Бих искал да поразсъждаваме върху това, че ако искаха да ни тровят незабелязано, защо не пръскаха само нощем да речем, когато хората спят и няма да видят какво става в небето? Аз лично не съм виждал да чертаят през нощта.
Моето скромно мнение е, че се ръководят от човешката дейност. През деня човек е активен и вероятността да прекара голяма част на открито е много по-голяма, а и тогава се храни, така че ударът за тях е многоброен, отколкото през ноща. А и вече знаем, че се използват в-ва, които директно атакуват клетката на молекулно ниво. Не е необходимо някакво време, за да се активират.
Докато през ноща това би изглеждало много по-съмнително за обикновения човек, тъй като все някой ще забележи, какво се случва на небето. Когато всичко около нас е тихо и тъмно, много ясно, че бихме отправили поглед към звездите. А през деня повечето хора забързани в сивото ежедневие с куп проблеми много рядко биха отправили поглед нагоре.
Вероятно всичко е строго съобразено и с часовите интервали на пръскане, и с възможността им за усвояване от човека, и всичко останало. Хронофармакологията се занимава с това, доколкото знам.
Китайският часовник на органите:
1 - 3am Черен дроб
3 - 5am Бял дроб
5 - 7am Дебело черво
7 - 9am Стомах
9 - 11am Пакреас, далак
11 - 13pm Сърце
13 - 15pm Тънки черва
15 - 17pm Пикочен мехур
17 - 19pm Бъбреци
19 - 21pm Кръвообръщение
21 - 23pm Жлези