Автор Тема: Измамата "славянство"  (Прочетена 131980 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Z-931

• Пишещ
  • Публикации: 729
Re:Измамата "славянство"
« Отговор #120 -: Февруари 22, 2010, 20:35:05 pm »
Да, но поляци, чехи, словаци, руснаци... ги наричат славянски народи и езиците им - славянски. И те са рзбираеми за нас, особено руския.
Какво е станало с българския? Отказали ли сме се от него?
В училище ни казваха, че славяните с които сме се смесили били повече, затова надделял техният език.И наистина езикът, който говорим е славянски.

Да няма спор в това, езиците които говорим са сходни и разбираеми за всички тези народи и са известни като "славянски".
Българският ни език не се е изгубил, както и руския, полския,чешкия, словашкия.....
Това, че имаме общи езикови корени с тези народи не би трябвало да ни създава предразсъдъци за произхода ни и величието ни като народ, тъй като не сме толкова велики за колкото се мислим. Резултатите от това, колко велики са били българите са налице в настоящия ни момент.... :)

И тук искам да споделя нещо много лично, което страшно много ме дразни относно  България.
Тъй като живея в Германия, винаги когато някой се заинтерисува от къде съм.... ме пита първо дали не съм от Полша,Русия...Чехия....и никога до сега не ми се е случвало да оцели България.
 Когато споделя, че съм от България ме питат, защо не говоря турски , за което ми става много болно за представите, които имат за България.
Случвало ми се е да възкликват също....Ама вие имате  бели хора в България?
Определено асоцират България винаги с Турция, ако не с Румъния и Албания, и са страшно изненадани от това, че пишем на кирилица и разбираме славянските езици.

Max

• Гост
« Отговор #121 -: Февруари 22, 2010, 20:47:28 pm »
Цитат
Прабългарският език е мъртъв език, говорен някога от прабългарите. За него се съди главно от отделни запазени писмени фрази и от влиянието му върху езиците, за които се предполага, че са го наследили. По тези причини малко е известно за лингвистичните характеристики на езика, а класификацията му е спорна.
Цитат
Прабългарският език е говорен от прабългарите поне от времето на Велика България (7 век), след това във Волжка България и Дунавска България. С известни основания може да се предположи, че в Дунавска България вероятно напълно изчезва след 9 век, когато официален език става старобългарският, който е разработен в преводите на Библията от Кирил и Методий и се основава на солунското славянско наречие. В него са запазени само отделни прабългарски думи, а идентификацията на други с прабългарския е спорна.

Цитат
Предполага се, че прабългарският език се използва във Волжка България най-късно до 14 век, изместен от кипчакски тюркски говори, от които произлизат съвременните татарски и башкирски език и вече мъртвия кумански език. От него има запазени малък брой надгробни надписи на арабска азбука (дж-диалект с ротацизъм). Т.нар. „булгарски език“, споменат от Махмуд от Кашгар (11 век), не е волжкобългарски, а е z-диалект на езика, наречен от автора „къвчакски“. Чувашкият език се е развил от език, близък до прабългарския (или от негов волжкобългарски диалект) и е най-близкият до прабългарския език. В старотатарския език има отделни заемки от прабългарския език, но днешният татарски език е като цяло много различен от прабългарския.

Цитат
Следната таблица онагледява етимологията на някои прабългарски думи, запазени в старобългарския и българския език.[9][10][11][12]
   значение    тюркска етимология    сродни думи и заемки
Алипи    лично име    *ălp    чув. улăп „великан, богатир“, тур. alp „юнак“
Балчик, Балик       *bialɨk    др-тюрк. balɨq, чув. пӳлер „крепост“
белег       *bil-    чув. палăк „знак, паметник“,
чув. пĕл, тур. bilmek, тат. белергә,
каз. білу „знам“; заета в унг. bélyeg „марка“
бѣльчоугъ (стб.)    пръстен    *bilčük / *bilčik    чагат. biläzik „белезник“, тат. беләзек „гривна“, тур. bilezik „гривна“
бъбрек       *bögür / *bögrek    чув. пӳре, тат. бөер, др-тюрк. bögür, тур. böyrek,
монг. бөөр „бъбрек“; заета в турски böbrek
верига       *uŕa- „удължавам“    чув. вăрах „дълъг, бавен“, тур. uzak,
тат. озак „дълъг, продължителен“, монг. урт „дълъг“
виря    надигам    *ȫŕ- „нагоре“    чув. вир „връх“,
др-тюрк. üze/öze, тур. üzerinde „върху, над“
газя       *geč-    чув. каç „газя, преминавам“,
тур. geçmek „преминавам, пресичам, преплувам“
губер    одеяло    *qöbüŕ / *qebiŕ „килим“    тур. диал. köyüz, узб. кигиз „килим“;
заета в рус. ковёр, чеш. kober, пол. kobierzec „килим“
дохторъ (стб.)    възглавница    *jạŕtuk / *jạtŕuk    чув. çытар, тур. yastık, каз. жастық „възглавница“,
тат. ястык „дюшек“
кандиѩ (стб.)    църковно звънче    *qendük    чув. канти „кръгла дървена чаша“,
азр. кәнди „съд за брашно/зърно“;
бълг. кънтя (за камбана), заета в рус. кандея,
укр. кандiйка „дървена чаша за светена вода“,
виз.грц. κοντίον „чаша“
капь (стб.)    образ, икона    *gēp    чув. кап, др.-тюрк. kep „образ“;
бълг. капище „храм“, заета в унг. kēp „образ“
книга       *küiniv, *küinig
< кит. k`üen „свитък“    ст.-уйг. kuin, kuinbitig „книга“;
заета в слав. кънига, унг. könyv „книга“,
ерзян. конёв „хартия“
коварен       *qob „заговор“    чув. кавар „заговор“, тур. kovucu „доносник“,
монг. хуурах „мамя“; заета в рус. коварнный
ковъчегъ (стб.)    ковчег    *qapɨrčak    чагат. qapɨrčaq „ковчег“,
тур. kapçık „малък съд“, монг. хайрцаг „кутия“;
заета в унг. koporsó „ковчег“, рус. срб. укр. ковчег
колчан       *qeĺ    др.-тюрк. keš „колчан“;
заета в тат. калчан, рус. колчан
корем       *qạrɨn    чув. хырӑм, тур. karın,
тат. карын, каз. қарын „корем“
кося, косер       *kes- „режа“    чув. кас, тур. kesmek,
тат. кисәргә, каз. кесу „режа“;
заета в слав. коса (за жътва),
унг. kés „нож“
кувент (κυβεντος)    име на праб. събрание    *qab- „съединявам“    др.-тюрк. qavɨr- „обединявам“,
тур. kavuşmak „съединявам се“;
бълг. Кубрат
кърчаг (стб.)    вид съд    *qapɨrčak    чагат. qapɨrčaq „ковчег“;
заета в унг. korsó „кана“
ολγου (олгу) (стб.)    велик    *ulug    тур. ulu „велик“, тат. өлкән „по-възрастен“
пале    кученце    *bāla    тат. бала „дете“, чув. пултăр „бълдъза“
пахар (стб.)    чаша    *bakɨr    тур. bakır, чув. пăхăр „мед“;
заета в рум. păhar „чаша, стомна“,
унг. póhár „чаша“, слов. pohár „чаша“
пашеног (стб.)    баджанак    *bāča    чув. пуçана, тур. bacanak „баджанак“
порой    силен дъжд    *bora    туркм. bora, каз. борау „силен снеговалеж“,
монг. бороо хур „дъжд“
самъчии (стб.)    управител    *som    чув. сум „число“, тур. san „сан, чин“;
заета в унг. szám „число“, слав. санъ
сипаничев    болен от шарка    *čɨ̄pgan    чув. çăпан, тур. siban „цирей“;
заета в рус. сыпь „вид болест“
сиромах       монг. *čira-ma    чув. çарамас „гол, съблечен“, монг. чармай „гол“
сулица (стб.)    късо копие    *sīĺ „остър“    чув. шăл „зъб“, тур. šiš „шиш“,
тат. шеш „стожер“, каз. ұшы „острие“
телѣга (стб.)    кола    *Tilgen „колело“    др.-тюрк. tilgen „колело“, монг. тэрэг „каруца“;
бълг. талига, заета в унг. talicska ръчна количка
тояга       *daja-    чув. туя „жезъл, тояга“, тур. dayak „побой“
тълмач, тлъкъ (стб.)    тълкувам    *dɨl/*dil    чув. чĕлхе, тат. теле „език“, тур. dilmaç преводач;
бълг. тълмач, заета в унг. tolmács, слав. толмач,
ср.-нем. tolmetsche (1300 г.) „преводач“
търкалям    навивам    *dǖr-    чув. тăркăс „колело за игра“, тĕркеле „увивам“,
тат. төренергә „увивам се“
тыкръ (стб.)    огледало    *deg- „кръг“    чув. тĕкĕр „огледало“, тур. değirmen „мелница“;
заета в унг. tükör „огледало“
урва       *üŕ- „чупя“    чув. ур „ров“, тат. өзәргә „късам, ръфам“
чертог    дворец    перс. čar „4“ +
тюрк. *otag „стая“    тур. oda „стая“
чигот    праб. военна титла    *jEgit    тур. yiğit „юначага“, тат. егет „храбрец“
чука    връх    joq-    тур. yokuş „нанагорнище“, каз. җоғарғы „горен“
чумеря се    мръщя се    неизв.    чув. шăмар „сърдя се; разваля се (за време)“,
унг. csömör „гадене, отврат“
шавар    тръстика    *siaŕ „блато“    чув. шур, тат. саз „блато“, тур. saz „тръстика“;
заета в унг. sár „кал, мръсотия“
шаран    вид риба    *sāŕgan    тур. sazan, каз. сазан „шаран“;
заета в унг. sárkány „дракон“
шаръ,
шарити, шаръчи (стб.)    боя, художник    < кит.?    чув. сăрă „боя“, монг. зураач „бояджия“;
бълг. шарен, заета в рус. шар, срб. шара, словен. šar
шейна       неизв.    чув. çуна, манс. son,
саам. tsuna шейна, монг. цана „шейна“
шиле    агънце    *sīĺe-gu    тур. şişek „шиле“
шуга    вид болест    *sögil    чув. шӗкӗл, тур. siğil,
тат. сөял „брадавица“
шума    листа    *siāpan    чув. шăма (бот.) „пищялка“,
тур. saman „слама, плява“;
заета в срб. шума, слов. šuma „гора“
шуртя    процеждам се    *süŕ- „шуртя“    чув. сĕр „цедя“, тур. süzmek „цедя“;
заета в унг. szűr „процежда се“

Като заемки от прабългарски би следвало да се смятат общославянски думи като утро, ранен, широк, просо, вися и др. за които липсва индоевропейска етимология.

от Уикипедия

Max

• Гост
« Отговор #122 -: Февруари 22, 2010, 20:57:26 pm »
И тук искам да споделя нещо много лично, което страшно много ме дразни относно  България.
Тъй като живея в Германия, винаги когато някой се заинтерисува от къде съм.... ме пита първо дали не съм от Полша,Русия...Чехия....и никога до сега не ми се е случвало да оцели България.

Случвало ми се е да възкликват също....Ама вие имате  бели хора в България?

Спомних си за един руснак, който като теб се жалваше, че обяснявал на някакви японци че е от Русия, пък те не успели да си спомнят коя е тази страна.Накрая им подсказал че там е студено и...спомнили си. Видиш ли, не с руското изкуство и литература запомнили Русия, а със студа.

Че нас пък защо да не ни идентифицират с циганите, като това ни е главния износ.
« Последна редакция: Февруари 22, 2010, 21:00:12 pm от Max »

Неактивен Зигфрид

• Четящ
  • *
  • Публикации: 98
« Отговор #123 -: Февруари 23, 2010, 10:06:53 am »

И аз не съм славянин/ 100%/, пък говоря славянски език.
Какво е станало с българския?

Tи сигурно и мъж не си,а само по вторичните полови белези се числиш към този пол.
Аз ти казах ,че тИ НЕ СИ БЪЛГАРИН ,какво е станало,че още пишеш по Българските форуми и продължаваш да ХУЛИШ България с СЪВЕТСКИТЕ си глупости ?
Я си влез в някой руски СЛАВЯНСКИ форум и там надълго и нашироко, СПОКОЙНО БЕЗ НИКОЙ ДА ТЕ ПРИТЕСНЯВА можеш да ХУЛИШ БЪЛГАРИЯ,БЪЛГАРСКИЯ език и Българския етнос !  

Да, но поляци, чехи, словаци, руснаци... ги наричат славянски народи и езиците им - славянски. И те са рзбираеми за нас, особено руския.
Какво е станало с българския? Отказали ли сме се от него?
В училище ни казваха, че славяните с които сме се смесили били повече, затова надделял техният език.И наистина езикът, който говорим е славянски.
Да няма спор в това, езиците които говорим са сходни и разбираеми за всички тези народи и са известни като "славянски".
Българският ни език не се е изгубил, както и руския, полския,чешкия, словашкия.....
Това, че имаме общи езикови корени с тези народи не би трябвало да ни създава предразсъдъци за произхода ни и величието ни като народ, тъй като не сме толкова велики за колкото се мислим. Резултатите от това, колко велики са били българите са налице в настоящия ни момент.... :)

И тук искам да споделя нещо много лично, което страшно много ме дразни относно  България.
 Когато споделя, че съм от България ме питат, защо не говоря турски , за което ми става много болно за представите, които имат за България.
Случвало ми се е да възкликват също....Ама вие имате  бели хора в България?
Определено асоцират България винаги с Турция, ако не с Румъния и Албания, и са страшно изненадани от това, че пишем на кирилица и разбираме славянските езици.

Те сигурно в училище са ти казвали и че след няколко години ще дойде комунизма, дойде ли КОМУНИЗМА ? Това се нарича КОМУИНИСТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА ,както е казал Гьобелс - ЕДНА ЛЪЖА ПОВТОРЕНА 100 пъти накрая става ИСТИНА - това целяха комунистите с ПОВТАРЯНЕТО на ЛЪЖАТА ЗА славянството да се набие в кухите кратуни на тия,които нямат собствено мнение и НЕ мислят с главата си да се набие ЛЪЖАТА ,че сме славяни и най - вече сме СЛАВЯНСКИ БРАТЯ на руснЯците!Иначе си прав ,че комунистическата ОБРАБОТКА започваше още от училищната скамейка !тИ както си я подкарал ще изкараш ,че и азбуката ни е СЛАВЯНСКА ,сигурно и Кан Кубрат,Кан Аспарух и всичките на Канове са славяни , така ли?
Би ли ми обяснил само едно малко нещо - как така Ние - Българите сме дошли на малките си кончета отвъд Дунава, разбили сме византийците и сме основали тук Българска държава ,нали сме били малко на брой !!!??? Как "малобройната" Българска Войска е разбила многохилядната Византийска и е създала Държава на ПЪПА на Византия ,но дошли от някъде, някакви си измислени славянчета-(за които в НИТО ЕДИН ИСТОРИЧЕСКИ ДОКУМЕНТ, НИКЪДЕ НЕ се СПОМЕНАВА) и ни претопили, смях,смях и пак смях,ще УМРА ОТ СМЯХ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
тИ другарю СЛАВЯНИН 1-во НЕ СИ БЪЛГАРИН ,за да си позволяваш да говориш за това колко са ВЕЛИКИ Българите ! А това ,че сме на това ДЕРЕДЖЕ го дължим най - ВЕЧЕ на другарите ти КОМУНИСТИ(с които подкрепяте АНТИБЪЛГАСКАТА теория за СЛАВЯНСТВОТО) които в последните 65 години УПРАВЛЯВАТ Бълг-Ария и през тези години ОКРАДОХА и ДОВЕДОХА великата ни държава и народ до десетки НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ и РАЗОРЕНИЯ !
« Последна редакция: Февруари 23, 2010, 10:24:24 am от Зигфрид »
"Wir sind wieder da!"

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #124 -: Февруари 23, 2010, 12:27:30 pm »
В интерес на истината по комунизма, руснаците са казвали за България че е "братска държава". Но преди това сме били матушка (майка!) България.

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
« Отговор #125 -: Февруари 23, 2010, 15:05:46 pm »

Резултатите от това, колко велики са били българите са налице в настоящия ни момент....

Z-931, откъде я измъкна тази "велика мъдрост". Баси тъпотията!
Според твоята логика, ако видиш човек да рови в кофите за боклук, той не би могъл в по-добри предходни времена да е преживявал като Учител по четмо и писмо...!?!
Лощо е, че не си само ти, а доста са такива като теб с отровени от комунистическа пропаганда мозъци.

Неактивен Гален

• Пишещ
« Отговор #126 -: Февруари 23, 2010, 15:08:31 pm »
Жалко, уж тук пребивават четящи и мислещи хора, а като следя коментарите виждам, че почти никой не си е направил труда да прочете и премисли материала "НАКРАТКО ЗА СЛАВЯНИТЕ", който пуснах на стр. 6-та от темата.
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,12006.75.html

И както е отбелязал автора "Принципът разделяй и владей е универсален." и работи безотказно. Пример-развоя на темата...
Напънете се поне началото да прочетете. Дано възбуди любопитството ви да прегледате целия материал:

"Названието славянин е може би най-криворазбраното и обърканото. Повечето хора си нямат понятие какъв е истинският му смисъл и какъв е произходът му.По необясними за мен причини доста сънародници свързват термина славянин с Русия и имперските й амбиции. Нека обаче да оставим на страна страстите и убежденията и да погледнем трезво на фактите. Руснаците не са славяни. Не, няма печатна грешка, русаците не са славяни в смисъла, в който Йордан, Прокопий, Марцелин, Симоката и др. използват тази дума. Украинците също не са славяни. Словенци, словаци, чехи и др. не могат да бъдат наречени славяни, ако съдим по критериите на старите автори употребили този термин в Ранното Средновековие. Тук възниква въпроса – Какви са тогава руснаците, украинците, словенците? За хората запознати с древните исторически извори отговора е пределно ясен. Руснаците са потомци на росс-аланите, будините, неурите, земеделските скити. Украинците са старите агатирзи и анти, а словенци, словаци, чехи, поляци, венди са вендите, венетите, винделиките, рюгийте, субените,  ставаните.... описани от Плиний, Тацит, Цезар и Страбон...."
=========================================
За любознателни:
НАКРАТКО ЗА СЛАВЯНИТЕ -II

http://sparotok.blog.bg/politika/2009/12/21/nakratko-za-slavianite-ii.459082
« Последна редакция: Февруари 23, 2010, 15:13:22 pm от Гален »

Max

• Гост
« Отговор #127 -: Февруари 23, 2010, 22:06:02 pm »

И аз не съм славянин/ 100%/, пък говоря славянски език.
Какво е станало с българския?

Tи сигурно и мъж не си,а само по вторичните полови белези се числиш към този пол.
Аз ти казах ,че тИ НЕ СИ БЪЛГАРИН ,какво е станало,че още пишеш по Българските форуми и продължаваш да ХУЛИШ България с СЪВЕТСКИТЕ си глупости ?
Я си влез в някой руски СЛАВЯНСКИ форум и там надълго и нашироко, СПОКОЙНО БЕЗ НИКОЙ ДА ТЕ ПРИТЕСНЯВА можеш да ХУЛИШ БЪЛГАРИЯ,БЪЛГАРСКИЯ език и Българския етнос !  

Майка ми е българка, това е достатъчно!

Хули няма, очевидно е.
Факт е че съвременните българи говорят на език много различен от езика на предшествениците си от времето преди Аспарух. ЕЗИК ОТ ДРУГА ЕЗИКОВА ГРУПА! Попитах защо.
По твоя маниер дискусия не се получава.

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
« Отговор #128 -: Февруари 23, 2010, 23:00:59 pm »
Няма понятие като "славянин". Няма славянска култура. Това са постановки.
Ами то и понятие "ариец" няма и няма арийска култура. И какво правим сега? Започваме да доказваме ли?

Max

• Гост
« Отговор #129 -: Февруари 23, 2010, 23:07:07 pm »
В интерес на истината по комунизма, руснаците са казвали за България че е "братска държава". Но преди това сме били матушка (майка!) България.

Днес руснаците ни наричат татари.

Неактивен Z-931

• Пишещ
« Отговор #130 -: Февруари 24, 2010, 00:09:07 am »

Цитат на: Зигфрид
тИ както си я подкарал ще изкараш ,че и азбуката ни е СЛАВЯНСКА ,сигурно и Кан Кубрат,Кан Аспарух и всичките на Канове са славяни , така ли?
Би ли ми обяснил само едно малко нещо - как така Ние - Българите сме дошли на малките си кончета отвъд Дунава, разбили сме византийците и сме основали тук Българска държава ,нали сме били малко на брой !!!??? Как "малобройната" Българска Войска е разбила многохилядната Византийска и е създала Държава на ПЪПА на Византия

Първо в  Европа има три главни групи езици - романска, славянска и германска. От тях произлизат огромното мнозинство от европейските езици.

Примерно един италианец не казва че говори романски, а италиански.
Руснакът- руски, чехът- чешки, българинът - български.....и т.н....

До времето на княз Борис І в България, както и в повечето от ранносредновековните новосъздадени  държави не са имали своя писменост. Опитите да се заменят латинските и гръцките букви с „черти и резки" от прабългарското руническо писмо, както и механично да се пригоди гръцката писменост към българската фонетика са били неуспешни.
Първоначалният замисъл за създаването на славянска азбука е бил на Византия,. разпространявайки  културното си и духовно  влияние над съседните варварски племена и новосъздадени държави.

Византия е била цивилизационен пример за околните  народи. Самият цар Симеон, братята Кирил и Методий, получават   образованието си в Магнаурската школа в  Константинопол.

Не трябва да забравяме, че преди да дойде Аспарух... по нашите земи са живели също хора, все още не приели името "българи" - наричали са се траки и са живели в пределите на Източната Римска империя/Византия/ - били са едно цяло.
С приемането и разпростеранението на християнството  става належащо да се създаде писменност, която да отстоява духовна независимост.

След като християнството прониква във Великоморавия, Византия възлага мисията на Кирил и Методий да разпространят новосъздадената азбука.

П.П. В раздел "Древност и изчезнали цивилизации" има  една тема "Крепости", където можеш да проследиш културното наследство, останало по нашите земи много от преди да дойдат кончетата на Аспарух.

Неактивен Z-931

• Пишещ
« Отговор #131 -: Февруари 24, 2010, 00:16:57 am »

Резултатите от това, колко велики са били българите са налице в настоящия ни момент....

Z-931, откъде я измъкна тази "велика мъдрост". Баси тъпотията!
Според твоята логика, ако видиш човек да рови в кофите за боклук, той не би могъл в по-добри предходни времена да е преживявал като Учител по четмо и писмо...!?!
Лощо е, че не си само ти, а доста са такива като теб с отровени от комунистическа пропаганда мозъци.

Разбрал си ме погрешно. Нямах предвид тези, които ровят в кофите за боклук, а тези които доведоха нещата да се стигне до там. Не съм привърженик на нито една политическа партия и не деля хората по политическата им принадлежност, а по степента на тяхната съзнателност.
Защото, какъвто и политечески строй да ни бъде поднесен, ако хората които го изгражда не са си на мястото, независимо  от позицията , която заемат в него  -нещата никога няма да се подобрят.
Пример: Комунизмът си отиде и к'во... от тогава не се спирало да се краде....Кой от дет може....от горе на долу....

Къде изчезнаха всички тези фондове, които ни се отпуснаха от ЕС ?

Как успяха другите бивши  социалистически държави да се стабилизират, след краха на комунизма и средните работни заплати да достигнат 600-700 евро, ...детските добавки 60 евро, ....пенсиите 300-400 евро...и те са били под комунизъм!?....
За какво величие изобщо можем да си говорим като сегашна държава?

Неактивен Гален

• Пишещ
« Отговор #132 -: Февруари 24, 2010, 01:31:47 am »
Този пример с ровещият в кофите за боклук човек бе като сравнение на тези твои думи:"Резултатите от това, колко велики са БИЛИ българите са налице в НАСТОЯЩИЯ ни момент...." Не ме прави на неразбрал. Всеки, който прочете това изречение и го анализира, ще види, че има нещо сбъркано в този, който го пише.

---------

Като ти чета и другите мнения в тази тема се убеждавам, че още я караш на псевдо знания от дебилището. Да видим от кои "историци" са те. Няколко думи от проф. Балтаджиев:

"Така в българската наука се стигна до страхотно псевдонаучно и партийно съчетание, унищожаващо както качеството на непосредственото знание, така и морала в науката. А за някаква духовност и дума не може да става. (20) По-нататък става ясно, че фактическият идеолог на марксизацията в България е Рубен Аврамов Леви* (Директор на обединената школа на Коминтерна в Москва 1941-43 г., секретар на ЦК на БКП 1950 г., председател на Комитета за наука, изкуство и култура и министър на културата -1952-57 г.). Под негово давление и това на Васил Коларов, конкретни надзорници и ръководители на историята стават Туше Влахов и Тодор Павлов. При прегледа на документи и архиви прави впечатление появата на специфични еврейски имена в българската историческа наука след 1944 г. като - Рубен Аврамов Леви*, Леон Соломонов Асланов*, Ели Хаим Ешкенази*, Жак Натан Примо*, Берта Якова Калаора*, Давид Буко Коен*, Исак Самуилов*, Ана фаденхехт*, Давид Беневенисти*, Давид Соломон Елазар*, Клара Йосиф Пинкас*, Самуел Франсес*, Димитрина Митова Джонова*, Ашер Ханакел*, Домна Кристин*, Фидел Барух*, Роберт Меламед*, Ребека Клейтман*, Жак Рафаел Ескенази* и др., всички яростни активисти и идеолози на БКП! Тези "български историци" пишеха нашата история и затова тя беше не само осакатена, но и опорочена! Механизмите по които ставаше това в общи линии са обобщени в книгата на Стефан Чурешки (20). Авторът се спира и върху някои конкретни нови гимназиални учебници (за IX, Х и XI клас), като анализира и критикува техните автори, които продължават да се носят по инерцията и шаблоните, очертани по заповед от Москва и кой знае от къде другаде, от комунистите - "историци" с чуждоземни имена!"
« Последна редакция: Февруари 24, 2010, 01:35:15 am от Гален »

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #133 -: Февруари 24, 2010, 02:20:22 am »
Няма понятие като "славянин". Няма славянска култура. Това са постановки.
Ами то и понятие "ариец" няма и няма арийска култура. И какво правим сега? Започваме да доказваме ли?

Има понятие ариец, както и арианска култура. Но това има извънземна връзка вече, с която едва ли си запознат или би проявил интерес.

За истински заинтересуваните по темата - скоро ще излезе книгата на приятел историк, че реално славянство няма и това е вменена терминология с политически цели, просто за да няма "траки" и "българи". Който проявява реален интерес може да ми пише ЛС и да го информирам при развитие на тематиката, а междувременно може да спре и да спами в темата без да има задълбочени познания.

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
« Отговор #134 -: Февруари 24, 2010, 12:54:04 pm »
Кога ще излезе книгата на приятеля ти, че ми е любопитно да я видя?

Така или иначе, до тогава ще трябва да се примирим, че не разполагаме с намерените от него доказателства и да работим с вече достъпния материал. Така че ако някой има други доказателства - моля да ги представи. Иначе може да си помисля, че хипотезите за арийската раса също обслужват определени политически интереси.
« Последна редакция: Февруари 24, 2010, 19:35:43 pm от Mirotvorec »

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
51 Отговора
75822 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
26754 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm