Здравейте, темата ме вълнува, тъй като станах свидетел на тези следи в небето това лято.
От една година съм във Лас Вегас, забелязах самолетите към края на юни. В продължение на около три седмици излизаха сутрин от около 10 до обяд и вечер - от около 5 до 7. Оставяха успоредни и перпендикулярни следи, сякаш рисуваха решетка. Следите постепенно се "раздуваха" докато накрая се образуваха облаци. Облаците оставаха в небето по няколко часа. С приятели /българи/ обсъждахме случващото се и решихме, че целта им е да образуват облаци за да намалят температурата /тук лятото е страшно топло/. Но след това ми се видя странно, че това не се споменава никъде, нито по телевизията нито във вестниците. Тук небето по принцип е много чисто и рядко се появяват облаци а и капчица дъжд не е падала може би от февруари.
А най-интересното /поне за мен/ беше, че никой от мойте колеги, познати, клиенти на магазина в който работя не беше забелязал следите. Като ги питах какво мислят за следите, първо казваха, че няма такива и като им посочех небето - "А, просто самолети, решетката е съвпадение. Ако имаше нещо нередно щяха да съобщят по телевизията".
За мен вариянта с намаляването на температурата отпадна защото сега са най-горещите дни а самолетите вече ги няма. А и като видях темата ми стана ясно, че не го правят просто за да ни разхладят.
Ако се появят пак ще приложа снимки.
Поздрави