Автор Тема: Свободният избор и съдбата  (Прочетена 102951 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Melody

• Четящ
  • *
  • Публикации: 91
Re:Свободният избор и съдбата
« Отговор #240 -: Юли 03, 2010, 14:43:12 pm »
Като чета сега,кой иска-кой не иска да се преражда,ми дойде една картина-Един Сополанко,изгледал лентата на живота си,видял всички мизерии,които е създал и сега хленчи пред съда:Моля ви,дайте ми още един шанс-ще се поправя,този 245-ти  път наистина ще се поправя!
Опитай!

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #241 -: Юли 03, 2010, 17:05:06 pm »
Като чета сега,кой иска-кой не иска да се преражда,ми дойде една картина-Един Сополанко,изгледал лентата на живота си,видял всички мизерии,които е създал и сега хленчи пред съда:Моля ви,дайте ми още един шанс-ще се поправя,този 245-ти  път наистина ще се поправя!

То някой със сигурност ще се моли да го върнат на земята,а какво ще стане с онзи,който не иска да се връща?С него какво ще ''правят'' :-X?На сила ли ще го пращат тук,или ще си стои там горе и ще си почива в мир?
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Melody

• Четящ
  • *
  • Публикации: 91
« Отговор #242 -: Юли 03, 2010, 17:39:36 pm »
Когато си извън материалното и се видиш отстрани какви си ги надробил-ще поискаш сам да се върнеш.То в "договора"всичко си пише-и с най-голям шрифт пише,че нищо няма да помниш-та от там сигурно идва чувството,че са те върнали насила.
Опитай!

Неактивен Търсеща

• Четящ
  • *
  • Публикации: 103
« Отговор #243 -: Юли 03, 2010, 18:20:18 pm »
Много сте забавни ,отдавна ви следя какви си ги пишете.
Изводът ми от прочетенето ,от моите наблюдения, от неспирното ми любопитство и след доста прочетено е ,че ги  има  и двете и съдба и свободен избор ,но живота на човек се определя особено и предимно от изборът му ,това е .Защото ,каквото и да ми се случва в този живот аз определям как ще реагирам на случилото се.Примерно ни уволняват от работа и ти гледаш на това ,като на голям проблем ,а аз като  на невероятна възможност......Аз ще избера да благодаря,а ти да проклиняш ,а това за посветени също е от значение.Като ученичка си бях записала на корицата на тетрадката (имах навика да си записвам мисли ,които ми харесват)мисълта:10%от живота ти се определят от това какво ти се случва и 90% от това как ти ще реагираш на случващото се.
ARRI,понеже съм любителка на езотериката бих ти споделила ,че не ми се вярва ,някоя душа да се моли да се върне на земята ,защото те знаят ,че тук е по-гадно,ако мога така да се изразя.
old4 да не си объркал форума нещо ,странно ми е как твърдиш ,че няма езотерика или просто ти невярваш?Замислих се за твърдението ,че ни е просто страх да си помислим ,че със смърта свършва всичко,е old4 ,повярвай ми ,че ако ти беше любител на езотериката щеше да се радваш да е така.Всъщност стигнах до извода ,че от по-голямо значение е какво правиш в момента от това дали вярваш или не в прераждането.old4 ,интересна ми е твоята теория от къде ,черпиш знанията,ти написа ,че след смъртта има само тишина или какво беше?Моляте ,сподели повече ,ще разгледам дали не си го направил вече.old4 теб страх ли те е от смърта ,а вас другите ?Жалко че няма такава  анкетка. :dance:
« Последна редакция: Юли 03, 2010, 18:24:50 pm от Търсеща »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #244 -: Юли 03, 2010, 18:43:55 pm »
old4 теб страх ли те е от смърта
Ако кажа не, ще излъжа, но я очаквам с радост.
За езотериката, тя е в много голям процент абсолютна измислица.
Виж сега, споделям, каквото и да има след това Ти изчезваш, личноста old4 спира да съществува, ясен ли съм? След това и като Иисус да слеза на земята, не съм old4.
Затова казвам и пак повтарям, аз съм земен човек, не съм материалист, но харесвам живота и любимите си хора.
А някой да се е върнал да каже че там горе има нещо?Ти да познаваш такъв?А и християните чакат вече 2000г. второ пришествие и завръщането на Христос, да ама не.А вие си вервайте, що ми обръщате внимание, аз споделям това което мисля,а не да го правя догма ;).
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Търсеща

• Четящ
  • *
« Отговор #245 -: Юли 03, 2010, 18:58:49 pm »
old4 теб страх ли те е от смърта
Ако кажа не, ще излъжа, но я очаквам с радост.
За езотериката, тя е в много голям процент абсолютна измислица.
Виж сега, споделям, каквото и да има след това Ти изчезваш, личноста old4 спира да съществува, ясен ли съм? След това и като Иисус да слеза на земята, не съм old4.
Затова казвам и пак повтарям, аз съм земен човек, не съм материалист, но харесвам живота и любимите си хора.
А някой да се е върнал да каже че там горе има нещо?Ти да познаваш такъв?А и християните чакат вече 2000г. второ пришествие и завръщането на Христос, да ама не.А вие си вервайте, що ми обръщате внимание, аз споделям това което мисля,а не да го правя догма ;).
О,ама разбира се old4,аз уважавам твоето мнение и изборът ти да вярваш в каквото искаш,но абстрахирайки се от това ,което съм чела по въпроса и сигурно доста от нещата за измислици си позволявам да продължавам да любопитствам по въпроса и наистина ми е любопитна твоята теория ,ама ти нищо не споделяш.И ти обърнах внимание  не за друго ,ама защото и аз съм човек и взех ,че се обидих ,защото ,ако не друго поне не съм страхливка. ;)

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #246 -: Юли 03, 2010, 19:24:48 pm »
Търсеща, аз точно това питах.Ако не искам да се прераждам,какво ще ми направят там ''горе'' . Ще ме оставят ли да си почивам в мир,или ще ме задължат да се раждам :-X?
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #247 -: Юли 03, 2010, 19:31:05 pm »
Спират да се прераждат тези души, които достигнат до апогея на своето деховно развитие. След като душата се извиси дотолкова, сама няма да иска да се връща на Земята в тяло. Няма да има какво да я съблазнява тук.

Неактивен Търсеща

• Четящ
  • *
« Отговор #248 -: Юли 03, 2010, 19:49:47 pm »
Търсеща, аз точно това питах.Ако не искам да се прераждам,какво ще ми направят там ''горе'' . Ще ме оставят ли да си почивам в мир,или ще ме задължат да се раждам :-X?
ARRI,както казва  sidewinder спираш тогава ,иначе съм ,чела ,че не,сори няма неискам!Ама доколкото ги разбирам  ния там ги разбира ме повече нещата и няма такъв вариант да не искаш ,правиш го ,защото знаеш ,че това е начина да стигнеш своя апогей на духовно развитие както го каза sidewinder.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #249 -: Юли 03, 2010, 19:55:48 pm »
« Последна редакция: Юли 03, 2010, 21:04:52 pm от Blue|_Star »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #250 -: Юли 03, 2010, 19:57:52 pm »
Нека да споделя и моето прозрение по този въпрос буквално от последните дни...това, което ми хрумна е, че....ние тук долу всъщност не можем да умрем. Как ще умре фантом?! Докато не сме истинската си същност ние сме като фантоми и не можем да умрем и за това само даваме "рестарт", но за да стане shut down трябва да постигнем себе си и тогава автоматично рестарта спира.
Арри, с това ти отговарям на въпроса.

Неактивен Търсеща

• Четящ
  • *
« Отговор #251 -: Юли 03, 2010, 20:03:56 pm »
ARRI,както казва  sidewinder спираш тогава ,иначе съм ,чела ,че не,сори няма неискам!Ама доколкото ги разбирам  ния там ги разбира ме повече нещата и няма такъв вариант да не искаш ,правиш го ,защото знаеш ,че това е начина да стигнеш своя апогей на духовно развитие както го каза sidewinder.
А защо раждайки се,забравяме абсолютно всичко?  :unknown: И дори,както написа ruska salata-в предварителните договори е написало с голям шрифт точно това?!
Blue|_Star ,в книгата на д-р Нютън беше даден отговор на точно този въпрос ,но аз го забравих ,но има защо ,ако някой си спомня друг :-X

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #252 -: Юли 03, 2010, 20:06:37 pm »
Нека да споделя и моето прозрение по този въпрос буквално от последните дни...това, което ми хрумна е, че....ние тук долу всъщност не можем да умрем. Как ще умре фантом?! Докато не сме истинската си същност ние сме като фантоми и не можем да умрем и за това само даваме "рестарт", но за да стане shut down трябва да постигнем себе си и тогава автоматично рестарта спира.
Арри, с това ти отговарям на въпроса.

Лелеее,до онзи ден се мислех за Бог,днес съм вече фантом :o.Това езотериците,само ми обърквате главата :-X.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #253 -: Юли 03, 2010, 20:06:44 pm »
..................................
Алибаба, отде ти пръкна това прозрение ;D, фантоми ала бала, ама не ме карайте да се смея бре, хич не ми е до смях.
Четете простотии та чак се вманиачавате ???.Направи сме си едни илюзии, та сега ако "благословя" някой фантом или илюзия и гледай какво става ;D .
Имам чувство че искате да бъдете всичко друго, само не и човеци , да ама не "богчета" ще станете ама за да ви е гадно, ще тренирате тук на земята ;D
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #254 -: Юли 03, 2010, 20:12:17 pm »
Извинете, нямах намерение да ви разсмивам  :unknown: или обърквам
Това прозрение просто още не мога точно да го облека в точните дрешки и за това сигурно звучи странно

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27