Автор Тема: Захарните изделия - За и против!  (Прочетена 40163 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sidewinder

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 837
Захарните изделия - За и против!
« -: Септември 17, 2009, 23:44:51 pm »
Преди няколко месеца отказах и захарта и всички продукти, в които се съдържа. Приемам само мед и от плодовете. Днес пък се натъкнах на поредното умозаключение на Милко Георгиев, публикувал го в блога си.


"
Капанът на въглехидратите е щракнал

Това са вкусовите навици придобити от дете.
Това са псевдо храните със захари и още по-ужасни транс растителни мазнини.
Това са дълбоките митове за важността на въглехидратите. Чак мозъкът работел по-добре с тях.

От 7 години изучавам темата и избягвам да ям захари. Все по-навързано ми е всичко, обясняват ми се и стават ясни все повече състояния на тялото.

Тази сутрин ми стана ясно, че дори хората да отворят капана, той ги е наранил (поне малко), на мнозина е счупил кост. Често както го държат отворен го (из)пускат да щракне отново ..."

Много ми допадна - някакси съвпадна с моята нагласа. Кажете си мнението, не е ли това поредното зомбиране с всевъзможни захарни боклуци в лъскави и шарени опаковки. Дали пък нашия организъм може и без тях, а? Всеки ден няблюдавам как хората се скупчват около две големи магазинчета за захарни изделия до централна гара в Пловдив. Защо не се събират пред магазините за плодове? Защото от малки са ни тъпчели със сладко  - от бибероната още. Така ни е привикнал мозъка към тези вредни източници на енергия, че не се усещаме чак.
« Последна редакция: Септември 18, 2009, 14:58:06 pm от sidewinder »

Неактивен sedere

  • (sedere)
  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 606
Re:Захарните изделия - За и против!
« Отговор #1 -: Септември 18, 2009, 10:50:31 am »
Разбира се,че можем и без. Особенно с вафлите и сладките неща, които имат Е-та, а те са 99% от всички. Аз от време на време си ги ям, но не прекалявам. Аз смятам, че може би не трябва напълно да изключваме вредните храни, ами не трябва да прекаляваме с тях естесвено да употребяваме повече плодове и зеленчуци и ако е готвена храна ние сами да си я приготвяме, така поне можем да си сложим каквото ои искаме. ;)
« Последна редакция: Септември 19, 2009, 08:14:21 am от Mirotvorec »
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен fishbone

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 166
Re:Захарните изделия - За и против!
« Отговор #2 -: Септември 18, 2009, 14:17:48 pm »
 Пчелният мед който е по пазарите е 70 на 100 захар и е пълно с много ментета ...пак по добре от чиста захар. Моного пчелари направо прехранват пчелите със проста захар понеже последните няколко години с изключение на тази пашата беше много зле.
 Горките пчели всяка година стават все по малко...а болестите се увеличават... кой ли ден ще изчезнат от лицето на земята.
Истинският мед има тръпчив вкус.  :)
« Последна редакция: Септември 18, 2009, 14:20:59 pm от fishbone »

Неактивен sidewinder

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 837
Re:Захарните изделия - За и против!
« Отговор #3 -: Септември 18, 2009, 14:46:12 pm »
Това е така, но аз си купувам мед от познати.

Неактивен bogoizbrania

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 931
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
Re:Захарните изделия - За и против!
« Отговор #4 -: Септември 18, 2009, 15:35:22 pm »
Захарта на кристали която се продава не е дори въглехидрат, ето тук от дискавъри видях как се получава;
http://bogoizbrania.blog.bg/nauka/2009/06/06/velikata-biala-himiia.345323
Soli Deo Gloria!

Неактивен sidewinder

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 837
Re:Захарните изделия - За и против!
« Отговор #5 -: Септември 18, 2009, 15:44:21 pm »
Захарта е дизахарид. Или така наречената двойна захар (1-α-глюкозидо-2-β-фруктофураноза). Една молекула глюкоза и една фруктоза.

п.п. В допълнение:

Захарозата

Или обикновенната захар е, колкото полезен хранителен продукт, толкова и "бич" на високоциливизованите страни. Тя е един от главните фактори, на които се дължат неестетичното затлъстяване, сърдечно-съдовите заболявания, зъбният кариес и и множество други заболявания. Състои се от гликоза и фруктоза, които в стомашно-чревния тракт хидролизират в отделни субстанции.
« Последна редакция: Септември 18, 2009, 15:52:05 pm от sidewinder »

Неактивен neven

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 698
Re:Захарните изделия - За и против!
« Отговор #6 -: Септември 18, 2009, 15:54:03 pm »
Захарта на кристали която се продава не е дори въглехидрат, ето тук от дискавъри видях как се получава;
http://bogoizbrania.blog.bg/nauka/2009/06/06/velikata-biala-himiia.345323


богоизбран, ти учил ли си химия?
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен sidewinder

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 837
Re:Захарните изделия - За и против!
« Отговор #7 -: Септември 18, 2009, 15:56:12 pm »
Почвам да се питам, за какво го е избрал Бог? Да ни забавлява?
« Последна редакция: Септември 19, 2009, 08:15:26 am от Mirotvorec »

Неактивен jah

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 42
  • Има неща, от които трябва да се освободим,за да г
Re:Захарните изделия - За и против!
« Отговор #8 -: Ноември 04, 2009, 17:09:10 pm »
Ако нямаш добри познати,които да ти земат не малко пари за мед,начи не е мед..Стевия мисля да купя,рафинирана захар ,абе искам да спра да мисля за яки фафли,но някак не мога,а плодовете са мн скъпи също,но ще се боря!

Борете се с тоз порок

Неактивен sbk1

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 9
Re:Захарните изделия - За и против!
« Отговор #9 -: Януари 26, 2010, 22:39:53 pm »
Рафинираната захар.

- При поглъщането й от хората, рафинираната захар е смъртоносна, тъй като осигурява само това, което специалистите по хранене описват като “празни”, или “оголени” калории. На нея й липсват естествените минерали, които присъстват в захарното цвекло или захарната тръстика. Поемането на захар е по-лошо дори от нищо, тъй като пресушава и промива тялото от ценните витамини и минерали, необходими за нейното усвояване, детоксификация и отстраняване от цялостната система на човека.

Неактивен Интуиция

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 26
Re:Захарните изделия - За и против!
« Отговор #10 -: Януари 27, 2010, 04:42:54 am »
Захарта на кристали която се продава не е дори въглехидрат, ето тук от дискавъри видях как се получава;
http://bogoizbrania.blog.bg/nauka/2009/06/06/velikata-biala-himiia.345323

Моите уважения, но всички знаем че в природата бяла захар няма. И от доста време се създава от човека, защото организмът ни има нужда от глюкоза - а дали ще я добие от захар, мед, фруктоза или нишесте - все му е тая. Просто захарта е продукт на цивилизацията, с когото не бива да се прекалява ;)
« Последна редакция: Януари 27, 2010, 05:12:32 am от Интуиция »

Неактивен Magnolia

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 236
Re:Захарните изделия - За и против!
« Отговор #11 -: Януари 27, 2010, 10:47:55 am »
Е, стига сте го повтаряли това: Не бива да се прекалява.
А някой ще ми каже ли, защо въобще трябва да я ядем? Няма нищо полезно в захарта! А храната защо я поемаме? Само по навик ли? ::)

"Великата схема"  иска да я ядете захар. :blum1:
« Последна редакция: Януари 27, 2010, 18:10:18 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен bogoizbrania

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 931
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
Re:Захарните изделия - За и против!
« Отговор #12 -: Януари 27, 2010, 11:52:24 am »
Захарта на кристали която се продава не е дори въглехидрат, ето тук от дискавъри видях как се получава;
http://bogoizbrania.blog.bg/nauka/2009/06/06/velikata-biala-himiia.345323

Моите уважения, но всички знаем че в природата бяла захар няма. И от доста време се създава от човека, защото организмът ни има нужда от глюкоза - а дали ще я добие от захар, мед, фруктоза или нишесте - все му е тая. Просто захарта е продукт на цивилизацията, с когото не бива да се прекалява ;)
Ще обясня специално за  . . . светлокоси :-)
От снимките направини по документален филм се разбира че захарта не е въглевотородно съединение, а калциеви сулфати във псевдо кристал. Истинския кристал не може да се яде, но този поради разнородност в състава се разтваря във вода, което значи че може да се поеме от организма.
Сега ясно ли е за какво пиша?
Soli Deo Gloria!

Неактивен Trandev

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 740
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
Re:Захарните изделия - За и против!
« Отговор #13 -: Януари 27, 2010, 12:38:14 pm »
Не знам за кой обясняваш, ама обяснието в блога ти е ГОЛА ВОДА. С което се съгласявам с 90 процента от коментарите след статията ти.

"Захарозата е безцветно кристално вещество със сладък вкус. Сладкият вкус се дължи на наличието на голям брой хидроксилни групи в молекулата. Захарозата се разтваря добре във вода, но практически е неразтворима в алкохол и неполярни разтворители. При нагряване се стапя, като образува аморфна маса, наречена бонбонена захар. При висока температура тя карамелизира и се овъглява с отделяне на водни пари. Следователно молекулата на захарозата е изградена от въглеродни, водородни и кислородни атоми. Молекулната и формула е С12Н22О11 . "

Но ти не се притеснявай, горния цитат най-вероятно идва от някоя масонска структура, целяща да заблуди простите хора. 8) 8) 8)

Неактивен bogoizbrania

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 931
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
Re:Захарните изделия - За и против!
« Отговор #14 -: Януари 27, 2010, 12:46:58 pm »
Пак да повторя, това не е мое обяснение, а филм от завода за захар пуснат по дискавъри. Нямаше да е зле завода да е мой, както и изданията, които публикуват подобни верни неща, които нямат нищо общо с това което се продава в магазина.

Не знам за кой обясняваш, ама обяснието в блога ти е ГОЛА ВОДА. С което се съгласявам с 90 процента от коментарите след статията ти.

"Захарозата е безцветно кристално вещество със сладък вкус. Сладкият вкус се дължи на наличието на голям брой хидроксилни групи в молекулата. Захарозата се разтваря добре във вода, но практически е неразтворима в алкохол и неполярни разтворители. При нагряване се стапя, като образува аморфна маса, наречена бонбонена захар. При висока температура тя карамелизира и се овъглява с отделяне на водни пари. Следователно молекулата на захарозата е изградена от въглеродни, водородни и кислородни атоми. Молекулната и формула е С12Н22О11 . "

Но ти не се притеснявай, горния цитат най-вероятно идва от някоя масонска структура, целяща да заблуди простите хора. 8) 8) 8)

Да бъде според думите и вярата Ви!
Явно че сте интелигентен човек, дай боже повече такива.
« Последна редакция: Януари 27, 2010, 12:50:15 pm от bogoizbrania »
Soli Deo Gloria!

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
10645 Прегледи
Последна публикация Април 03, 2009, 00:21:59 am
от H.
39 Отговора
25210 Прегледи
Последна публикация Март 08, 2013, 14:51:37 pm
от amrasel
3 Отговора
6644 Прегледи
Последна публикация Юли 04, 2010, 22:40:11 pm
от elunez
3 Отговора
4286 Прегледи
Последна публикация Юни 26, 2010, 09:37:55 am
от insomnia1304
14 Отговора
12735 Прегледи
Последна публикация Януари 21, 2011, 20:30:23 pm
от teni

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27