Автор Тема: Свободната енергия и генератори  (Прочетена 511290 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Re: Свободната енергия и генератори
« Отговор #165 -: Юни 01, 2006, 12:26:12 pm »
при моментното състояние на политиката в света и съответно в нашата държава единственя начин е да си ги предаваме един на друг тези технологии и да си ги менкаме в нелегалност. Щото иначе няма да стане! Тези енергийни мафиоти никога няма да остаят легална свободна енергия преди да е станало нещо супер изключително като да кацнат извънземните официално. Така че за момента единственото правилно решение е да се направят да си ги разменяме и да си ги ползваме и да си траем.
« Последна редакция: Юни 01, 2006, 12:40:42 pm от Alien »

ssi

• Гост
« Отговор #166 -: Юни 01, 2006, 12:32:54 pm »
Цитат
Етанол всички знаете какво е - това алкохолът и може да се произвежда от всяко растение, което ферментира.
След 20-тина години всеки ще си произвежда гориво за колата в задния двор (или поне тези като мен, които имат такъв, но ако засадя и нивите на село... ще мога даже две коли да храня 
)
Ти сигурно и сега си произвждаш много подобно "гориво" в задния двор наречено ракия  :P
Сигурно знаеш ,че от много ферментирала маса излиза доста малко алкохол. Слага се допълнително захар и т.н.
Все си мисля ,че не е това "прогреса" който ни трябва. За пиене понякога може и да стига ама за гориво едва ли.

Antonium

• Гост
« Отговор #167 -: Юни 01, 2006, 13:32:57 pm »
Батарея, работающая от энергии звезд...

Батарея, работающая от энергии звезд...

Российские ученые-ядерщики создали батарею, которая может трансформировать в электричество как солнечную энергию, так и энергию звезд.

Презентация этого "ноу-хау" прошла сегодня в Научном центре прикладных исследований Объединенного института ядерных исследований (ОИЯИ) в подмосковной Дубне.

"Это уникальная батарея, не имеющая аналогов в мире, может работать 24 часа в сутки", - рассказал в беседе директор центра Валентин Самойлов.

По его словам, "ученым удалось создать новое вещество - гетероэлектрик, благодаря которому батарея может работать на Земле на энергии солнца и звезд, независимо от погодных условий". Разработка уже доказала свою высокую эффективность как в темное, так и в облачное время суток, отметил ученый, передает ИТАР-ТАСС.

По словам Самойлова, "звездная батарея", как ее окрестили разработчики, в несколько раз эффективнее обычной солнечной. "Эффективность преобразования света в электрический ток у демонстрационного образца в видимой области - более чем в 2 раза выше, а в инфракрасной области - в 1,5 раза", - подчеркнул он.

Самойлов отметил, что "себестоимость гетероэлектрического фотоэлемента ниже, чем у фотоэлемента обычной солнечной батареи".

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #168 -: Юни 01, 2006, 16:06:04 pm »
Мен пък ме гризе мисълта защо като има толкова чертежи и грамотни хора с достатъчно достъпни материали. И защо след като се твърди ,че има хора които са го направили. Защо след всичко това "джаджите" не са се разпространили масово.

Един комшия ми каза, че е чул, че продавали такива уреди в някакъв магазин. Обаче така и не разбрах в кой...Същия комшия е по слаботоковата техника и ще му покажа чертежите на №13, да видим дали ще се наеме да направи нещо по въпроса. Имам още един познат който е на "ти" с тази наука, чрез него може и готов уред да намеря.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Sikozu®

• Четящ
  • *
  • Публикации: 144
  • Resistance is futile. You will be assimilated.
    • Aur0ra
« Отговор #169 -: Юни 01, 2006, 17:44:42 pm »
Има няколко фирми в България, които продават отоплителни системи на принципа на фотоволтаиците. Най-актуалния бизнес в момента (ако не сте чули) е правенето на Вятърни ел.централи на морето (тва е новия бизнес на мутрите). Единственото, което ни ограничава засега да си направим такива Hi-Tech машинки в домашни условия са както казах липсата на знания, а никой не е длъжен да споделя нещо, което е разработвал 5 години примерно. Дори и тая косачка около, която стана спора не е безплатна. Изобретението е патентовано и автора е позвлил да се използва без да му се плаща лиценз само за двигатели с мощност по-малка от 20к.с.
Миротвореца каза, че не трябва да се гонят печалби. Значи аз да създам една фабрика за слънчени панели и да ги продавам на тази цена, колкото ми е струвало да ги произведа или с една минимална печалба. Е аз нямам нищо против само дето и държавата трябва да лапне нещо и ми тряска едно ДДС, а аз трябва да вдигна цената и... в крайна сметка идеята всеки сам да си прави тези изобретения не е толкова лоша, което обаче ни връща на въпроса с липсата на експертиза и по този начин затваря кръга.

Някой каза, че се занимава с изледване в областта на свободната енергия. Искам да ти кажа, че това с което се занимаваш и проблемите, които се опитваш да решиш отдавна са решени и някой просто изчаква удобния за него момент да ги предостави на света.
Тъп съм не ме слушайте.

Неактивен Sikozu®

• Четящ
  • *
  • Публикации: 144
  • Resistance is futile. You will be assimilated.
    • Aur0ra
« Отговор #170 -: Юни 01, 2006, 18:06:03 pm »
Ти сигурно и сега си произвждаш много подобно "гориво" в задния двор наречено ракия  :P
Сигурно знаеш ,че от много ферментирала маса излиза доста малко алкохол. Слага се допълнително захар и т.н.
Все си мисля ,че не е това "прогреса" който ни трябва. За пиене понякога може и да стига ама за гориво едва ли.
Ако се засадят достатъчно площи, ще може да се произвежда достатъчно количество. А и мисля, че да се "засажда гориво" (което вреди минимално на околната среда) е по-добре отколкото да се гори петрол, който замърсява въздуха в потреаващ мащаб и остават кухини под земята след като го източат целия. Някой наистина може да злоупотреби с "горивото" и като го спре КАТ ще се оправдава, че "пробвал горивото дали е качествено" :D :D :D
Сега да отговоря на персоналните въпроси - алкохол не пия (предпочитам да пълня резервоара на колата :P)
A за количесото - зависи, не знам каква полезност има Е85
Тъп съм не ме слушайте.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #171 -: Юни 01, 2006, 21:26:16 pm »
Идеята е държавата изобщо да не знае за тази дейност  ;D   конспирация един вид.
Не мисли като човек!-Крион

prestor

• Гост
« Отговор #172 -: Юни 02, 2006, 00:04:05 am »
Започва да се сбъдва прогнозата ми, че заменянето на основният енергиен източник ще стане отгоре. Нормално е петролните лидери, да мислят отсега за заместител на петрола, който би бил също толкова рентабилен. Така отново би се стигнало до известен монопол след частично пренареждане на пазарите, което е неизбежно.

Eon

• Гост
« Отговор #173 -: Юни 02, 2006, 08:44:06 am »
Започва да се сбъдва прогнозата ми, че заменянето на основният енергиен източник ще стане отгоре. Нормално е петролните лидери, да мислят отсега за заместител на петрола, който би бил също толкова рентабилен. Така отново би се стигнало до известен монопол след частично пренареждане на пазарите, което е неизбежно.

Ха. Ами то си е 100% сигурно, че ще стане така...

Петролните гиганти започнаха планове за заменянето на петрола... Поне новата енергия ще е по-екологична, надявам се. Иначе цената ще си е същата. Транспорта също, цената на превозните средства също.

При тоталната смяна на технологиите, те няма да позволят пазара да остане незапълнен и дядо Петко от село да има същата технология като шефа на MJ-12.

Номера е да се опитаме ние да направим нещо при тази смяна...

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #174 -: Юни 02, 2006, 12:50:33 pm »
На  мен ми е интересен един друг аспект относно свободната енергия и той е нейното ефективно използване за решаване на конкретни световни проблеми. Един от тях е глада и чрез целенасочена работа в тази област и относителна ефтина енергия този проблем може да бъде решен. Сега също може дори пеи сегашните условия, но няма воля.
Правилното използване на енергията и насочването и за цели които да бъдат общополезни е изключително важно и затова трябва да има стратегия кои да бъдат приоритети на работа с тази енергия.

В момента в света има една държава  която в една област напрактика може да се каже че ползва "безплатна" енергия. Тя че не съвсем безплатна е ясно, но цената е толкова малка  че напрактика  по силите на всеки. Държавата е Венецуела и там 1 литър бензин струва 6 български стотинки приблизително!!! В американски пари е 12 цента за галон. При цена в Щатите над 2,30$ за галон смятайте за какво иде реч а в Бълагария също е скъп. Та тези венецуелци напрактика се возят без пари! Бензина им е по евтин от водата! В Бълагария на едро минерална вода 10л е 2 кинта а там ще си купите повече литри бензин за тези пари  ;).
Та мисъта ми е  че не е въпроса само да  имаме ефтина енергия а как тя да спомогне да премахне основни проблеми свързани със задоволяване на елементарни човешки потребности.

ssi

• Гост
« Отговор #175 -: Юни 02, 2006, 13:00:22 pm »
Да ,ама тука става въпрос за свободната енергия която ни заобикаля ,а ние не я използваме (която напрактика е вечна). Бензина си е бензин , било то и по-евтин някъде. Та дори да е и без пари...

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #176 -: Юни 02, 2006, 21:18:28 pm »
Не на петрола,
не на алкохола.
Да заредим с вода,
от близката река.
 :D  ;D
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

prestor

• Гост
« Отговор #177 -: Юни 05, 2006, 20:35:43 pm »
Идеята на свободната енергия е да използваме енергия, която не е само евтина, но и възвращаема. Свободната енергия е тази, която ни се подарява от Майката Природа. За жалост човечеството никога не се е старало да я използва пълноценно а е възхвалявало деструктивната енергия на огъня например. Свободна енергия се крие в кинетичната енергия на вятъра,лъчистата на слънцето, потенциалната на водата и топлината на всичко около нас. Всички тези неща, които са с нас откакто съществуваме на тази планета.

Това, че в дадени страни даден вид гориво е по-евтино не означава, че то е свободна енергия. Още по горе споменах, че free не трябва да се превежда като безплатна, а като свободна (въпреки че коствено може да се достигне и до безплатна).

Друг е въпросът, дали заслужаваме тази енергия. Колко са хората, които пестят наистина грижливо всяка капка вода, всеки ват електроенергия, всяки литър бензин  (моля никой да не се обижда, не визирам никой персонално). По голямата част го правим отчасти, но запитвали ли сте се защо... Защото водата, токът и бензинът струва пари, достатъчно много пари. Представете си че бяха безплатни. Какво според вас щеше да се случи. Щеше ли някой изобщо да си направи труда да загаси лампата, стига да не му пречи да заспи? НЕ!

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #178 -: Юни 05, 2006, 22:54:56 pm »
Като подхванахме темата за нефта  :P Сигурни ли сте че това което земните"учени" ви казват за него е 100% вярно ?  ;) Щото има и конспиративна теория според която нефта е възобновим източник  !!!

To begin with, oil is not a fossil fuel. This is a theory put forth by 18th century scientists. Within 50 years, Germany and France's scientists had attacked the theory of petroleum's biological roots. In fact, oil is abiotic, not the product of long decayed biological matter. And oil, for better or for worse, is not a non-renewable resource. It, like coal, and natural gas, replenishes from sources within the mantle of earth. This is the real and true science of oil. Read all about it.

Ето подробния материал тук Oil Is NOT A Fossil
Fuel - It Is Abiotic

prestor

• Гост
« Отговор #179 -: Юни 05, 2006, 23:33:07 pm »
По скоро съм склонен да вярвам, на официалното становище за нефта. А и дори това, което казваш да е така. Не бива да забравяме последствията за климата ни от горенето на нефтени продукти. Нефтът може да се използва по много различни начини, в които до момента е незаменим- пластмаси и др.(не казвам че и те са екологично-чисти материали). Мисля, че е грехота да се гори! Същото важи и за дърветата, които също са възобновим източник на енергия ;).

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27