Получаваш...ама не получаваш! На мен още не са ми отговорили - ще стане вече близо година откакто си заведох жалбата в деловодството им.
А въпросът изобщо не е за Столична Община, това не е в компетенциите им. Къде е НАТО, къде е Столична Община? Мероприятието се извършва над територията на цялата страна, не само над София. Питането трябва да се отправи по-нагоре.
Е, ако се събере някой нов "екопротест" може и да ви отговорят, но няма да е нещо по-различно... в крайна сметка сами се дадохме на НАТО... сега те си правят каквото си искат.
Чаках да видя, дали някой ще се сети най-накрая къде да се насочват писмата, питанията, претенциите и недоволствата. Имаме участник отбелязал очевидното, което аз ще уточня и допълня.
Работя на едно място, което е към Министерство на здравеопазването.
(разбира се, че съм яко в бизнеса с лекарства и произтичащите от това далавери

майтап Уили

)
Там има лаборатории.Много лаборатории. С професори и доценти, които дълги години са се занимавали и занимават с изследване на: ВЪЗДУХА, водата, почвата, храните, физични фактори ... Хората обикалят страната и правят изследвания, било по сигнали на граждани или изисквани за нуждите на министерството и последващите от ЕС данни.
Това може да се предположи, че е РИОКОЗ. Но не е това. Защото самите РИОКОЗ-и от страната и София съгласуват и подават данните си при нас.
Специално за въздуха, аз лично съм виждала на едно място в Хиподрума, до една детска градина и ясла устройства, които са монтирани и изследват. Мисля, че има още няколко, а в цялата страна не знам колко са общо.
Пишете едно писмо до Министерство на здравеопазването. След като наблюдавате време, полети и дестинации, описвате конкретно какво и кога да се изследва и съм сигурна, че ще получите компетентен (колко задоволяващ ви, не знам) отговор.
Тук идва момента да "влязат" скептиците и да обяснят как данните и самия отговор може да е манипулиран, за целите на политиката и просто човешко успокоение, но докато някой от вас не завърши химия и не започне да работи като изследовател, за да гарантира достоверност и безопасност, няма друг начин.
Тогава или след отговорът, може да напишете едно писмо до министерство на отбраната и тях да попитате защо как и какво излиза от самолетите.
Пожелавам успех в начинанието и каузата!

p.s. Дори се сетих как точно да ги провокирате с доказателство/а. Като им посочите настоящата тема от 100 страници, която да изчетат, за да разберат, че проблемът е много сериозен и да ги заплашите дори, че ако не вземат адекватни мерки, след като са се образовали допълнително хората от темата със 100 страници, ще се обърнете към СЗО и Европейските органи за контрол!