Автор Тема: Свободната енергия и генератори  (Прочетена 456200 пъти)

0 Потребители и 15 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Свободната енергия и генератори
« Отговор #150 -: Май 31, 2006, 02:36:15 am »
Аз, повлиян от филма "What The Bleep Do We Know" да запитам:
Буш ми говори за етанол от трева след 6 години.
Как ли пък ги изчисли?
Или тогава му изнася да стане на неговата?
:)

Участниците в този фил, не са дилетанти като повечето от нас.
Но казват буквално
"Днес ние имаме високоразвита технология, вече е факт антигравитацията и безплатната енергия от вакуума."
а видов ден де.....
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Атила

• Пишещ
  • Публикации: 885
  • Атила - бич божи
« Отговор #151 -: Май 31, 2006, 10:50:09 am »
не змам дали пропуснахте ховинта през последните няколко седмици ама в конгреса на САЩ влезе за разглежда искане зс разрешение на нефтодобива в Аляска.

... толкоз по въпроса с алтернативна енергия и САЩ.

.. аааа ония ден четох че бомбандировачите на въглища или гас трябвало да летят за в бъдеще щото много скъпо им идвало така - пак простотии
I'm famous mexican killer and I kill everyone for only 5 cent, but you are friend of mine and I'l

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #152 -: Май 31, 2006, 11:05:38 am »
Ако ти, приятелю Sikozu®, не правиш подаръци, докато си студент и си на двадесет години, повярвай ми, никому никакъв подарък няма да поднесеш на четиридесет, когато би бил фондация "Рокфелер"! Начинът ти на мислене е безкрайно далечен от началата, заради които този форум съществува тук . Заради това по-горе написах нищо да не ти дават... :-X
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #153 -: Май 31, 2006, 11:36:48 am »
За да направиш някои генератор се искат пари.Пари за части,пари за разпечатка на плановете и т.н.
 А не виждам какъв е проблема д апродадеш генераторче на такава цена че да можеш после да направиш още един плюс малко отгоре.
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен TRADEKTOM

• Четящ
  • *
  • Публикации: 100
  • KILLUMINATI WARRIOR
« Отговор #154 -: Май 31, 2006, 11:53:02 am »
Извинте ме, но май хоата който са ме разбрали правилно са много малко, идеята мили хора е да со останете живи и здрави не стопляте ли, вие и аз включително сме хванатати в икономическия капан на тия дето са "отгоре" , а именно за да си останете такива това което измислите трябва да се подари за да не се изгуби безвъзмездно за сметка на същите, докато мислите за кинти от идеята нямада тя да се осъщести разберето го, погледнете истоята и не павее едни и същи грешки, именно заради хора като skozu@ съм на прага да се откажа от мойте изледвания защото те могат да помогнат на много хора но същите могат и да се изпозват за едно от най страшните оръжия, за това предпочитам да не прдължавам с изледванията просто вие не сте подготвени, не всички не ме азбиайте погешно не злагам всички под един знаменател, но за да има нещо ново и то да работи с с една единствена цел благоденствието на хората и самите те тябва да се поменат и то драстично, научете се да каЖете "НЕ" на култуата която ви се натриса да искате да имате неща просто който не ви трябват.Надявам се да не съм пичината за тоси спор а и за следващи такива.   
Махатма Ганди, Млаколм-Х,  Мартин Лутер Кинг, Джон Ленон, Джон Ф. Кенеди, 2Pac Всички те, умряха в и

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #155 -: Май 31, 2006, 12:04:42 pm »
TRADEKTOM х 10
Sikozu®      х   0
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #156 -: Май 31, 2006, 12:13:27 pm »
Другият вариант е естествено всеки сам да си прави генераторите.ПОне схемите са безплатни
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #157 -: Май 31, 2006, 14:41:22 pm »
TRADEKTOM защитава идеята "ако искаш нещо да не изчезне, сподели го с хората", така го разбирам аз и го подкрепям.
Много ясно, че трябва да се купят необходимите материали и всеки ще си ги купи, въпросът е някой да ги сглоби. Ако имам финансовата възможност бих купил 2 комплекта материали и единия наистина ще го подаря. Въпросът е да не се прави бизнес от това, да не се гонят печалби.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #158 -: Май 31, 2006, 18:59:28 pm »
А един познат ме навива да правим газ-генератор на дърва....
;)
Щурава работа.
:)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Нова Ера

• Четящ
  • *
  • Публикации: 87
  • Една Земя за всички
    • Направи сам Енергийна революция
« Отговор #159 -: Май 31, 2006, 20:35:24 pm »
Другият вариант е естествено всеки сам да си прави генераторите.ПОне схемите са безплатни
Когато направим един, ще го документираме подробно, с размери, с инструкции за монтаж, сглобяване. А материалите са нищо, струва по-малко от газова уредба, особено е ефективно за дизелови автомобили, там икономията е до 50%.

Неактивен Sikozu®

• Четящ
  • *
  • Публикации: 144
  • Resistance is futile. You will be assimilated.
    • Aur0ra
« Отговор #160 -: Май 31, 2006, 20:43:03 pm »
 flyDragon на тебе ти пожелавам вместо кола да получиш схема как да си я сглобиш, как да претопиш желязото да си направиш частите и инструкция как от пясък да си направиш предно стъкло. Чувате ли се какво говорите ? Вие искате да се върнем в праисторията, когато хората са разменяли само в натура. Вместо да спорите се замислете малко. Аз знам, че искате технологиите да са достъпни за всички, но не всеки е изследовател-инженер с висше по генетика. Аз примерно вместо да си сглобя компютър (което щеше да ми отнеме има няма 5-10 години) съм си купил готов и то на цена, която ме устройва.
За тези, които не знаят ще обясня основите на модерния свят....
Ти гледаш животни, аз отглеждам растения, съседа е занаятчия, а в съседното село правят правят дрехи.
Създадено е едно нещо наречено пари. Като продадеш някое животно, можеш да си купиш дрехи и пособия, и некоя друга краставица от мен. (flyDragon щеше да яде само месо и мляко ако трябваше да си купи зеленчуци от мене)
Това е положението.
А това което вие искате е :
пак същите условия само, че ние сме едно семейство и всеки произвежда това, от което другия има нужда. Чудесно!! Това е направо рай!! Само, че видиш ли растенията се сеят 1 път в годината и тва е цялата работа, а животните, инструментите и дрехите се правят мноо по-трудно и вие се събирате и казвате не е честно ние бачкаме повече. И така докато всички се скараме, сбиеме, разделим на воюващи лагери... 1-ва световна, 2-ра световна, Клинтън, Буш, Илюминати, Ануннаки и накрая някой прави форум xnetbg.com и почваме да се караме за глупости.
И ако ми позволите да премина малко границите на настоящвто и да проявя малко визия - някой прави една много мощна бомба и без да иска, по случайност с една малка спрямо вселената и голяма спрямо млечния път експлозийка превръща слънчевата система в плазма, а пришелчетата и хишничетата спират да се бият за малко, за да погледат фойерверки.
Тъп съм не ме слушайте.

Неактивен Sikozu®

• Четящ
  • *
  • Публикации: 144
  • Resistance is futile. You will be assimilated.
    • Aur0ra
« Отговор #161 -: Май 31, 2006, 21:11:18 pm »
Малко инфо и от мен
Бензина Е85 се произвежда от доста време (2-3 години) General motors даже са пуснали два модела, който използват такова гориво. Най-големия производител е Бразилия (със захарна тръстика). Когато преди няколко години технологията е видяла бял свят (предполагам отдавна е открита и покрита) ел президенте на Бразилия решил да превърне страната в най-големия производител на етанол и официално това е факт за момента.
Източникът е "Живот на скорост" по btv.
Етанол всички знаете какво е - това алкохолът и може да се произвежда от всяко растение, което ферментира.
След 20-тина години всеки ще си произвежда гориво за колата в задния двор (или поне тези като мен, които имат такъв, но ако засадя и нивите на село... ще мога даже две коли да храня :D )
А ако към това се добавят едни фотоволтаици и вятърни ел. централки можем да кажем сбогом на НЕК ;)
Тъп съм не ме слушайте.

Неактивен RedGuy

• Пишещ
  • Публикации: 769
  • Your personal geopolitical therapist.
« Отговор #162 -: Май 31, 2006, 21:33:07 pm »
2/2/2006 11:36
...
"Изведнъж ние може да сме в енергийния бизнес и да произвеждаме енергия в именията си. Това е на път да се случи съвсем скоро", отбеляза американският държавен глава. "Ако продължим с изследванията след шест години ще имаме конкурентна на петрола енергия", категоричен бе Буш.
.

Е, но колко хора ще имат технологията да си правят от тревата гориво и колко трева ще трябва да се вкара, че да се направи горивото? С други думи, технологията може да е толкова сложна, че не всеки ще може да си позволи да си има тревоетаноложенератор "в задния двор" (муахах). И колко трева? И каква трева? Ами животните какво ще ядат?

С това просто искам да ви кажа, че си мисля, че обикновения човек пак няма да е енергийно независим, понеже той (тя) няма да има достъп до конкретната технология за собственото производство на етанол от трева. (И да не забравяме, тези, които живеят в градовете- тях какво ги грей? А за арабите, дето живеят в пустините- страх ме е да си помисля.)

prestor

• Гост
« Отговор #163 -: Юни 01, 2006, 00:37:33 am »
Мисля, че разговорът по темата, не трябва да "ескалира" в спор. Личен приятел съм на TRADEKTOM и зная каква е идеята му, в същото време и Sikozu е прав. Трябва да се постигне баланс между двете идеи.

От една страна е TRADEKTOM, той казва че ако се осъществи подобен прект не трябва да се разгласява. Прав е, понеже подобно изобретение би променило драстично положението на земята. Просто човечеството, в по-голямата си част не е доживяло до свободната и "безграничната" енергия. При наличието на подобна енергия ще се получи разместване на полюсите движещи световната икономика вече векове наред. Ще има бум в производството на крайни продукти, на изключително ниска цена. Следователно ще има пореден бум и в консуматорското ни мислене и начин на живот. Годините на "Голямата депресия" ще се повторят, но в неимоверно по-голям мащаб. Именно затова, трябва да се действа предпазливо.

От друга страна Sikozu е напълно прав, че без финанси (разбирайте го и технологии) подобно нещо не би могло да се осъществи. Хората не биха доживели до свободната енергия и биха останали оковани. Той е напълно прав че сами не можем да направим кой знае колко. Всеки от нас има различни способности и слабости. Не може да се очаква от всеки да може да разчете чертежите, а още по-малко да построи сам собствен енергиен източник.

Въпросът както винаги опира до балансът. (Няма добро и зло!) Моята визия за подобен източник на енергия винаги е била, че той трябва да бъде достатъчно малко продуктивен за да не може да се комерсиализира прекалено. Естествено че за да се осъществи ще трябват "пари", но не парите на някой, който после ще "пороби" проекта, ще го патентова и ще започне масовото му производство с цел лична печалба и завъртането на порочният цикал отново. По скоро "финансирането" би трябвало да представлява, замяната на услуги за енергия.

Например: Заводът изработващ части за генератора ще получи генератор, за покриване на енергийните си нужди и тн.

Според мен единственият възможен вариант да се стигне до успех в подобно начинание е децентрализирането на производството. Така ще се избегне възможността за монополизирането на проекта от някое звено участващо в разработването му. И по този начин всеки ще може да помогне с това което умее.

ssi

• Гост
« Отговор #164 -: Юни 01, 2006, 12:25:34 pm »
Мен пък ме гризе мисълта защо като има толкова чертежи и грамотни хора с достатъчно достъпни материали. И защо след като се твърди ,че има хора които са го направили. Защо след всичко това "джаджите" не са се разпространили масово.
Дали заради това ,че повечето хора са вкарани в "рамки" от които не им се позволява да излязат. Дали заради поради някакви трудности с използването на "джаджите" след тяхната направа, които съзнателно са пропуснати в описанието. Или дали не е заплашван всеки един който се е похвалил ,че е направил такава "джаджа" , от "ДОБРОНАМЕРЕНИ" непознати хора.....

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27