Автор Тема: Chemtrails & HAARP  (Прочетена 981588 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен bojinkata

• Доста Писал
  • Публикации: 1 126
Re: Chemtrails & HAARP
« Отговор #2250 -: Октомври 21, 2012, 10:18:35 am »
А защо да е това?

Калан - WWW - от там идва 666
      Пурку:hi: :hi:  :hi:
      Мите, хубав въпрос, но си го отправил към човек, който си няма хабер от авиация. На нейно място бих отговорил - например за този тип двигател при тези условия е около ...... Губиш си времето, освен ако имаш нещо предвид, което ми щукна сега в главата. И ти не си лесен. :hi:
« Последна редакция: Октомври 21, 2012, 10:47:42 am от bojinkata »

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #2251 -: Октомври 21, 2012, 10:41:39 am »
Относително е...става въпрос за мощност на самолета,налягане....
     И  относителното  ме  задоволява!   Мощност  Х   Налягане  У  Клас  на  самолета  Z   Нужен  кислород?    Трябва  да  отговори  инак  не  може  да  претендира  за  компетентност!  Но  аз  съм  сигурен,  че  е  компетентна!   Също  ме  интересува  и  колко  гориво  е  необходимо  да  се  превозят  200  човека  на  1000  км
« Последна редакция: Октомври 21, 2012, 10:46:19 am от mitko »
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен del

• Пишещ
  • Публикации: 518
« Отговор #2252 -: Октомври 21, 2012, 11:20:21 am »
Ако някой е попадал на това, моля за коментар, не съм запозната с горивата и затова питам:

"Известно е, че от концентрацията на СО2 във въздуха, който дишаме, зависи алкално-киселинният баланс на кръвта. Той влияе на производството на орексини в организма – т.нар. хормони на енергичността и апетита. Те отговарят за активността на метаболизма.

За да проверят хипотезата си, учените поставили шестима доброволци в специални климатични стаи, като някои от тях били изложени на повишени нива въглероден диоксид.
Седем часа по-късно разрешили на мъжете да хапнат колкото си искат, като се оказало, че поелите повече CO2 консумирали с 6% повече храна.

Данни

*** При изгарянето на един литър гориво средно се получават 2,5 кг СО2. ( Количествата не са грешка!  За да изгори ( точна дума – ОКИСЛИ ) 1 литър гориво се изразходва много по-голямо количество кислород ) За пълното изгаряне на 1 кг. бензин е необходим 14,7 кг. въздух

Тези данни са за автомобилите. Все пак с литър гориво можете да минете и 20 км.

За самолети среден клас, чийто двигатели изразходват  4 – 4,5 тона на час, тази цифра се променя драстично.

*** При изгарянето ( окислението ) на 1 кг самолетен керосин се произвеждат 3,5 кг СО2

Сметката я оставям на вас!

А за ракетите, не само космическите, въобще не ми се и говори.

*** Какво още се произвежда при окислението ( изгарянето ) на въглеводородите ( горивата ) и как ни действа :

СО  -  Блокира пренасянето на кислород в кръвта.

NО -  Крайно вреден за човешкото здраве. Когато попадне в белите дробове, се свърза с водата и образува киселина.

СН - Канцероген."
Както и за това ви моля за коментар:
"ДВУАЗОТЕН ОКСИД (райски газ)

Двуазотния оксид ( N2O ) е открит през 1772г. от Английския химик Д.Пристли. При обикновени условия той е безцветен газ. По-късно е Х.Деви забелязва, че вдишването на малки количества N2O предизвиква смях и еуфория, а след това и анестезия. Поради това е наречен “райски” или “веселящ” газ. След Първата световна война са започнали изследвания, свързани с употребата на двуазотния оксид като окислител и средство за увеличаване на мощността при самолетните двигатели. Употребата му е позволила увеличаване на мощността даже и на много големи височини, където въздуха е разреден и кислорода е малко. Това качество на N2O е било широко използвано при самолетите по време на Втората световна война. След 1970г. системите работещи с N2O започват да се разпространяват и сред автомобилните ентусиасти и състезатели. Причината за това е че двуазотния оксид позволява сравнително лесно и евтино да се увеличи мощността на един двигател. Как N2O увеличава мощността ? Мощността на един двигател е ограничена от количеството на кислорода, което постъпва в цилиндрите. От това количество зависи колко гориво може да изгори в двигателя за един работен цикъл. При температури над 650oС, N2O се разлага на кислород и азот. По този начин в двигателя постъпва повече кислород, което позволява изгарянето на повече гориво. Защо не се използва чист кислород? Чистия кислород е много опасен, тъй като предизвиква самозапалване на повечето органични материали ( масло, гориво и др.)..."
 Извинявам се за наивния въпрос, не съществуват ли вреди и без да се пръска допълнително или не е достатъчно вредно...?

Неактивен del

• Пишещ
  • Публикации: 518
« Отговор #2253 -: Октомври 21, 2012, 11:43:45 am »
Чудех се дълго тук ли да цитирам следната публикация или в нова тема:

Растения ще "копаят" за ценни метали

/позволих си да я поставя тук защото има отношение към темата, макар и на пръв поглед косвено, а за мен поражда много въпроси/:
"Иновативен метод ще доведе до превръщането на отпадъците от минната дейност в ценни еко суровини
21.09.2012 | 16:14
От: Георги Георгиев
Екип от британски изследователи от Университета в Йорк и Центъра за нови земеделски продукти (CNAP) работи върху иновативен начини за извличане на метали от групата на платината (PGM)* от минни отпадъци, които са били изхвърлени по време на традиционната минна дейност. В последствие те могат да се използват като катализатори за пречистващи системи.

Изследването по проекта PHYTOCAT ще проучва възможностите на т.нар. фитомайнинг (букв. от phyto-mining) – метод, включващ засаждането на растения върху минни отпадъци. Целта е те да изсмукват от почвата ценните метали, които да бъдат агрегирани в клетъчната им структура.

Първоначалните проучвания показват, че използваните за целта растителни клетки могат да бъдат преобразувани в материали за най-различни индустриални приложения. Едно от най-търсените е за каталитични преобразователи, които намаляващи вредните емисии от автомобилите.

Учените се надяват да създадат въпросните катализатори посредством нагряване на събраните растения по контролиран начин. Така попадналите в карбонизираните растения** метали ще придобият нужната за работата на катализатора нано-форма, обясняват учените.

„Трикът в случая е да контролирате разпадането на растението по начин, който запазва метала в неговата нано- или каталитично активна форма. Каталитазаторите се използват все повече и повече в индустриалните процеси и по-конкретно в контрола върху вредните емисии от колите, поради все по-строгите екологични изисквания върху тях. Фитомайнингът може да доведе до устойчив добив на нужните големи количества каталитично активни метали“, обяснява ръководителят на проекта проф. Джеймс Кларк.

За нуждите на проекта изследователите ще проучат растения, известни като хиперакумулатори. В групата влизат 400 вида от 40 растителни семейства. Така например учените са установили, че върбата, царевицата и горчицата са придобили устойчивост към различни метали от въпросната платинова група и могат да акумулират относително големи количества от тях, без да загинат. Абсорбирани в клетките, тези метали формират наноклъстери, които директно могат да се използват като катализатори.

„Този проект ще ни позволи да изследваме механизмите зад тези процеси и да създадем „зелен“ метод за извличане на метали от минни отпадъци, които към момента са икономически неизгодни за преработка“, казва професор Нийл Брус от CNAP.

*Семейството на платината включва шест елемента – рутений (Ru), Родий (Rh), Паладий (Pd), Осмий (Os), Иридий (Ir) и Платина (Pt).

**Карбонизация – процес на преработка на органични субстанции (в случая от растителен произход) чрез използване на пиролиза или деструктивна дестилация. Процесът често се използва в органичната химия за добив на въглещен газ или въглищен катран. Като цяло фосилните горива са продукти на карбонизацията на растителна маса от преди милиони години."

Неактивен stufo

• Четящ
  • *
  • Публикации: 59
« Отговор #2254 -: Октомври 21, 2012, 11:56:18 am »
stufo, доста си нетърпелив. ;) Когато човек стигне до това че отговорите са вътре в него, е равнозначно на това, че е осъзнал незнанието си. Все едно си на кота нула откъм познания. :) Отделно отговорите които са в нас, трябва да се проявят под формата на - колективно съзнание, за да имат ефект ...една птичка пролет не прави. ...
Пурку, не съм нетърпелив, просто не искам да ме правят на маймуна и искам да изживявам Всичко, както Е било предвидено някога при НАЧАЛОТО НА ИГРАТА!!! Някой се намесва сериозно и нарушава Правилата, а ти ми казваш че съм нетърпелив! Извинявай, ама ми звучи несериозно!
После казваш: "Когато човек стигне до това че отговорите са вътре в него, е равнозначно на това, че е осъзнал незнанието си.Все едно си на кота нула откъм познания. :)" Ами да, колкото повече научавам, толкова по-малко разбирам че знам! Още Сократ е казал : "аз знам, че нищо не знам, но другите и това не знаят"! И стоя зад думите си, че отговорите са Вътре в нас, но ние добре сме забравили да се обръщаме към Себе си и винаги чакаме отвън "да ни се каже как е"!
После казваш: "Отделно отговорите които са в нас, трябва да се проявят под формата на - колективно съзнание". Извинявай, ама още ли не си разбрал че ТУК, на ЗЕМЯТА няма колективна форма на израстване, нямаме "кошерно съзнание"! Пътя е ИНДИВИДУАЛЕН! За това всички сме различни и никога няма да станем Еднакви! Точно за това, че някой сега иска да ни направи всички еднакви ще имаме и КРАЯ НА ИГРАТА ТУК, на Земята! Играта после ще продължи на друго място с тези, които вече са пристрастени към Нея!
В темата наистина вече не се казва нищо ново, въртим се в кръг и всеки "себедоказва познанието си"!
Стоя зад думите си , че няма да разберем нищо, докато не разберем КОИ СМЕ, откога и защо сме ТУК И СЕГА!
препоръчвам : http://www.parallelreality-bg.com/index.php/statii/ezoterika/432-2012-10-17-14-23-35.html
   Поздрави за екипа "фрай"- знам че вие знаете много и затова не искате и други да стигнат до това Познание! Не мога да си спомня откъде е, но една мисъл сега ми се върти из главата: "Който знае не говори, а който говори не знае!"
Поздрави на всички от форума, сега никой не пречи и не провокира и пак се въртим на едно място!
Не искам да оставам в "нефтената цивилизация" като зомбиран енергиен донор за нискоастрални създания

Неактивен fry

• Пишещ
  • Публикации: 547
« Отговор #2255 -: Октомври 21, 2012, 12:51:36 pm »
     И  относителното  ме  задоволява!   Мощност  Х   Налягане  У  Клас  на  самолета  Z   Нужен  кислород?    Трябва  да  отговори  инак  не  може  да  претендира  за  компетентност!  Но  аз  съм  сигурен,  че  е  компетентна!   Също  ме  интересува  и  колко  гориво  е  необходимо  да  се  превозят  200  човека  на  1000  км
Митко,ако се интересуваш от авиация ,ето тук http://forum.aeropress-bg.com/viewforum.php?f=1 Ще, ти отговорим със моите приятели

Неактивен Пурку

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 317
  • Ти 'ше си лягаш ли?
« Отговор #2256 -: Октомври 21, 2012, 13:17:40 pm »
...

Нещо ми се губи един момент? :) - заяваваш, че отговорите са вътре в нас, а това което говориш (пишеш) са мислите на автори на книжки? Четейки статиите на някой, това не са отговорите вътре в теб. Започни да използваш собственото си въображение, креативност и интуиция, а не сляпо да вярваш и да вземаш за чиста монета, мислите на чужди хора. И стига с тези игри - живо същество си - не си играчка ...игрите са в пясъка с багерчето. :)

Ето нещо, което беше от теб, не от мислите на чужди хора - и се оказа, че беше прав! - фрайчето е в екип. ::)
-------------------------------------------

/позволих си да я поставя тук защото има отношение към темата, макар и на пръв поглед косвено, а за мен поражда много въпроси/:

Дай малко насоки? Някаква закономерност?
« Последна редакция: Октомври 21, 2012, 13:31:27 pm от Пурку »
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен zvezdi4ka

• Четящ
  • *
  • Публикации: 28
« Отговор #2257 -: Октомври 21, 2012, 17:46:30 pm »
По БНТ говорят за Кемтрейлс!
http://bnt.bg/bg/news/view/87236/konspiracijata_kemtrejls_prodyljava

Неактивен Puzzle

• Четящ
  • *
  • Публикации: 36
« Отговор #2258 -: Октомври 21, 2012, 18:50:53 pm »
По БНТ говорят за Кемтрейлс!
http://bnt.bg/bg/news/view/87236/konspiracijata_kemtrejls_prodyljava

Те само си говорят. И все бивши някакви - "закономерността на бившите" :)
Какво ли може да каже един силно обгазен?
Или Той/Те не са?

Неактивен bojinkata

• Доста Писал
  • Публикации: 1 126
« Отговор #2259 -: Октомври 21, 2012, 18:52:06 pm »
Браво на БНТ! Да видя едно реално предаване. Боби нарече нещата с истинските им имена - БИОТЕРОРИЗЪМ. Значи когато ни пръскат като гъсеници с отрови не е тероризъм, а когато някое камикадзе използва някакво биооръжие е тероризъм. Ясно - когато държавата те убива -  не е убийство.
         И може би заради това предаване вече два дни е относително чисто небето.

Неактивен m2f

• Пишещ
  • Публикации: 580
  • Животът е изумително приключение
« Отговор #2260 -: Октомври 21, 2012, 18:52:12 pm »
Харесвам  -  не  харесвам Еленко...казвам: евала, защото  вчера говедата от горе просто се оляха за пореден път. И аз снимах паралелно пръскащ и непръскащ самолет, обаче с моя си телефон и не става за нищо снимката ми.
Одобрявам това, което прави с тази си изява.
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен Dom

• Четящ
  • *
  • Публикации: 92
« Отговор #2261 -: Октомври 21, 2012, 18:52:29 pm »
Записах тази част от предаването и я пуснах в Ютюб http://youtu.be/0osVwQ1am8w

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848
« Отговор #2262 -: Октомври 21, 2012, 18:58:23 pm »
Благодаря ти Dom.

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #2263 -: Октомври 21, 2012, 22:11:38 pm »
http://media.snimka.bg/s1/1264/028772692-big.jpg?r=0 :empathy2:

айди нещо по нежно :drinks: http://media.snimka.bg/s1/1264/028772699-big.jpg?r=0

Тази е малко зле резолюшъна ама пак се вижда за на какво става дума  :--- http://media.snimka.bg/s1/1264/028772598-big.jpg?r=0
« Последна редакция: Октомври 21, 2012, 22:34:22 pm от fishbone »

Неактивен Puzzle

• Четящ
  • *
  • Публикации: 36
« Отговор #2264 -: Октомври 22, 2012, 02:13:39 am »
Да де, Едните си говорят (то всичко е казано още в първия пост на темата, а Еленко е побързал да си покаже новите слънчеви очила и прическа по БНТ - нищо ново няма за казване), пък Другите продължават да си пръскат. Има още Някакви си, по средата на Играта, дето си умират да щракат с всякакви апаратчета, после тичкат запъхтяни да постват "материала" :) Чакат гордо да се закачат разпъвачите на локуми, за да изкажат форумните си благодарности...
И утре пак така...

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27