БЪЛГАРИТЕ СА АРИЙСКИ НАРОД

Георги Раковски е първият български народоизследовател, който застъпва тезата за Индо-Арийския произход на българите.Според него, българският народ произхожда от три сродни индоевропейски народа, последователно установили се в нашите земи: пеласги, тракоилири и келтокимери.Раковски също така се досеща, че ние носим името на кимерийския цар БОЛГ, но също и на АРИИТЕ, затова сме БОЛГ-АРИИ. Тълкуванието на българското име като БОЛГ-АРИИ се подкрепя и от общото правило на образуване на индоевропейските племенни имена.
Да, само дето Раковски не е имал научната подготовка, нито наличния фолклорен, етникоизследователски материал за да направи обективни заключения, относно произхода и културата на древните българи. Повечето от твърденията му са отдавна опровергани.
А как след като името на народа е дадено от неславянски и неиндоевропейско-езичен народ, България, ще бъде според техните правила?
За комунистите няма да говорим - тяхната пропаганда е абсолютна, но е факт това че културата ни е славянизирана още преди хиляда години, заедно с християнизацията, след приемането на славянския за официален език на България - не го отричайте защото в езика и културата ни няма почти нищо прабългарско останало - само стотина думи, следи в някои от обредите и обичаите и имена на населени места - Каспичан, Плиска, Камчия, Балкани и т.н.
Жалко че за древните българи не се знае почти нищо...
Тези теми не се пускат за СЛАВЯНОФИЛИ а за БЪЛГАРИ, всеки има право да се САМООПРЕДЕЛЯ за какъвто си иска,нали живеем в "демокрация".Според теб БолгАРИИТЕ сме говорили на СЛАВЯНСКИ ,"Браво ,поздравявам те" с това УБИ РИБАТА, ти сигурно говориш на славянски,незнам, АЗ говоря на БЪЛГАРСКИ и съм наследник ако не на 100 % на 95 % на великия ни АРИЙСКИ НАРОД !
Едни сериозни международни учени по генетика, правиха в БългАРИЯ, преди около 10 месеца генетични тестове на около 3 500 Българи и от тези тестове НАУЧНО се установи ,че БългАРИТЕ имаме Тракийски (Тракийците са АРИЙСКИ народ) ,Български, и тн и тн ГЕН и около 4 % СЛАВЯНСКИ ГЕН, това според теб КАКВО ЛИ ДОКАЗВА ?
Не съм славянофил, но достатъчно добре познавам Старобългарския език и историята на съвременния български за да мога да ти докажа, че езика ни е славянски. Прочети "За буквите(О писменех)на Черноризец Храбър в оригинал и го сравни с др слав. език и тогава спори. Това е станало заради християнизацията - славянския е станал свещен и за това не е било позволено да се пише на езика на Аспаруховите българи и евентуалните тракийски говори.
Иначе и аз съм на мнение че другите етноси са многократно повече от славяните тук - ако беше иначе щяхме да сме много по руси... ;D
Кажи ми за всички тия научни постижения в кой университет научи?
А аз ако бях Комунистически-промит-домашно възпитан мозък щях ли да поддържам сайт като
http://alternative-x.com ?
Любопитни са ми някой твърдения, за други се иска поне някаква мотивировка, защото и Дейвид Айк твърди че има гущерочовеци ама а-ха - я го докажи?
Critical thinking!
През социализма е имало много лъжи относно историята ни и не само относно славянството, чието присъствие е многократно преувеличавано.
Например дори Бог Тангра е измислен и вкаран в учебниците след 45та година.( Не ме нападайте и за това - който иска потвърждение на фактите, може да се консултира доцент ДФН Тодор Моллов, ВТУ)
Тангра е тюркско божество, за което нито във фолклора ни, нито в дори един писмен паметник има свидетелство. -> В един от надписите на гръцки език имало част от дума ТАГ* (чете се таг ) и някой там недоразбрал решил че това трябва да бъде ТАГГРАЕ (тангре) -> научно умозаключение! ама друг път...
Много вероятно е прабългарите да не са тюрки както пише в учебниците, какви са според вас? Има много теории без почти никаква мотивировка поради оскъдните данни.
Ариийци, връзка с древните перси, Балкхара?
Аз избягвам да се за по-далечни във времето неща от Волжка българия, Болга, Болгар и Велика стара България...