Автор Тема: Престъпна и несправедлива система ли е Капитализмът/Империализмът?  (Прочетена 203693 пъти)

0 Потребители и 12 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен xnet_user

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 315
Не търсете проблема в системата или в това как се казва тя. Търсете проблема в себе си/хората.

Точно така! Проблемът е в умовете на хората. Дори и най-добрата система да се измисли, ако няма правилното разбиране, няма как тя да се приложи успешно. Ограничените умове винаги ще я изопочат. Има хора които напразно си мислят, че ако намерят и приложат друга система, по-добра от предишната, тя ще ги промени и ще станат по-добри. Не чакайте новата система, започнете промяната сега! Когато всеки един поеме индивидуално отговорността да стане по-добър човек, с чисти помисли и действия, тогава и системата ще се промени.

Неактивен Peacekeeper

• Много Писал
  • Публикации: 2 131
А ти провери дали преди 89та година е имало бездомни :)

В Швейцария например е имало много по-малко бездомни. А там е нямало комунизъм. По скоро трябваше да кажа, там е нямало БЪЛГАРИ, колкото и да ме е срам като го казвам това.

Идиотско е да се обвинява дадена икономическа система за нещастието на хората по света.
Не ми говори за Швейцария, защото съм живял там няколко години. Помня как бездомните младежи, с дрипавите дрехи, се събираха по ЖП гарите, клечаха и пред тях имаше разтворени вестници, където разкъсваха по едно пиле няколко човека! Представяш ли си, швейцарци! Никой не ги поглеждаше. Да не говорим, че е банкова държава :)

Икономическата система е така направена да обслужва само тези с пари! Качествено образование получаваха и получават заможните.

Не ми давай за пример Швейцария. Но като си много навътре, изкарай ми списък с цените на таксите на швейцарските университети да видят съфорумците за какво става дума. :)

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369

Не търсете проблема в системата или в това как се казва тя. Търсете проблема в себе си/хората.

Идиотско е да се обвинява дадена икономическа система за нещастието на хората по света.

Да прав си Еоне, но не уточняваш хората на какви позиции създават проблемите. Не че не знаем, но все пак твоето мнение си тежи. ;)

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
Peacekeeper, явно не съзираш идеята, която стои зад поста ми и се хващаш за една дума.

Добре, да не е Швейцария, нека да е Швеция.

Не мисли на дребно хващайки се за дадена дума. Опитай се да погледнеш глобално на нещата и да разбереш какво искам да кажа.

Неактивен Peacekeeper

• Много Писал
  • Публикации: 2 131
Не чета мисли, не мога да знам какво точно искаш да кажеш. :) Но както и да е.
Ето сега, казваш ми да търсим проблема в себе си. Аз ти задавам въпроса така - виновен ли е един човек, че обстоятелствата са го притиснали така, че да не е в състояние да просперира в свободния пазар с бизнес, след като е започнал старта в "състезанието" със счупен крайник? :) След което се принуждава да си предлага труда за някаква смешна сума, която го превръща в роб. И как искаш да се оправят хората в тая система, след като са притиснати от безкрайни сметки и битовизми, които ги смачкват и ги карат да деградират? Единствената им цел да е да търсят отчаяно начин как да свържат двата края без да престъпват закона. Успяват само играчите и мошениците. Силните хищници в джунглата. Защото Капитализмът е ДЖУУУУНГЛА, джунгла! Ще мине отгоре ти и няма да се спре! Досущ като на пътищата...

П.П. Къде е свободата на тая демокрация, като не можеш да отидеш на почивка в някой курорт, защото не ти стигат парите?

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
Но да си зададем въпроса, защо децата работят? Защото обществата, където те живеят са толкова непродуктивни, че ако децата спрат да работят семействата ще гладуват.
Тук в тази част нещо не ми е ясно. Непродуктивни, значи че не работят. Е да, ама явно работят (че и децата)?!?! WTF?  ???

По въпроса за мистериозната депресия през 1920 - ако толкова добре се е справил, защо тогава се е стигнало до 1929? Да не би само да е отложил неизбежното с десетина годинки, което после да се стовари още по-силно? Ами браво на него - оставил е частните свръхкапитали да запушат пробойната на котела и е отказал да изработи инструменти, с които да се регулира на налягането. От там нататък знаем - 1929 Голямата депресия.

Неактивен Eon

• Много Писал
Защото Капитализмът е ДЖУУУУНГЛА, джунгла! Ще мине отгоре ти и няма да се спре! Досущ като на пътищата...

Не капитализмът е джунгла. Хората си направиха сами джунглата и те са зверовете в нея.

Ти като отидеш в джунглата, от самата джунгла ли те е страх или от зверовете в нея.

По-добре не знам как да ти го обясня.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
Проблемът е в системата/матрицата която индоктринира хората да мислят като НЕхора.

buden

• Гост
Но да си зададем въпроса, защо децата работят? Защото обществата, където те живеят са толкова непродуктивни, че ако децата спрат да работят семействата ще гладуват.
Тук в тази част нещо не ми е ясно. Непродуктивни, значи че не работят. Е да, ама явно работят (че и децата)?!?! WTF?  ???

По въпроса за мистериозната депресия през 1920 - ако толкова добре се е справил, защо тогава се е стигнало до 1929? Да не би само да е отложил неизбежното с десетина годинки, което после да се стовари още по-силно? Ами браво на него - оставил е частните свръхкапитали да запушат пробойната на котела и е отказал да изработи инструменти, с които да се регулира на налягането. От там нататък знаем - 1929 Голямата депресия.

Абе ти имаш мнение за всичко бе!? Щом и депресията обясни с един абзац!

Непродуктивни, защото нямат собствена продукция. Не произвеждат. Те са просто наемни работници, защото соца не им позволява да излязат със собствен продукт. 

Явно нищо не си разбрал, след като смяташ, че 1929г. е следствие от слабата държавна намеса през 1920-1921г. !!! Fucking idiotic conclusion. Тези инструменти дето искаш да те оправят са се намесили отново в следващите години. Отново са почнали да си бъркат в дупките с инструментите и затова се стига до 1929г.

Мама му стара тази тема така ми беше харесала, но ще се опитам да не пиша поне за няколко дена, защото само нерви и време. Де да имах да пиша дипломна работа за позитивите на капитализма.

Добре поне, че някои други вероятно са разбрали. Ровя се да превеждам и да давам полезна информация. После обаче някой се изплое с "безценната" си "миродавна" кошерна философия върху неоспоримите факти и хайде пак наново.

Това, че България е била по-сигурна и се е живеело по-добре преди, а сега е мътилка не е следствие на капитализма. Просто същите стари муцуни го изопачиха в тяхна полза. Сега пак може да остане прецакан народа, ще се види. Капитализмът няма да дойде, той постеменно отшумява, така че спокойно.
То затова и вие не виждате, че плюсовете на капитализма са повече, защото го пречупвате през кривото огледало на България.

Колкото повече централизация толкова повече робство - никой не го е грижа за теб повече от теб самия.
Има един израз, който винаги ми е харесвал - по-добре да изгориш, отколкото да тлееш. То и това сигурно е неразбираемо за някои.

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 276
  • Леле, к'во станА
buden депресията от 20-те години е била изкуствено създадена с цел тренировка. Днес под името "Глобална икономическа криза" се крие реалното изпълнение на плана, които е изтестван 20-те години на миналия век.
Доказателства за твърдението си няма да привеждам, всеки който го интересува ще си ги намери сам.

buden

• Гост
buden депресията от 20-те години е била изкуствено създадена с цел тренировка. Днес под името "Глобална икономическа криза" се крие реалното изпълнение на плана, които е изтестван 20-те години на миналия век.
Доказателства за твърдението си няма да привеждам, всеки който го интересува ще си ги намери сам.
Точно за това говоря. Нищо не обеснявай, недей да превеждаш, мнението ти е бетон. Аз също казах, че нямам намерение да дискутирам, защото съм приел коя е по-добрата система, но поне дадох нещо повече от личното си мнение. Преведох част от една лекция. А ти и останалите опълченци не си правете труда. Как беше:"Моето си е мое, а чуждото е общо" - Ди поуст комунист булгариан майнд контрол.

п.п. Моля админите да ме баннат поне за седмица, защото не искам да се изкушавам.

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
А ти и останалите опълченци не си правете труда. Как беше:"Моето си е мое, а чуждото е общо"
"Don't put fucking words in my mouth!"

Пускаш тука някакви цитати, обикаляш ги със свой емоционален коментар, насочен към това да ги лансира за меродавни (тъй като явно смяташ, че никой от форума няма достатъчно разум за да ги обори - нито в цялост, нито в отделните части, тоест поне от нашата позиция са неразбиваеми/меродавни). А ако имаме взражения или въпроси относно тезите на твоите светила към кого да се обръщаме? Или ако имаме съмнения по "неоспоримите" факти? Готов ли си да отговаряш за техните думи тук във форума или някъде другаде?

Ето ти една лекция на един от най-изявените съвременни последователи на любимата ти австрийска школа:
http://media.lewrockwell.com/download.php?filename=2009-08-18_130_the_economics_of_world_government.mp3

Това е лектора:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hans-Hermann_Hoppe

Неактивен Eon

• Много Писал
Проблемът е в системата/матрицата която индоктринира хората да мислят като НЕхора.

Кой е създал тази система, кой спомага за съществуването й?

Тя да не е нещо свише? Спусната от "бог"?

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369

Кой е създал тази система, кой спомага за съществуването й?

Тя да не е нещо свише? Спусната от "бог"?

Естествено, че системите са създадени от хора за хора, за по-добро уж управление на обществото.(колебая се и за участето на рептилите  ;)) Но отдавна някои по-отракани са решили да използват тези лостове за управление, за лична полза. ;D И все са горе.И така се завръщаме май към един по-стар строй, с некороновани крале и монарси, само, че с по-модерни определения. :D

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
Добре поне, че някои други вероятно са разбрали. Ровя се да превеждам и да давам полезна информация. После обаче някой се изплое с "безценната" си "миродавна" кошерна философия върху неоспоримите факти и хайде пак наново.

Да, някои те разбрахме, особено тия, дето мислят с главата си. Другите упорито си карат папагалски на заучени фрази.

Това, че България е била по-сигурна и се е живеело по-добре преди, а сега е мътилка не е следствие на капитализма. Просто същите стари муцуни го изопачиха в тяхна полза. Сега пак може да остане прецакан народа, ще се види. Капитализмът няма да дойде, той постеменно отшумява, така че спокойно.
То затова и вие не виждате, че плюсовете на капитализма са повече, защото го пречупвате през кривото огледало на България.

Колкото повече централизация толкова повече робство - никой не го е грижа за теб повече от теб самия.

Ами това го дъвчем вече 8 страници. Повтаряме го по 100 пъти, ама някои пак не разбират. Даже се чудя, дали не са поставени хора, на които да се плаща от някого. Щом така отричат вината на тия стари муцуни.

Някой по-горе каза, че тук си спорим. Даже и аз също го бях казал, май.
Само че туй не е съвсем спор. Някои хора не отговарят на НИТО ЕДИН въпрос, не дават НИТО ЕДНО предложение; същевременно с това задават непрекъснато въпроси, критикуват отговорите на останалите (които се стараят да се обосноват добре), критикуват предложенията им, А НИЩО ПРОДУКТИВНО НЕ ПРЕДЛАГАТ.

Не знам на колко сте години, но имам чувството че споря с деца. На не повече от 15!
Имам чувството, че мозъка ви е промит от прекалено много електронни игри, фантастични филми от типа Стар Трек, и конспирационни теорийки за антигравитационни двигатели, летящи чинии и двигатели за свободна енергия.

Хора, събудете се, бе! Вие нямате връзка със Земята. Загубили сте я. Спите и сънувате. Вие кога за последно сте били в РЕАЛНОСТТА!? На хапчета ли сте, какво сте? Вие до толкова сте отровили мозъка си със фантастични компютърни игри и филми, че вече не правите разлика между фантастиката и реалността. А после обвиняват рептилиите и капитализма, че ги зомбирал. Абе вие сами се зомбирате, бе!
МАТРИЦАТА ги управлявала и ги карала да не мислят като хора. От много гледане на "Матрици" и конспирации за Матрици, вие сте влезли в Матрицата. Влезли сте във филма. Колкото повече вярваш, че си в "Матрицата", толкова повече наистина си в Матрицата.
МОЗЪКЪТ на човека е истинската матрица, ама никой не му е виновен.
Колкото повече ги четете и ги ровите тия работи с рептилии мептилии и хлорофилии, толкова повече ще се филмирате и матрицирате. Сами си го правите.

И най-страшното е, че не желаете да се събудите. Харесва ви да сте там, сред измислиците. Щото в реалния живот се иска яко бачкане. Всяко нещо се постига с много труд и лично време, с постоянство и с дисциплина, а също и с ВЯРА.
От постовете ви съдя, че нямате тези изброени. Нямате достатъчно нито работен, нито научен, нито пък чисто човешки и социален опит.
Ако познавахте хората, ако бяхте общували повече с тях, щяхте да знаете какво е приложимо и какво не.

А кока-колата, че е лоша лоша е.
Напомнете ми след няколко дена, ще си напиша завещанието и ще ида като камикадзе с бомба в някой завод на кока-кола. Ще се жертвам в името на потребителите от хнетбг, за да пият по-малко кока-кола. Моя живот не струва нищо, ще го жертвам за общото благо. Героите, дето по цял ден стоят в къщи и гледат Стар Трек го заслужават! Да живей комунизъма! Долу кока-колата! (А също и макдоналдс ... ??? ::)
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27