buden, питах ли те кой е производителя на продукцията (собственика, чертожника или работника)? Питах те. Защо те питах? Защото от теорията не става ясно. От отговора ти стана ли ми по-ясно това което ме интересува? Не. Няма да приема теория, в която има неясноти, тъй като това е предпоставка за бъдещо произволно тълкуване на нещата. Ти на това сериозни аргументи ли му викаш? В аргумента всичко трябва да е ясно. Ако не е ясно - следват въпроси, включително тъпи, които би трябвало да имат прост и още по-ясен отговор. Ако пък не - не ме занимавай с глупости.
Абе то в теорията всичко е ясно, ама едно, трябва да си я чел, и 2ро трябва да имаш поне малко някой горе. А въпросите ти, че са тъпи, тъпи са. Мога ли да запитам защо ти е да определяш кой е производителя. Това някакъв признак за гордост ли е, що ли?
Нормално е при сложни стоки производителя да не е един единствен човек. Нормално е да са много хора, цяла фабрика. Нормално е всеки в нея да има различни заслуги и да е допринесъл в различна степен за производството на тоя продукт.
За аргументите, имаш си някакви префинение и прекалени изисквания. Сериозни аргументи трябвало да бъдат това и това, и не знам какво. Тук малко преигра, пресили се и стана смешен. Прочети пак какво написа, може и ти да се посмееш.
А следващия път като пишеш постинг, пробвай и ти да вкараш някой сериозен аргумент, където е всичко от ясно по ясно, а ние ще задаваме тъпи въпроси, за да ни стане съвсем ясно.
Нашия магарешки инат ли? Добре, ние като не идваме на твоята, тогава ти ела на нашата? Не искаш ли? Да не би да се опъваш, да се инатиш нещо, а?
Вкарай малко сериозни аргументи, и с удоволствие! Дори не стана ясно коя е тази "вашата", след като 11 страници ви е срам да кажете какво защитавате. Или пък не знаете?!
И още малко за аргументите.
Тук прозвучаха твърдения, че като е осигурен добре, на човек му остава повече време да се развива и да е полезен на обществото. Практиката обаче показва, че 99 процента от осигурените не се занимават с обществено полезна дейност. Ето тази, меко казано, пробойна и други подобни на нея ни притеснява нас "промитите мозъци".
Никой не е твърдял, че ВСИЧКИ осигурени ще се развиват духовно и така нататък. Напротив, спомена се, че единици се занимават с тия работи, и това е нормално.
Има едно нещо наречено СВОБОДЕН ИЗБОР. Нито аз, нито ти имаме право да съдим как някой друг си използва времето, и дали медитира и отшелничи, или се кисне в басейн с 20 жени по цял ден. Дали е морално, неморално или каквото и да е, е отделен въпрос.
Чудя се обратното. Ако някой няма какво да яде, къде да спи, и с какво да си купи лекарства дали ще има време и средства за духовни занимания?
И щом те притеснява тази "пробойна" дай някакво решение, предложение. Който не медитира да се гори жив или какво? Да се разпъва на кръст? Или да му се отнемат парите и имотите и да се дадат на теб, светеца, който ще се грижи за хората и ще се развива духовно? Светец ли си, или някакъв съдия? Поясни се.
Имаше твърдения, че видите ли, чертожниците им се видяла сметката да учат 5 години, следователно заслужавали повече за труда си и се занимавали с по-отговорна работа после. Практиката обаче показва, че 99 процента от студентите се занимават най-вече с т.нар. "студентски живот", докато останалите млатят с чукове, завиват болчета. А когато после работниците получат чертеж, в който има грешки, чертожника никакъв го няма и отговорността му някак се изпарява набързо. Не вярвате ли? Погледайте малко по "Дискавъри Сайънс" рубриката "Супер Конструкции" да видите, че когато на обекта пристигне многотонна конструкция, която трябва да се монтира, и когато тя някак случайно се окаже с 200 милиметра по-къса, как на телевизора нещо му става и започва да бибитка. А за да оправят грешката, на работниците им се налага да вземат собствени решения по изменение на конструкцията и в по-особените случаи - да правят невъзможни маневри по преобръщането на тежки конструкции на необичайно големи височини, което обикновенно е съпроводено с риск за живота и здравето за който естествено чертожника не носи никаква отговорност.
Сега, аз телевизия от около 7 години не гледам. Нямам и дискъвъри чанел. Ако от там са ти знанията, гледане на телевизия, мога да ти се изсмея в лицето! Аз имам личен приятел строителен инженер. И това е нещо съвсем различно от "чертожник". За всеки строеж, и най-вече за по-големите, всичко се пресмята и пресмята, с хиляди и хиляди изчисления. Пресмята се конструкцията, дали ще издържи, как, къде и колко да са носещите стени и колони, колко желязо/арматура да има в тях; от какъв материал са направени носещите и останалите части. При земтръс как ще се отрази, и също 1 милион изчисления. Казах ти, инженера носи СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ за всеки проект, който излезе от него, и на който си е оставил подписа. Това може и да не са го показали във филмчето, за да има повече "екшън" и "съспенз", но е факт!
А професия чертожник наистина има. Но те се занимават със съвсем друго нещо.
Това, че работниците променяли КОНСТРУКЦИЯТА, са отново смешки и бисери. Може би погрешно си запомнил от телевизията. Може би са говорили за монтирането на някакъв модул само. Май изобщо не знаеш какво е това понятие "Конструкция".
Така и не разбрах - защо хора, които твърдят нещо различно от това, обвиняват останалите че "не виждат реалността", че са "промити мозъци" и др. епитети, които по правило не се считат за аргументи, а за лични нападки.
Промит мозък се каза, затова че не приложихте никакви аргументи, нито пък имахте доблестта да прочетете и помислите върху нашите. Просто ги прескочихте, сякаш ще се опарите или ще ви хване чума от тях.
А да, и съжалявам, че не мога да приема цитати от дискъвъри чанъл за сериозни аргументи. Още повече, че изобщо не е запомнено какво точно е казано по телевизията.