Автор Тема: Паразитни мисли  (Прочетена 13060 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен 396

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 139
 • xaumana@abv.bg
Re:Паразитни мисли
« Отговор #15 -: Април 25, 2011, 14:04:14 pm »
Не се притеснявай. Рано или късно- щом правиш подобен пост явно е, че си стигнал критичен пик, в който започваш вече сериозно да търсиш Себе си.
Няма да можеш да различиш твоите от чуждите мисли, ако тръгнеш да мислиш и анализираш. Е- може помогне до известна степен, но като цяло няма да си се отделечил много от дървото, че да спрат те удрят ябълки по главата :Д.
Има само един начин, който е в основата на всичко. Ти няма само да различаваш твоите от чуждите мисли- но и ще спреш тотално тяхната манипулативна роля.
А това, което искаш- а именно спирането притока на чужди мисли- ще е само страничен ефект на това, което ще направиш.

Спри всички мисли.
Всеки път, що думи нахлуят в ума ти- спри ги. Пробвай със сила и воля да ги спреш. После пробвай, като ги оставиш да си текат. Пробвай каквото искаш, както искаш/чустваш, че най да ти спомага. Идеята е да спреш Всякакви мисли!
Просто нали- но идва голямо предизвикателство за теб ако решиш да направиш това.


И ти можеш с ръка на сърцето да съветваш някого това, при положение че си нямаш и на идея нито как се прави нито имаш какъвто и да е резултат или напредък да покаже шв това нещо ? ? ? ? ? ? ? ? ?


И го казваш ей така на някой който вероятно (а не задължително) търси себе си в момента и няма време или сиил да преценява дали си поредния кретен или не ? ? ? ? ?

Неактивен Maq

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re:Паразитни мисли
« Отговор #16 -: Април 25, 2011, 14:46:43 pm »
Моите мисли са си мои,техния произход е от мен.Чуждите са несъзнателно улавяни или целенасочено.
Щом изоставя анализата и пусна потока без да мисля не мислиш ли,че тогава не ще мога да правя разлика?Въпроса е,че не знаем как да контролираме(или поне аз) изпускането и приемането в пространството на нашите мисли.
Представи си едно общество от телепати,и някой от тях реши да се скрие от другите.Как ще го направи?Като пусне потока и се обърка от течащата река носещ се по нея?Или като направи "дупка" в земята където неговият приток няма да се влива в голямата река и ще потъва и скрива така че другите да нямат допир.
396 е прав.И аз мисля,че не си много наясно.
Ние сме излъчватели-приемници и в контрола на тези процели според мен се крие отговора.Аз по принцип се поставям в огледална сфера и отразявам чуждото излъчване,разбира се засилвам своите мисли,така разликата между моите и тези на другите става различима.

Неактивен onlyflameone

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re:Паразитни мисли
« Отговор #17 -: Април 25, 2011, 17:29:11 pm »
ако виждаме нещо червено и малко на около 50-60 метра пред нас- всеки би го описал според самият себе си. Един би казал 'това е червена малка топка', втори би рекъл 'това е нещо искрено и чисто, що носи цвета на кръвта', трети прочие. Искам да кажа, че всеки за себе си казва истина. Истината е една обаче през призмата на всеки един от нас тя изглежда по различен начин. Т.е.- имаме едно и също равенство- ала всеки рационализира или усложнява едно и също нещо. Макар и по коренно различен начин да е представена всяка една от страните на равенството и съответно изглеждат двете нагледно по съвсем различен начин- те са равни.
Аз не казам да го направи, а просто дадох избор. Ти избираш.
Всяка дума написана рефлектира по различен начин на всеки един от нас- и носи съответно последствия- някои го усещат вече явно.
Всички сме прави.
« Последна редакция: Април 25, 2011, 17:31:23 pm от onlyflameone »
преди чистотата на мислите е чистотата на духа

Неактивен 396

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 139
 • xaumana@abv.bg
Re:Паразитни мисли
« Отговор #18 -: Април 25, 2011, 23:31:49 pm »
Всички сме прави.


Тия ги разправяй на друг, че всички били прави.

Може да се мисля за езотерик, но не съм си изоставил разума.

Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 898
Re:Паразитни мисли
« Отговор #19 -: Април 26, 2011, 08:57:59 am »
Не знам защо намесихте Висши азове и антени,демони , ангели и подобни.Аз имам натрапчеви мисли, който в известна степен съм преборила.Пак се появяват но по рядко.Получават се от стрес,от внезапна травма.Обикновенно човека които страда от тях е доста умен и поради това се опитва всячески да се пребори с тях,но тази борба води до изтощение и още по голям наплив на такива мисли които вече трудно контролираме.Преди години от тях достигах до задушаване от страх.Трябва намесата на специалист.Аз лично тогава съчетах няколко неща, Психолог, духовно търсене ,танци и много четене,гледане и слушане на велели,позитивни неща.Така се преборих с тях.Сега се появяват когато изпадна в депресия,иначе никакви ги няма.Наещото обаче което най ми помогна от всички методи,въпреки че ги извършвах едновременно ,беше да мечтая.Колкото се може по често и най вече да изместя натрапчива мисъл.Мечтаех ,за всичко което може да ви дойде на ум, за домашен любимец,за дом,за прекрасна ваканция,за......И така за около година се преборих с тях.На психолог ходих само 2 пъти,но човека ми даде добра насока.Появеше ли се натрапчива мисъл,веднага намирах за какво да мечетая, налагаше се да следя много стриктно мислите си,защото често в началото мечтата се превръщаше в кошмар,но с времето ги преборих.

Неактивен onlyflameone

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re:Паразитни мисли
« Отговор #20 -: Април 26, 2011, 10:55:17 am »
396 - ако не искаш да си изоставяш разума, тогава го разшири.
Мислите са толкова мощни, знам че знаеш, та те реализират всичко за теб. Ако силно вярваш в ангели и демони- знай ти такива неща ще започнеш наистина да виждаш в един момент с две си очи. И не само виждаш, ами всеки начин за възприемане на всяко едно нещо в живота ти ще се описва за теб по такъв начин, че да има смисъл, това което убеден си във. Всичко го има и всеки казва истина според себе си. Ако истината можеше да се представи само по един единствен начин и да изглежда еднакво за всички нас- нИма би имало смисъл всичко, което изживяваш тук и сега? Да има смисъл всичко- нож с две остриета. Веднъж нищо не би било забавно, ако нямаше смисъл нали? И другата страна на острието е, че може прекалено много потънеш и самозабравиш се в тази 'смислена' игра, която си наричаме, по принцип и удостояваме с названието- 'Реален Живот'.
eses - може да имаш странни мисли, които не изглеждат, като твои и ако им позволиш (съзнателно или не) те биха започнали да се проявяват, толкова силно и ясно, че дори би чула, как гласовете не са твой- рано или късно. Все едно, друг говори ти в твоята глава, що често трудно би описала гласа- няма значение. Това, което е, че си открила правилното лекарство, а именно- Да Мечтаеш! И какво е в основата на една мечта? Само едно е то- Вярата.
Браво!
« Последна редакция: Април 26, 2011, 11:13:55 am от onlyflameone »
преди чистотата на мислите е чистотата на духа

Неактивен 396

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 139
 • xaumana@abv.bg
Re:Паразитни мисли
« Отговор #21 -: Април 26, 2011, 11:19:39 am »
396- мислите са толкова мощни, знам че знаеш, та те реализират всичко за теб. Ако силно вярваш в ангели и демони- знай ти такива неща ще започнеш наистина да виждаш в един момент с две си очи. И не само виждаш, ами всеки начин за възприемане на всяко едно нещо в живота ти ще се описва за теб по такъв начин, че да има смисъл, това което убеден си във. Всичко го има и всеки казва истина според себе си. Ако истината можеше да се представи само по един единствен начин и да изглежда еднакво за всички нас- нИма би имало смисъл всичко, което изживяваш тук и сега?


Има разлика. Едно е да изживяваш искрено и открито това, което изживяваш и чувстваш - и друго е да те е грижа дали това е обективна истина или не.

Проблемът на хората е че или са обсебеин от лъжата, или са обсебени от иситната, и като цяло винаги са обсебени от нещо, включително и от обективната истина.


В случая не казвам кой какво да преживява, и не казвам че някой е задължен да преживява обективната истина. В случая казвам, че човек трябва да познава кое е истина и кое е лъжа, без да дискриминира някое от двете.


Да дискриминираш лъжата означава да подтискаш субективните си изживявания. А да дискриминираш истината означава да подтискаш обективността като я изкривяваш.
В крайна сметка целия пробле мидва от това, че човек като цяло не е сквикнал да върши това, което мисли. Вместо това той живее в измислен свят - ако чуждо същество не познаваше човека и не знаеше, че той е способе нда мисли и съдеше за човека само по външния му физически живот, щеше да си помисли, че човекът не иска да живее особено, понеже нищо не се случва около него.Какъв е проблемът, ако някой има паразитни мисли? Отива и ги осъществява! Отива и жевее! Отива да бъде искрен - да живее според това, което мисли!

И бързо ще стане ясно коя мисъ ле паразитна и коя не. Много бързо.

Изправиш ли се пред страховете си, много бързо ще стане ясно кой стра хе истински и кой е вменен.

Но хората не са свикнали да се учат от живота си, те знаят само как се бяга от него.

Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 898
Re:Паразитни мисли
« Отговор #22 -: Април 26, 2011, 11:27:33 am »

eses - може да имаш странни мисли, които не изглеждат, като твои и ако им позволиш (съзнателно или не) те биха започнали да се проявяват, толкова силно и ясно, че дори би чула, как гласовете не са твой- рано или късно. Все едно, друг говори ти в твоята глава, що често трудно би описала гласа- няма значение.
Браво!
Гласове чува човек, преди да заспи,когато се унася и чува ясно отделни думи,въпроси ,звуци и тн.Когато започнах да ги забелязвам много се стреснах, после разбрах ,че е естествен процес.Обаче ако говорим за някакво чуване на гласове в съзнателно състояние,смятам ,без да съм специалист,че човека има някакъв психологичен проблем.Аз лично вярвам в ангели,често им говоря,а те по един или друг начин ми отговарят с събития,нещо прочетено,дочут чужд разговор и подобни,но никой и никога не ми е говорил с глас в моята глава.Не отричам че е възможно част от мислите да не са мой,но аз това го разбирам ,само по едно, дали има нова информация в тях.Това с гласовете не ми звучи здравословно.

Неактивен onlyflameone

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re:Паразитни мисли
« Отговор #23 -: Април 26, 2011, 11:32:33 am »
Това, което мислиш, е правилно, а това което отричаш- няма да го бъде повече за теб.

eses- ако държиш на знаци (и тези, които са добри в откриване и разчитане), тогава Виж часът- точните цифри- в които аз Поставям всеки нов пост- има ли нещо? можеш ли да вникнещ. Виж как е закодирана истината сама.
« Последна редакция: Април 26, 2011, 11:44:52 am от onlyflameone »
преди чистотата на мислите е чистотата на духа

Неактивен 396

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 139
 • xaumana@abv.bg
Re:Паразитни мисли
« Отговор #24 -: Април 26, 2011, 11:44:24 am »
Виш как е закодирана истината сама.

Точно така. Баш истината е закодирана.

Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 898
Re:Паразитни мисли
« Отговор #25 -: Април 26, 2011, 11:44:55 am »
Като ще гледам цифри,виж и ти моите  ;D
Посланичта са навсякъде,но като цяло първо слушам изживяванията и усещанията си,защото те са най точния барометър за мен.

ПС. Уааау, стана дори по добре от колкото очаквах
« Последна редакция: Април 26, 2011, 11:46:27 am от eses »

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Паразитни мисли
« Отговор #26 -: Април 26, 2011, 17:29:35 pm »

Реално така е, именно искреността, поемането на инициатива да живееш живота си решава паразитните мисли. Посрещането на страховете.

Но пък именно липсата на тази инициатива ги поражда.

Затова е много трудно да се изпълни това, което казваш от някой, който има прекалено много паразитни мисли. Защото именно паразитните мисли го спират да действа в реалността.

Има и други, помощни решения за справяне с проблема. Решението, което ти предлагаш е кардинално, но пък най-трудно.
Те всъщност хората писаха за някои от тези по-малки решения.
Позитивно мислене, позитивни действия, занимания, танци, изкуства, убеждения и тн.

Има и друго - липса на смиреност. Неприемане на реалността такава, каквато е. Неприемане на това, което ти се дава за момента и искане на повече.
Оттам нататък това искане на повече може да е оправдано, може да не е оправдано. Но пробваш, изправяш се в реалността с действия и проверяваш. Рискуваш времето и силите си за да грабнеш по-големия кокал. Съответно ще трябва да пуснеш по-малкия. Пак опираме до изправяне срещу страх. Страх какъв ще е резултата.


А тези ангели, демони, гласове и не знам какви, дори и закодирания в цифрите (каквото и да значи това) са си бягство от темата.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен на коне спиратор

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Паразитни мисли - как да се отървем от тях?
« Отговор #27 -: Декември 15, 2012, 12:01:11 pm »
Здравейте, от както се помня имам паразитни мисли. Преди ги имах за свои, но след като разбрах за егрерорите (най-вече след като прочетох "Лека нощ нещастие" и "Добро утро щастие", както и "Хакери на сънища") ми се изясни, че те ми са втълпени от някой друг, и, че изобщо не са мои.
Най-често са свързани с нещастия, касаещи мен или околни хора, които при някакви невероятни стечения на обстоятелствата биха могли да възникнат в настоящата обстановка. Вече ги разпознавам за броени секунди, даже една-две, веднага след като са възникнали, но от време на време ми отнема и повече.
Въпросът ми е как може да се отървем от тях? Как можем да избегнем изобщо да ги имаме? Както знаем, мислите могат да се материализират, те определят настоящето или казано по друг начин - духът владее материята, затова е най-добре изобщо да ги нямаме.

Неактивен JulesWinnfield

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 60

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 323
Re: Паразитни мисли - как да се отървем от тях?
« Отговор #29 -: Декември 15, 2012, 13:29:16 pm »
Тва да не са въшки,че да се отървеш?Хигиена на мислите.Елементарно е.
Да не говорим,че ми е малко странно как някой ще ми внуши мисли.Аз къде ще съм през тва време?А егрегорите не внушават мисли!Тва сефте го чувам :--- ???

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27