Автор Тема: Свободната енергия и генератори  (Прочетена 456165 пъти)

0 Потребители и 19 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен ceco2884

• Четящ
  • *
  • Публикации: 6
Re: Свободната енергия и генератори
« Отговор #495 -: Октомври 08, 2008, 00:22:14 am »
Здравейте,
Във връзка с разработката "автомобил на вода"
Попаднах на сайта http://store2.data.bg/alabalani/

По принцип съм попадал и на друг подобен сайт със същата разработка .

Доста си мислих тогава как може да се направи ( разбира се първо трябва да се провери с елементарен екперимент с ток от автомобил , алуминиева тел и вода ) , но доста ме озадачи следното конструктивно решение :

След като водорода се отдели и се натрупва с някакво налягане в резервоара над водата , интересно каква трябва да е "тръбата от изолационен материал номер 25" ,в която се  подава алуминиевата тел , че да не позволи водата ( щото всъщност и тя е под налягане ) да не излиза пръскайки в обратна посока ? :-\

Ако уплътнението е гумено ,то скоро ще се износи и ефекта е същия. Все пак не малко метри тел трябва да преминат.

Според мен само заради този проблем ,конструкцията за подаване на телта , а и самата ролка тел трябва да се намира вътре в кутията . Това съответно ще усложни самия механизъм , но може би с някаква  система от магнити би могло да и се въздейства от вън.

В общи линии цялата машинарийка не би изглеждала така , както е на снимката и може би това е основната причина това устройство в този му вид , да не може да бъде практично.

Ако някой има някакви други решения или някаква допълнителна информация относно устройството или ако знаете някой да го е осъшествил - пишете ми на :     [email protected]

Неактивен jediguardian

• Пишещ
  • Публикации: 570
    • Сериалът Heroes
« Отговор #496 -: Октомври 22, 2008, 11:03:01 am »
За това не се бях сещал.

Неактивен ceco2884

• Четящ
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #497 -: Октомври 22, 2008, 13:59:13 pm »
Имах в предвид идея за подаване на алуминиевата тел без да може образувалото се налягане да създава проблеми. Например по този начин:

« Последна редакция: Октомври 23, 2008, 21:20:24 pm от H. »

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
« Отговор #498 -: Ноември 21, 2008, 18:53:40 pm »
Кирил Чуканов и неговото изобретение:

http://www.chukanovenergy.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=23&Itemid=34

ANLAUTRON 1

ANLAUTRON 2

ANLAUTRON 4

Българите сме голяма работа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Неактивен Peacekeeper

• Много Писал
  • Публикации: 2 131
« Отговор #499 -: Ноември 22, 2008, 11:26:13 am »
Анлаутрон 1
ANLAUTRON 1

Анлаутрон 2
ANLAUTRON 2

Анлаутрон 4
ANLAUTRON 4

A GIANT BALL LIGHTNING

O.U.= 8 times!!!
« Последна редакция: Ноември 22, 2008, 11:32:06 am от Peacekeeper »

Неактивен Peacekeeper

• Много Писал
« Отговор #500 -: Ноември 22, 2008, 11:35:41 am »
Кирил Чуканов и неговото изобретение:

http://www.chukanovenergy.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=23&Itemid=34

ANLAUTRON 1

ANLAUTRON 2

ANLAUTRON 4

Българите сме голяма работа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Дъщеря му е станала Мис Юта 2009 :P   

Неактивен krio

• Четящ
  • *
  • Публикации: 23
« Отговор #501 -: Ноември 26, 2008, 17:37:15 pm »
                  СВОБОДНА ЕНЕРГИЯ
            И АЛТЕРНАТИВНИ ПРИНЦИПИ
                 НА ДВИЖЕНИЕ
                  ( УВОД )
   В тази кратка книга  ще се опитам да изложа основите на работата си във физиката . От години работя над търсенето на нови възможности за получаване на енергия и за по-добри двигатели за космически кораби и спътници , които да заменят съвременните недостатачно реантабилни в момента . За основа на моите изледвания съм използвал откритията на някои от най великите умове на 20-ти век в областа на електричеството , електро магнитните сили и ядрената  физика .Много от техните открития са били забравени или отхвърлени от научното общество тогава, заради ниското ниво на което се е намирала до този момент физиката . Тези хора просто са изпреварили времето си и са останали неразбрани в повечето от нещата, които са създавали . Става дума за имена като Тесла , Шнауберг Максуел и др .
 Днес когато се намираме на прага на киза породена от изчерпването на основните енергийни ресурси – нефт , природен гас , въглища и др . много страни обръщат поглед към алтернативни методи за получаване на енергия .С оглед на екологичното бъдеще на планетата , те се насочват към екологично чисти начини на добиване на електричество и на придвижване . Правят се програми за развиване на добива на енергия ат слънцето , вятъра и водата , мислят се вариянти за двигатели на автомобили които се движат с водород или с вода .Въпреки трудът и средствата които се влагат в тези изследвания , резултатите не са достатъчно обнадеждаващи . Според статистиките , повечето страни след около 20 години ще страдат от недостик на електричество , отоплително гориво и ще имат сериозни последици в областите на транспорта , индустрията и икономиката .Има ужасяващи предположения , че тази енергийна криза ще доведе до дестабилизирането на политическите взаимоотношения между държавите и войни за ресурси , някои дори изказват мнения ,че това се случва и в момента прикрито по една или друга форма като борба срещу тероризма и диктатурата в блиския изток. Аз няма да се спирам и да разглеждам съвременната политика тук  и да обсъждам тези проблеми .Ще се опитам да изложа максимално опростино своята работа и предложенията си за решаване на тези въпроси , за да може тази информация да бъде достъпна за обикновенните хора . По нататък вероятно ще напиша трудът си на език “ достоен “
за научното общество . В интернет и в различни апокрифни издания се срещат сведения за така наречената “ свободна енергия “ и за това че тези иследвания в областа са строго засекретени и скрити от обществото с цел един ден тези които имат тази информация да я използват за добиване на власт и контрол над света .
Това също няма да го дискотирам поради факта че информацията по въпроса няма как да бъде проверена и доказана .Ще обърна внимание само на няколко дати свързани с смърта на хора работещи в тази област в близките 10 – 12 години от почит към тяхната памет и с желанието да изкажа моето мнение за тези неща .
-   Ако наистина съществуват хора и организации които са виновни за подобен род покриване на информацията то те трябва да знаят следното -  Няма сила и начин с който да се удържи прогреса на науката и пробуждането на човешкия разум , като доказателство за това може да се погледне назад във времето и да си припомним инквизицията , с нейнити престъпления срещу човечеството и гоненията на учените .
-   Земята е кълбо и се върти около оста си и около слънцето а не обратното – казва Галилео Галилей и безмалко да го изгорят на клада заради това му твърдение което всички днест приемаме за неоспорим факт
 С това кратко отклонение приклучвам този въпрос и се връщам на темата .
В тази книга ще намерите интересни факти от историята , ще научите доста полезни неща от физиката която не познавате и ще получите информация за това как най-лесно можете сами да добивате енегия , при това почти безплатно и напъно достатъчно за вашите нужди . Също така тези от вас които имат желанието да работят за развиването на този род технологии ще се сдобият с основите които ще са им необходими за техните иследвания .Целта ми се състои в распространяването на тази информация сред хората за да предизвикам абсолютно всички интелигентни хора да мислят и развиват науката и да дават идеи в тази област . По този начин човечеството ще израсне с изклучително бързи темпове и вероятно няма да бъде засегнато от кризата .

Неактивен krio

• Четящ
  • *
« Отговор #502 -: Ноември 26, 2008, 17:45:19 pm »
 ;) Здравейте ,
като завърша книгата ще я разпространя електронно в различни торенти от където да се дърпа безплатно . В нея има чертежи и 3де графики, които всеки с малко повече усърдие ще може сам да възпроизведе.
Ако нещо се случи с мен до тогава съм направил копие на незавършения вариант, което стои в един приятел и той ще го качи така както е ! На пук на всички хора с шлифери и дебелите задници, дето им плащат !  :P
« Последна редакция: Ноември 26, 2008, 18:24:34 pm от Mirotvorec »

buden

• Гост
« Отговор #503 -: Ноември 26, 2008, 20:01:42 pm »
Крио, бъди така добър, ако имаш и желание да качиш някоя схема тук или линк.
Много сме хората привърженици на клубът "направи си сам", но информационното пространство е претрупано от подобни схеми, единствено доказващи възможността.
Все пак за създаването на схема с висок КПД, който да ни захранва бита не са нужни само познания по "направи си сам", а и талант, въображение, познание на материята. Или членовете на клубът не сме изобретатели. Ако някой има нещо работещо и го сподели ще е пробив, защото от там на сетне всеки желаещ и дори слабо можещ ще може да си го направи.
« Последна редакция: Ноември 26, 2008, 22:44:17 pm от Mirotvorec »

Неактивен Peacekeeper

• Много Писал
« Отговор #504 -: Ноември 26, 2008, 20:06:35 pm »
Още един Терзийски :P

Неактивен krio

• Четящ
  • *
« Отговор #505 -: Ноември 26, 2008, 22:50:45 pm »
В момента съм доста зает с книгата и опитите си !
Като ми се отвори време ще пусна няколко от схемите !
А  за сега се надявам да успея до 1 година да направя прототип на най-мощния си генератор в областа, който се захранва само с 24 V акумулатор и като исходна енергия ще има тези 24V по 5 на 25 степен ! Вярвам че всеки сам би могъл да изчисли крайния резултат . :P
А за сега имайте търпение, ще пускам от време на време по малко, за да ви захранвам апетита !
« Последна редакция: Ноември 26, 2008, 22:52:52 pm от Mirotvorec »

buden

• Гост
« Отговор #506 -: Ноември 28, 2008, 04:37:56 am »
Крио, ти си знаеш. Пази си проекта. Нямам впредвид, че това кое е твое е да е общо.

Патентовай го и обвържи със защити, така че никой да не се облагодетелства на чужд гръб и на този на потребителите.

Просто се надявам един ден някои да сподели нещо с което да помогне на всички, защото те схемите са стари повечето, но са трудни за изнамиране. А един ден живот и здраве може във всяко населено място да се оформят групички от обществото които сами си захранват бита и не зависят от Енергото.
Друго интересно беше една джаджа как от изсмукването на влагата на въздуха с помоща на филтри събира по няколко литра питейна вода на ден.
Не искате ли един ден да разчитате единствено на себе си. То и сега човек разчита на себе си да си изкара парите и да си плати сметките, но не искам да задълбавам на темата световна конспирация.

Неактивен Lordsith

• Четящ
  • *
  • Публикации: 48
« Отговор #507 -: Ноември 28, 2008, 18:12:21 pm »
Надявам се, че се виждат добре картинките

Неактивен krio

• Четящ
  • *
« Отговор #508 -: Декември 02, 2008, 15:53:52 pm »
Нямате грижи, като я завърша ще я постна страница по страница във форума .
И в нея не са само схеми, основната част е обяснение на явлението и причините за неговото съществуване! До колкото знам няма от къде да се намери теория за това, така че вярвам, че това ще допринесе доста не само за разпространението на информацията, но и за нейното по нататъшно развитие .
Бяха ми необходими 5 години проучване на вече съществуващата информация, опити в областа и нейното развитие и селектирането и в една обща теория, която да служи като основа. Имайте предвид, че аз все пак съм човек и не е изключено да греша в някои от нещата .
Информацията по въпроса е оскъдна, трудно се намира, а повечето от съвременните открития в областа са или засекретени или страдат от популярност и разпространение. Това допълнително пречи на хората като мен и общо взето човек сам трябва да се блъска и в много от нещата да преоткрива колелото.
В много голяма степен от моите разработки има и чужда помощ от хора, които един ден ме намериха и ми казаха някои от тайните си с намерението да работя с тях върху тези проблемни области. Най-странното в случая е, че тези хора съвсем не са учени и черпят информацията си от някави древни ръкописи, преписвани и съхранявани грижливо от тяхното общество от дълбока древност.
Знам, че това звучи като конспирация или като някаква масонщина, но изглежда те смятат, че са последователи на прабългарските колобри ( според тях колобър - това не значи само шаман и свещенник, а и каста на пазители на знанието). Като ги попитах как това е възможно, след като отдавна сме християни и навярно при покръстването са унищожили всички езически свещенници те ми отвърнаха, че са били преследвани и убивани именно свещенниците, а не пазителите на познанието и благодарение на тях това се е съхранило до днес. В началото воъбще не им вярвах, докато сам не видях няколко от техните ръкописи върху пергамент, явно направени преписи на оригинали по време на покръстването, защото бяха на глаголица. Ако не бях учил развитие на писменноста в България и калиграфия нямаше изобщо никакъв начин да разбера дали това не са фалшификати, но ви уверявам, че тези ръкописи са направени в съгласие с всички правила на древната калиграфия и са използвани много стари инструменти за изписване, които през средните векове са били вече извън употреба .
Като ги питах защо на глаголица те ми казаха, че това е било наложитено по 2 причини, първо защото глаголицата според тях лежала на основата на доста голяма част от рунното писмо и някои от древните писмености и второ, защото всичко написано на руни било умишлено унищожено, затова те направили някакъв код и ги маскирали като обикновени ръкописи на глаголица .
Общо-взето нещата след декодиране приличат на митология и наука в едно ( като древноиндийския епос ).
Нямате и представа колко неща почерпих за себе си от тези ръкописи .
Например - живачен плазмомагнетизъм и начин на неговото приложение. Това странно нещо може да генерира електромагнитни сили по модела, по който те се генерират от планетата !
И все пак нещо не ми е ясно по тези писания, от къде в прабългарите такива познания при все че не са ги ползвали нито в бита, нито във воените си походи? На техния отговор, че това било дар от Тангра не влагам никакво доверие .
А и те също са бая стиснати и хем казват по нещо, хем доста премълчават .
Впрочем би могло това да е фалшификат, но за да се направи такъв определено трябва да си майстор калиграф, химик и технолог, защото този вид материали въобще не се намират на пазара, а и изписването никак не е лесно. В България познавам само трима души ( всеки по на 70-75 години), които знаят точно как да обработят кожа, за да стане тя пергамент и да могат да пишат толкова добре без да сгрешат или да разцапат мастилото. Не знам обаче някой от тях да може да състари изкуствено такъв, след като го е направил и накрая целия този труд само да подскажеш нещо на някой. Да не говорим, че май само това, с което не съм се захванал да проверя с моята теория не е проработило, всичко си е на мястото. А затова дето с негова помощ Тангра лети по небето и ходи по всички земи, някои от които могат да се видят нощем, а други са скрити от нашия поглед, бих казал че прилича на НЛО.

Разбира се съм и доста благодарен на тези българи, които разделиха с мен своя опит в областа, защото без тях нямаше да напредна толкова. Жалко че никой до сега не им е обърнал внимание. Тези хора са разработили своите трудове още през соц. режима и никой нито тогава, нито сега не се е заинтересувал от тяхната работа. Като българина направил двигател с вода в Австралия и умрял в бедност и неговия асистент, също българин, който дошъл с предложение преди години в БАН за разработване на технологията в България, на когото казали, че нямало средства!
Това Бай Ганьовщината е голама гадост !
« Последна редакция: Декември 04, 2008, 00:53:25 am от Mirotvorec »

Неактивен krio

• Четящ
  • *
« Отговор #509 -: Декември 02, 2008, 16:24:40 pm »
                                                    ГЛАВА ПЪРВА
                                         Магнити
Преди да започна да обяснявам за свободната енергия и нейното генериране , трябва да се замислим над няколко неща от нашия живот , едно от които е магнитът и това колко знаем и колко не знаем за него .
 Всеки знае че магнитът има два полюса – северен и южен ( единият е полужителен а другият отрицателно зареден). Свойствата на магнита са :
-   да привлича железни предмети
-   да се орентира по посоките на света ( север юг ) заради геомагнитното поле
-   два магнита се превличат когато са обърнати един към друг с различни полюси и се отблъскват когато са с еднакви полюси
-   до ден днешен няма друг начин за превръщане на кинетичната енергия в електрическа освен с магнити и обратното ( което важи при електромоторите)
Това са свойствата които знаем , но от тях изхождат правила и свойства за които не всеки се е замислял .Има и доста свойства които можем лесно да наблюдаваме но да не им обръщаме внимание и да не си задаваме въпроси за тях .
 Първо – всеки от нас поне веднъж е исползвал компас , но никога не се е запитвал коя от стрелките всъщност е положителна и коя отрицателно заредена .Изхождайки от това че положителната се привлича от отрицателно заредената и обратно както и факта , който е доказан от много учени и геолози – северния полюс на земята е с знак + , а источния с - ,можем да предположим , че стрелката на копаса сочеща към северния магнитен полюс е отрицателна и обратното –срелката сочеща южния е положителна .Това е много важнен факт и небива да си подминава ! Северния магнитен полюс е с обратен знак спрямо стрелката на компаса . Това е логично разбирасе , но повечето хора никога не са се замисляли над това .
 Второ – знаем че метали като алуминий и мед не се намагнитизирват , а също така и сплави като бронз логично е да преположим чи магнитните сили не оказват влияние върху тях . Тук обаче ще сгрешим с това си предположение !
По- късно ще се върна към това и ще ви обясня защо това съвсем не е така .
 Трето – всички знаем че магнитното поле се изразява като от полужителния полюс на магнита се образува движение на сили към отрицателния а около магнита се образуват елептични полу окръжности породени от тези сили  .
Това обаче съвсем не изчерпва същноста на полето и на сисилите които го образуват , дори поражда схващането че магнитното поле има граници ( крайно е )
Което според мен е плод на заблуда и е грешно !

Нека се върнем на предположението че магнитът не влияе на сплави като бронз .
 Магнитът като тяло има обем , повърхнос и маса и като всички тела се привлича от земното притегляне . Ако пуснем магнит в въздуха той ще пада като всички други тела .Ако пробваме да залепим магнит за бронзова повърхност ще установим че той не се залепя и от това предполагаме ,че той не влияе на бронза .
Но ако вземем бронзова траба която е с диаметър на отвора само 2-3 милиметра по широка от даден кръгъл магнит и пуснем магнита през отвора на трабата ще видим че той пада исключително бавно ( прилича на космонавт който отблъсквайки се от едната стена на космически кораб бавно прелита до другата стена ). Което доказва че магнитът не само че влияе на бронзовато траба но и почти успява да противодейства на гравитацията ( за по голям ефект при опитът се използва магнит с много голяма сила на привличане ).Това свойство се изпозва при магнитната левитация .
Нека погледнем долната фигура . Това е общоприетата графична форма за изразяване на магнитното поле , към която съм прибавил знаците на полюсите на магнита .
 както знаете основният силов поток на магнита преминава през него праволинейно ,защо обаче съществуват елептичните силови линии на полето ? Те са твърде далеч от ддругия полюс за да бъдат изкривени до толкова че да образуват кръгово ддвижение . Влиянието на другия полюс не би ги изкривило до тоакова степен , щеше да се наблюдава само отклонение от правия поток но не и пълно завъртане .За да обесня този факт ще направя препратка към електро магниотите .
Както знаете електромагнитите представляват намотки от провоник по който тече ток . При тях действа принципът на дясната ръка –четирите свити пръста на дясната ръка изразяват движението на тока в намотката а изпънатия палец посоката на магнитното поле . Важно е да се обърне внимание на факта ,че движението на тока е перпендиколярно на елиптичните сили на магнитното поле и на правото движение на основните сили . Този принцип действа и при обикновенния магнит но с извесни разлики , тъй като при него нямаме намотка и течащ по нея ток .
Нека си представим равнина в която основните магнитне сили се движат по права с посака на движение (х ) . Тъй като трябва да изразим и силите които са невидими но съществуват в магнитното поле ще се наложи да изпозваме тримерно пространство за графиката което се образува от 3 сили (х,у,z) където у и z са основни “ виновници “ за елиптичните сили на магнита . у е перпендиколярна на х а z е перпендиколярна на у и х . Общата пресечна точка ще отбележа като D  . Силата у ще нарека условно невидима магнитна сила ,а силата z сила на електричната посока на магнитното поле . Така получаваме триизмерноста на магнитното поле . Виж долните графики !

След като полето е триизмерно в него важат законите на тримерното пространство в перспективата , но с техния физичен прочит . Т. Е. Не става въпрос за изобразяване или въсприемане на обект като триизмерен и изкривен от нашия поглед ( окото е сферично и изкривява изображенията ) а става въпрос за трисилово действие на магнита в пространството при което се получава изкривяване на силовите линии и същевременно всяка сила изкривява пространството както става при гравитацията .
Ако имаме магнитен пръстен , едната половина на който е отрицателна а друтата положителна и прекараме напречно през него равнина въху която има железни прашинки – прашинките ще опишат извитите линии около двете токи на сече-нието. Около всяка от двете точки ще видим нарисувана от железните прашинки графика преличаща на графиката на ожбикновенния магнит на предната страница .
Ако прокараме напрашената с метални прашинки равнина така че тя да нарави налъжно сечение на пръстена ще видим пак такава подобна графика ( трябва да се обърне внимание на това , че втората всъщнос ще лежи върху перпендикоярна на първата равнина )! При първият срез можем да видим правите силови линии на х , а при втория тези на y силите . Ако се вгледате добре в двата проведени опита ще забележите че в центъра на пространството заградено от пръстена се получава странно разпределение на железните прашинки ( сякаш има невидима точка на съприкосновиние с равнините ).Това е точката D а странното распределение в тази област зависи не само от х и у а и от z .
Магнитите сами по себе си генерират поток от електрони . Без такива потоци от електрони ефектът магнетизъм е немислим !
От където бихме могли да стигнем до заключението , че всяко тяло или вещество по което преминава поток от електрони има магнитните сили ( това не означава че тялото е магнит на него просто действат тези сили и при определени ситуации може да взаимодейства с магнити- като бронзовата тръба ). Тъй като магнитните сили се рапростаняват еднопосочно в всяка от правите на която лежат имаме - само 3 посоки от възможно 6  магнитът е нестабилен и има свойствата които наблюдаваме .Като признак на тази нестабилнос е явлението обръщане на полюсите което се наблюдава веднъж на няколко хиледи години – земята също си е сменяла магнитните полюси на няколко пъти .

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27