...
Аз вече доста писах по темата, и горе долу каквото имах за казване го казах. И на тоя въпрос, що капитализма унищожи България съм си дал моето лично мнение.
Ще го повторя още веднъж.
Защото България се управляваше и продължава да се управлява от мафиоти, крадци и безродници. Защото почти всичките управляващи, през всичките години са били от БКП-то, или бащите им са били от там, или пък от ДС-то, или и двете.
Щото в България се толерира и се поощрява съзнателно и целенасочено кражбата и безредието, като почнеш от най-високо, та до най-ниско ниво. Тия хора контролират всички възможни власти. И изпълнителна и съдебна и законодателна и каквато се сетиш. Ръцете им са кървави и ще се борят организирано и със убийства и всякакви средства да се задържат и да продължат да смучат.
За социалните помощи, най-често хората, които ги получават нямат собствени жилища и се налага да живеят под наем. Общо взето ако семейството е от 2ма или 4 души е горе долу достатъчно за минимума, но ако си сам, не.
Дали е справедливо.
Не е справедливо. Но това е положението. Хората работят в посока развитие на социализма и комунизма вътре в капиталистическия строй. Щото това си е мощна социална политика. Който много работи и много печели го порязват с 40% данъци, и парите му отиват за да има поне частично равенство и братство. Точно както го искат някои утописти от нашия форум.
А в България, че е зле, зле е. Сравнение няма смъсъл да се прави. То е ясно. Всеки си гради неговото развитие. Това важи и за държавите.
Отделните държави си имат отделен бюджет. Пълнят си го отделно, и отделно си го харчат. Някои решават да отделят от тия пари за социални помощи и тн. Като Канада има повече пари, ще има и за тия, дето не работят.
А дали тия повече пари, дето има, ги е взела от България конкретно, или от данъци върху своите си хора + някои държавни производства (ел.енергия, алуминий, петрол), това е също важен въпрос.
Ясно е, че България е била онеправдана, че е била под турско робство, че са взели много територии, после социализма и тн. Но това е положението. Живота понякога е несправедлив. Аз лично не виждам конкретен начин това да се оправи. Поне не и реално постижим от мен, или малка група хора.
Ако някой вижда такъв начин, моля. Нека го задейства. Дори няма нужда да се изказва по темата тук. Направо директно да го направи. А да си лаем срещу капитализма, това са кучешки работи. Кучетата си лаят, кервана си върви. Те някои и подир колите лаят, ей така наред, подир всички, щото преди време една единствена кола ги е ударила, или пък им е свирнала, и те така са намразили колите нацяло. Ама е виновен някой конкретен шофьор, а не колите по принцип.