Автор Тема: Има ли Бог? Доказателства, За и Против  (Прочетена 146276 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
Re:Има ли Бог? Доказателства, За и Против
« Отговор #120 -: Юни 09, 2010, 14:55:49 pm »
       Ние,  sidewinder,  ние  сме  създадени  по  негово  подобие  като  творци,  следователно  човечеството  като  цяло  е  Бог  в  развитие!!!!!!        
Това че бог не спира да "работи", съм съгласен, но това че ние сме негово подобие като творци, изобщо немога да се съглася.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен SiriusAngel

• Четящ
  • *
  • Публикации: 170
  • Преди да поискаш, помисли какво си дал.
« Отговор #121 -: Юни 10, 2010, 20:36:57 pm »

Тук ще разясния нещо:
1. Ние може като тела да сме създание от други цивилизаци(говория физическото тяло. И с милионите години то е било изменено и нашите възможности след атлантидите са били отнети (говориа за това което наричаме днес свръхестествено или паранормално). Точно за това е 2012 (промияната да се заърнем към това което сме били винаги)
2. Истинският дух произлиза от 'БОГ" - за това тук сме за малко, ти не си физика ти си самият дух, той се учи тук и сега.

Молиа ви не се бърквайте. Те са две различни неща но едно без друго ние не можем, тогава се получава цялото "Едно"
« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 18:27:34 pm от Mirotvorec »
Това, което не може да ме убие, ще ме направи по-силен. Ницше  4. Самите Богове не могат да се пребор

Неактивен Alegria

• Четящ
  • *
  • Публикации: 15
« Отговор #122 -: Юни 10, 2010, 22:32:37 pm »
Не мися, че Algeriq имаше предвид някой от форума, а просто дава определение за старост, но това определение наистина не е много подходяшто.

Всъщност определението макар и шеговито си е доста точно... друг е въпроса че някои съфорумци се припознаха... и реагираха веднага.  :-X

P.S. И все пак, извинявайте ако включването ми по темата е подразнило някои. Ще си остана само с това че доказателството за Бог сме ние самите. Успех!
The more we give love, the greater our capacity to do so. (David Hawkins)

Неактивен cassio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 294
« Отговор #123 -: Юни 11, 2010, 10:45:14 am »
Молиа ви не се бърквайте. Те са две различни неща но едно без друго ние не можем, тогава се получава цялото "Едно"

А кое без кое не може,че не разбрах?

Духът без тялото.

Обратното Е!
Тялото без Дух е просто Труп.
Много се радвам, че се изясни в темата кое/какво е Доказателството ЗА БОГ!
Именно, ние самите  :) Поздрави на всички участващи  :drinks:

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #124 -: Юли 15, 2010, 12:12:58 pm »
Бог не е само психологическо проявление, но не и само физическо. За Него не важат законите, които важат за нас - Той сам по себе си е Законът. Възприемам Бог като "доброто" само по себе си, първоизточника на представата за добро. Злото е липсата на Бога. Пиша го за трети-четвърти път, между другото.

OK,пак тогава: Какво представлява липсата на Бог, как се изразява? Как се изразява Доброто?
Какво е физическото проявление на бога?
Какъв е проблема с физическото проявление на извънзмените?
Какво прави "Бог" Бог а "демона" демон?

С езическите практики нямам проблем, стига да не ми се рекламират постоянно и да не ме задължават да им ходя на разните "хепънинги", "тийм билдинги" и тем подобни. Дадох ги просто като пример, чрез който демоните действат. Дяволът е коварен.
Демоните са такива заради собствената си гордост.
Как действат демоните чрез тея практики? Как тея практики са лоши? С какво?
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен negative

• Четящ
  • *
  • Публикации: 78
« Отговор #125 -: Юли 15, 2010, 13:50:29 pm »
ОТНОВО ЗА НЕРАЗБРАЛИТЕ:
Злото е липсата на Бог.
Проблема с физическото проявление на извънземните е, че не е доказано, а дори и да го докажат след време, ще си остане проява на свръхестествени сили, целящи да навредят на човека.
А проблема в посочените от мен практики е следният: (БЕЗ ДА НАМЕСВАМ ДЕМОНИ)
-При "Тийм Билдинг" ти промиват мозъка с определени схващания, обясняват ти как за да успееш, трябва да се обградиш САМО с успели хора например, вкарват скрити New Age схващания и те карат да си приятел с хора, с които не си длъжен да си - колегите ти.
-При йогата и източните практики също ти промиват мозъка с разни идеи за енергии, казват, че не са религия, но са си точно това - как иначе ще обясниш поздравите към слънцето и т.н. Също така те карат да общуваш с разни "енергии", които според тях влияят на живота ти, вярва се в аури и т.н., придават се "чудодейни" сили на предмети. Всичко това - ок, да си вярват хората, ама в един момент ти писва да чуваш колко си бил нетолерантен, защото не вярваш в техните измишльотини.

АКО ТИ НЕ ВЪЗПРИЕМАШ ФУНДАМЕНТА, ЧЕ ИМА ЕДНА ОСНОВНА И ОБЕКТИВНА ИСТИНА НА ТОЗИ СВЯТ, ТОГАВА СМЯТАМ, ЧЕ СПОРЪТ Е ПРИКЛЮЧЕН.

ИСКАМ СЪЩО ДА ОТБЕЛЕЖА, ЧЕ НЕ СЪМ ПРИМЕР ЗА ХРИСТИЯНИН, ТОВА СА СИ ЛИЧНО МОИ СХВАЩАНИЯ, НОВ СЪМ ВЪВ ВЯРАТА И НЕ ЗА ВСИЧКО СЪМ СЕ ДОПИТАЛ ДО ПО-КОМПЕТЕНТНИ ОТ МЕН ЛИЦА.

ПП: Ето една статия, писана от по-разбиращ човек от мен. Хвърлете й един поглед, ако желаете. http://www.sarakt.org/viara-bul4.html
« Последна редакция: Юли 15, 2010, 14:35:21 pm от negative »

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #126 -: Юли 15, 2010, 17:48:07 pm »
Добре, още веднъж:
Какво представлява липата на Бог, как се изразява?
Какво представлява наличието на Бог, как се изразява?
Как така ще се окаже че физическото проявление на извънземните е проява на свръхестествени сили? Как ще различиш проявата на една свръхестествена сила от чудо дело на Бог?
и още въпроси:
Какво прави Бога Бог и демона демон?
Какво е физическото проявление на Бог? Как така не е само психологическо?

Какво те кара да смяташ че твоето е истина,а  например йогата не? Ходил ли си на йога?
Бил ли си на тийм билдинг? Това,което описваш не е тийм билдинг, а ми звучи като нещо от псевдопсихологическа книжка. Тийм билдинга е нещо съвсем друго,което има за цел да сплоти един колектив и да създаде предпоставки хората да работят заедно по-ефективно
Какъв е проблемът с ню-ейдж? Какво прави твоето вярване по-валидно от ню-ейджърското?
Как ще обясниш това,че докато йогата те кара да вярваш в аури и енергии, християнството те кара да вярваш в живи мъртъвци и чудеса? Колко пъти ти се е случвало някой йогист да дойде да ти натрапва вярванията си?
Каква е тая една и основна истина според теб?
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен zxcbv

• Четящ
  • *
  • Публикации: 45
« Отговор #127 -: Юли 15, 2010, 18:17:49 pm »
И как може да има наличие и липса на бог едновременно?
Възможно ли е да има една основна фундаментална и обективна истина?И ако да, каква е тя?
Обясни разликата между езическия бог и христианския такъв.
Как тълкуваш омразата на бог към инвалиди,отношението му към робството,човекоядството,и неприкрития садизъм който струи от неговите текстове?

Неактивен zxcbv

• Четящ
  • *
  • Публикации: 45
« Отговор #128 -: Юли 15, 2010, 18:56:57 pm »
Много лесно се спасяваш от спора,ако не си искал да има спор,защо си пуснал тема?
И как си представяш бог,защото едвали е едно любящо същещво,(виж цитатите дето съм пуснал в темата за Исус)ако съдим по библията.
Цитат
И двамата можете да зададете въпросите си на единствената личност, която може да им отговори
И коя е тази личност,ако не е тайна,щото ако наистина си мислиш ,че това е бог показва ,че ти си го представяш като
Цитат
брадат старец, пращащ мълнии от небето[/quote.

Неактивен negative

• Четящ
  • *
« Отговор #129 -: Юли 17, 2010, 15:05:59 pm »
И как може да има наличие и липса на бог едновременно?
Възможно ли е да има една основна фундаментална и обективна истина?И ако да, каква е тя?
Обясни разликата между езическия бог и христианския такъв.
Как тълкуваш омразата на бог към инвалиди,отношението му към робството,човекоядството,и неприкрития садизъм който струи от неговите текстове?
http://kjelqzkov.log.bg/article.php?article_id=19667 Това може да отговори на част от въпросите ви.

Неактивен blade

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 467
« Отговор #130 -: Юли 18, 2010, 01:08:40 am »
Не знам дали има Бог.Не мога да го отрека,но не мога да го докажа.Ако има Бог той за мен не е брадатия старец който гледа да не сгафиш.За мен лично ако има Бог той е като един механизъм.Всъщност според някои изледвания Земята е едно съзнание или организъм.Може би на нас ни е трудно да разберам защото когато чуем съзнателен организъм имаме склонност да му придаваме човешки качесва и да смятаме,че всякаква съзнание трябва да е като човешкото.
Друга теория смята,че Вселената се учи от процесите случващи се в нея и че хората на Земята са предназначение, за да може Вселената да изследва последиците от различното развитието на всеки един човешки живот.До колко е вярно нямам идея,но е интересна поне за мен.Може би на повечето от този сайт не казвам нищо ново,но просто си изразявам мнението.
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен negative

• Четящ
  • *
« Отговор #131 -: Юли 18, 2010, 12:38:13 pm »
Цитат

Не знам дали има Бог.Не мога да го отрека,но не мога да го докажа.
Тогава би било знание, а не вяра. Именно за това не одобрявам и подобни изказвания:

Цитат
Всъщност според някои изледвания Земята е едно съзнание или организъм.Може би на нас ни е трудно да разберам защото когато чуем съзнателен организъм имаме склонност да му придаваме човешки качесва и да смятаме,че всякаква съзнание трябва да е като човешкото.
Друга теория смята,че Вселената се учи от процесите случващи се в нея и че хората на Земята са предназначение, за да може Вселената да изследва последиците от различното развитието на всеки един човешки живот.

Цитат
Ако има Бог той за мен не е брадатия старец който гледа да не сгафиш.
За мен - също.

Цитат
За мен лично ако има Бог той е като един механизъм.

С което казваш, че Бог не е личност и не може да бъде. Тогава как Той ще сътвори личности?
А механизмите Бог ли са? Часовниковият механизъм например?
Природните закони Бог ли са?
Творението ли е обекта, който почиташ или Твореца?
Теорията ти не Го ли принизява?

[/quote]

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #132 -: Юли 18, 2010, 22:44:02 pm »

Бог е доброто, любовта, животът. Отсъствието му е злото, омразата, смъртта. Логично е.  :blum1:
Допускаш "отсъствието" на"БОГ".. ??? ??? ???
БОГ НЕ МОЖЕ ДА ОТСЪСТВА ИЛИ ПРИСЪСТВА,ЗАЩОТО ТОЙ Е ВСИЧКО КОЕТО Е, И КОЕТО НЯКОГА ЩЕ БЪДЕ!
п.с.бе тва да не час по рисуване..осъствие,присъствие :D

Неактивен negative

• Четящ
  • *
« Отговор #133 -: Юли 18, 2010, 22:52:33 pm »
Допускаш "отсъствието" на"БОГ".. ??? ??? ???
БОГ НЕ МОЖЕ ДА ОТСЪСТВА ИЛИ ПРИСЪСТВА,ЗАЩОТО ТОЙ Е ВСИЧКО КОЕТО Е, И КОЕТО НЯКОГА ЩЕ БЪДЕ!
п.с.бе тва да не час по рисуване..осъствие,присъствие :D
Ами това е така - Той е всичко, което е, и което някога ще бъде, но това далеч не значи, че Творецът и творението Му са едно нещо.
Това е добре илюстрирано тук -
Цитат
http://kjelqzkov.log.bg/article.php?article_id=19667

Цитат
Университетски професор задал следния въпрос на своите студенти:

"Всичко ли което съществува е създадено от Бога?"

Студент смело отвърнал:

"Да създадено е от Бога."

"Значи Бог е създал всичко?"

"Да сър" - потвърдил отново студента.

Професора продължил:

"Ако Бог е създал всичко, значи Той е създал и злото, тъй като то така или иначе съществува, така че съгласно принципа, че нашите дела определят нашата същност Бог е зло." Студента притихнал след този отговор.

Професорът бил много доволен от себе си и се похвалил пред студентите, как още веднъж доказал, че вярата в Бога е абсолютен мит.

Още един студент вдигнал ръка с молба да зададе въпрос.

"Разбира се" - самодоволно отвърнал професора.

Студента се изправил и попитал - "Професоре а студа съществува ли?"

"Що за въпрос, разбира се, че съществува! На теб никога ли не е било студено?"

Студентите се засмели на въпроса на младежа.А той продължил:

Всъщност в съотвествие със законите на физиката студ не съществува, това което ние възприемаме за студ е всъщност отсъствие на топлина. Човек или предмет могат да бъдат изучени в съотвествие на това дали притежават или предават енергия. Абсолютната нула (-460 градуса по фаренхайт) е аболютно отсъствие на топлина. Цялата материя става инертна и не може да реагира при тази температура.

Студ не съществува, ние сме създали тази дума за да обозначим това, което чувстваме при отсъствието на топлина.

Студента продължил: - "Професоре а тъмнина съществува ли?"

"Да, съществува."

Студента отвърнал: - "Отново не сте прав сър. Тъмнината също не съществува. В действителност това е отсъствието на светлина. Можем да изучим светлината, но не и тъмнината. Можем чрез призмата на Нютон да разложим бялата светлина на отделните и цветове и да изучим дължината на вълната на всеки цвят. Вие не можете да измерите тъмнината. Обикновен лъч светлина може да се промъкне в тъмнината и да я просветли. Как може да се измери колко е тъмно дадено пространство? Измерва се количеството светлина нали така? Тъмнината е понятие измислено от хората, за да се опише отсъствието на светлина.

Накрая студента попитал отново професора: "Сър, злото съществува ли?"

Този път професора отговорил доста по-неуверено:

Разбира се, както вече казах виждаме го всеки ден, жестокостта между хората, множеството престъпления и насилие по света. Това са примери за съществуването на злото."

На което студента отвърнал:

"Злото не съществува сър само по себе си, това е отсъствието на Бога. Прилича на студа и тъмнината - дума създадена от човека, да обозначи отсъствието на Бог. Той не е създал злото. Злото - това не е вяра или любов, които съществуват както толпината и светлината. Злото - това е резултата от отсъствието на божествената любов у човека. Прилича на студа, който се появява тогава когато няма топлина, или тъмнината, настъпваща при отсъствието на светлина.

Професора седнал. Името на младия студент било Алберт Айнщайн
Мисля, че сега ще разбереш по-добре схващанията ми.
« Последна редакция: Юли 18, 2010, 22:57:25 pm от negative »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #134 -: Юли 19, 2010, 16:24:48 pm »
"Една сутрин, когато Буда седял при учениците си, към тях се приближил един мъж.
- Има ли Бог? – попитал той.
- Да, има Бог - отговорил Буда.

След обяд се появил друг мъж.
- Има ли Бог? - попитал той.
- Не, няма Бог. - бил отговорътна Буда.

Привечер, друг мъж попитал Буда за същото. Буда отговорил:
- Трябва да си отговориш на този въпрос сам.
...

- Учителю, та това е абсурд!!! - казал един от учениците - Как може да се дадат три различни отговора на един и същ въпрос?
Просветленият отговорил:
- Това са трима различни човеци. Всеки човек стига до Бога по своя път: един с увереност, друг - с отричане, а трети - със съмнение."

Последните думи са много точни.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27