Автор Тема: Обръча се затяга  (Прочетена 26948 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
Re:Обръча се затяга
« Отговор #45 -: Февруари 23, 2010, 16:30:55 pm »
  Една последна синтенция от мен: 

"Някои хора са способни да заличат най-хубавите черти и стремежи у даден човек, само защото не ги притежават".

/fishbone/

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
« Отговор #46 -: Февруари 23, 2010, 18:14:20 pm »

Чрез  игнориране  ние  помагащите  даваме  свобода  на  лошото,  тоест  му  позволяваме  да  се  шири  безнаказано!!!

Точно!!!
Точно ама друг път.Чрез игнориране на лошото не му даваме енергията си и то е по слабо- за нас.А ако го правят повече хора тогава за всички тях, а ако го прави целия свят - тогава лошо няма да има.  :empathy2:Обаче се случва обратното, едно лошо нещо да стане и се гърми от всякъде за него,така че да сме сигурни че всички го знаят,че всички ще цъкат с език, а накрая се казва- и денс нашата колежка роди момиченце( хубавата новина) Колкото повече внимание обръщате на лошото толкова повече ще го виждате в живота си.
« Последна редакция: Февруари 23, 2010, 18:17:04 pm от eses »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #47 -: Февруари 23, 2010, 19:29:58 pm »
Колкото повече внимание обръщате на лошото толкова повече ще го виждате в живота си.
Един въпрос със пример , имаме лош човек който трови живота на цял град и ти съветваш да не му обръщаме внимание , таки ли ?
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен eli

• Четящ
  • *
  • Публикации: 171
« Отговор #48 -: Февруари 23, 2010, 20:52:43 pm »
Превенция  на  насилието  още  в  детска  възраст  за  да  няма "Трябвало е...".  

Точна за такава превенция говоря и аз. Защото, когато нещата опрат до това да се лекуват големи хора  насила, там както каза eses нещата са относителни. Аз все още не мога да си обясня - защо за толкова наболели въпроси обществото не взима никакви мерки освен да наказва виновните, които всъщност са също големи жертви. Мислила съм си много пъти защо наред с математика и български в училище не учим и семейни отношения и как да отглеждаме и възпитаваме децата си. Много е важно за едно дете разтящо в семейство с насилие и проблеми някой да му каже и да му покаже, че това не е верния модел, че има и друг начин. И след като майка му и баща му не могат, то обществото е длъжно да намери начин. Защото след време това дете ще порасте и ще почне да прилага същия модел, който е научил вкъщи и след време ще бъде късно да му се обяснява, че това не е правилно. Детската психика е много крехка, тя нарани ли се веднъж по брутален начин, оставя непоправими белези.
Живеем в болно общество - това трябва да осъзнаем първо и след това да се запитаме как да се излекуваме.
Жалко за напредъка на модерната наука, всички проблеми са добре познати и описани, но никой не ползва знанието за доброто на децата и на обществото.

Неактивен eses

• Пишещ
« Отговор #49 -: Февруари 23, 2010, 21:53:25 pm »
Колкото повече внимание обръщате на лошото толкова повече ще го виждате в живота си.
Един въпрос със пример , имаме лош човек който трови живота на цял град и ти съветваш да не му обръщаме внимание , таки ли ?
Сега ако ще разискваме всякакви примери май ще стане длъжка темата. Естествено че няма някой да ви коли а вие да се правите че нищо не се случва,ще решите този проблем, въпроса е принципен.Какво правиш ти за убийците в щатите? Нищо нали,но статистиката включва и тях и човек си казва - ех колко е лош света.Все пак можете ли да кажете на 7-те милиона българи колко от тях са лоши хора? И ако са примерно 300 000, защо виждате лошото като по голямо от доброто?Защо се съсредоточавате и сте готови за битки? И защо спорите заради самия спор.Всички вие тук знаете за силата на намерението,на мисълта,на волята,на вярата и обаче се опитвате да кажете че тя не важи в случая,а тя важи винаги,независимо искате или не.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #50 -: Февруари 23, 2010, 23:34:03 pm »
Какво правиш ти за убийците в щатите? Нищо нали,но статистиката включва и тях и човек си казва - ех колко е лош света......... защо виждате лошото като по голямо от доброто?Защо се съсредоточавате и сте готови за битки? И защо спорите заради самия спор.Всички вие тук знаете за силата на намерението,на мисълта,на волята,на вярата и обаче се опитвате да кажете че тя не важи в случая,а тя важи винаги,независимо искате или не.

1 - Права  си,  лошото  се  храни  с  внимание,  но  и  доброто  също!
      2 -  Нищо  не  можем  да  правим  срещу  убииците  в  Щатите,  но  и  нищо  не  правим  и  за  добрите  там,  нали!  Какво  става  с  всемирната  любов?  Човешкият  израз  на  любовта  се  нарича  ГРИЖА, следователно  ти  обичаш  толкова  хора,  животни,  растения  за  колкото  си  в  състояние  да  се  грижиш!  Грижиш  се  за  едно  дете  значи  само  него  обичаш!
     3 -  Никъде  в  темата  не  се  споменава,  че  злото  е  по-голямо  от  доброто,  но  едно  малко  бяло  трънче  в  петата  те  кара  да  куцаш,  а  лъжицата  катран.....  и  въпросът  е - ще  чакаме  ли  трънчето  да  излезе   от  петата  ни  само,  или  просто  да  го  извадим?     
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #51 -: Февруари 24, 2010, 02:48:04 am »
Не мисля, че злото се храни само от вниманието, и ако няма внимание няма да има енергия. Това е абсурд. Всеки човек си има автономна енергия. Ако е лош, енергията ще си я има.

То по тая логика, ако никой не гледа даден предмет или човек, той престава да същесвува за момента.

Мисловните нагласи са хубаво нещо, но те преди всичко действат на личната ти нагласа и на твоите бъдещи действия. Историята не познава много случаи, където реални промени са направени само когато някой си мисли нещо.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #52 -: Февруари 24, 2010, 03:07:15 am »
Отдавна няма място в Раднево.  :dance: ;D

Неактивен eses

• Пишещ
« Отговор #53 -: Февруари 24, 2010, 11:06:33 am »
Крайно приемате това което казвам.Не казвам че само с внимание нещо ще изчезне,а че ще се отслаби.А ако не обръщаш внимание на лошото,или поне не се съсредоточваш в него,отбелязваш че го има но не си даваш енергията за него и в същия момент работиш в положителна посока,тогава нещата стават именно такива каквито ги искаш. Борбата е стар модел на мислене.Не е вярно това че трябва да се борим.Когато правим нещата с лекота и вяра всичко става.Когато действаме така сякаш живота е игра, все едно сме ангели тогава няма нужда да се борим. Сами си създаваме проблеми,решеавайки че за всяко нещо трябва да леем пот. Според мен борбата е ненужна. А ако съумеем да насочваме енергията си на където искаме тогава всичко ще се оправи. Защото като я насочваме към лошото го храним и то става по голямо. Вече почвам да се повтарям, но в края на крайщата всеки сам решава за какво да мисли и как да действа.Аз ви казвам как е по лесно и полезно.Но вероятно вие ще стигнете сами до този извод някой ден.

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
« Отговор #54 -: Февруари 24, 2010, 11:17:31 am »

Отдавна няма място в Раднево.  :dance: ;D

И в Карлуково е същото положение. :D

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #55 -: Февруари 24, 2010, 16:12:20 pm »
А ако не обръщаш внимание на лошото,или поне не се съсредоточваш в него,отбелязваш че го има но не си даваш енергията за него и в същия момент работиш в положителна посока,тогава нещата стават именно такива каквито ги искаш.
Есес,моите уважения,разбирам те какво искаш да кажеш,има логика,но донякъде...(друг е въпросът какво мисля за конкретният"метод"който сочиш с игнорирането и за тези "писатели"които го пропагандират!)Ако в личният ти периметър има някакво"зло"може би донякъде човек би могъл да промени картинката,но колко войни са спряни по този начин?Колко престъпления са предотвратени?Колко престъпници са заловени?За това се иска действие,а като превенция,будно гражданско общество,със позиция и съвест.Ок.да отдаваме енргия на доброто,но също така енергично да противодействаме и на злото.Не може да претендираме за еволюция,докато не "преборим злото"в самите себе си и в обществото..Това образно казано,че ми е малко сектантски този израз,ама си е точно така.Можем ли,сега в сегашният си вид да твърдим,че сме еволюирало общество???Защото,ние освен индивидуално съзнание,сме част и от едно цяло!А в момента цялостната картинка,която отразява човечеството е направо жалка!

« Последна редакция: Февруари 24, 2010, 16:17:32 pm от konstantin2007 »

Неактивен eses

• Пишещ
« Отговор #56 -: Февруари 24, 2010, 17:13:57 pm »
Виж, аз не искам повече да говоря по темата.Повтаряме едно и също, няма смисъл,на различни мнения сме.Даже мисля че не са и толкова различни, колкото ти говориш за едно аз за друго.И двете сме съгласни отчасти с това което казва другата,явно методите ни са различни.няма кво да го коментираме,или правиш нещо или не правиш. Аз правя това което намеря за добре.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #57 -: Февруари 24, 2010, 18:23:18 pm »
Както вече казах, eses, това за което ти говориш има само ефект върху личната нагласа, върху личния мир.
Но личния ти мир е едно, а реалността отвън друго.
Нека ползваме емпирическия метод и видим с малки стъпки от наша страна какво наистина действа.
Може и да съществуват изключения, като Христос, дето като си помислят нещо, и огъват реалността. Но за това трябва да си преминал през много много нива и опитност.
В нашето положение и да мислим и да не мислим, това има значение само за душевния ни мир.
Ти, например, готова ли си да излезеш в една арена на двубой срещу някой въоръжен с ножове главорез?
Ти ще мислиш колко всичко е мирно и спокойно, а за него остава физическото действие.
Помисли си. Представи си в детайли ситуацията.
Вярваш ли, че ще се справиш?
Ако при теб не работи, защо си мислиш, че по принцип ще работи. Само защото ти харесва да е така?

Личната човешка енергия се сблъсква с чуждите човешки енергии. Има конфликт на интереси. Няма нищо ново под слънцето. Затуй е хубаво човек да е силен, поне в повечето случаи да може да се пази.

Иначе ако с мислене ще можем да спрем атакуващ с нож, то ние ще отворим ново бойно изкуство за самозащита. Супер ефикасно :)
Сигурен съм, че ще има невероятно много почитатели, защото хората точно по това си падат - само както си седят, и хоп и да стават работите.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен eses

• Пишещ
« Отговор #58 -: Февруари 24, 2010, 19:35:22 pm »
Както вече казах, eses, това за което ти говориш има само ефект върху личната нагласа, върху личния мир.
Но личния ти мир е едно, а реалността отвън друго.
Нека ползваме емпирическия метод и видим с малки стъпки от наша страна какво наистина действа.
Може и да съществуват изключения, като Христос, дето като си помислят нещо, и огъват реалността. Но за това трябва да си преминал през много много нива и опитност.
В нашето положение и да мислим и да не мислим, това има значение само за душевния ни мир.
Ти, например, готова ли си да излезеш в една арена на двубой срещу някой въоръжен с ножове главорез?
Ти ще мислиш колко всичко е мирно и спокойно, а за него остава физическото действие.
Помисли си. Представи си в детайли ситуацията.
Вярваш ли, че ще се справиш?
Ако при теб не работи, защо си мислиш, че по принцип ще работи. Само защото ти харесва да е така?

Личната човешка енергия се сблъсква с чуждите човешки енергии. Има конфликт на интереси. Няма нищо ново под слънцето. Затуй е хубаво човек да е силен, поне в повечето случаи да може да се пази.

Иначе ако с мислене ще можем да спрем атакуващ с нож, то ние ще отворим ново бойно изкуство за самозащита. Супер ефикасно :)
Сигурен съм, че ще има невероятно много почитатели, защото хората точно по това си падат - само както си седят, и хоп и да стават работите.
Както казах вече прекалено крайно приемате мнението ми.Чак се опитвам да разбера какво се опитвате да кажете че аз съм казала.Нито съм казала че ще изляза срещу въоръжен човек с позитивно мислене,нито че без действие могат да се оправят нещата.Това което казах е ще го по-N-тя е че аз не приемам борбата като решение, предпочитам да помагам на добрите хора от колкото да се боря с лошите.Това си е мой избор.И тъй като често не обръщам внимание на лошото то рядко навлиза в живота ми и когато навлиза то съм му отдала вниманието си.И това са примери от моя живот а не от този на Христос.Но по важното дори не е дали лошото присъства в живота ми а това че с мисли за доброто ми се случват СТО ПЪТИ ПО ХУБАВИ НЕЩА ОТ КОЛКОТО ПРЕДИ КОГАТО НЕ МИСЛЕХ ЗА ТЯХ.незнам дали сте чели за груповата медитация с Лос Анджелис или Лас Вегас, не си спомням.Група медитатори се събират и медитират за намаляне на престъпността в въпросния град.И полицията е изумена с 30% намаляла престъпноста за два часа. Затова че не е точно възможност само на Христос,не е и измислица и илюзия, а ако повечето хора започнат да мислят положително и да не хранят злото,то може би ако не изчезне то поне драстично ще намалее.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #59 -: Февруари 24, 2010, 19:45:32 pm »
По принцип има нещо вярно, наистина така можеш да си подпомогнеш живота и това какво ще ти се случва, но с това помагаш само за част от проблемите. Тук сме на едно мнение. Разбирам, че на теб само това ти харесва, но на други хора им харесва и друго. Не сме всички жени все пак. Някой трябва да върши и мъжката работа.
Но това с груповата медитация хич не го вярвам. За мен груповите медитации са били винаги ала-бала-шарлатания. Това да се повлияе на престъпността в Лос Анжелис ... Някой си ги измисля тези работи, а после ги и пише в статии.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27