Автор Тема: Престъпна и несправедлива система ли е Капитализмът/Империализмът?  (Прочетена 203765 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен blade

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 467
Реално много хора като чуят,че не религията или закона трябва да определя техния морал,правила,норми в живота веднага и,че сами трябва да определяме какво е добро и зло се сещат,че ще има престъпления.Реално нормите не се отнасят само за престъпленията.Естествено убийството или кражбата не е правилно,но не защото закона или нормата го казва.В едно добро общество човек прави това което не иска да му направят.  ;) Тук не става дума,че ако обичаш да правиш примерно шегички с някой,трябва да искаш и с теб да си правят шегички.Става дума да не правиш по-сериозни неща като убийства,кражба,лъжи и т.н.. Не вярвам да има човек който иска да го крадат или да го убият(нищо чудно да има,но те са рядкост  ;D).
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
Цитат
Треньорът на националния футболен отбор на Северна Корея е изпратен в трудов лагер заради слабото представяне на отбора на Световното първенство в Южна Африка. Според комунистическото ръководство Ким Йон Хун е основен виновник за трите поражения - от Бразилия с 1:2, от Португалия - 0:7 и от Кот Д`Ивоар - 0:3.

Бившият треньор е изключен и от партията. В лагера той ще се труди по 14 часа на ден.

След световния шампионат през 1966 г., когато Северна Корея за първи и единствен път сензационно стигна до четвъртфиналите, в поправителни лагери са били изпращани всички футболисти от националния отбор, с изключение на един единствен нападател.

Руският вестник "Комсомолская правда" припомня, че оттам малцина са излизали живи.

http://www.btv.bg/news/svetut/story/386990396-Trenyorat_po_futbol_na_Severna_Koreya_beshe_izpraten_v_trudov_lager.html

Капитализмът може и да е престъпна система, но не може на малкия пръст на соца да стъпи по тоя показател. Митите тикви наказват човека с концлагер, само защото неговия отбор не е победил останалите държави.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен dragonn

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
Всичко е навързано с цел реклама. Както казваше Слави Тригонов преди време "Няма значение дали говорят хубаво или лошо за теб - всичко е реклама" :)
« Последна редакция: Август 05, 2010, 18:42:59 pm от dragonn »

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
Цитат
Треньорът на националния футболен отбор на Северна Корея е изпратен в трудов лагер заради слабото представяне на отбора на Световното първенство в Южна Африка. Според комунистическото ръководство Ким Йон Хун е основен виновник за трите поражения - от Бразилия с 1:2, от Португалия - 0:7 и от Кот Д`Ивоар - 0:3.

Бившият треньор е изключен и от партията. В лагера той ще се труди по 14 часа на ден.

След световния шампионат през 1966 г., когато Северна Корея за първи и единствен път сензационно стигна до четвъртфиналите, в поправителни лагери са били изпращани всички футболисти от националния отбор, с изключение на един единствен нападател.

Руският вестник "Комсомолская правда" припомня, че оттам малцина са излизали живи.

http://www.btv.bg/news/svetut/story/386990396-Trenyorat_po_futbol_na_Severna_Koreya_beshe_izpraten_v_trudov_lager.html

Капитализмът може и да е престъпна система, но не може на малкия пръст на соца да стъпи по тоя показател. Митите тикви наказват човека с концлагер, само защото неговия отбор не е победил останалите държави.
При цялото старание, което си вложил в писането на този текст, сигурно не осъзнаваш, че това е един от малкото случаи, на които можеш да се позовеш като противник на комунизма/социализма. Държа да ти напомня, че твоите любимци са затваряли в лагер не един, а стотици, и то с далеч по-малко основания (просто не са им изглеждали достатъчно симпатични). Провери да видим какво ще излезе за Гуантанамо.

Неактивен Peacekeeper

• Много Писал
  • Публикации: 2 131
Видяхте ли колата на Марешки днес :)  Това справедливо ли е? :)

Неактивен blade

• Малко Писал
  • **
Не знам колко е справедливо това с колата,но докато някои гладуват в Африка други " Парис Хилтън не носи дрехи, които е обличала " .  ;D
НЕ знам защо пак намесвате комунизма.Тук коментираме кои са лошите и добрите неща в капитализма попринцип и в този му вид(ако въобще има хубави неща в този му вид ..).Не капитализъм срещу комунизъм.
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
Откъде знаеш, че коментираме само капитализма? Може ли да се коментира нещо, и да се изследва дали е добро или лошо без да се прави сравнение с алтернативи?

Също виж анкетата горе. Що я има? Тя е в самата основа на темата. Нали трябва да коментираме какво ще избираме. (Аз нищо не съм избрал още, щото няма всички опции. А тия не ми харесват. Оттам тръгна и спора, преди 20ина страници)

Отнесен, какво старание, бе пич? Написал съм 2 реда. Другото е от бг новини.
Аз да те питам, откъде това старание да репликираш всяко нещо, дори и без да имаш реални аргументи. Сякаш си някакъв платен клакьор на червената мафия, и гледаш да си заслужиш заплатата.

п.с. и да не забравяме, че именно те, докараха тоя псевдо "капитализъм" в България, с пълната си липса на морал, престъпно мислене и материализъм в крайна форма.
Капитализмът в държавите, където е нямало социализъм и комунизъм е МНОГО по-нормален и човешки. До толкова на комунягите им е болна психиката (справка горния пример), че заразиха и повредиха и "капитализма", който го има в БГ. Защото се допусна приемственост във властта. И поток и затвърждаване на парите, окрадени от народа ЧРЕЗ ДЪРЖАВНИ СХЕМИ. Това включва, целия строй до 89та и предприятията и продукцията им, след това отново държавни предприятия и тяхната продукция, също приватизации, дарения от ЕС и прочие и прочие и прочие.
Предприятия за по 2 млрд се продаваха за 200млн.
Кораби се наемаха от държ фирма за 10000$ на месец и се преотдаваха за 80000$ на месец.
Продукция се изкупува за еди колко си и се продава за еди колко си.
Всяко държавно предприятие си имаше тайна фирма шапка, която седи отгоре и прекупва всичко, което излиза и влиза там.
Дарения от по 1млн Е от ЕС, пак със фирма-шапка, но в обратен ред. Консумират се парите, а се произвежда нещо за 1/10 та от парите. Било парк, градинка, или някоя магистрала.

И ВСИЧКО ТОВА, КОГАТО СЕ РАБОТИ С ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ИЛИ ДЪРЖАВНА ВЛАСТ.
« Последна редакция: Август 05, 2010, 21:57:03 pm от Tangrata_ »
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен blade

• Малко Писал
  • **
Откъде знаеш, че коментираме само капитализма? Може ли да се коментира нещо, и да се изследва дали е добро или лошо без да се прави сравнение с алтернативи?

Също виж анкетата горе. Що я има? Тя е в самата основа на темата. Нали трябва да коментираме какво ще избираме. (Аз нищо не съм избрал още, щото няма всички опции. А тия не ми харесват. Оттам тръгна и спора, преди 20ина страници)

Това е така.Естествено трябва да има сравнения,но все тръгваме към комунизма.Реално комунизъм не е имало никъде в пълния му смисъл на думата,а и може да няма никога.Все се сравнява с комунизма.Само в началото има сравнения с технокрацията.Мен също не ми харесват отговорите.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
Преди доста страници попитах как точно си представяте технокрацията и какви точно ще са разликите със социализма?

Ако може по точки и подробно.

Защото според мен, реално аз не виждам разлики.

И 2те системи се разчита на
1. 100% планиране.
2. технически открития
3. материални ресурси и човешка умствена и физическа сила

И ако обичаш, не излизай с номера, че през социализма управляват хората на партията, а през технократизма управляват учените.
Защото това по същество е игра на думи.
Реално всички са хора. Има си избори и се избрат хора. А кой какво е учил си е отделно. Ако някой желае може да учи и 5 висши.

Също така икономиката, като наука е наука за максимално ефективно извличане на полза от дадени ресурси. Така че, чисто логически погледнато. Най-ефективен в управлението на ресурси, предприятия, банки, държави ще е някой, който освен другото е запознат и с икономиката. Пък той може и да е астрофизик + биохимик+ математик + инженер. Но най-същественото в неговите знания, като управляващ стопанство са курсовете по икономика.

Та реално за мен комунизма, социализма и технократизма се различават много много малко.

Неактивен zxcbv

• Четящ
  • *
  • Публикации: 45
Преди да говорите за соца в КНДР се поинтересувайте малко.Там няма соц има чучхеизъм,до 1989 им беше изгодно да се пишат комунисти заради военните помощи ,които получаваха.От 2009 думите комунизъм/социализъм/марксизъм са напълно заличени от конституцията и от пропагандната машина на северна корея ;)
А тя ,пропагандната машина ,говори /за вътрешна употреба/ използва по скоро крайно дясна реторка,като говори за “чистотата на корейската раса“,“расовата и морална замърсеностна на южна кореа от гнусните империалисти“ ,докато продължавва да използва лява реторика в пропагандата предназначена за навън.Обективно аз я определям като смеска от теократична/Великият Вожд и митовете около раждането и живота му/ и абсолютна/династичност и оформена военно-партийна аристокрация/ монархия + малко сталинизъм и хитлеризъм заради пропагандната си насоченост.
Важното в случая е ,че КНДР няма нищо общо с това ,което на теория трябва да представлява социализма ,че дори и почти няма допирни точки с практиката на социализма развил се в СССР,като допирните точки са някаде в периода на късния сталинизъм.
Социализмът може да има и по-демократично лице - пример Швеция ,която е управлявана от социалдемократични правителства /истински ,а не такива като в Европа,където тази дума звучи противно и гнусно/ от 1846 до 2008 ,макар и да е запазила и някои вредни и анти-социалистически неща,като монархията си ,за жалост.
Ако сравняваме съветския модел и особенно сталинисткия  модел на социализма ,то адекватната съпоставка с капитализма, би била в лицето на военните хунти в Южна Америка,Франко в Испания,че дори и с корпоративизма при Хитлер/където военно промишленият комплекс /I.G. Farben , Messerschmitt,MAN и още/ прави милиони,че дори и с партиино-държавния капитализъм в Китай.
Макар че за Китай не съм сигорен дали пасва добре някаде.

Tangrata_ ,технокрация може да се развие и при капитализма,като там на по - скоро водещи ще са корпорациите,а не държавата,но това са си мой мисли де  ;)
Цитат
п.с. и да не забравяме, че именно те, докараха тоя псевдо "капитализъм" в България
За съжаление същите построиха и псевдо социализъм ,създавайки варварски “социализъм“ и мутренски капитализъм   :D
« Последна редакция: Август 05, 2010, 22:22:40 pm от zxcbv »

Неактивен blade

• Малко Писал
  • **
Не съм съгласен с точка 2. ;)
Да разликите са малко,но социализъм,а не комунизъм е заложен до някаква степен в скандинавските страни,а комунизъм никога не е имало.Както каза колегата zxcbv социализма може да има демократичен вид.Социализма не е политическа система за разлика от комунизма.  ;)

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
Абе човек, какъв социализъм е това?

Това е каптиализъм със социалистични придобивки. Аз живея в Канада. Това си е жив социализъм от една гледна точка, но пък съвсем реален капитализъм от друга.

И именно следва най-важното:
социалзима ХАРЧИ, а капитализма печели. (говорим за подчастите капитализъм и социализъм, които заедно присъстват в 1 държава)
Това е просто като фасул, ОЧЕВИДНО, за всеки, който живее в такава страна.
Бюджета дои капитализма, предприятията си плащат гигантски данъци, високообразованите и високоплатени също плащат големи данъци.

А после социализма харчи за безплатно образование, за безплатно здравеопазаване, за стипендии, нисколихвени заеми, паркове, градинки, помощи за тия, дето ги мързи да работят и тн и тн и тн.

Една държава може да си ПОЗВОЛИ да има частичен социализъм ,едва когато има стабилно работещ капитализъм.
Просто отнякъде трябва да се вземат парите, които социализма ще харчи.

Просто нали!?

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
Отнесен, какво старание, бе пич? Написал съм 2 реда. Другото е от бг новини.
Аз да те питам, откъде това старание да репликираш всяко нещо, дори и без да имаш реални аргументи. Сякаш си някакъв платен клакьор на червената мафия, и гледаш да си заслужиш заплатата.
Въобще, не виждам за какво едни евентуални червени мафиоти биха ме потупали дори по рамото, след като за кой ли път трябва да спомена - аз съм за гъвкав/динамичен хибриден модел, в който всяка от страните (частната и държавната) ще разполага с достатъчно влияние над системата като цяло, за да може да упражни своеобразно вето, в случай на утопични отклонения, независимо дали от крайно-комунистически или крайно-капиталистически характер, и като пример за устройство, което донякъде се доближава до това за което говоря давам Италия в днешно време. И всеки път, когато решиш да ми отговаряш, прочитай по 2-3 пъти предходното изречение, белким някой път вденеш за какво иде реч.

Неактивен zxcbv

• Четящ
  • *
  • Публикации: 45
Цитат
Просто отнякъде трябва да се вземат парите, които социализма ще харчи.
Ако корпорациите използващи ресурсите в дадена страна,се национализират не се ли получава самоиздържащ се социализъм.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
...
Цитат
Също така икономиката, като наука е наука
...
 :lol:  ;D

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27