Автор Тема: Престъпна и несправедлива система ли е Капитализмът/Империализмът?  (Прочетена 203784 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
Парите не бива да се премахват, а да застанат на втори, трети или четвърти план. Съответно по-нагоре в колонката с приоритетите да преминат образованието и науката, мирът, семейството, здравето, природата. Парите не трябва да са самоцел, а помощно средство за постигане на изброените неща.
« Последна редакция: Февруари 21, 2010, 01:54:21 am от otnesen »

buden

• Гост
Парите не бива да се премахват, а да застанат на втори, трети или четвърти план. Съответно по-нагоре в колонката с приоритетите да преминат образованието и науката, мирът, семейството, здравето, природата. Парите не трябва да са самоцел, а помощно средство за постигане на изброените неща.
Май забравяш, че преди да минат на заден вариант им трябва покритие.
Здравеопазването - сметни колко пари си дал за здравни и колко си ползвал услугите им. Частни и толкова. Който планува ще пести и пак ще е добре.
Семейството какво за него????? И семеен морал ли ще се чете вече, тук и Сталин ще ни завиди.
Природата, нека полицията да защитава и природата, както и хората от физическо посегателство. Ще си има паркове, резервати които няма да се бутат. Има си специални зони, които и сега ги има обозначени, но се пак се продават.
Мирът - ами колкото повече тиквеници ни управляват толкова повече конфликти.
Науката - ако е само от частни лица щяхме вече да се движим с летящи чинии. Тесла кои години е открил безжичната връзка, кой е виновен че навлезе скоро? Ами тези които ни управляват, на които искате да дадете повече свобода.
Образованието - какво по-добро образование от това на което учи живота.

И всичките тези приказки не бяха за тази тема. Laissez-faire концепцията и разни мнения на предните страници са къде къде по-ценни от разсъжденията ни "ама хайде какво да направим".
Споко, каквото и да правим няма да го направим колективно.

Неактивен otnesen

• Пишещ
Тесла кои години е открил безжичната връзка, кой е виновен че навлезе скоро? Ами тези които ни управляват, на които искате да дадете повече свобода.
Тука въобще не разбрах кой и за какво е виновен.

Май забравяш, че преди да минат на заден вариант им трябва покритие.
Въобще не забравям. Минават на заден план заедно с покритието си.

Айде стига толкова, че сериозните аргументи отдавна свършиха. :)

Неактивен Peacekeeper

• Много Писал
  • Публикации: 2 131
Май трябваше да добавя Фашизъм/Националсоциализъм в опцията :unknown:

buden

• Гост
А ако ти кажа, че вашите аргументи не са попадали и за миг сред сериозните аргументи.

От сума ти и страници дискутиране, споделих ви конкретни части от теорията на капитализма, а вие гениите очукал ви живота само вие си знаете колко и мислейки се за световни мениджъри излгедали 5 филма за конспирации и четейки 10 информационни сайта, нищо не споделихте.
Единствено се нацупихте като тийнейджърки пред изпит казахте: "ама не ми се учи", "ама тоз ебати тъпия даскал", "ама то ебати тъпото", "пффф че скука". Нищо не предложихте, дайте ви само да скандирате "експлоатация" и това ви е целия аргумент.

Сериозни аргументи ... като мислите различно, какво искате. Вие с магарешкия си инат доказвате, че не можем да мислим еднакво, а ми говорите за колективизъм, за обществен ред и т.н. Тази ценностна система за която мечтаете в конституцията или в учебниците от първи клас щя я пишете.

Целта ви беше май само да оспамите сериозните аргументи по-нагоре в темата, та като я отвори някой сега и да се откаже. Онова от руския сайт, което ви го пратих не го коментирахте. Абе вие сте ебати издуханите. Правете си кошер и от там си пръскайте заразата по другите хора, после един ден вашия кошер ще се окаже първия и ще придобиете власт над другите кошери. Май това искате вие власт, вземете си я защото никой нямада ви я даде наготово.

За образованието: http://ime.bg/bg/articles/nowo-filmche-kurs-wywedenie-w-ikonomikata-primer-sys-swoboden-izbor-na-uchilishteto-pokazwa-zashto-dyrvawnite-monopoli-sa-loshi/

Разбирам, че всички знаят английски щом знатя как се ползва речник, така че няма да имате проблеми.

Америка отново е с по-големи шансове от нас
http://www.dnes.bg//world/2010/02/21/republikancite-zad-ron-pol-za-bydesht-prezident-na-sasht.86508

Америка е пример днес за това какво вършат държавните монополи и до какво довеждат с времето.
бтв наивно е да се мисли, че СССР се разпада само поради външен натиск.
« Последна редакция: Февруари 21, 2010, 13:15:39 pm от buden »

Неактивен otnesen

• Пишещ
buden, питах ли те кой е производителя на продукцията (собственика, чертожника или работника)? Питах те. Защо те питах? Защото от теорията не става ясно. От отговора ти стана ли ми по-ясно това което ме интересува? Не. Няма да приема теория, в която има неясноти, тъй като това е предпоставка за бъдещо произволно тълкуване на нещата. Ти на това сериозни аргументи ли му викаш? В аргумента всичко трябва да е ясно. Ако не е ясно - следват въпроси, включително тъпи, които би трябвало да имат прост и още по-ясен отговор. Ако пък не - не ме занимавай с глупости.

Нашия магарешки инат ли? Добре, ние като не идваме на твоята, тогава ти ела на нашата? Не искаш ли? Да не би да се опъваш, да се инатиш нещо, а?

И още малко за аргументите.

Тук прозвучаха твърдения, че като е осигурен добре, на човек му остава повече време да се развива и да е полезен на обществото. Практиката обаче показва, че 99 процента от осигурените не се занимават с обществено полезна дейност. Ето тази, меко казано, пробойна и други подобни на нея ни притеснява нас "промитите мозъци".

Имаше твърдения, че видите ли, чертожниците им се видяла сметката да учат 5 години, следователно заслужавали повече за труда си и се занимавали с по-отговорна работа после. Практиката обаче показва, че 99 процента от студентите се занимават най-вече с т.нар. "студентски живот", докато останалите млатят с чукове, завиват болчета. А когато после работниците получат чертеж, в който има грешки, чертожника никакъв го няма и отговорността му някак се изпарява набързо. Не вярвате ли? Погледайте малко по "Дискавъри Сайънс" рубриката "Супер Конструкции" да видите, че когато на обекта пристигне многотонна конструкция, която трябва да се монтира, и когато тя някак случайно се окаже с 200 милиметра по-къса, как на телевизора нещо му става и започва да бибитка. А за да оправят грешката, на работниците им се налага да вземат собствени решения по изменение на конструкцията и в по-особените случаи - да правят невъзможни маневри по преобръщането на тежки конструкции на необичайно големи височини, което обикновенно е съпроводено с риск за живота и здравето за който естествено чертожника не носи никаква отговорност.

Така и не разбрах - защо хора, които твърдят нещо различно от това, обвиняват останалите че "не виждат реалността", че са "промити мозъци" и др. епитети, които по правило не се считат за аргументи, а за лични нападки.
« Последна редакция: Февруари 21, 2010, 13:18:27 pm от otnesen »

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 276
  • Леле, к'во станА
...
Природата, нека полицията да защитава и природата, както и хората от физическо посегателство. Ще си има паркове, резервати които няма да се бутат. Има си специални зони, които и сега ги има обозначени, но се пак се продават.
...

buden, когато разбереш, че не Природата същетвува в нашия живот, а ние в нейния, тогава ще проумееш, че това което си написал е смешно. Природата няма как да функционира правилно разпарчетосана на паркове и резервати, независимо какви закони сме написали и кои ще я пази. Нашите писани закони хич не я засягат. Тя фунционира по свой собствени закони който ние не разбираме все още. Прекалено наивно е да смятаме, че Тя ще се съобразява с нашите закони пренебрегвайки свойте. Така ние само допринасяме за собственото си унищожение.
Когато разбереш това, ще можеш по правилно да си отговориш и всички останали въпроси. Така сам ще достигнеш правилния отговор на въпроса който е зададен като заглавие на тази тема.
И не ме приемай за някакъв умопобъркан природозащитник, защото ни най-малко не съм такъв. Не участвам в нито една природозащитна организация, тъй като разбиранията им за Природата са също толкова извратени, колкото и разбиранията им за живота.

Следвай "подписа си", но не допускай ментално зацикляне...

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
За всички които изписаха 1 тон университетска помия, искам да кажа че тези смешни учебничета не са написани да отговарят на въпроса ЗАЩО. Те са написани и казват КАК, защото това иска Системата от нас - да я поддържаме и следваме сляпо.

Как може да разглеждате пазара, без да имате предвид, че най-голям дял в него имат тези които правят жертвоприношения? Справка - бохемската гора.
И т.н. и т.н.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
buden, питах ли те кой е производителя на продукцията (собственика, чертожника или работника)? Питах те. Защо те питах? Защото от теорията не става ясно. От отговора ти стана ли ми по-ясно това което ме интересува? Не. Няма да приема теория, в която има неясноти, тъй като това е предпоставка за бъдещо произволно тълкуване на нещата. Ти на това сериозни аргументи ли му викаш? В аргумента всичко трябва да е ясно. Ако не е ясно - следват въпроси, включително тъпи, които би трябвало да имат прост и още по-ясен отговор. Ако пък не - не ме занимавай с глупости.

Абе то в теорията всичко е ясно, ама едно, трябва да си я чел, и 2ро трябва да имаш поне малко някой горе. А въпросите ти, че са тъпи, тъпи са. Мога ли да запитам защо ти е да определяш кой е производителя. Това някакъв признак за гордост ли е, що ли?
Нормално е при сложни стоки производителя да не е един единствен човек. Нормално е да са много хора, цяла фабрика. Нормално е всеки в нея да има различни заслуги и да е допринесъл в различна степен за производството на тоя продукт.
За аргументите, имаш си някакви префинение и прекалени изисквания. Сериозни аргументи трябвало да бъдат това и това, и не знам какво. Тук малко преигра, пресили се и стана смешен. Прочети пак какво написа, може и ти да се посмееш.
А следващия път като пишеш постинг, пробвай и ти да вкараш някой сериозен аргумент, където е всичко от ясно по ясно, а ние ще задаваме тъпи въпроси, за да ни стане съвсем ясно.
Нашия магарешки инат ли? Добре, ние като не идваме на твоята, тогава ти ела на нашата? Не искаш ли? Да не би да се опъваш, да се инатиш нещо, а?
Вкарай малко сериозни аргументи, и с удоволствие! Дори не стана ясно коя е тази "вашата", след като 11 страници ви е срам да кажете какво защитавате. Или пък не знаете?!

И още малко за аргументите.

Тук прозвучаха твърдения, че като е осигурен добре, на човек му остава повече време да се развива и да е полезен на обществото. Практиката обаче показва, че 99 процента от осигурените не се занимават с обществено полезна дейност. Ето тази, меко казано, пробойна и други подобни на нея ни притеснява нас "промитите мозъци".
Никой не е твърдял, че ВСИЧКИ осигурени ще се развиват духовно и така нататък. Напротив, спомена се, че единици се занимават с тия работи, и това е нормално.
Има едно нещо наречено СВОБОДЕН ИЗБОР. Нито аз, нито ти имаме право да съдим как някой друг си използва времето, и дали медитира и отшелничи, или се кисне в басейн с 20 жени по цял ден. Дали е морално, неморално или каквото и да е, е отделен въпрос.
Чудя се обратното. Ако някой няма какво да яде, къде да спи, и с какво да си купи лекарства дали ще има време и средства за духовни занимания?
И щом те притеснява тази "пробойна" дай някакво решение, предложение. Който не медитира да се гори жив или какво? Да се разпъва на кръст? Или да му се отнемат парите и имотите и да се дадат на теб, светеца, който ще се грижи за хората и ще се развива духовно? Светец ли си, или някакъв съдия? Поясни се.

Имаше твърдения, че видите ли, чертожниците им се видяла сметката да учат 5 години, следователно заслужавали повече за труда си и се занимавали с по-отговорна работа после. Практиката обаче показва, че 99 процента от студентите се занимават най-вече с т.нар. "студентски живот", докато останалите млатят с чукове, завиват болчета. А когато после работниците получат чертеж, в който има грешки, чертожника никакъв го няма и отговорността му някак се изпарява набързо. Не вярвате ли? Погледайте малко по "Дискавъри Сайънс" рубриката "Супер Конструкции" да видите, че когато на обекта пристигне многотонна конструкция, която трябва да се монтира, и когато тя някак случайно се окаже с 200 милиметра по-къса, как на телевизора нещо му става и започва да бибитка. А за да оправят грешката, на работниците им се налага да вземат собствени решения по изменение на конструкцията и в по-особените случаи - да правят невъзможни маневри по преобръщането на тежки конструкции на необичайно големи височини, което обикновенно е съпроводено с риск за живота и здравето за който естествено чертожника не носи никаква отговорност.
Сега, аз телевизия от около 7 години не гледам. Нямам и дискъвъри чанел. Ако от там са ти знанията, гледане на телевизия, мога да ти се изсмея в лицето! Аз имам личен приятел строителен инженер. И това е нещо съвсем различно от "чертожник". За всеки строеж, и най-вече за по-големите, всичко се пресмята и пресмята, с хиляди и хиляди изчисления. Пресмята се конструкцията, дали ще издържи, как, къде и колко да са носещите стени и колони, колко желязо/арматура да има в тях; от какъв материал са направени носещите и останалите части. При земтръс как ще се отрази, и също 1 милион изчисления. Казах ти, инженера носи СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ за всеки проект, който излезе от него, и на който си е оставил подписа. Това може и да не са го показали във филмчето, за да има повече "екшън" и "съспенз", но е факт!
А професия чертожник наистина има. Но те се занимават със съвсем друго нещо.
Това, че работниците променяли КОНСТРУКЦИЯТА, са отново смешки и бисери. Може би погрешно си запомнил от телевизията. Може би са говорили за монтирането на някакъв модул само. Май изобщо не знаеш какво е това понятие "Конструкция".

Така и не разбрах - защо хора, които твърдят нещо различно от това, обвиняват останалите че "не виждат реалността", че са "промити мозъци" и др. епитети, които по правило не се считат за аргументи, а за лични нападки.
Промит мозък се каза, затова че не приложихте никакви аргументи, нито пък имахте доблестта да прочетете и помислите върху нашите. Просто ги прескочихте, сякаш ще се опарите или ще ви хване чума от тях.

А да, и съжалявам, че не мога да приема цитати от дискъвъри чанъл за сериозни аргументи. Още повече, че изобщо не е запомнено какво точно е казано по телевизията.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
За всички които изписаха 1 тон университетска помия, искам да кажа че тези смешни учебничета не са написани да отговарят на въпроса ЗАЩО. Те са написани и казват КАК, защото това иска Системата от нас - да я поддържаме и следваме сляпо.

Как може да разглеждате пазара, без да имате предвид, че най-голям дял в него имат тези които правят жертвоприношения? Справка - бохемската гора.
И т.н. и т.н.
Откъде си сигурен за всяко от тези твърдения?
Откъде си сигурен, че в учебниците не пише защо?
Откъде си сигурен, че аз след като съм прочел разни учебници и мисля с главата си, не мога да си отговоря и сам на въпроса "защо"?
Откъде си сигурен, че ти по-добре си отговаряш на въпроса "защо" от мен?
Откъде си сигурен и за пазарния дял на тия с жертвоприношенията?
И мислиш ли, че ако има друг строй те няма да имат още повече власт и влияние?
Не виждаш ли с България какво стана от социализма. Точно тези, същите хора влязоха във властта и заграбиха ВСИЧКО. А не само някакъв си пазарен дял.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
Цитат
Откъде си сигурен за всяко от тези твърдения?
Така мисля :)
Цитат
Откъде си сигурен, че в учебниците не пише защо?
Чел съм ги, доста мистериозно минават на "защо" и то само от време на време, като разглеждат икономиката все едно е несвързана с още 10000 фактора.
Цитат
Откъде си сигурен, че аз след като съм прочел разни учебници и мисля с главата си, не мога да си отговоря и сам на въпроса "защо"?
Разбирасе че можеш, всеки си отговаря.
Цитат
Откъде си сигурен, че ти по-добре си отговаряш на въпроса "защо" от мен?
Не гледам толкова едностранчиво и изобщо не ми пука за догми, норми и матрици - всичко което върло защитавате в тази тема :)
Цитат
Откъде си сигурен и за пазарния дял на тия с жертвоприношенията?
Парите са стока. Факт.
Върху тази стока има монопол. факт.
За другото има супер много инфо в този форум и в нета.
Цитат
И мислиш ли, че ако има друг строй те няма да имат още повече власт и влияние?
Аз това обяснявам от нз кога вече... И в темата дето я пусна за новия строй написах. Първо трябва да се види този как да се махне и КОЕ му е бъгавото.
Цитат
Не виждаш ли с България какво стана от социализма. Точно тези, същите хора влязоха във властта и заграбиха ВСИЧКО. А не само някакъв си пазарен дял.
Така нареченият социализъм няма нищо общо с философското значение на термина, а релноста която се случи на балканите е била един Огромен социо-психо-експеримент, осъществен от същите които наричаме "те"
 :hi:

Неактивен otnesen

• Пишещ
Как така установи, че същите хора са тези, които влязоха във властта? Аз пък виждам, че европейски концерни са собственици на повечето производствени мощности и голяма част от инфраструктурата (например електроразпределителната).

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
Да изкупуват ни чужденци, защото повечето от българските капиталисти нямат интерес към стопанисване на големи и средни предприятия.Туй да се грижат за произвадство, хора и т.н.-излишни нерви. По-добре някои хотел, или търговия.

Не съм живял в чужбина, но между капитализма и капиталистите в чужбина и същите у нас има голяма разлика.Тъй, че защо накои от преди говорещите  :) предпочита да живее в капитализма в чужбина, а не в БГ.Като го обича този строй да предпочете родния капитализъм, родния частник. ;D
Да, ама не, щото знаят каква е разликата.

Затова някои хора, предпочитата стария соц, защото от новия БГ капитализъм не са видяли нищо добро.
На мен не ми харесват и двата.Но най-вече ориенталският начин на живот тук с далавери и точене, ама голямо точене на чужди пари, чрез държавата. >:(

Неактивен Tangrata_

• Много Писал

Така нареченият социализъм няма нищо общо с философското значение на термина, а релноста която се случи на балканите е била един Огромен социо-психо-експеримент, осъществен от същите които наричаме "те"
 :hi:

Тук има 2 момента.
Първо, "те" ще ги има и в тоя и в ония и във всички видове "социализми". Как мислиш да стане някъде да има възможност за власт и те да не се помъчат да платят каквото трябва за да намърдат свои хора вътре. Дори и да не им трябва конкретно тази власт ще го направят ей така за спорта, от имане на излишни пари.

Второ, дори и да ги нямаше "те" в социализма, неговите принципи са лоши. Вече писах защо, а и не само аз. Сигурно един на хиляда човека ще може да развива държавно предприятие точно толкова умело и успешно, колкото при капитализъм. Дори и да не е в негова лична изгода. Но други 99 човека ще или ще гледат да откраднат нещо и да измуфтят, или няма да им пука толкова, че да търсят нови пазари, или пък нови видове изделия за производство. Знам за най-различни директори на заводи. Ами те се скъсаха да крадат, бе. Имаше един съсед, директор на един винпром. Ами той с една мизерна директорска заплата, а като си обзавежда апартамента, изобщо не гледа цената на това, което ще купува. Или ако гледа, ще гледа да е най-високата възможна на пазара. Примерно легло - 10к, парно 10к и тн и тн и тн.
Има си личен човек от завода на заплата, дето с един ван редовно вади продукция от завода и я прехвърля. (краде я, демек, после я продава)
Пак казвам, не знам на коя планета живеете. Вие май не сте виждали света, от външната страна на прозореца.
А другите 900 човека от 1000та, те и при социализъм и при капитализъм няма да се оправят като директори. Защото от всяко дърво свирка не става.
При социализма няма свобода на словото. Няма свобода на личността.
Ако имам 1 апартамент нямам право да имам 2ри. Държавата ще идва да ми слухти и да ми се бърка в живота, все едно съм престъпник.
Пак през социализма нямаше право човек да живее в друг град, ако реши. Имаше едно нещо, наречено жителство. И тн и тн, за социализма има 10 000 работи, които има да се пишат.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
 ??? ??? ???
Ти написа
Цитат
Аз ти казах
Цитат
С което казвам, че както капитализъм сега няма (има го на хартия и думи)така и тогава е НЯМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ, и съм НАПЪЛНО съгласен с това че са ОСРАЛИ РАБОТАТА!!!

Обаче ти пускаш 15ти пост с размисли за СОЦИАЛИЗМА КОЙТО Е В МИНАЛОТО, а НИКОЙ не говори за това.

И с тези "разсъждения", нямащи НИЩО общо с темата и НИЩО общо с моите възгледи, аргументи, мисли и т.н. с тези "разсъждения" какво правиш?

НЕ разбирам.

Значи тука има 15 000 мисли защо сегашната система е същото л*йно като предишните, че даже по-зле, статистики с колко хора изнемогват, тайни общества, финансови пирамиди и т.н. и т.н. което са ФАКТИ, а ти за пореден път ми казваш че тези ФАКТИ не били така видиш ли, щото СОЦИАЛИЗМА бла бла бла  ??? ??? ??? Кой по ангелите ти говори за МИНАЛИЯ ПСЕВДО СОЦИАЛИЗЪМ?!??!
« Последна редакция: Февруари 22, 2010, 13:06:31 pm от P.E.A.C.E. »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27