Автор Тема: Измамата "славянство"  (Прочетена 129734 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
Re:Измамата "славянство"
« Отговор #180 -: Юли 15, 2010, 11:18:27 am »
Не знам за каква измама става въпрос, след като в науката е ясно, че славяни обозначава езикова група и еднаквост в митологията и някои обряди, но коренно различни генетично хора. Което е нормално, всъщност.
Аз също съм опитвал да обясня, че славянството не е генофонд, а културен модел.

Еееех, какво знаем ние ...
http://www.newsland.ru/Blog/View/user/1030512/id/70293/

следващата стъпка - вссички "слИвяни" са руснЯци  :P
Естествено, в рускоезичните среди също има такива пишман-историци, които да доказват, че цивилизацията тръгва от тях. :) Няма смисъл да им се обръща внимание.

Неактивен negative

• Четящ
  • *
  • Публикации: 78
« Отговор #181 -: Юли 15, 2010, 21:41:37 pm »
Естествено, в рускоезичните среди също има такива пишман-историци, които да доказват, че цивилизацията тръгва от тях. :) Няма смисъл да им се обръща внимание.
Хаха, а всъщност всички знаем, че източникът на цивилизацията е на югозапад от границите ни и, че сме си македоноиди, колкото и да твърдим друго.  :lol:

Неактивен Зигфрид

• Четящ
  • *
  • Публикации: 98
« Отговор #182 -: Юли 29, 2010, 12:59:37 pm »
Просто го прочетете:

http://www.kanatangra.wallst.ru/Bavaria-bg.htm
"Wir sind wieder da!"

Неактивен Disinfo

• Четящ
  • *
  • Публикации: 114
  • Дисинформатор
« Отговор #183 -: Юли 29, 2010, 14:54:00 pm »
БЪЛГАРИТЕ СА АРИЙСКИ НАРОД
 :drinks:
Георги Раковски е първият български народоизследовател, който застъпва тезата за Индо-Арийския произход на българите.Според него, българският народ произхожда от три сродни индоевропейски народа, последователно установили се в нашите земи: пеласги, тракоилири и келтокимери.Раковски също така се досеща, че ние носим името на кимерийския цар БОЛГ, но също и на АРИИТЕ, затова сме БОЛГ-АРИИ. Тълкуванието на българското име като БОЛГ-АРИИ се подкрепя и от общото правило на образуване на индоевропейските племенни имена.

Да, само дето Раковски не е имал научната подготовка, нито наличния фолклорен, етникоизследователски материал за да направи обективни заключения, относно произхода и културата на древните българи. Повечето от твърденията му са отдавна опровергани.
А как след като името на народа е дадено от неславянски и неиндоевропейско-езичен народ, България, ще бъде според техните правила?
За комунистите няма да говорим - тяхната пропаганда е абсолютна, но е факт това че културата ни е славянизирана още преди хиляда години, заедно с християнизацията, след приемането на славянския за официален език на България - не го отричайте защото в езика и културата ни няма почти нищо прабългарско останало - само стотина думи, следи в някои от обредите и обичаите и имена на населени места - Каспичан, Плиска, Камчия, Балкани и т.н.

Жалко че за древните българи не се знае почти нищо...

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
« Отговор #184 -: Юли 29, 2010, 15:54:01 pm »
От това, което си написал, само за комунистическата пропаганда е вярно.
Другото са глупости и половина...!

"Пенчо бре, чети!
Пенчо не чете..."

Неактивен Зигфрид

• Четящ
  • *
« Отговор #185 -: Юли 29, 2010, 16:44:23 pm »
Георги Раковски е първият български народоизследовател, който застъпва тезата за Индо-Арийския произход на българите.Според него, българският народ произхожда от три сродни индоевропейски народа, последователно установили се в нашите земи: пеласги, тракоилири и келтокимери.Раковски също така се досеща, че ние носим името на кимерийския цар БОЛГ, но също и на АРИИТЕ, затова сме БОЛГ-АРИИ. Тълкуванието на българското име като БОЛГ-АРИИ се подкрепя и от общото правило на образуване на индоевропейските племенни имена.

Да, само дето Раковски не е имал научната подготовка, нито наличния фолклорен, етникоизследователски материал за да направи обективни заключения, относно произхода и културата на древните българи. Повечето от твърденията му са отдавна опровергани.
А как след като името на народа е дадено от неславянски и неиндоевропейско-езичен народ, България, ще бъде според техните правила?
За комунистите няма да говорим - тяхната пропаганда е абсолютна, но е факт това че културата ни е славянизирана още преди хиляда години, заедно с християнизацията, след приемането на славянския за официален език на България - не го отричайте защото в езика и културата ни няма почти нищо прабългарско останало - само стотина думи, следи в някои от обредите и обичаите и имена на населени места - Каспичан, Плиска, Камчия, Балкани и т.н.

Тези теми не се пускат за СЛАВЯНОФИЛИ а за БЪЛГАРИ, всеки има право да се САМООПРЕДЕЛЯ за какъвто си иска,нали живеем в "демокрация".Според теб БолгАРИИТЕ сме говорили на СЛАВЯНСКИ ,"Браво ,поздравявам те" с това УБИ РИБАТА, ти сигурно говориш на славянски,незнам, АЗ говоря на БЪЛГАРСКИ и съм наследник ако не на 100 % на 95 % на великия ни АРИЙСКИ НАРОД !
Едни сериозни международни учени по генетика, правиха в БългАРИЯ, преди около 10 месеца генетични тестове на около 3 500 Българи и от тези тестове НАУЧНО се установи ,че БългАРИТЕ  имаме Тракийски (Тракийците са АРИЙСКИ народ) ,Български, и тн и тн ГЕН и около 4 % СЛАВЯНСКИ ГЕН, това според теб КАКВО ЛИ ДОКАЗВА ?
« Последна редакция: Юли 29, 2010, 16:48:02 pm от Зигфрид »
"Wir sind wieder da!"

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
« Отговор #186 -: Юли 29, 2010, 16:50:47 pm »
Я да ти "ударя камбаната" с една случка, може и да се разбудиш...,Disinfo!
Аз я знам отдавна, но един потребител я спомена наскоро на едно друго място...
Цитирам го:

"Ето ти един факт, който да открехне поне малко закостенелата ти главица ... През 1970г. при посещението на Т.Живков в Япония начело на българска делегация по случай откриването на международното изложение ЕХРО–70 , той е посрещнат от император Хирохито с думите “ЗДРАВЕЙ БРАТОВЧЕДЕ“. На учудването на Живков от особеното отношение и на обръщението “братовчеде“ Хирохито му обяснил, че според японските легенди началото на благородническото потекло на императора е от народ носещ името Българи дошъл в Япония 1000г. преди Христа и създал военната организация и военните традиции в Япония...."

Пенчо...!
« Последна редакция: Юли 29, 2010, 16:52:49 pm от Гален »

Неактивен Зигфрид

• Четящ
  • *
« Отговор #187 -: Юли 29, 2010, 17:15:14 pm »
Я да ти "ударя камбаната" с една случка, може и да се разбудиш...,Disinfo!
Аз я знам отдавна, но един потребител я спомена наскоро на едно друго място...
Цитирам го:

"Ето ти един факт, който да открехне поне малко закостенелата ти главица ... През 1970г. при посещението на Т.Живков в Япония начело на българска делегация по случай откриването на международното изложение ЕХРО–70 , той е посрещнат от император Хирохито с думите “ЗДРАВЕЙ БРАТОВЧЕДЕ“. На учудването на Живков от особеното отношение и на обръщението “братовчеде“ Хирохито му обяснил, че според японските легенди началото на благородническото потекло на императора е от народ носещ името Българи дошъл в Япония 1000г. преди Христа и създал военната организация и военните традиции в Япония...."

Пенчо...!

Приятелю ,каквото и да им пускаш на такива,това са най - обикновенни промити комунистически мозъци, това са хора за които най - големия дар е да лижат БОТУШКИТЕ НА дЕдо Иван от РУСланд и да обясняват славянската тор дЕдо иван колко е "велик" и как ни освобождавал,незнам си колко пъти, да въздишат възбудено,ние сме славянските братя на руснЯците и сърбите и тн. и тн. !
Освен това не забравяй,че това е и домашното им възпитание, така са ги възпитали в къщи и нали виждаш какъв е резултата!
"Wir sind wieder da!"

Неактивен otnesen

• Пишещ
« Отговор #188 -: Юли 29, 2010, 17:56:24 pm »
Зигфрид, хубаво е , че съживяваш такава болна тема, но ако основната ти аргументация са личностните обиди от най-долнопробен характер (вместо науката в нейното същество), не знам какво още чакат модераторите, че не вземат мерки. То бива бива свобода на словото, ама...

Неактивен Зигфрид

• Четящ
  • *
« Отговор #189 -: Юли 29, 2010, 18:14:03 pm »
Зигфрид, хубаво е , че съживяваш такава болна тема, но ако основната ти аргументация са личностните обиди от най-долнопробен характер (вместо науката в нейното същество), не знам какво още чакат модераторите, че не вземат мерки. То бива бива свобода на словото, ама...

Абе аз не знам как не предлагаш да вземат да ме ИЗСЕЛЯТ от София в някое затънтено село,за да ми се затвори устата,един път и ЗАВИВИНАГИ, а ако и това не помогне да ме изпратят -Я  в Ловеч ,Скравена или Белене да ме УТРЕПАТ или с ТОЯГИ или да ме хвърлят на ПРАСЕТАТА да ме изядат ЖИВ ,кви са тия Арийски раси и "глупости, мръсни Фашистки измислици " ! Или най - добре както на Сашо сладура,  му отрязаха ръцете с вагонетка (в Белене) и ЖИВ го хвърлиха на прасетата да го изядат !

ПраФФ си ,то бива свобода на словото,бива, ама как някой ще твърди ,че Не сме славяни А ВЕЛИК АРИЙСКИ НАРОД, това вече е "БЕЗОБРАЗИЕ" ,нали така, другарЮ ?
« Последна редакция: Юли 29, 2010, 18:15:57 pm от Зигфрид »
"Wir sind wieder da!"

Неактивен otnesen

• Пишещ
« Отговор #190 -: Юли 29, 2010, 18:20:18 pm »
ПраФФ си ,то бива свобода на словото,бива, ама как някой ще твърди ,че Не сме славяни А ВЕЛИК АРИЙСКИ НАРОД, това вече е "БЕЗОБРАЗИЕ" ,нали така, другарЮ ?

Нямам нищо против - разправяй, че не сме славяни, ама някак по културно. Не вярвам да си даваш сметка как изглеждаш отстрани. А сигурно съм ти споменавал вече, че така губиш повече хора за каузата си, отколкото печелиш. ;)
« Последна редакция: Юли 29, 2010, 18:22:47 pm от otnesen »

Неактивен Зигфрид

• Четящ
  • *
« Отговор #191 -: Юли 29, 2010, 18:25:34 pm »

Нямам нищо против - разправяй, че не сме славяни, ама някак по културно. Не вярвам да си даваш сметка как изглеждаш отстрани. А сигурно съм ти споменавал вече, че така губиш повече хора за каузата си, отколкото печелиш. ;)

Със сигурност ,НЕ като Убеден комунист, а като наследник на Богат дядо фабрикант прекарал над 10 годин по комунистическите концлагери и на Български ГЕНЕРАЛ Убит от ,така наречения Народен Съд !
Дано съм бил изчерпателен.
И аз все още искам да си върна имотите на дядовците ми и искам възмездие,за УБИЙЦИТЕ ,но, нещо след 21 години "демокрация",  НИЩО !
« Последна редакция: Юли 29, 2010, 18:27:58 pm от Зигфрид »
"Wir sind wieder da!"

Неактивен otnesen

• Пишещ
« Отговор #192 -: Юли 29, 2010, 21:23:30 pm »
Със сигурност ,НЕ като Убеден комунист, а като наследник на Богат дядо фабрикант прекарал над 10 годин по комунистическите концлагери и на Български ГЕНЕРАЛ Убит от ,така наречения Народен Съд !
Дано съм бил изчерпателен.
И аз все още искам да си върна имотите на дядовците ми и искам възмездие,за УБИЙЦИТЕ ,но, нещо след 21 години "демокрация",  НИЩО !

Така да е, няма да отричам. Но не мислиш ли, че ще е по-стойностно, ако разкажеш подробности от вида каква фабрика е имал дядо ти, какви са били подвизите на другия, генерала, с каква постановка са ги арестували и съдили комунистите, каква е съдбата на първия след излизането от концлагерите (или ако там е починал - при какви обстоятелства). И без друго тези неща са добре известни на комунистическите служби, надали имаш нещо за криене. А не да скачаш тука с неща от типа "КОМУНИСТИЧЕСКИ СВИНЕ" и "ГАДНА ТОР" - на такива неща какви адекватни отговори очакваш да получиш?
« Последна редакция: Юли 29, 2010, 21:41:56 pm от otnesen »

Неактивен Disinfo

• Четящ
  • *
  • Публикации: 114
  • Дисинформатор
« Отговор #193 -: Юли 29, 2010, 22:59:22 pm »

Тези теми не се пускат за СЛАВЯНОФИЛИ а за БЪЛГАРИ, всеки има право да се САМООПРЕДЕЛЯ за какъвто си иска,нали живеем в "демокрация".Според теб БолгАРИИТЕ сме говорили на СЛАВЯНСКИ ,"Браво ,поздравявам те" с това УБИ РИБАТА, ти сигурно говориш на славянски,незнам, АЗ говоря на БЪЛГАРСКИ и съм наследник ако не на 100 % на 95 % на великия ни АРИЙСКИ НАРОД !
Едни сериозни международни учени по генетика, правиха в БългАРИЯ, преди около 10 месеца генетични тестове на около 3 500 Българи и от тези тестове НАУЧНО се установи ,че БългАРИТЕ  имаме Тракийски (Тракийците са АРИЙСКИ народ) ,Български, и тн и тн ГЕН и около 4 % СЛАВЯНСКИ ГЕН, това според теб КАКВО ЛИ ДОКАЗВА ?

Не съм славянофил, но достатъчно добре познавам Старобългарския език и историята на съвременния български за да мога да ти докажа, че езика ни е славянски. Прочети "За буквите(О писменех)на Черноризец Храбър в оригинал и го сравни с др слав. език и тогава спори. Това е станало заради християнизацията - славянския е станал свещен и за това не е било позволено да се пише на езика на Аспаруховите българи и евентуалните тракийски говори.   
Иначе и аз съм на мнение че другите етноси са многократно повече от славяните тук - ако беше иначе щяхме да сме много по руси...  ;D
Кажи ми за всички тия научни постижения в кой университет научи?

А аз ако бях Комунистически-промит-домашно възпитан мозък щях ли да поддържам сайт като http://alternative-x.com ?

Любопитни са ми някой твърдения, за други се иска поне някаква мотивировка, защото и Дейвид Айк твърди че има гущерочовеци ама а-ха - я го докажи?
Critical thinking!
През социализма е имало много лъжи относно историята ни и не само относно славянството, чието присъствие е многократно преувеличавано.

Например дори Бог Тангра е измислен и вкаран в учебниците след 45та година.( Не ме нападайте и за това - който иска потвърждение на фактите, може да се консултира доцент ДФН Тодор Моллов, ВТУ)
Тангра е тюркско божество, за което нито във фолклора ни, нито в дори един писмен паметник има свидетелство. -> В един от надписите на гръцки език имало част от дума ТАГ* (чете се таг ) и някой там недоразбрал решил че това трябва да бъде ТАГГРАЕ (тангре) -> научно умозаключение! ама друг път...
Много вероятно е прабългарите да не са тюрки както пише в учебниците, какви са според вас? Има много теории без почти никаква мотивировка поради оскъдните данни.

Ариийци, връзка с древните перси, Балкхара?
Аз избягвам да се за по-далечни във времето неща от Волжка българия, Болга, Болгар и Велика стара България...

Неактивен blade

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 467
« Отговор #194 -: Юли 29, 2010, 23:40:38 pm »
Само не мога да разбера хората които толкова мразят славяните и славянската теория какво ще стане ако след ДНК тест се окажа,че имат повече славянска кръв ? Ще се резнат вените ли ? Аз не приемам славянската теория,че са претопили прабългарите,но пък не отричам,че имаме славянска кръв макар и малко.
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
51 Отговора
67126 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
24423 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko