re:Рефлексология (Българския вариант)
« Отговор #10 -: Февруари 10, 2011, 21:28:39 pm »
За това си абсолютно права @---Но защо живях с перитонит 22д преди да отида на лекар?Исках да говорим за непредполагаемите или неизвестните за непросветените,възстановителни сили и възможности на човешкия организъм!Благодаря :-*

Ума променя емоциите, емоциите променят биоенергията на тялото, а биоенергията - физическото ни тяло. Когато тялото ни е болно (по психична причина) то подава обратно сигнали на мозъка. Мозъка "знае" за причината (тоест мислите и чувствата), които са го предизвикали, ама ние сънателно подтискаме сигналите и ги игнорираме. Те се опитват да проникнат чрез кошмари, сънища и провидения и ние пак ги игнорираме...Когато не си променим емоциите и мисленето, които ще излекуват "болестта" ...отиваме на доктор, който лекува симптомите, но не причината. Отиването при доктора е "командата" на мозъка до подсъзнанието да "търси" други методи за лечение, защото "шефа не иска да знае" и подсъзнанието използва първото логично внушение, което ни е вкоренено от обществото - "доктор".

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Re:Рефлексология (Българския вариант)
« Отговор #11 -: Февруари 10, 2011, 21:37:36 pm »
Баба ми,която живееше на горния етаж,се разтревожи и започна да идва,когато нашите ги нямаше да ми ''бае''.Говореше тихо някакви непознати думи по няколко минути,аз се успокоявах и заспивах,така за 2/3 дена ме изправи на крака.

Ох - баенето! И моите Баби бяха същите. Твоята Баба докосваше ли места по тялото ти? Това са рефлексните точки или енергийните меридиани (сега го осъзнах - тогава не го знаех!)

Когато правят това, те пращат звук по меридианите или дирктно до болния орган. НО (и това е важно!) - те изпращат и емоционална и мисловна енергия, която е лекуващата. Звука, както открих сега няма значение - по скоро е като мънкане и нечленоразделни звуци, но поддържат някакъв ритъм, за който не знаех, докато не опитах. Открих, че ритъма се определя от това, която ръцете им чувстват като отговор от тялото на болния. Например свалях температура с това и се "научих" подсъзнателно.

Отне ми 6 години да проучвам, но примерно песничка в 3/4 - хоро - оправя болно стомахче, ръченица 7/8 оправя сърдечни проблеми, а 7/8 с 9/8 оправя дробове и безсъние....

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Re:Рефлексология (Българския вариант)
« Отговор #12 -: Февруари 10, 2011, 21:57:25 pm »
Ще ме извиняваш, Тина, може би не е тук мястото, но да те питам, защото виждам, че се интересуваш от алтернативно лечение.
Какво ти е мнението за Joao De Deus?
http://joaobg.com/

Не съм запозната с него, но прегледах набързо сайта му. Тук вече се притесних, както писах и в други теми - за Левашов например и за кристалите. Моето становище е, че светците не са работници на НИКОЙ, който ги използва комерсиално - да не говорим за някакви същества - като ангели например.

Нека пак да напиша моите разбирания:
- човек може лекува комерсиално САМО когато насочва собствената си енергия и физически сили за лечението.
- може само да се помоли на светци или "съществата си" за хора, които не му плащат Не напразно Ванга например е приемала подаръци, но не заплащане, когато е искала помощ от светците и духовете.)
- кристалите не могат да се дават на пациенти, защото те им развалят психичната енергия, а да се поддържа такава енергия (програмира кристал) е много по-трудно отколкото да се действа върхо по-мека и по-сродна материя - човек. (по-добре всеки да си купи кристал и да се научи как да си го програмира и поддържа!)
- Рейки е комерсиално движение, което причинява повече вреда отколкото полза (има някои елементи на лечение с ръце, което е много древно в нашите земи).
- Чакри и аури са модерни "понятия", внесени от Индия и Пакистан, които в Европа сме открили от 300 години с официалната си медицина, а имаме схеми за тях по нашите пити, баници, китеници и гробове от още най-малко 1000 години.

Сигурно има още какво да пиша, ама това е най-наболялото в момента.
« Последна редакция: Февруари 10, 2011, 22:17:14 pm от Tina »

Неактивен ivi2010

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 51
Re:Рефлексология (Българския вариант)
« Отговор #13 -: Февруари 11, 2011, 10:25:18 am »
Благодаря, Тина, за припомнянето,да баба ми ме докосваше по челото,по ръцете,но не си спомням с подробности.Спомням си,за всички трудни моменти в младежкия ми живот тя беше на моя страна и ме успокояваше,че всичко ще премине,противно на родителите ми,които след всяка моя минимална грешка се държаха сякаш свършва светът.Позитивното,добротата лекува и поддържа здравето,но защо ни е толкова трудно да го разберем.И имаш право,че определена музика лекува,дава енергия,но има и поредиза от звуци,която не можем да наречем музика,която убива душевността,предизвиква нужда от дрога,води до низки страсти.

Неактивен ivi2010

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 51
Re:Рефлексология (Българския вариант)
« Отговор #14 -: Февруари 11, 2011, 10:38:17 am »
Относно рейки- напоследък се интересувах от действието върху мозъка на човека със инфра ниски звуци -под 10 Hz /от 5 до 8 Hz-тук специалистите могат да се изкажат/.Доколкото разбирам т.нар. инициализиране в рейки,което на запад се заплаща по 200е,е действие точно с такива звуци,които не се чуват от човека,но се възприемат от мозъка и може да му бъде внушено каквото инициализиращият поиска, потвърждение е и факта,че те трябва постоянно да са в контакт с ''учителя''си.После се минава на друго по-високо ниво,което струва 500/600 евро.Това е пример на mind control,не знам как не ги е страх тези хора,които в България не са малко,да допускат да бъдат контролирани по такъв начин.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27