Колко недоволство. Но така и не разбрах от какво точно? От това, че не е достигната или прозряна (някаква) истина (та)? Каква е тази истина, която като ти се изясни, ще се чувстваш по-добре? Аз не знам за такава. Съжалявам.
Мисля, че проблемът ти е временен, но трябва да се постараеш да не стане хроничен.
Дразни те значи, че знаеш някакви неща. Знаеш ги по определен начин. И в един момент, останалите хора ти повтарят неща, които вече знаеш, АМА по твоя начин, а те наглеците, се опитват и да те убеждават, защото просто ги знаят по Техния начин.
И накрая не ти харесва да участваш във филм, защото се оказва, че без твое желание са те сложили в някакъв епизод и ти се налага да изпълниш репликите си дословно.
Това по-горе е максимално синтезирана "диагноза" на твоето недоволство.
Не ми благодари, но ще се постарая без да те дразня допълнително просто да ти маркирам, какво мисля по горното. Ти естествено го приемаш или не, но най-важното е САМА да решиш как да преодолееш недоволството си от....живота си.
1. Всичко, което научаваме и знаем през живота си, не е просто суха теория, която да съхраняваме в паметта си. И при нужда да отваряме прашното фйлче и да отговаряме на зададени въпроси от Ники Кънчев. Знанията са ти ценни бисери и диаманти, от които може да направиш гривна, обици, колие, цял тоалет, корона, диадема...Трябва да се развиват през разсъдъка и да надграждаш с тях, докато се получи нещо като теория-скулптора-картина-готова песен-пиеса- ФИЛМ! Да се отдалечиш, да погледнеш и да кажеш! Тва аз го направих! Не съм ли Велика м**** му!
2. Филма- Твоят си. Това че не ти харесва, това му е хубавото. Да. Можеш да си починеш винаги. Но не и да излезеш просто ей така. Някак няма да е честно, освен, ако не архивираш някъде досегашните епизоди и не ги предадеш на някой- Детето ти например
Но ако не е достатъчно голямо, за да разбере всичко, което искаш да му предадеш като опит от твоя живот, ще се наложи малко да си помислиш, как да си направиш филма по-интересен. Въпреки клишето, че това зависи от теб- помисли за ВЛАСТТА, която имаш и Свободата, с която да направиш всичко по-интересно.
Това е от, да зададеш други роли на актьорите, сценария да го обърнеш, ако трябва им размени ролите...играй си, въображението ти е за това.
А за книгите, просто си намери по-интересни заглавия!
Препоръчвам ти "Физика на невъзможното"
Успех! Приятен ден