Polymorpher поиска да ти обясня какво имах предвид. Обясних ти. Не ми се спори и не ми се заяжда.
Да приравняваш електронните игри с баскетбола, или пък с което и да е друго занимание от реалния свят е абсурд. Каквото и да говорим игрите се играят пред компютъра, на топло и на меко. Няма опасност да те убият, няма опасност да катастрофираш с поршето, няма опасност някой да е недоволен от водачеството ти, от решенията ти и от резултатите ти.
Но не ми се спори и по тоя въпрос. Ако ти харесва даден начин на виждане, аз не мога да го променя. А виждам, че това е точно така. На мен пък ми харесва друг начин, и не вярвам ти да промениш моето виждане. Така че спора се обезмисля.
Освен това се чудя, но няма смисъл да ми отговаряш:
Какъв е смисъла на живота ти, каква е мисията ти?
Имаш ли такава, или просто си вегетираш ей така. А игрите са за дозапълване на времето? Ако имаме различни цели и искаме различни работи от живота си, няма как да сме на едно мнение с тебе.
Даде примера за купуването на порше в истинския живот и на компютър.
Тези примери, които дадох за кредита, да отговарят на конкретно едно и също нещо (в случая порше)при компютрите и в реалността, е частен случай.
Тези импулси, желанието за живот е конвертируемо. Т.е. изразходения импулс за едно компютърно порше, може в реалния живот да го употребиш за нещо съвсем друго. То може да е само малка част от един друг импулс, за по-добра работа, за повече тренировки, по-хубава жена и тн.
Ама ти май не си фен на тренировките, така че май няма голям смисъл за теб наистина.
Имаш си приятелка, както каза, имаш си всичко. Нищо ново не ти трябва, никакво развитие. Само игрите ти липсват. И си ги набавяш. Ей точно на това се казва самодоволство 
Бтв, последните мнения в темата "За егото" имат голяма връзка тука. Защото игрите си играят единствено със САМОМНЕНИЕТО, но не и със самочувствието. Т.е. те са гъдел за ЕГОТО.
Каквото и да правиш в игрите и какъвто и шампион да ставаш ти не ставаш реално по-смел, по-решителен, психически по-стабилен, с по-малко его.
За разлика от някои занимания в реалния живот, които могат да направят точно това с теб. Ако имаш здравото дупе да се натискаш извън зоната на комфорта.
Не споря бре човек, ти си изглагаш позицията аз си излагам позицията.
Много ми е смешно понятието "ряалния свят" (същия този свят на който са продукт игрите).
По какъвто и начин да наречеш една игра аз не съм единствения човек който ще ти каже че тия "нереални" игри предизвикват абсолютно реални емоции у хората. А няма дейност на този свят която да не позволява да станеш по по-смел, по-решителен, психически по-стабилен, с по-малко его ... Разбира се че игрите са ограничени... Кое наше творение не е ? Теб явно те дразни факта че се чувствам добре "на мекото". Не е далеч от акъла на никой да загрее че в живота нямаш SAVE GAME.
Решителност може да се развива от ВСЯКА ситуация с потенциална печалба и загуба.
Смелост? ... Прекарал съм над 20000 часа пред компютрите. Щасливо женен съм. Доста хора които дори не са пипали компютри 2 приказки не могат да вържат с напълно непознат човек.
Стигаме до въпроса с усилието и постиженията.
Да игрите са евтина и достъпна тръпка.
Това не ми пречи да ги харесвам такива каквито са.
Колкото могат да направят баскетбола и салсата ДЕЕЦ от някой толкова могат и игрите. Само че като гледам интервюта с най-успелите баскетболисти в нашия свят виждам едни лумпени които я са чели 10 книги в живота си я не - 5 изречения не могат да вържат. Това да си тренираш мускулите и рефлексите не те издига кой знае колко като човек.
Издига те съзнанието. А дали ще играеш електронни игри, ще танцуваш или ще мяташ кошове си свободен да съзнаваш така или иначе.
Само с този откъс даваш да се разбере че погледа ти върху игрите е неадекватен съответно и изводите ти.
"няма опасност някой да е недоволен от водачеството ти, от решенията ти и от резултатите ти."
Моя смисъл на живота са баланса, самоусъвършенстването, творчеството, музиката и въображението. Тепърва се осъзнавам и откривам себе си. Когато реша нещо конкретно ще ти кажа ... За момента се занимавам с това да обогатявам разбиранията си за съществуването ни. Това ми е достатъчен източник на радост, мъка, еуфория и други емоции които със своята сила не са познати на много хора.
Мисия... Това не ти е военна част или биг брадър.
Чудно твоята мисия каква е?
P.S.
P.E.A.C.E.
Намери едно изречение в което отричам нещо... Допълвам ... Винаги има повече от това което е способен да види който и да било индивид. За това и участвам в тази дискусия - за да убогатя погледа си върху нещата...