Мисля, че идеята е страхотна. Водят България за най-екологичната държава в европейския съюз по добив на ток, обаче природата на страната ни е замърсена и умира. Не се полагат грижи заради егоистични оправдания като ,,вече е късно'' ,,никой не го прави'' и ,,аз не замърсявам''. Не е ли крайно време да покажем отговорност и морал по тази тема?
,,Вече е късно'' - Защо да е късно? Ти в момента си жив, планетата ни е жива, значи има време. По какъв начин сме закъснели да покажем отговорност и морал към майката земя на която, ние всички сме деца? Какво имаш предвид под ,,късно''? Късно, не е ли, когато вече на земята не е останало живот, не дава плод, не вали дъжд? Как така ,,вече'' е късно? Ами преди 10 години пак ли беше късно? А преди 100 години пак ли е било късно? А след още 1 век в бъдещето пак ли ще е късно? Нека спрем да се оправдаваме и да почнем да мислим и да действаме едновременно.
,,Никой не го прави'' - ами почни ти да го правиш и ти ще си първия, уникален, който е проявил здрав разум. Защо трябва да чакаме друг да започне нещо? Защо искаш да си от онези, които сляпо следват мнения и действия на други?
,,Аз не замърсявам'' - така ли? Ами какво ще кажеш за всичките ежедневни отпадъци от храна, бензин и т.н.
Някой все пак се е сетил. Браво на човекът, който се е сетил да публикува тази тема във форума. Нека, ние от XNETBG, да покажем мисъл и действие и наистина да се организираме да направим нещо. Нека да хвърлим едно камъче в океана и да оставим вълните да изминат пътя си. Туко виж ако сериозно почнем да се занимаваме може и да доведем българския народ до нова ера, където всеки мисли и действа вместо да слуша и да следва. Нека да почнем като засадим няколко дръвчета, това ще накара даже и онези, които слушат и следват да се замислят и да действат. На път сме към един апокалиптичен свят или към пълно унищожение заради хора, които страстта им е да трупат пари като ни поробват и убиват. 300 човека на тази земя са по богати от половината население на планетата Земя. Ако няма хора, които да поведат другите към добрата кауза, които да засяват мисъл в мозъка на слепите, които да създават водачи, как по точно ще прогледне най-накрая масата през купищата конспирации, как ще се опазим от геноцид, как ще направим разлика?
- Бихте ли участвали?
Аз бих и искам да участвам в такава кауза да помогнем да опазим природата.
Не мисля, че са нужни много хора. Нужни са няколко, които да са сериозни. 5 човека е добра бройка, да!
Мястото на което искаме да засадим дърво може да е вече замърсено. Може да е нужно да почистим преди това, за целта ще е добре да се предопредят всички да си носят ръкавици, найлонови пликчета и т.н.
Мисля, че никой не го прави, защото никой не се е поинтересувал. Повечето предпочитат да се пъшкулизират в тях или за тях е много по важно да се поинтересуват за най-новата мода, или за най-новата кола, или за резултатът на някой мач, защото изглежда, че в днешното общество тези неща са в пъти по важни.