Автор Тема: Има ли Бог? Доказателства, За и Против  (Прочетена 145928 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
Re:Има ли Бог? Доказателства, За и Против
« Отговор #60 -: Ноември 13, 2009, 13:03:57 pm »
Когато, блажени Августин търсел Бога и попитал морето,облаците и планините. Вие ли сте Бог..? те му отговорили...Ние не сме но Той ни създаде и благодарение на Него същасетвуваме.
Житията на светиите всеки път ми подсказват, каква обич, любов и вяра е нужна.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #61 -: Ноември 13, 2009, 20:02:26 pm »
      Привет,
      Искам още в началото да заявя, че това е моята истина и с нея не задължавам никого!!!! Извинявам се, но трябва да се повтарям! Всичко това съм го побликувал преди, даже по подробно! 
      Аз не съм се сблъсквал директно с Бога и смятам, че такъв контакт е невъзможен! Контактът е възможен само на ниво учители (водачи). По задължение съм християнин, а медитацията е моята религиа по убеждение! По медитивен път се запознах с моите водачи, контакта е постоянен вече около петнадесет години и мога да заявя никога, че не са ме изоставили в трудни моменти, никога обаче не са ми позволили и волности от рода на глезотии! Казвам водачи защото свободната ми воля е частично ограничена, причината научих от регресиите!! На някои може да звучи невероятно, но можеш да ги питаш буквално за всичко. Всеки отговор е лаконичен лишен от емоции и така е поднесен, че да го разбера без тълкуване! Не и всички отговори ми харесват, но уви........Пожелавам на всички да намерят учителите си, тогава ще разберете какво значи истинско приятелство!!!!! ВИНАГИ ДО ТЕБ!
    Сега за вярата. Вярвам само на себе си, защото знам на какво съм способен когато реша да направя нещо, справка - вижте кой ви се усмихва. Никога не се моля за себе си! Молитвата ми винаги е за друг. Боже помогни му аз не мога!!!
    Има ли БОГ - има, но няма нищо общо с породията която ни представят религиите!!!!
    С уважение! 
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен viper21

• Четящ
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #62 -: Ноември 13, 2009, 21:47:45 pm »
Един от най-големите астрономи на 20-ти век  Паоло Мафеи  казва ,ако само един процент от орбитата на електрона на водородния атом беше различен вселената нямаше да е същата. Някой в началото е мислил ,и това е Бог.
« Последна редакция: Ноември 14, 2009, 15:09:07 pm от Mirotvorec »

Неактивен sesiliq

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 289
  • ТРОЯНА
« Отговор #63 -: Ноември 14, 2009, 12:05:32 pm »
А може би в началото е било хаосът.Така е било докато не се е намерило едно стабилно съзнайние ,което е днешната вселена.
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #64 -: Ноември 14, 2009, 22:22:00 pm »
     Привет,
     Не искам да убеждавам никого, но независимо дали ги искаме, дали ги признаваме, те са винаги до нас. Едни ги наричат ангели хранители, други учители, трети водачи, четвърти ги отричат, като какви ще ги възприемаме зависи от нивото ни на развитие и уроците които имаме за усвояване. Когато установите контакт може да питате буквално всичко. Например попитах: Жена ми изневерява ли? Отговора  цитирам буквално: Това не е твой проблем, но ще имаш проблем ако ти го правиш! Попитах веднъж когато бях на дъното и исках да си отида от този свят: Какъв е смисъла да живея с тази болка??? Отговора: Живей така, че да оставяш след себе си само хубави спомени!! Ако сега си отидеш спомена ще бъде за един мухльо! След три години се оказа, че са прави, знаели са какво ще се случи и сега съм им благодарен, че ме спряха!  И доста други подобни случаи! Така, че им вярвам!
    За Библията чета си я спокойно, но имам проблем при тълкуването, винаги искат моето лично мнение, а ако съм съгласен с чуждо мнение започват едни защо ....не ме оставяха на мира докато не се научих да проверявам дори и тях!
    С уважение!     

Неактивен JG

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 408
« Отговор #65 -: Ноември 23, 2009, 23:25:09 pm »
 :hi: Дарвин е експлоатиран като марионетка от атеизтичните религии. Казвам религии защото когато спряха да се покланят на похристиянчените идоли започнаха да се покланят на идеи, лидери и на самите себе си. Дарвин никого не е спирал да вярва в Бога и в следствие на по задълбочени изследвани в края на живота си отхвърля собственната си терия за произхода на видовете, но това се пръмълчава и всякакви такива данни се скриват от фанатизираните еволюционисти  :unknown:
Иоана 8:32 и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.

Неактивен Dataworm

• Четящ
  • *
  • Публикации: 13
« Отговор #66 -: Ноември 24, 2009, 02:39:08 am »
В подобни дискусии винаги се стига до задънена улица. Ще кажа просто какво е моето определение за Бог и мисля, че няма нужда да давам някакви особени обосновки. Та за мен Бог е = на началото. Причината дала тласък за появата на вселената. Самата тя дори може би не е била същество осъзнаващо какво е предизвикала и как го е направила. Факт е, че нещо удивително се е случило, за да даде старт на реалността, с която днес си взаимодействаме. И също така вярвам, че всичко случващо се сега във вселената ни са просто случайни процеси на оставени от самото си начало на самотек. Случайността на началото, това е Бог според мен...

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #67 -: Ноември 24, 2009, 11:46:48 am »
С други думи Бог=Случайност.. ;D ;D Интересно молиш ли се на случайността? Напр."Ти Боже,който случайно си възникнал,моля те,случайно чуй молбата ми и ме пази от лоши случайности".
« Последна редакция: Ноември 24, 2009, 13:36:48 pm от Mirotvorec »

Неактивен Dataworm

• Четящ
  • *
« Отговор #68 -: Ноември 24, 2009, 20:19:28 pm »
Да, правилно! Бог=Случайност. Също така не се моля на нищо.
« Последна редакция: Ноември 25, 2009, 07:56:47 am от Mirotvorec »

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #69 -: Ноември 25, 2009, 00:51:09 am »
      "Светът ме затруднява и аз не мога да мисля, че този часовник съществува и няма часовникар.....Атеистите никога не са отговорили на тази мъчнотия, че един часовник доказва часовникаря." - Волтер

Неактивен Dataworm

• Четящ
  • *
« Отговор #70 -: Ноември 25, 2009, 02:17:24 am »
      "Светът ме затруднява и аз не мога да мисля, че този часовник съществува и няма часовникар.....Атеистите никога не са отговорили на тази мъчнотия, че един часовник доказва часовникаря." - Волтер
Вселената има доказано начало, но неизвестно какво точно е представлявало. Може и да си е изкочило ей така, от нищото. Най-най-първото нещо? Ами то от къде се е появило? Бог от къде се е появил? Или има множество богове? Началото има свое начало? Ами неговото?... И така до безкрай. Всичко е един затворен кръг, дори безмислен със своята логика. Иначе безкрайна безкрайност нямало, дори можело да се разграничават различни по големина безкрайности... http://video.google.com/videoplay?docid=-5122859998068380459# Всичко е един абсурд в тази вселена, дори и при най-точните науки. Така, че не ще узнаем никога.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #71 -: Ноември 25, 2009, 18:56:46 pm »
Вселената има доказано начало, но неизвестно какво точно е представлявало. Може и да си е изкочило ей така, от нищото. Най-най-първото нещо? Ами то от къде се е появило? Бог от къде се е появил? Или има множество богове? Началото има свое начало? Ами неговото?... И така до безкрай. Всичко е един затворен кръг, дори безмислен със своята логика. Иначе безкрайна безкрайност нямало, дори можело да се разграничават различни по големина безкрайности... http://video.google.com/videoplay?docid=-5122859998068380459# Всичко е един абсурд в тази вселена, дори и при най-точните науки. Така, че не ще узнаем никога.
Да наречеш Бог,случайност или абсурд е най-големият абсурд според мен.А относно това кой какво ще узнае...Мисля,че по-правилно е да напишеш"не ще узная никога" ;)

Неактивен JG

• Малко Писал
  • **
« Отговор #72 -: Ноември 25, 2009, 23:20:37 pm »
 :hi: Dataworm Странното писмо е твоя по предищен пост за мухите, написан на иврит. ;)
 Познавах един човек който не вярваше, че хората докато спът, сънуват. Понеже той не беше сънувал никога в живота си и спореше с нас и ни обвиняваше , че си измисляме сънища за да сме интересни. А ти сънуваш ли? :flag_of_truce:
Това, че ние вярваме си има причина. Това, че ти не вярваш, си имаш обяснение. Уважавам твоето мнение :drinks:
За да има човек свободна воля трабва да има и право на избор, но аз ще се опитам да служа на Господа и на хората и се надявам живота ми да е по осмислен от варианта да броя изтрепаните мухи и имайки предвид бройката им да разсъждавам върху дилемата "осмислен или безсмислен е живота" Всъщност замислял ли си се в въпроса например "защо планетата Земя има най големия спътник в слънчевата система погледнат от гледна точка на съотношение - планета- спътник. И защо изобщо ни е тази луна? Или защо въпреки, че постоянно бръмчим насам натам с нашите изяждащи кислорода тарантайки неговото процентно съдържание като по чудо се запазва около 21% а какво ли би станало ако въглеродния двуокис се повишеше драстично от сегашните учудващо ниски нива в рамките на 0,03% - 0,04% и дали би било по добре да стане съдържанието на СО2 - 0,0001%  или 1%, можеш ли да ми отговориш на тези въпроси Какви биха биле последствията за Земята при такава нищожна процентна разлика?? Кой потдържа този баланс?
Ааа, да верно, случайността беше ???

Неактивен JG

• Малко Писал
  • **
« Отговор #73 -: Ноември 26, 2009, 12:46:48 pm »
 :hi: Е няма ли кой да отговори?

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #74 -: Ноември 26, 2009, 13:04:34 pm »
    Трябва да ти отговори човек който не вярва!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27