Явно се получават две групи хора в темата ,тези който имат това ново и за мен усещане и другите които го отхвърлят и все още виждат това което са виждали и вчера.
Тангра, аз не успорвам влиянието на осъзнатостта, да по адекватни сме, по реално виждаме света около себе си,но това ако искаме да виждаме именно него.Когато обаче разбереш че всичко което виждаш е някак си относително реално,според зависи от твоите убеждения,тогава да видиш по реално света чрез осъзнаване става излишно защото знаеш че е лъжа. Ще дам един приемер.Когато бях много малка,може би 4-5 г. дядо ми каза че любимия му цвят е зеления,от тогава зеления цвят ми е любим и на мен и въпреки че знам че това не е мой личен избор,аз вече 32 години се удивлявам на зеленото. Когато съм сред природата и съм осъзната се наслаждавам изцяло на зеленината.А ако не бях чула дядо ми да го казва това?Ако любимия ми цвят бе розовото,как щях да съм щастлива сред природата? Това е най елементарния приемер и не е особенно показателен специално за осъзнатостта.По паказателен е имено дебата ни тук.Аз мисля това а ти другото ако в този момент и двамата се осъзнаем напълно ще видим две различни действителности и не защото сме различни, а защото цялата система от убеждения ни е различна.И виждаме различна реалност ,но все пак една и съща ,защото ако беше съвсем различна нямаше да си пишем ,аз щях да съм в тази в която питанията ми ги няма.Затова осъзнатостта ни помага,но когато искаме да видим света през призмата на -да това е света в който живея,аз съм тук.А когато аз го виждам като - този свят в който се намирам е непостоянен,убежденията ми го виждат днес красив а утре грозен,следователно той зависи от мен,следователно той е илюзия. Тогава почваш да виждаш как целия ти живот се е крепил именно на твойте убеждения и настроения а света е реагирал според тях,той е бил такъв какъвто ти си мислил че е ,това не е абсолютна истина и не можем да излезем от него, за да видим истината.Дали от него или от себе си все тая. Касио мисля че по някакъв начин отговорих и на теб,само ще опредля какво имам в предвид под сън в тази тема.Това че всекидневно влизаме и излизаме от някакви филми и наричаме това живот. имам колежка която постоянно лъже,за елементарни неща,друга която е постоянно в драма,един пък усмихнат и ведър ,но доста подмолен.Днес ти се обажда баща ти и ти казва че му откраднали колата и тн и всичко това всеки ще го изживее корено различно,защото всеки вижда света по различен начин,а това е абсурдно света е един,а не 6 милярда .Учените доказаха всичко.Знаете че мозъка ни вижда 3 измерно а не окото,знаете че всичко е празно пространсво,знаете че ако не наблюдаваме нещо то може да не е там и всичко това в като го прибавим към убежденията ни които изцяло влиаят върху светогледа,изборите и какво ли още не ,разбираш може би вече защо го наричам сън.
Пс ето Танграта сега може да спре да пише в форума че да не му вземат късмета ,немислите ли че цялата тази работа, зависимостта на убежденията ни с светогледа ни е като на сън?