........................................
Ами щом се съобразяваш с неща и действия и други ..... това вече не е свободен избор.Той остава дотолкова коя лимонада да изпиеш и ако някой чичко ти каже чее отровна, хайде пак свърши със избора ;D.
Шегичка
!
Ако приемем че има прраждане, какво става със свободния избор, той е на съвсем друго ниво
.Тук в тези тела ние сме само изпълнители на даден план, филм , сериал ..... абе чиста проба "плъхчета" за експерименти.
old4,ти мислиш,че си "плъхче" за експеримент,а аз друго-виждам само положителното от това-всеки от нас си има различно мнение и мислене.А това със "съобразяването" с другите-съжалявам,но отказвам да го коментирам.Някои неща човек ги разбира,когато е готов за тях.Аз нямам право да ти се меся в разбиранията или свободното право на избор.Ти мислиш по един начин,аз по друг. ;)И ти,ако слушаш някой чичко-мене като малка са ми казали с непознати да отказвам да говоря.

Тъй де,несъобразяването/неслушането на самите нас и илюзията,че сме свободен електрон в този свят-наистина провокира това поведение,което ти си описал доста добре-тъй че давай,прави си,каквото щеш,пък то,когато е нужно,и трябва-спирачките ти ще ударят,но гледай да не си дръннеш главата някъде по пътя,че понякога внезапното спиране/залитане е опасно,дори за самите нас.

А отказът да поемеш отговорност за собствените си мисли/действия-твой личен избор си е.Но недей да "ревеш" за свободен избор,след като го имаш,но отказваш да го видиш-всеки кой какво самичък си е заслужил,туй е положението.