Автор Тема: Паразитни мисли  (Прочетена 17348 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен m2f

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 581
  • Животът е изумително приключение
Re: Паразитни мисли - как да се отървем от тях?
« Отговор #30 -: Декември 16, 2012, 00:26:41 am »
Вече ги разпознавам за броени секунди, даже една-две, веднага след като са възникнали, но от време на време ми отнема и повече.
Въпросът ми е как може да се отървем от тях? Как можем да избегнем изобщо да ги имаме? Както знаем, мислите могат да се материализират, те определят настоящето или казано по друг начин - духът владее материята, затова е най-добре изобщо да ги нямаме.
Нереалистично е съвсем да изчезнат чрез контролиране, защото човек не може да поддържа вниманието си непрекъснато, все някога се изтървава контрола...Но! Ако като цяло се създадат навици да се търси положителното във всяка ситуация, след време това сработва самО и служи като превенция на зациклянето в негативността. Някак си ти става рефлекс да търсиш светлината в тунела...
Има различни техники: една от тях е бързо да пресечеш такава мисъл - още в зародиш, защото с времето тя набира енергия и сила. Друга техника е  напротив - да усилиш до карикатурност негативната мисъл, така, че да стане като водевил...Има техники от НЛП, които са много успешни: представяш си ситуацията която те разстройва, но все едно я гледаш на кино от последния ред. После махаш звука, после правиш картината черно - бяла, после я смаляваш и накрая я размазваш...и от нея нищо не остава.
Проблемът с негативните мисли, обаче се крие в страховете ни. Не са опасни негативните мисли, а чувството, което те създават в нас, особено ,ако го задържаме по-дълго време в себе си /т.е. ако циклим върху него/...От една негативна мисъл не се случва нищо, но от сериозно практикувано емоционално страдание или страх - да. Така се раждат всъщност болестите.
Най-правилния начин да се справим с негативните мисли според мен е да посрещнем и отработим страховете си. Психолозите с това си изкарват хляба всъщност.
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен Passiflora

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 215
Re: Паразитни мисли - как да се отървем от тях?
« Отговор #31 -: Декември 16, 2012, 01:42:16 am »
Ей тва беше и моя проблем като изгледах филма "Тайната". Един месец бях като обсебена!

Има една думичка "СТРАХ"!!!
Ей това е страх:
Както знаем, мислите могат да се материализират,

Научи се да го премахваш. И мен всяка сутрин ме будят (кой и аз не знам, но е факт, че се случва) около 3-4 часа сутринта с някой ужасяващ сън... Повъртя се из леглото, преди по-малко като ме мързеше ставах и коремни преси и лицеви опори съм правила... Ама после пак си заспивам...
Просто спирам да мисля за това.
То ако ставало така: мисля си и хоп случва се. К'ва каша щеше да станееее... ::)
Не е чак толкоз лесно, не се притеснявай!
А и същата теория твърди, че една положителна мисъл неутрализира многократно отрицателните! Ами възползвай се от тази "вратичка" и си гледай спокойствието! :dance2: 

Неактивен Tangrata_

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 464
Re: Паразитни мисли - как да се отървем от тях?
« Отговор #32 -: Декември 16, 2012, 03:38:07 am »
Отдавна не се е случвало сън да успее да ме уплаши. Още като бях около 18 взех да се гавря с чудовищата и да се държа приятелски с тях. А с времето съвсем изчезнаха. Просто не виждам как сън, роден от твоя мозък ще те плаши. В крайна сметка кой е господаря на илюзиите?

Тъй и тъй съм почнал да пиша. По темата.
Наблюдавай си цялостното битие. Съзнанието. До колко си харесваш живота, поведението, отношенията с хората, целите, пътищата, постиженията. До колко си честен със себе си, колко мързелив. Дали отлагаш задачите си. Дали приемаш случките в живота си. Какво ядеш, как го ядеш. Колко и как тренираш. Как спиш. С какви хора общуваш. Болен ли си, от какво. Уморяваш ли се. Имаш ли периоди да не си уморен? Вярваш ли в себе си? А в живота? А в хората? Постигаш ли целите си? Поставяш ли си цели?
И тн и тн.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27