Автор Тема: Търси се "чисто" място за живот в планината  (Прочетена 44704 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bullet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 64
Re:Търси се "чисто" място за живот в планината
« Отговор #75 -: Август 17, 2011, 15:44:54 pm »
Ами китайските войски са на границата с Тексас и чакат правилното време да навлязат в Щатите, освен това нали знаете, че САЩ не могат да върнат дълга си към Китай...та затова вече се изграждат китайски автономни градове в Щатите, земя срещу дълг...та затова китайски, относно немския и аз не мога да го сметна още, но германците винаги са с афинитет към азиатци, араби, дори не изпратиха в Либия армия, ама ще делят и те.

Относно домашното образование, неофициално има много семейства, обучаващи децата си по тази система тук. Имат дори сайт, провеждат конференции на тази тема, нещата се развиват, а пък МОН ще клекне, защото като им скръцнат със зъби от презокеана, ще признаят набързо дипломите.

Неактивен Iveta

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 265
Re:Търси се "чисто" място за живот в планинат&#
« Отговор #76 -: Август 18, 2011, 23:38:07 pm »
като пример на последните няколко поста можем да кажем, че това са амишите - http://ide.li/article2614.html , като един от принципите им е "Животът е твърде кратък, за да се ненавиждаме, а сърцата ни са твърде скъпи, за да ги разбиваме."

« Последна редакция: Август 18, 2011, 23:40:20 pm от Iveta »
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен Sekhmet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 139
Re:Търси се "чисто" място за живот в планината
« Отговор #77 -: Август 19, 2011, 15:21:48 pm »
Цитат
Първите и най-важни стъпки са, как да си осигуриш достатъчно пари за текущите ти разходи по ток, телефон, интернет, хляб, здравеопазване и др. неща, които не можеш да си ги произведеш в двора.
Един много важен момент за всички хора, които са бедни..... Значи Природата пак е за хората с пари.... Ами ако нямаш спестявания..... обречен си все пак да служиш на машината за пари... или може би да се докоснеш до Природата ставайки клошар и неслужейки на корпорации и бос-ове....? Имаш ли разрешение за по-бедните, които също искат да се докоснат до природата?
« Последна редакция: Август 19, 2011, 15:25:26 pm от Sekhmet »

Неактивен Iveta

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 265
Re:Търси се "чисто" място за живот в планината
« Отговор #78 -: Август 19, 2011, 22:01:06 pm »
Да, трудно, но кое хубаво и ценно в живота идва лесно и без усилие!?
Природата е за всички! Е, да трябва да служиш на някого (човек винаги служи на някого или нещо) или на себе си, като станеш сам шеф и се пробваш в селския туризъм, например.
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен Iveta

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 265
Re:Търси се "чисто" място за живот в планината
« Отговор #79 -: Септември 18, 2011, 21:31:34 pm »
Най-чистите държави в света - http://relax.rozali.com/turizam-polezno/p17051.html
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 322
Re:Търси се "чисто" място за живот в планината
« Отговор #80 -: Февруари 03, 2012, 17:20:25 pm »
Аз моето райско кътче го открих на 25км. от София.Боснек.

http://www.bosnek.com/

Интересна е легендата за пресъхващият извор с жива вода,която била лековита.Само,че сега е каптирана,и тече от чешма..С глава на...крокодил!Както и да..Екологично чист район,река Струма,планина,язовир Студена,и в добавка най дългата пещера в Бг.Духлата.Все още се намират имоти на смешни пари,та почвам да действам.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Търси се "чисто" място за живот в планината
« Отговор #81 -: Февруари 15, 2012, 12:03:50 pm »
Това за постоянно местоживеене или само за отпуските? Ама все едно, важното е човек да има своето райско кътче, където  да отиде при нужда. Поздравления!   :)
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 322
Re:Търси се "чисто" място за живот в планината
« Отговор #82 -: Февруари 15, 2012, 12:09:44 pm »
Как дойде..За сега,май само временно..ама като няма училище там.. :(

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 828
Re: Търси се "чисто" място за живот в планината
« Отговор #83 -: Април 24, 2012, 10:54:41 am »

... или може би да се докоснеш до Природата ставайки клошар и неслужейки на корпорации и бос-ове....? Имаш ли разрешение за по-бедните, които също искат да се докоснат до природата?


                                                      "Американец живее без пари от 12 години"

За последните 12 години американецът Даниел Суело (на снимката) не е изкарал и един долар. Той също така не е получавал пари и същевременно- не е харчил и цент. Защото той е човекът, който отказа парите...

През 2000 г. Даниел Суело взема решението да заживее без пукнат цент и се настанява в пещера в щата Юта. Освен че няма пари в себе си, мъжът оставя на цивилизацията личните си документи, шофьорската книжка и дори името си... Някога с фамилия Шелбергер, днес той носи името Суело, което на испански значи земя.

Суело живее от риболов, от изхвърлена на боклука или донесена от приятели храна, понякога от лов. „Живея без един цент от 2000 година“, разказва той в сайта си в интернет. „Не приемам пари или размяна, не използвам талони за храна, нито правителствени помощи“, обяснява той на интернет- потребителите, задаващи му въпроси като „Смятате ли,че парите са измислени от дявола?“; „Искам да живея без пари, но какво ще стане, ако имам жена и семейство?“; „Как си набавяте очила и зъболекарски услуги?“; „Екстремист ли сте?“ и „Защо тормозите хората?“.

Суело обяснява, че се е отказал дори от бартера, защото не желае да разменя „с други индивиди от този свят“ и вместо това предпочита да има отношения с „с Вселената, Бог и ако щете, с дивите животни“.

По следите на човека, който отказа парите, Daily Mail съобщава, че той произхожда от религиозно семейство и се отнася към вярата си изключително сериозно. Така Суело стига до заключението, че парите и конфликтите, които те създават, не са нито добри, нито християнски. Той води блог от публичната библиотека в града от 2006 г., а през март 2012 г. стана герой на книгата The Man Who Quit Money.

Неговият биограф Марк Съндийн разказва, че когато през 2000 г. 39-годишният тогава Суело решава да промени радикално начина си на живот, „той не е нито психичноболен, нито дрогиран“. „Той произхожда от добро семейство и е завършил университет“, разказва Съндийн:

„Той не очаква един ден всички да живеят в пещери, но се надява, че някога парите ще загубят стойност“.

Надежда, която получи известно ехо с финансовата криза.
http://profit.bg/news/Amerikanets-zhivee-bez-pari-ot-12-godini//nid-90277.html#

 

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 322
Re: Търси се "чисто" място за живот в планината
« Отговор #84 -: Април 24, 2012, 11:06:46 am »
Аааа,чак в такива крайности не ми се изпада.Пък и обичам парите.И те си ме обичат..Чак да живея като битник..айде няма нужда
Тоя е поредното объркано човече..Парите не са източник на всичко зло.С парите можеш да направиш и много добри и много гадни неща..Ръката дето държи ножа прави избора,а не ножа..Той е само инструмент..Както и парите.
« Последна редакция: Април 24, 2012, 11:09:44 am от konstantin2007 »

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: Търси се "чисто" място за живот в планината
« Отговор #85 -: Април 24, 2012, 23:03:35 pm »
Много са ми интересни критериите и желанията на хората ... да живеят на чисто `място` или самите те да поддържат света около себе си чист. Правят впечатление и тези статистики и изследвания за най-чистите държави. Сякаш както има граници по земя има и такива по въздух и вода. И едните замърсени и нелицеприятни територии не могат и не влияят на чистите... като на една Хърватия, която е в челната петица и е най-близо до нас.
Отбелязва се, ролята на индустрията както и унищожаването или запазването на природно-дадени ресурси, с човешката грижа и намеса във всичко това. И като цяло, аз не мисля да заживея другаде, дори и на българска територия, със самочувствието и съзнанието, че ще замърсявам по-малко с битовите си отпадъци, физиологичните или просто вредния си навик на пушачка.
Парите нямат пряка връзка с това да отидеш да живееш на чист въздух, до момента, в който отидеш някъде, т.е. си си закупил ако е нужно определена територия и се опитваш да живееш по природните закони. Като караш автомобил с олиото от изпържените картофи, извършваш естествените си биологични нужди ... на места, където не би замърсил водоем, почва или въздух-ът с изгореното и ненужно...
С няколко думи. Като човешки същества живеещи в цивилизация и сред природата, имаме достатъчно видим напредък в пречиствателни и други удобни и полезни технологии. Все пак и като биологични същества, които не разчитат, че има Аптека в гората обслужвана от Бухалът, а нужното за жените ще им се носи от самодиви всеки месец, а за мъжете при травми или други инцеденти орелът и Рамбо ще ги обгрижват- си мисля, че всяко решение за търсене на чисто място сред природата, само ще се отрази на природата, но не и толкова върху продължителността на живот и някакъв съществен смисъл, да ти намерят здравото мъртво тяло един ден за пример на поколенията.
В такова каквото сме си `постелили` е по-важно да участваме активно в редуциране от ненужно замърсяване и пречистване на това, което сме замърсили вече. А не като вируси (както отбелязваше Агент Смит от Матрицата) да пъплим и да изсмукваме само без нищо да правим и да създаваме.
« Последна редакция: Април 24, 2012, 23:04:47 pm от Princess_Deja »
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен @dito

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re: Търси се "чисто" място за живот в планината
« Отговор #86 -: Ноември 24, 2016, 02:57:11 am »
Здравейте, поздравявам Instinct за идеята му да бъде още по-близо до природата.
Нямам много наблюдения за места, Но със сигурност Има.
Колкото до детайлите, като например колко боклуци има, мисля, че Самата идея да си близо до природата е добър пример за Връзката ни с нея. От нас самите зависи как ще взаимодействаме и колко добре ще общуваме с хората, пък дори и да има за какво да се "оплачем", това е временно. Който иска намира начини;)
Успех!

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
51 Отговора
26295 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
5807 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
1 Отговора
4199 Прегледи
Последна публикация Октомври 25, 2008, 23:31:38 pm
от Peacekeeper
7 Отговора
6090 Прегледи
Последна публикация Юли 10, 2009, 02:21:19 am
от Peacekeeper
0 Отговора
2618 Прегледи
Последна публикация Февруари 05, 2010, 12:42:15 pm
от Astronomer

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27