Автор Тема: Свободният избор и съдбата  (Прочетена 102948 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Una

• Четящ
  • *
  • Публикации: 229
Re:Свободният избор и съдбата
« Отговор #75 -: Май 15, 2010, 20:48:00 pm »
Единството, Едното, (вакууми, потенциали или както ио да го наречем) съществува в непрекъснатостта, без време, пространство. Няма дуалности, няма прекъснатост (отделеност), нито вътре-вън, минало-бъдеще, тук-там. Единствено нуждата от самоосъзнаване (самоорганизиране) на Едното поражда дуалността. Защото, за да може да се самоосъзнае (и след като няма вътре-вън), Едното трябвало да може да се огледа и затова се разделя на две, от там на още и така се получава прекъснатост. Самоосъзнаването (самоорганизирането) подрежда разделените части и в крайна сметка крайната цел на самоосъзнаването е отново сливане и връщането към Едното.
Поради това ума е дуален - той осъзнава, а сърцето е онази останала ни връзка с Цялото (единството). Но тъй-като самоосъзнаването минава през пътя на дуалността (прекъснатостта, матричността) и завършва в сливането им отново в Едното, то тогава това би значело, че пътя на осъзнаването минава през ума и завършва в сърцето.

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #76 -: Май 15, 2010, 21:03:39 pm »
Да. Там сме, на този път сме...

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
« Отговор #77 -: Май 15, 2010, 22:15:07 pm »
Съгласен съм с теб, Una.
Но има и друг въпрос.

Според психологията намерението е по-първично и има по-дълбок корен от желанието. Но крайъгълен камък в психологията е, че ако намерението противоречи на желанието, желанието е това, което в крайна сметка се осъществява.

Защо това е така... много хора се опитват да обяснят.

Също така въобще не е лесно  да направим обективна и еднозначна асоцияция между намерението и желанието и ума и сърцето. Понеже се припокриват - част от желанията и намеренията са характерни за сърцето, и част са характерни за ума.

В този смисъл, какво по-точно означава посоката "от ума към сърцето"?

Личното ми мнение е, че логическият ум е телесна функция. Метафората на сърцето пък е характерна за други, по финни тела, което означава, че също е фино-телесна функция, но също като ума не е присъща черта на душата в чистия й вид.

И така какво ще рече посоката "от ума към сърцето"?

Посока все пак има, всички го усещаме. Но се съмнявам, че някой от нас тук е успял да види точно накъде върви...

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #78 -: Май 16, 2010, 09:06:17 am »
Според някои схващания, например на шаманите от древно Мексико, умът е чужда инсталация, нещо като имплант, прикрепен към нас, нещо, което НЕ Е наше.
Лично по мои наблюдения умът не само, че не е телесна функция, ами е нещо, което ме откъсва от тялото ми, нещо което прави така, че да намалява сетивността ми, една невидима бариера, която някак откъсва тялото ми с неговите усещания от реалността....
Ако съм в ума си аз на практика мога да не усещам света около себе си, аз буквално съм извън него....не е случайно, че с напредване на възрастта хората се обезчувствяват и губят свежестта на усещанията си.
Причината не е, че сетивата им изчезват, а че те все повече и повече остават затворени в ума и престават да използват сетивата си....когато нещо системно не се използва то на практика закърнява...така например едно подземно животно губи очите си защото не ги ползва, природата не хаби енергия излишно...
Голяма заблуда е, че умът е телесна функция. Нищо което е част от теб не би могло да те води ПРОТИВ теб. А това да те откъсва от реалността и да те прави безчуствен и неадекавтане какво е, ако не действие против теб.
Тялото работи ЗА теб. Умът работи ПРОТИВ теб. Тялото има инстинкти, които те пазят, умът претендира, че прави същото но в действителност прави точно обратното.
Всеизвестно е, че в кризисна ситуация, животозастрашаваща, умът изключва (абдикира) и се включва инстникт така, че човек действа точно и ЗНАЕ (но без да мисли) какво точно трябва да направи за да оцелее....има купища такива разкази.
Желанията, които умът ражда до едно са ИЗЛИШНИ и затормозяващи. Те са нещо от което човекът не се нуждае. Те са излишен товар, който умът стоварва на плещите ни и ни принуждава да влачим през живота си до изнемога... Питам тогава КОЙ или КАКВО се нуждае от тях, чии са тези желания?
Важните неща за човека са поверени на инстинкти и на тялото, но не и на ума.
Една от най-големите гаври с човека е да се настрои той срещу ПЛЪТСКОТО, срещу тялото си, което е част от него.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #80 -: Май 16, 2010, 11:19:52 am »
свободния избор и съдбата...
Аз бих го нареклла проклятието на своободата да избираш и последствията от това.

В дуалния свят, в който живеем сме поставени всеки един момент пред най-малко 2 възможности от които да избираме и това е неизбежно. Всеки миг ни се налага да решаваме дали да кажем нещо или да замълчим, да вървим или да не вървим, да влезм някъде или да не влезем, да излезем или да останем.. и това е всеки миг. Дори да решим да останем пасивни и да не предприемаме нищо - това е също избор, който правим - няма отърване. При това положение, винаги, когато избираме нещо (а това се случва ежесекундно), има най-малко 1 възможност, която остава неизбрана. На това му казват мъката на избора. Винаги, когато избираш нещо,  най-малкко 1 друго негово противоложно остава неизбрано и чуството у нас "ами ако..."
Така, че тази "свобода" на избора е всъщност неизбежно проклятие, което ни преследва на всяка крачка. А съдбата... съдбата е следствието от нашите предишни, по-предишни и сегашни избори, повечето от които не осъзнаваме като такива (защото си мислим, че само големите неща са важни и определящи).
Не можем да избягаме от тази "свобода", защото тя е следствие от дуалността на света, но можемн във всеки миг да бъдем осъзнати за всяко действие и избор, които правим. Което означава в дадения момент винаги да осъзнаваме, че съществува най-малко още 1 възможност, която може да е също толкова добра и правилна, колкото тази, която избираме за момента, но правим избора и понасяме последствията.
Когато има дуален (прекъснат) свят има време има и пространство, има избор (и той е неизбежен) има причинно следствени връзки, има съдба, има карма.
Във Единството, където дуалностите не съществуват, света е непрекъснат, няма бъдеще и минало, пространството е в теб и ти си в него и навсякъде, избора не би могъл да съществува като такъв какъвто го познаваме, защото са избрани едновремено всички възможности.
Аз пък си мисля,че този 3Д свят,в който живеем и е дуален-той е илюзия.Всичко си е непрекъснато и Едно-включително,че и липсата на време си е реалност.Иначе защо ще ни се отразяват неща,които сме извършили преди години,дори хилядолетия и рядко осъзнаваме съзнателно?Времето няма никакво значение,а само събитията и нещата,които изживяваме.ЗАЩО трябва да мислим какво е Там,в онзи "вълшебен" свят,а не за Тук,след като всичко в крайна сметка е ТУК И СЕГА???
За правото на избор и проклятието на това-това за мен е преди човек да стане съзнателно същество.Постигне ли го-за него надали ще има значение изборът и прочие,той просто вече е счупил оковите,и каквото,и да прави е минал на друго ниво.Всъщност,ако се замислим реално има само един вид свобода,другото е илюзия,мираж,в който ние усърдно вярваме.Интересното е,че от едно робство отиваме в друго,мислейки,че сме станали свободни.А най-добрият и послушен роб е този,който си вярва,че е напълно свободен.Всичко си е тук и сега!!!Това,че ние сме на различно мнение и няма как да го видим-проблемът си е в нас,а не света.Тъй че си мисля,че и тук може да са избрани всички възможности,а ние просто отказваме да го видим.
И странно ми е как хората отричат неща,които рядко си правят труда да опознаят и разберат.Умът и сърцето-хах!Умът какво е?!Сърцето е в основата на доста неща,но Умът е наш роб,който ние сме позволили да ни стане господар.Същатата работа е станала и с Егото,и с тялото.Човек е много повече от тези неща и те са,за да му служат,и са част от цялото,но не са цялото.Макар че аз предпочитам да приемам Егото за учител,а Умът за добър помощник.В крайна сметка няма никакъв смисъл да отричам или да се боря с неща,които са част от мен,а и аз ги харесвам-помагат доста,но си зависи кой какво иска.
Човекът е многоизмерно същество.Свободната воля е огромен дар,подарък.Una,защо според теб ангелите нямат това,което ние имаме?Но иронията е,че ние,самите хора сме забравили какво сме наистина...Излезеш ли веднъж от илюзията според Буда няма как да се върнеш там пак.Е,пожелавам го на всички нас.
« Последна редакция: Май 16, 2010, 11:28:40 am от Blue|_Star »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #81 -: Май 16, 2010, 19:21:07 pm »

Тялото работи ЗА теб. Умът работи ПРОТИВ теб. Тялото има инстинкти, които те пазят, умът претендира, че прави същото но в действителност прави точно обратното.
Всеизвестно е, че в кризисна ситуация, животозастрашаваща, умът изключва (абдикира) и се включва инстникт така, че човек действа точно и ЗНАЕ (но без да мисли) какво точно трябва да направи за да оцелее....има купища такива разкази.
Това изобщо не е общовалидно. Ако беше така нямаше изобщо да се изучават бойни изкуства. В кризисна ситуация, като се уплашим, ще си изключим мозъка и ще направим правилното.
Само че има много много повече случаи на хора, които в кризисна ситуация изключват, блокират и се вцепеняват. И гледат като зайче пред фарове. И това им е инстинкта.
Например ако с кола си влязъл в кръстовище, без да си с предимство. Към тебе хвърчи друга кола. Много хора биха реагирали с изключване на ума и пускане на ръцете и краката от управлението. А така само ще направят сигурна катастрофата.
Правилното решение ще изисква мозък и мислене + натискане на газта и излизане от кръстовището.

Прочее, залитането в тези крайности ми се вижда крайно утопично и нереалистично.
Нещата са малко по-сложни.
Инстинктите далеч не винаги са правилни. У човека изобилства от неправилни инстинкти.

А това дали нашия 3Д свят е илюзорен или не само по себе си няма особено значение. Въпроса е ти какво ще ПРАВИШ с тази информация.
Едно такова прозрение само по себе си не ти носи никакъв дивидент, и не те мръдва и на сантиметър напред по пътя. Промяната става с практика и правене. Използване на принципа и прилагане.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #82 -: Май 16, 2010, 19:47:39 pm »
Под "животозастрашаваща" ситуация разбирам нещо по-различно. Примерно имаше разказ на един човек, ужилен от...не помня вече оси ли, пчели ли...и по някакъв начин тялото му е знаело какво трябва да направи - да отиде във един вир и да се потопи в него. Това го спасило от сигурна смърт. Човекът после дори не си спомня как го е направил, защо го е направил, той е бил в нещо като шок, с изключено мислене и тялото му просто е направило необходимото.
От този род съм чувала много разкази, съвсем автентични. Донякъде инстинктите на една майка спрямо бебето са нещо подобно. Бебето реве - може да е поне от 10 причини, но майката знае (обикновено)защо плаче бебето и...
Това, което ти описваш на кръстовището е ПАНИКА, която е следствие не на изключване на ума, а точно умът я причинява паниката, защото се сблъсква с непосилна за решаване задача и реагира с паника, като по този начин блокира и тялото.
Паниката се причинява от ума. Той е в шех и мат, но въпреки това не отстъпва крачка назад за да остави инстинкта да спасява положението.И защо не го прави? Защото не е научен на това, никога не го е правил и не знае как да се изключи...
Повечето трагични случаи са поради паниката.
Бойните изкуства - кой е казал, че там се мисли. Точно там човекът го учат да отработва движения, за да НЕ мисли, когато се случи случката.
Отработените движения му дават вярата, че може да не разчита на ума...те стават нещо като дишането, естевни и почти инстинктивни.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #83 -: Май 16, 2010, 20:23:22 pm »
И странно ми е как хората отричат неща,които рядко си правят труда да опознаят и разберат.Умът и сърцето-хах!Умът какво е?!Сърцето е в основата на доста неща,но Умът е наш роб,който ние сме позволили да ни стане господар.Същатата работа е станала и с Егото,и с тялото.Човек е много повече от тези неща и те са,за да му служат,и са част от цялото,но не са цялото.Макар че аз предпочитам да приемам Егото за учител,а Умът за добър помощник.В крайна сметка няма никакъв смисъл да отричам или да се боря с неща,които са част от мен,а и аз ги харесвам-помагат доста,но си зависи кой какво иска.

Интересен ред на мисли проявяваш,Blue_Star - от мъдростта към невежеството!
Това, че сме позволили на Ума да стане господар, си е чисто и просто един експеримент, който всички ние разгръщаме. Дълбоко в себе си всеки има необходимата яснота, за да не се чуди, колебае, обмисля, премисля, и т.н...
Умът обаче, заедно с неговото недъгаво отроче - Егото, прави всичко възможно тази яснота да бъде замъглена, неясна, и като цяло имагинерна. Нереална.
Всъщност, концепцията на "свободния избор" е тъкмо в това - дали ще поемеш по пътя на самовглъбяващото се Его-индивидуалистично съществуване, или по другия - трънливия път на всеотразяващото откровение - самотния, но блажен Път на Постигането...
musica universalis

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #84 -: Май 16, 2010, 20:52:11 pm »
Искам
     да поздравя Blue|_Star, за да го окуража в трезвата му мисъл (рядкост за форума) и да го стимулирам в решителността му да се изказва в този форум въпреки всички останали.

Не искам
         да губя сили, спорейки с останалите.
« Последна редакция: Май 16, 2010, 21:34:35 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #85 -: Май 16, 2010, 22:39:28 pm »

Интересен ред на мисли проявяваш,Blue_Star - от мъдростта към невежеството!
Това, че сме позволили на Ума да стане господар, си е чисто и просто един експеримент, който всички ние разгръщаме. Дълбоко в себе си всеки има необходимата яснота, за да не се чуди, колебае, обмисля, премисля, и т.н...
Умът обаче, заедно с неговото недъгаво отроче - Егото, прави всичко възможно тази яснота да бъде замъглена, неясна, и като цяло имагинерна. Нереална.
Всъщност, концепцията на "свободния избор" е тъкмо в това - дали ще поемеш по пътя на самовглъбяващото се Его-индивидуалистично съществуване, или по другия - трънливия път на всеотразяващото откровение - самотния, но блажен Път на Постигането...
ultrafutur-ок,съгласна съм с теб.Но кажи ми колко хора имат връзка с вътрешния си Аз,но имам предвид директна връзка и тази връзка да е поне 5% от времето в едно денонощие.Да,всичко е един грандиозен експеримент,но,ако позволим да се провали-така до безкрая.Макар че провал няма.Докато излезем от лабиринта сме си заседнали тук и толкоз.Аз го приемам като един вид тест.Никой няма да ми даде книжка и право да си купя кола без да съм изкарала шофьорски курс,и изпита,нали?!Е,аз си представям по подобен начин пребиваването ни тук.Само дето ние самички сме се решили на този изпит и да,вътре в нас(или нашия свръх Аз)знаем абсолютно всичко,и всяка една възможност,или вероятност.Да,но,ако нямаме достъп до нашия свръх Аз(а това са около 95% от хората)?Тогава какво правим?И последното ти изречение много точно описва мойта гледна точка.Аз затова мисля,че доста хора се мислят за свободни,а са роби.Пътя на самовглъбяващото се Его-индивидуалистично съществуване е различен и всеки си мисли,че неговия подход е най-правилен и точка.Докато пътя на всеотразяващото откровение е нещо различно-може да хвана 20 души минали по него с различни гледни точки,но всичките тези 20 души ще виждат приликата и Единството,което е нещо възхитително,понеже правилно и грешно-няма,а само различно,и бих казала уникално.Пътя на Постигането-не съм още на него.  :blum2: Но че е самотен-самотен е човек поел по този Път,но за сметка на това никога не е сам.
Tangrata_ съгласна съм с теб,че знанието за нещо-нищо не значи.Да,с правене и практика.То,затова и сме тук-ние знаем,но имаме нужда и да по-знаваме,а познанието се трупа,както опита.
Спорт-Здраве4,мерси за готиния коментар,но май предпочитам невежеството пред трезвата мисъл.Понякога е по-интересно просто да изживееш някои неща,вместо да мислиш за тях.Пък и "блажени са невежите". :)
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #86 -: Май 17, 2010, 02:24:36 am »
Спорт-Здраве4,мерси за готиния коментар,но май предпочитам невежеството пред трезвата мисъл.Понякога е по-интересно просто да изживееш някои неща,вместо да мислиш за тях.Пък и "блажени са невежите". :)

Да, много по-мъдро е да пренебрегнеш мъдростта си =) И затова според мен е блажен съзнателно избралият невежеството, понеже който съзнателно избере невежеството си, може да осъзнае блаженството си =)

И в крайна сметка затова сме тук - за да прекараме няколко мига в невежество, което сами сме избрали. Това на нормален език се нарича развлечение.

И ако човек не се развлича, затъпява. Както затъпява всеки конспиратор, медитатор и езотерик, когато постоянно отхвърля всяка възможност за лично невежество.

Точно както затъпява всяко висше същество. Затова открихме физическата форма.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #87 -: Май 17, 2010, 04:43:03 am »
Хихихи,да де,ама то погледнато реално нищо не е наше.Много яко,нали?Все едно сме си взели кола под наем,но няма нужда да плащаме наема,понеже,докато я ползваме е наша.Е,взависимост от ползване и грижата за колата-зависи колко дълго и как ще я караме,но пак се отплесвам.Нещо напоследък се занасям с какво ли не,но май в скоро време трябва да си наложа спирачки,хах.  :dance: :hi: И четкай ми Егото,четкай ми го-аз и него си го харесвам.Един приятел преди малко каза,че,дори в липсата на избор има избор,ама то какво ли може да си говорят по нощите хората.Но може и да е прав,че,дори липсата на избор е избор.После извъртя теорията,че в самата липса на нещо се състои избора.Пък и как можело да ти липсва нещо след като не го дори познаваш,и нищо не знаеш за него.Явно си знаем всичко,а тука сме на къмпинг,хах.Наздраве!  :drinks:
« Последна редакция: Май 17, 2010, 04:46:37 am от Blue|_Star »

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #88 -: Май 17, 2010, 09:18:03 am »
Аз бих разбрал евентуалното модераторско включване в темата, но истината е, че която и тема от форума да се хване, нещата просто не могат да бъдат обсъждани толкова отделно.
Не съм във форума от вчера, не обикалям форумите и от ония ден, а и от достатъчно време се занимавам със себе си, за да съм на мнение, че просто не може да се разнищтва адекватно един проблем, без да се свързва поне наполовина с всичко останало.
Нима точно това не е огромната грешка на модерната наука? Ще правим ли нещо против неадекватното устройство на модерния ни свят, или ще го повтаряме и тук?

Цитат
,ама то погледнато реално нищо не е наше.Много яко,нали?

Това е едно от условията за усещането за свобода. Представи си един клошар, който няма нищо. Ако му дадеш жилище, го заробваш да работи цял живот, не само за да поддържа това жилище, ами да поддържа и себе си - това, което му липсва.
Но ако му дадеш един магазин, който да дава под наем, ти му даваш директно това, от което има нужда - някой друг да го поддържа. И ако няма жилище, но взима наем от магазин, той може да живее под наем където си поиска.

Схващаш ли? Работата е там, че колкото по-малок си замесен, толкова си по-свободен. Знаеш ли колко клошари отказват жилища? Масово ги отказват. За какво са им? Тези хора са свикнали да са по-свободни.

Познавам много клошари. Един от тях е от Лом, циганин. Сестра му била пребита до смърт от други цигани в Лом, и когато се върнел в къщата си и видел некролога на вратата, му се приисквало да се врътне и да хване всяка посока, само да не остава там.
Затова дошъл да скита по улиците на София и да живее без нищо над главата си.

Намерл си е жена - една клошарка на около 30 години (толкова мога да й дам, ако се опитам да видя под слоевете клошарство), българка. И се влачат заедно.

Веднъж някой беше изхвърлил сякаш чисто нова кожена дамска чанта. Видях я, извадих я и я закачих на дръжката на кофата, за да я видят. Понеже бях нощна смяна и постоянно гледах към кофите, видях ги като дойдоха късно вечерта. Викнах им, че й правя подарък за Великден и съм го оставил ей там на дръжката.
Нямаш си и на идея какво преживяване беше това за мен, когато видях очите на тази жена. Никога не съм виждал такава детинска искреност, даже в дете. Тя искрено се радваше и се усмихваше толкова непринудено... отстрани изглеждаше много скапана и неумела усмивка, но беше все едно най-истинското нещо, което съм виждал.
Невероятно грозна е. Изключително дебела и годините клошарство са я направили лицето й да отбива всеки поглед. Само че по магически начин стана много симпатична, само заради скапаната усмивка и това нещо в очите й. Че кога някой й е правил подарък?

Благодари ми, разменихме две приказки с мъжа й. После като минаваха покрай кофите я хвърли обратно там, откъдето я бях взел.

Влизаш ли в духа на нещата? :) Какво ще сложи тя в тая чанта? Тя няма НИЩО. И моля? Да мъкне чанта? Та тя години наред не е имала нищо на гърба си и сега да дундурка някаква дамска чанта от Лозенец до Орлов мост и обратно всеки ден? Обратно в кофата тая тъпа чанта.

А онова в очите й само преди мигове?

Трябва да разберем - ние нямаме нужда от тези неща. Нямаме нужда от този театър на физическата реалност. Играем го само, за да можем да се развличаме с тези други неща, които го съпровождат - благодарност, гняв, радост, омраза, щастие, спокойствие, завист и всичко останало.

Ние нямаме НИЩО. И НИЩО не ни трябва. Но пък се развличаме с най-забавното нещо във вселената =)

А относно Егото... Това го казвам на всяка умна глава в тоя форум с трицифрени, четирицифрени и петифрени числа в броя изказвания.

Колеги, проста логика... Докато всеки от вас се мери с останалите, докато всеки се съревновава и докато всеки гледа знанието му да е повече от на другите, да е по-прав от другите, да е нещо повече от другите, да жъне повече уважение от другите на база форумно представяне... Ще я виждате, но няма да я признавате.

Ние вече сме минали по този път. Ние вече сме това, за което си говорим. Няма нищо за преодоляване или за надграждане, ние сме това "нещо повече".

Егото - това е ролята, която играем. Егото е комплексът от менталната личност и физическата личност. Егото е това, което в момента си представяме, че сме. Без Его ние нямаме роля в този свят и бихме се върнали там - на по-съвършеното място.

Каква е логиката за стремеж да се върнем там, след като от там идваме?

По-скоро, не е ли по-логично да сме тук, за да играем тази роля? Защо играем компютърни игри? Защо актьорите играят роли? Защо писателите си измислят персонажи?
Защото в това да представиш себе си ЧРЕЗ нещо друго има огромна доза творчесто.

Нима не е висша проява на творчесто да успееш да представиш себе си чрез друга персона?

Да се пита "защо живеем" е като да се пита "защо творците творят".

Не изглежда ли по-логично целта на този живот да е реализиране на Егото? Да е осъществяване на Егото? Да е рафиниране на Егото? Да е боравене с Егото?

Всеки скулптор знае, че ако се опитваш да преодолееш камъка, няма да постигнеш нищо - не си по-силен от камъка. Трябва да се слееш с него, за да направиш нещо кресиво!

Егото не е за преодоляване - Егото е за да бъде реализирано в рафиниран вид, след като овладеем до съвършенство ролята си.

А какво означава едно Его да бъде овладяно до съвършенство? Това означава да бъде манифестирано в света по възможно най-пълен начин! Това е нашата роля и изкуството, с което се занимаваме, е чрез нея да постигнем присъстиве на себе си.

А не да я отхвърляме, не да отхвърляме материала, с който работим. Това е толкова тъжно - да видиш един творец да се бори с обекта на таланта си.
« Последна редакция: Май 17, 2010, 09:24:53 am от Спорт-Здраве4 »

Неактивен dragonn

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
« Отговор #89 -: Май 17, 2010, 09:48:40 am »
Нямаш си на представа колко ме светна по-въпроса.  :hi:

Благодаря!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27