Автор Тема: Свободният избор и съдбата  (Прочетена 102943 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
Re:Свободният избор и съдбата
« Отговор #300 -: Юли 05, 2010, 15:10:48 pm »
      Да  не  се  страхуваме  от  смъртта,  Алибаба  не  смяташ  ли,  че  много  хора  имат  основания  да  се  страхуват  от  нея!  След  нея  следва  равносметката  нали?         
Прав си!Това би трябвало да е единствената причина за евентуален страх от смъртта!Но хората се страхуват поради други причини,нямащи нищо общо с равносметката!Та повечето дори не осъзнават,че ще настъпи такъв момент!Аз мисля,че страхът се корени именно в това.В неосъзнаването,че има още нещо след смъртта!

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #301 -: Юли 05, 2010, 15:29:59 pm »
Лично мен ме е било страх от БОЛКАТА, която си мисля, че ще изпитвам по време на умирането.
Никаква равносметка, никаква загуба на личността, нищо друго не ме е тревожело...признавам си честно. Страх ме е било, че ще ме боли. И много хора са ми споделяли същото. Обаче май пак омешахме темите...съжалявам.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #302 -: Юли 05, 2010, 15:33:47 pm »
Лично мен ме е било страх от БОЛКАТА, която си мисля, че ще изпитвам по време на умирането.
Никаква равносметка, никаква загуба на личността, нищо друго не ме е тревожело...признавам си честно. Страх ме е било, че ще ме боли. И много хора са ми споделяли същото. Обаче май пак омешахме темите...съжалявам.
Що не си пуснете свободния избор в теамата (Смъртта - начин на възприемане и тълкуване...) там пишете колко вие страх от 40те разбойника ;).
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #303 -: Юли 05, 2010, 15:35:13 pm »
Прав си, но...това, че се преплетоха темите може пък и да не е случайно, не мислиш ли?  ;)

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #304 -: Юли 07, 2010, 11:05:31 am »
Да ви попитам нещо....какво ще кажете за т.н. ирония на съдбата. Че тия дне ме преследва  ;D
Конкретният повод: едни познати, семейна двойка на по около 80 г им дойдоха много пари, когато цял живот са се стискали, а сега са грохнали старци и нито вече могат нито дори искат да се забавляват и изобщо да предприемат каквото и да било.
Втори повод: Жена, мечтала цял живот за своя принц и след като разбрала, че това са сапунени мехури се отказва...не само от принца, а и от това да е жена...и тогава среща принцът. Но вече не може да бъде принцеса....
Интересно ми е да ви чуя по тези въпроси...

Неактивен Pilota

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 264
« Отговор #305 -: Юли 08, 2010, 19:45:44 pm »
Извод- никога не бъди обратен!

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #306 -: Юли 08, 2010, 23:02:37 pm »
Цитат

Pilot,според мен,тя не е станала обратна.Тук замисълът е,че вече НЕ е искала да е принцеса.Т.е.,минал и меракът.Отказала се да мечтае.Но пак си била жена,и си харесвала мъже,а не принцове от приказките...бял кон,любов до живот...сещаш се ;).
« Последна редакция: Юли 08, 2010, 23:04:52 pm от ARRI »
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Ashaman

• Пишещ
  • Публикации: 810
« Отговор #307 -: Юли 08, 2010, 23:12:04 pm »
old4,аз точно затова написах,че понякога животът ни определя съдбата.Сега не знам за дядото на 95 години и прочие,но някак нямам желание да доразвивам някои теории.Да,има хора,които пушат и пият,и си живеят до близо 100 години,а други цял живот се въздържат и пак си умират млади,и зелени.Но въпросът е защо?!
Защото хората са различни и на едни пушенето и пиенето им понася, докато други се износват и без него.Освен това мн е важен психичният фактор. Нормално е, ние по параметри и показатели сме различни...Гена е много важен, както и психиката.

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #308 -: Юли 09, 2010, 07:03:44 am »
Цитат

Pilot,според мен,тя не е станала обратна.Тук замисълът е,че вече НЕ е искала да е принцеса.Т.е.,минал и меракът.Отказала се да мечтае.Но пак си била жена,и си харесвала мъже,а не принцове от приказките...бял кон,любов до живот...сещаш се ;).

Ари,  :hi:
Нещо повече се случило - тя осъзнала, че ИМЕННО мечтата и да бъде принцесата и да немери своя принц...са я откъснали от реалността,където се случват нещата...където може да се обича и където може да се изживява радостта и любовта...тя била попаднала в света на приказките...свят, който я отделял от живота като прозрачно було...когато излязла...тя имала избор - да заплаче и да оплаче съдбата си...или да си разсмее на иронията. И тя избрала да се смее.....и смехът пресушил сълзите и  ;D  ;D  ;D

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #309 -: Юли 09, 2010, 10:24:00 am »
алибаба,и така,както казваш ти,може да е.И все пак,според мен,отказът и да бъде принцеса е глупав ;).Нали се казва,че човек,когато се откаже от мечтите си-умира.А тя доброволно се е оставила да умре. :yes:Ама въпрос на личен избор...  :unknown:
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #310 -: Юли 09, 2010, 10:32:59 am »
ARRI,
тя се отказала от мечтата си да е принцеса защото тази роля вече не и подхождала. Било минало времето за тази роля. Опитът и да играе въпреки всичко щял да сътвори не приказка, а ПАРОДИЯ.
Тя обаче осъзнала нещо много важно...че през цялото време не е приемала ролите, които животът и е предоставял, а се е опитвала да натика живота в ролята, която тя си е била измислила....тя е била обсебена само една роля и е изпуснала безброй възможности...отказването от тази натрапчива роля не било смърт, както казваш, а повод за нов живот...тя би могла да се възползва..стига да съумее да направи избора си.
А това, че човек умира когато умрат мечтите му (или е толкова голям колкото са мечтите му) е поредната МАНИПУЛАЦИЯ.
Просто защото човек не може да мечтае и да живее едновременно. Или мечтае или живее.
« Последна редакция: Юли 09, 2010, 10:41:46 am от алибаба »

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #311 -: Юли 09, 2010, 11:25:15 am »
Втори повод: Жена, мечтала цял живот за своя принц и след като разбрала, че това са сапунени мехури се отказва...не само от принца, а и от това да е жена...и тогава среща принцът. Но вече не може да бъде принцеса....
Интересно ми е да ви чуя по тези въпроси...
Алибаба, според мен не е желала(мечтала)искала достатъчно силно, за да предприеме конкретно действие олицетворяващо поне отчасти нейните мечти.
Но тя вероятно се е отказала не поради своите знания, а поради своята слабост(примерно)аз го наричам - черногледство. И когато живота и нахлупва качулката дъждът вече е преминал.
Извода е, че тя не се е възползвала навременно и, че знанията(илюзиите) са нищо без делата(действията), а не толакова, че за да получиш нещо трябва да се откажеш от него.
Цитат
А това, че човек умира когато умрат мечтите му (или е толкова голям колкото са мечтите му) е поредната МАНИПУЛАЦИЯ.
Тука вече е до самия човек. Ако цял живот е живял в мечти и илюзии е нормално да грохне накрая.
По скоро умира когатао умре вярата му. Или когато Духът на истината го напусне, и се превърне в капище на други нечисти духове (бесове).

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #312 -: Юли 09, 2010, 12:04:54 pm »
алибаба,приказките са измислени за да забавляват децата.Аз лично не бих искал да съм принц на някоя жена.Прекалено много ще се очаква от мен.И в крайна сметка,ще я разочаровам.А дали твойта приятелка,сама не е решила,че това е нейният илюзорен принц?Дали той наистина е искал да играе тази роля?

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #313 -: Юли 09, 2010, 12:28:35 pm »
АRRI, както за всеки влак си има пътници, така и за всеки човек си има приказка според индивидуалните наклонности.
Моята приятелка е била надарена с голямо въображение. И това се оказало динената кора. Тя сътворила толкова съвършени образи на принцът и принцесата, че повярвала в тях. Тръгнала през света и живота с тези образи в главата си и всичко мерела по тях. Търсела да намери в реалността съответствие на нейните образи....вярвала, че те наистина съществуват....
А е можела да използва същото това въображение по обратния начин - например да избере реален човек и да си въобрази, че именно той е нейният принц и да повярва в това. Щяла е да бъде щастлива. И е щяла да ПРЕВЪРНЕ човека в истински принц.А себе си - в истинска принцеса.
А за тази роля е достоен ВСЕКИ един човек без изключение.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #314 -: Юли 09, 2010, 12:49:22 pm »
.................................................

Това е доказателството че не можеш да си промениш съдбата ;).
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27