Ти пък- що за мазохист трябва да си, че да си развяваш кирливите ризи пред носа на непознати (даже!)?
По темата- изхождайки от непостоянството на характера си, опитах много неща. И въпреки, че понякога си казвам- Да! Това е, достатъчно е просто, интересно и незадължаващо- след известно време отново ме налазват калинките и продължавам да търся. Предполагам, че това е проклятието на информационното наводнение- книги бол, информация, практики, упражнения и пътища- колкото искаш, че и повече, чак се задушаваш!
За мен осъзнах, че е важно промяната да настъпи неусетно и несъзнателно!- когато се съсредоточа върху нещо, ако е много важно за мен често прекалено задълбавам в ненужни подробности и си докарвам нежелани отрицателни ефекти. Затова правя която от практиките ми се стори интересна в момента (въпреки че дори си изготвих програма, все пак съм наясно, че поради несериозността ми няма да я следвам), според повода и настроението. Ето и кратък списък с нещата, които са ми били полезни и още практикувам (не са подредени по важност):
- гледане на Слънцето;
- техника за емоционална свобода (или ТЕС)
- упражнения Фалун Дафа отскоро
- спане
- техники от книгите на Улиям Хюит (в частност "Развиване на психичните сили")
- водени медитации за развиване на връзката на ума с подсъзнанието, от Пол Шийли
- наблюдение на реакциите и самоанализ.
Ясно ми е, че всичко това е твърде общо, но цялата картина е твърде голяма,спестявам ненужните подробности. Разбира се, ползвам идеи и от други книги.
Едит: А, да! Преди известно време си създадох ангел- утешител, само не се смейте!
(После видях идеята и при Зеланд)- така го наричам, защото винаги, когато имам нужда от утеха и/ или подкрепа, мога да разчитам на него.