Само за сведение 90% от хората,които познавам и слушат тежка музика,са доста по-интелигентни и осъзнати от хората,които я отхвърлят.За разлика от болшинството от не-рок стилове,тук музиката предизвиква емоция.Тук има Музика,а не повтарящ се ритъм,който е мноооого по зомбиращ.Още повече че инструментите в "тежкия" стил са в ръцете на хора(които,повярвайте ми не използват скрити методи за посланията си,а директно си го казват в текста на песента),а не един компютър,които създава студени и безлични"изпълнения" с цел хипноза.За диското - това пък е стила наблъскан с толкова много подсъзнателни внушения така че оправия няма!Наблъскан, баба ти. Познавам сума ти хора, занимаващи се с правене на подобна музика. И никъде около тях не съм видял ни пентаграми, нито пирамиди с оченца или пък картинки на дракони и змии еехехех. Значи какво излиза, в електронната музика е Сатаната, а в "тежката музика за интелигентни", където тия неща не само че се пеят открито, ами има черепи, кръв и подобно по обложките, всъщност има хармония, и общо взето само дето Господ не се е въплътил лично ... И аз съм фен на рок-музиката, да си призная. Метълът ме дразни доста защото го възприемам главно като шум. Но това не значи че не уважавам тези, които го харесват. Доста се смях честно да си кажа. Както и на мнението, че дискотеките трябва да се забранят.

)) Айде, моля, някой ако има проблем със социализацията, да не си го изкарва на всички останали. За чалгата съм съгласен че е вредна. Просто е музика за простаци, не вярвам да има скрити внушения. Има явни и те са предназначени за определен тип първосигнални хорица. Но пък да затваряме "Заведения" наред? Това малко ми намирисва на тоталитаризъм и липса на толерантност, а то не е ли нещото с което всички тук всъщност "се борите"?
Да си призная, не съм от "младите". Предполагам, че съм по-възрастен от повечето тук, даже за един от вас съм сигурен че е така

) Чел съм много неща в много сфери и съм се интересувал от какво ли не. И съветът ми към вас е да не си губите толкова голяма част от времето в ровене на нета за всевъзмножни конспирации. Има прекалено много красиви неща за откриване за да се занимава човек с това. Светът е ужасен и жесток в някои моменти, но в други може да изглежда прекрасен. И за всичко това сме си виновни ние, а не някакви извънземни, нито илюминати, нито тайни правителства. Не че няма абсолютно никакви неща скрити от обществото от определени кръгове. Съмняващият се човек е в крайна сметка умен човек. Но не е полезно и да се изпада в крайности.
P.S. И преди някой да ме е обвинил, да си кажа че не не съм от масоните, нито от илюминатите, нито пък съм "изпратен" за да ви заслепявам и отричам "откритията" ви. Това не е "провокация от най-високо равнище", просто чета от доста време тук, и реших и аз да изкажа мнение. Да видим дали ще има ефект ...