flyDragon на тебе ти пожелавам вместо кола да получиш схема как да си я сглобиш, как да претопиш желязото да си направиш частите и инструкция как от пясък да си направиш предно стъкло. Чувате ли се какво говорите ? Вие искате да се върнем в праисторията, когато хората са разменяли само в натура. Вместо да спорите се замислете малко. Аз знам, че искате технологиите да са достъпни за всички, но не всеки е изследовател-инженер с висше по генетика. Аз примерно вместо да си сглобя компютър (което щеше да ми отнеме има няма 5-10 години) съм си купил готов и то на цена, която ме устройва.
За тези, които не знаят ще обясня основите на модерния свят....
Ти гледаш животни, аз отглеждам растения, съседа е занаятчия, а в съседното село правят правят дрехи.
Създадено е едно нещо наречено пари. Като продадеш някое животно, можеш да си купиш дрехи и пособия, и некоя друга краставица от мен. (flyDragon щеше да яде само месо и мляко ако трябваше да си купи зеленчуци от мене)
Това е положението.
А това което вие искате е :
пак същите условия само, че ние сме едно семейство и всеки произвежда това, от което другия има нужда. Чудесно!! Това е направо рай!! Само, че видиш ли растенията се сеят 1 път в годината и тва е цялата работа, а животните, инструментите и дрехите се правят мноо по-трудно и вие се събирате и казвате не е честно ние бачкаме повече. И така докато всички се скараме, сбиеме, разделим на воюващи лагери... 1-ва световна, 2-ра световна, Клинтън, Буш, Илюминати, Ануннаки и накрая някой прави форум xnetbg.com и почваме да се караме за глупости.
И ако ми позволите да премина малко границите на настоящвто и да проявя малко визия - някой прави една много мощна бомба и без да иска, по случайност с една малка спрямо вселената и голяма спрямо млечния път експлозийка превръща слънчевата система в плазма, а пришелчетата и хишничетата спират да се бият за малко, за да погледат фойерверки.