Когато отричаме религиите трябва да посочим алтернативен път за духовно развитие задължително! Духовният стремеж АРРИ е наша неотменна цел!
Религиите са започвали като учения, но хората са ги превърнали в догми Митак
.
Ти какво искаш да махнем сегашните и да ги заменим с нови, с какво те ще са по-добри? Каквото и да попадне в човешки ръце, винаги се опорочава, дори вярата
.
Е, те това е въпроса! С какво да ги заменим, а не да се дърляме за глупости от време оно! За себе си го знам, но е неприложимо за мнозинството!!!!!
Първо,според мен е по-важно човек да е първо човек, какъвто е, и да разбере, че религията няма нищо общо с духовното просвещение .
Второ,религията не е донесла нищо хубаво на човечеството .
Трето,първо сме хора ,а после всичко останало !
Човек трябва да открие и разбере първо себе си , да се осъзнае , опознае и обикне , да чувства обичта вътре в себе си.
На религията трябва да гледаме на това което е ,а имено :
"Религията (от лат. religio — свещено задължение, благоговение) е форма на обществено съзнание, съвкупност и система от възгледи, нагласи и обичаи, основани на вярата в свръхестествени сили, както и съвкупност от моралните норми, практики, ценности, институции и ритуали, съпровождащи тази система.
. Въпросът за същността на религиозните системи е сложен и многопластов и е обект на множество дисциплини, сред които теологията, социологията, антропологията и други области на хуманитарното знание. В процеса на развитието си повечето релиии са преминали през множество етапи на развитие в рамките на отделни култури и дори в рамките на мирогледа на отделни личности.
Често думата религия е използвана преди всичко със значението на „организирана религия“ — организация от хора, подкрепящи практиките и изповядването на определен вид религия, често под формата на юридическа личност
"
-Инфо: Уикепедия.
Или иначе казано : "Страната ми е светът,а религията ми е да върша добро."- Томас Пейн

Религиозната институцията трябва да се замени с някаква форма на държавно устройство.

Духовноста е учение ,дори и в най-вискоите измереня винаги има какво да се учи .
Трябва да почнем да мислим така:
Мойто тяло е свободно от стари вредящи енергии .
Аз се вслушвам в вишето си Аз ,а не в ниското Аз .
Религията ми е тази с която природата ме е дарила ,а имено никаквата.
Трябва да се учи да обичаме красивото ,като красивите цветя или природата .Духовното да ни кара да ченим нарисуваното с собственото съзнание .
Религите мразят хората който казват истините ,защото тогава им падат маските .
Избавям себе си от всички религии,секти,фанатизъм и суеверие .

Аз съм човек подя**.
Иначе аз ако взема да се определя към някоя религия, бих избрал религията на ацтеките .

Моят бог би бил Ометеотл и Уитцилопочтли !

Ще взема да искам от държавата да ми настроят великият Ел Темпло Майор ,та да мога там да си изпалнявам ритуалите . ;D
Или бих избрал да бъда от народност на толтеките.

Тогава моята философия би била следната :"светът е съставен от енергия и при нужните знания и умения човек може да се превърне в каквото поиска и да отиде там, където желае."
Това за телтеките е по добрия варянт от първия !
Но не мога да бъда такъв ,защото тяхните богове и религи са много древни ,не са като Христянството или Исляма .
Мюсолманин мога да стана и Христянин мога ,но от телтеките не мога .