Автор Тема: Игрови mind control  (Прочетена 87579 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Polymorpher

• Четящ
  • *
  • Публикации: 212
Re:Игрови mind control
« Отговор #105 -: Март 26, 2010, 15:41:12 pm »
Polymorpher поиска да ти обясня какво имах предвид. Обясних ти. Не ми се спори и не ми се заяжда.

Да приравняваш електронните игри с баскетбола, или пък с което и да е друго занимание от реалния свят е абсурд. Каквото и да говорим игрите се играят пред компютъра, на топло и на меко. Няма опасност да те убият, няма опасност да катастрофираш с поршето, няма опасност някой да е недоволен от водачеството ти, от решенията ти и от резултатите ти.

Но не ми се спори и по тоя въпрос. Ако ти харесва даден начин на виждане, аз не мога да го променя. А виждам, че това е точно така. На мен пък ми харесва друг начин, и не вярвам ти да промениш моето виждане. Така че спора се обезмисля.

Освен това се чудя, но няма смисъл да ми отговаряш:
Какъв е смисъла на живота ти, каква е мисията ти?
Имаш ли такава, или просто си вегетираш ей така. А игрите са за дозапълване на времето? Ако имаме различни цели и искаме различни работи от живота си, няма как да сме на едно мнение с тебе.

Даде примера за купуването на порше в истинския живот и на компютър.
Тези примери, които дадох за кредита, да отговарят на конкретно едно и също нещо (в случая порше)при компютрите и в реалността, е частен случай.
Тези импулси, желанието за живот е конвертируемо. Т.е. изразходения импулс за едно компютърно порше, може в реалния живот да го употребиш за нещо съвсем друго. То може да е само малка част от един друг импулс, за по-добра работа, за повече тренировки, по-хубава жена и тн.
Ама ти май не си фен на тренировките, така че май няма голям смисъл за теб наистина.
Имаш си приятелка, както каза, имаш си всичко. Нищо ново не ти трябва, никакво развитие. Само игрите ти липсват. И си ги набавяш. Ей точно на това се казва самодоволство  ;)

Бтв, последните мнения в темата "За егото" имат голяма връзка тука. Защото игрите си играят единствено със САМОМНЕНИЕТО, но не и със самочувствието. Т.е. те са гъдел за ЕГОТО.
Каквото и да правиш в игрите и какъвто и шампион да ставаш ти не ставаш реално по-смел, по-решителен, психически по-стабилен, с по-малко его.
За разлика от някои занимания в реалния живот, които могат да направят точно това с теб. Ако имаш здравото дупе да се натискаш извън зоната на комфорта.

Не споря бре човек, ти си изглагаш позицията аз си излагам позицията.

Много ми е смешно понятието "ряалния свят" (същия този свят на който са продукт игрите).

По какъвто и начин да наречеш една игра аз не съм единствения човек който ще ти каже че тия "нереални" игри предизвикват абсолютно реални емоции у хората. А няма дейност на този свят която да не позволява да станеш по по-смел, по-решителен, психически по-стабилен, с по-малко его ... Разбира се че игрите са ограничени... Кое наше творение не е ? Теб явно те дразни факта че се чувствам добре "на мекото". Не е далеч от акъла на никой да загрее че в живота нямаш SAVE GAME.

Решителност може да се развива от ВСЯКА ситуация с потенциална печалба и загуба.
Смелост? ... Прекарал съм над 20000 часа пред компютрите. Щасливо женен съм. Доста хора които дори не са пипали компютри 2 приказки не могат да вържат с напълно непознат човек.

Стигаме до въпроса с усилието и постиженията.
Да игрите са евтина и достъпна тръпка.
Това не ми пречи да ги харесвам такива каквито са.

Колкото могат да направят баскетбола и салсата ДЕЕЦ от някой толкова могат и игрите. Само че като гледам интервюта с най-успелите баскетболисти в нашия свят виждам едни лумпени които я са чели 10 книги в живота си я не - 5 изречения не могат да вържат. Това да си тренираш мускулите и рефлексите не те издига кой знае колко като човек.

Издига те съзнанието. А дали ще играеш електронни игри, ще танцуваш или ще мяташ кошове си свободен да съзнаваш така или иначе.

Само с този откъс даваш да се разбере че погледа ти върху игрите е неадекватен съответно и изводите ти.
"няма опасност някой да е недоволен от водачеството ти, от решенията ти и от резултатите ти."

Моя смисъл на живота са баланса, самоусъвършенстването, творчеството, музиката и въображението. Тепърва се осъзнавам и откривам себе си. Когато реша нещо конкретно ще ти кажа ... За момента се занимавам с това да обогатявам разбиранията си за съществуването ни. Това ми е достатъчен източник на радост, мъка, еуфория и други емоции които със своята сила не са познати на много хора.
Мисия... Това не ти е военна част или биг брадър.

Чудно твоята мисия каква е?

P.S.

P.E.A.C.E.

Намери едно изречение в което отричам нещо... Допълвам ... Винаги има повече от това което е способен да види който и да било индивид. За това и участвам в тази дискусия - за да убогатя погледа си върху нещата...
« Последна редакция: Март 26, 2010, 21:21:00 pm от Polymorpher »
The main thing you can accomplish by arguing with idiots is working up the nerve to strang

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #106 -: Март 26, 2010, 15:52:23 pm »
Трябва да се научите да приемате противоположното, защото то е другата част на едното цяло.
Ефекта на отричане май е точно защитният механизъм на егото. Отлагаш приемането за сега, защото не си готов.

Неактивен stiver

• Четящ
  • *
  • Публикации: 47
« Отговор #107 -: Март 31, 2010, 23:11:44 pm »
Аз съм съгласна, че няма нищо лошо в игрите. Само да внимаваме да не се превърнем ние в игра на някого.

Ето една нова играчка.

http://www.neurosky.com

Нюроскай (NeuroСky) - Контрол чрез мозъчни вълни. Играчката на годината. Взривявай коли със силата на мозъка си. Само 200 кинта.
Keep an open mind, but not so open that your brain falls out.

Неактивен the_special_boy

• Четящ
  • *
  • Публикации: 179
« Отговор #108 -: Май 09, 2010, 18:05:10 pm »
Аз съм против игрите защото пред очите ми видях как един мой приятел едва ли не стигна до затвора!Преди да имаше компютър той беше нормално момче малко скромен но човек излизаше с нас на вън натам-насам имаше приятелка,приятели.
Докато не се запали по компютрите започна игрите с коли увличаше се ден след ден виждахме го когато нямаше интернет само след това започна да играе кънтар страик в мрежа.Така с времето влизаше навътре в неговия 2ри живот третата фаза беше ГТА 4 много известна игра за жалост тя иска много високи изисквания и той започна да краде за да си вземе нов компютър с по високи параметри крадеше от най-близките си които нямаха повод за съмнение в него!Накрая открадна моя лаптоп за да го продаде да събере парите но го хванах и така всички го разбраха що за човек е други дори не вярваха.Но това е живота постепенно го пречука сега продължава да играе по цял ден казва ,че пред компютъра се чувства по сигурен - това го наблюдавам и при други хора!
Всеки живее в някакъв измислен филм,но като че ли моят филм е по действителен случай!

Неактивен xthing

• Четящ
  • *
  • Публикации: 237
  • xthingxthingxthingxthing
« Отговор #109 -: Май 09, 2010, 21:35:35 pm »
Един въпрос към Спорт-Здраве да си срещал някаде такива очила закоито говориш на достъпна цена ? Че гледам ,че май никой не те разбра какво се опитваше да споделиш изглежда никой не е играл WoW достатъчно..

Неактивен sasho90

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 451
  • Ако още не си бесен, значи не внимаваш достатъчно
« Отговор #110 -: Май 29, 2010, 04:07:10 am »
Рептили в играта GTA 4 (Grand Theft Auto 4)

Преди малко погледнах в един сайт и един потребител пише как е срещнал интересни скрити послания в играта GTA4 - доста известна игра в момента. Та ето какво казва този потребител (преведено от английски):

Имам играта GTA4, почти не играя, но когато го правя, доста разглеждам наоколо, ходя наляво-надясно и изслвдвам нещата.

Веднъж разбих колата си в една канавка настрани от улиците. Имаше огромна купчина от части за коли и боклуци. Отидох да видя какво има зад нея. Имаше бездомен черен пешеходец, който стоеше там. Бутнах се в него, за да видя какво са му сложили като реплика. Сещате се - репликите, които казват, докато не почнат да ги повтарят отначало. Беше облечен в старо военно облекло. Каза следното:

"Не можете да ми вземете спермата, извънземна измет!"
"Съжалявам, че те убих, мамо" и "Моля те, не ме обсебвай, мамо. Ти ли си това в този човек?"

Но най интересното беше това, което каза, когато насочих оръжие към него. Тогава той каза:

"Никога няма да ме хванеш жив, рептилска измет!"
"Това трябва да е рептилския смъртоносен лъч, няма как да не е"

И накрая най интересното:

"Псст, рептилите почнаха да превземат, предай нататък"

Не се шегувам, намерете този човек. Черен и с някакъв знак около врата и гърдите. Така както аз го виждам, сложили са тази "луда истина" в "лудия човечец" за наистина лудите "овце". Кой ще повярва и кой ще се смее на това?

Също така - забележете в началото на трейлъра на "Burnout Paradise" какво е логото на компанията ЕА ;D -
« Последна редакция: Май 29, 2010, 05:02:53 am от sasho90 »
Keep 'em occupied!

Неактивен Polymorpher

• Четящ
  • *
« Отговор #111 -: Май 29, 2010, 14:10:07 pm »
Рептили в играта GTA 4 (Grand Theft Auto 4)

Преди малко погледнах в един сайт и един потребител пише как е срещнал интересни скрити послания в играта GTA4 - доста известна игра в момента. Та ето какво казва този потребител (преведено от английски):

Имам играта GTA4, почти не играя, но когато го правя, доста разглеждам наоколо, ходя наляво-надясно и изслвдвам нещата.

Веднъж разбих колата си в една канавка настрани от улиците. Имаше огромна купчина от части за коли и боклуци. Отидох да видя какво има зад нея. Имаше бездомен черен пешеходец, който стоеше там. Бутнах се в него, за да видя какво са му сложили като реплика. Сещате се - репликите, които казват, докато не почнат да ги повтарят отначало. Беше облечен в старо военно облекло. Каза следното:

"Не можете да ми вземете спермата, извънземна измет!"
"Съжалявам, че те убих, мамо" и "Моля те, не ме обсебвай, мамо. Ти ли си това в този човек?"

Но най интересното беше това, което каза, когато насочих оръжие към него. Тогава той каза:

"Никога няма да ме хванеш жив, рептилска измет!"
"Това трябва да е рептилския смъртоносен лъч, няма как да не е"

И накрая най интересното:

"Псст, рептилите почнаха да превземат, предай нататък"

Не се шегувам, намерете този човек. Черен и с някакъв знак около врата и гърдите. Така както аз го виждам, сложили са тази "луда истина" в "лудия човечец" за наистина лудите "овце". Кой ще повярва и кой ще се смее на това?

Също така - забележете в началото на трейлъра на "Burnout Paradise" какво е логото на компанията ЕА ;D -

В гта има такива послания от много време. И всеки ги представят под този предтекст на луди и бездомни.

Има един даже който крещи на улицата "Вие сте храна за маркетинговата машина..." итн.

Все съм се чудел дали в действителност успяват да вмъкнат това или има друга цел...
The main thing you can accomplish by arguing with idiots is working up the nerve to strang

Неактивен sasho90

• Малко Писал
  • **
« Отговор #112 -: Май 29, 2010, 17:32:50 pm »
Още символизъм в друга нова игра - Call of Duty: Modern Warfare 2 -
И една серия от множество такива събрани заедно -
« Последна редакция: Май 29, 2010, 19:21:39 pm от sasho90 »
Keep 'em occupied!

Неактивен rofl

• Четящ
  • *
  • Публикации: 164
« Отговор #113 -: Юни 08, 2010, 23:27:26 pm »
Телата на геймърите били като на 60-годишен пушач
08/06/2010 | TechNews.bg

http://www.technews.bg/info.php?id=17584

Университетски професор проверил дали PC игрите са спорт

В търсене на отговор на въпроса дали компютърните игри са спорт, университетски учен е установил, че геймърите имат бързи реакции като на армейски летец, но телата им са „сбръчкани“ като на 60-годишен пушач, който пали цигара от цигара.

Мнозина смятат, че хората, които пият и пушат, са „гнойна пъпка“ в обществото и прахосват обществените ресурси. Една част от тези „мнозина“ обаче живеят с дълбокото убеждение, че компютърните игри са спорт.

Дали наистина могат да се считат за спорт - това решил да разбере един университетски професор, който с научни методи потърсил еднозначен отговор на въпроса. Доминик Микълрайт от Университета в Есекс провел серия тестове на физическото и психологическото състояние на геймъри и го сравнил с това на реално спортуващи хора.

Изследвайки геймърския елит в региона, Микълрайт установил, че един „средностатистически“ 20-годишен заклет геймър, който прекарва 10 часа на ден в игри, се отличава с аеробно ниво и качество на дробовете, съпоставимо с това на 60-годишен пушач, който пали цигара от цигара.

„Човек на тази възраст би трябвало да изглежда по-добре, но навярно това са рисковете на професията геймър, който може да прекарва по 10 часа дневно пред екрана“, казва ученият.

Изследването на Микълрайт показало още, че има показатели, по които тези хора са ненадминати. Времето за реакция, например. Общите им двигателни умения и рефлекси изглеждат първокласни. Емоционално показват малка склонност към депресия и като цяло се харесват.

Навярно на някого тези изводи ще се сторят прости и логични – та това е „съвсем естествено“ за хора, които прекарват по 10 часа пред компютъра без да мърдат. Възниква обаче и съвсем логичният въпрос защо други, които прекарват по 10 часа пред бюрото, все пак съумяват да се поразкършат в местния фитнес и да се преборят с „любовните си дръжки“. А може би е „въпрос на чест“: какъв геймър ще е един геймър, ако набива пети по спортните алеи в парка или бягащите пътечки във фитнеса, когато може да разбие цяла вселена с едно леко мръдване на показалеца?
Някой доста упорито ми трие съобщенията ;-)

Неактивен Polymorpher

• Четящ
  • *
« Отговор #114 -: Юни 10, 2010, 15:17:17 pm »
Телата на геймърите били като на 60-годишен пушач
08/06/2010 | TechNews.bg

http://www.technews.bg/info.php?id=17584

Университетски професор проверил дали PC игрите са спорт

В търсене на отговор на въпроса дали компютърните игри са спорт, университетски учен е установил, че геймърите имат бързи реакции като на армейски летец, но телата им са „сбръчкани“ като на 60-годишен пушач, който пали цигара от цигара.

Мнозина смятат, че хората, които пият и пушат, са „гнойна пъпка“ в обществото и прахосват обществените ресурси. Една част от тези „мнозина“ обаче живеят с дълбокото убеждение, че компютърните игри са спорт.

Дали наистина могат да се считат за спорт - това решил да разбере един университетски професор, който с научни методи потърсил еднозначен отговор на въпроса. Доминик Микълрайт от Университета в Есекс провел серия тестове на физическото и психологическото състояние на геймъри и го сравнил с това на реално спортуващи хора.

Изследвайки геймърския елит в региона, Микълрайт установил, че един „средностатистически“ 20-годишен заклет геймър, който прекарва 10 часа на ден в игри, се отличава с аеробно ниво и качество на дробовете, съпоставимо с това на 60-годишен пушач, който пали цигара от цигара.

„Човек на тази възраст би трябвало да изглежда по-добре, но навярно това са рисковете на професията геймър, който може да прекарва по 10 часа дневно пред екрана“, казва ученият.

Изследването на Микълрайт показало още, че има показатели, по които тези хора са ненадминати. Времето за реакция, например. Общите им двигателни умения и рефлекси изглеждат първокласни. Емоционално показват малка склонност към депресия и като цяло се харесват.

Навярно на някого тези изводи ще се сторят прости и логични – та това е „съвсем естествено“ за хора, които прекарват по 10 часа пред компютъра без да мърдат. Възниква обаче и съвсем логичният въпрос защо други, които прекарват по 10 часа пред бюрото, все пак съумяват да се поразкършат в местния фитнес и да се преборят с „любовните си дръжки“. А може би е „въпрос на чест“: какъв геймър ще е един геймър, ако набива пети по спортните алеи в парка или бягащите пътечки във фитнеса, когато може да разбие цяла вселена с едно леко мръдване на показалеца?

Да покаже катрана и ще му дам нобелова награда.
А това че се задъхваш от 1 минута тичане ако си свикнал да висиш по 10 часа е ясно и без университетски изледвания.

Неактивен sasho90

• Малко Писал
  • **
« Отговор #115 -: Юни 11, 2010, 16:40:03 pm »
Обединение на Северна и Южна Корея и световно надмощие в "Homefront" - "Deus Ex 3" -
« Последна редакция: Юни 11, 2010, 17:09:01 pm от sasho90 »
Keep 'em occupied!

Неактивен CaptainBlood

• Четящ
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #116 -: Юни 11, 2010, 20:28:33 pm »
- Ето едно мое филмче, в което правя някои намеци относно някои израждащи се социални отношения.

Неактивен baphaa

• Четящ
  • *
  • Публикации: 47
« Отговор #117 -: Юни 12, 2010, 15:12:52 pm »
Ще ви дам моята равносметка за 3 години игра на УоУ

- 3 години закъсняло образование
- оставане на заден план на социалните контакти
- напълняване с около 10 килограма

+ контакт с хора от цяла Европа и Азия
+ множество пътувания в Европа
+ работа в Близард (макар и за кратко, го считам за плюс)
+ откриване на конспираторската теория и в последствие екснет (докато бях във Франция приятел ми пусна Цайтгайст и оттам постепенно игрите успешно бяха заместени)

Ами това е.

А относно това с каква цел са създадени игрите, 100% с цел печалба. Освен това УоУ държи хората основно с непрекъснатото ъпдейтване. Защото ако не вкарваха свежест всеки 2-3 месеца, играта отдавна щеше да е забравена. По мои лични наблюдения, има огромен спад на активността в края на всеки 3 месеца, и после следва масиран интерес при появата на нови неща.

И между другото, единствената разлика между спорта и компютърните игри е, че засега геймърите не са така добре платени. Може би се различават малко и от здравословна гледна точка, въпреки че едва ли има професионален спортист който да не тъпче всякакви хапове и кво ли не. Просто спортът е постоянно рекламиран, за разлика от постоянното повтаряне как игрите са безсмислени и т.н.
По делата ще ги познаете[/CO

Неактивен Polymorpher

• Четящ
  • *
« Отговор #118 -: Юни 16, 2010, 13:50:02 pm »
дрън дрън дрън ... един слабохарактерен индивид направил еди кво си ...

Наред с игрите ще трябва да се забранят: оръжията, алкохола, колите, секса, парите, кухненските ножове и редица други НЕУДОШЕВЕНИ предмети на които хората се опитват да пробутат отгоровноста за решенията в живота си.

@CaptainBlood
Едно доста глупаво видео бих казал. Повечето от възможните интерпретации се фокусират върху чиста тъпотия. Дори не си струва анализирането.

@baphaa
Ами ти си от не многото хора които са могли да си позволят такива пътувания.

Но все пак. Каква ти е равносметката? Добра размяна ли е това време за това което си получил или не е?

Защото хората които скандират за "осакатените" социални контакти обикновено пропускат да споменат че 80% от социалните контакти в България са ходене по кръчмите и чукане на крастави магарета по кенефите в дискотеките. Което макар и основното занимание на народа не е десерт за всеки...

Като гледам и хората от квартала в които има около 300 хиляди от тях. Според тях любимото занимание е да висят пред блоковете като сополи и да консумират каквото им падне, било то алкохол, наркотици, цигари ...

Някой пък хора, не си играха игрички само пред компютрите. Освен игричките научиха език, някои та и повече от един. Научиха софтуер и сега взимат прилични заплати. Научиха да надигат поглед отвъд Българската кочина и да си дават сметка че границите са само за показ. Макар и зад клавиатура започнаха да се превръщат в граждани на света...

Харесва не харесва момчета и момичета - компютъра е най-достъпната връзка към цялото кълбо. Пари за самолетни билети може и да нямате но интернет всеки вече може да си пусне.
И докато обществено удобрени пияндета търсят къде са им хвърлили пъпа с фолцвагените си по кварталните улички, то други вече правят усилия да разберат къде действително се намират, без да отчитат мнението на водещата на новините по БТВ.

Но темата е ясна от древни времена. Едни си търсят причини на какво да препишат личния си провал, други биват запомнени с делата си за векове. Живеем - учим се.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #119 -: Юни 16, 2010, 14:48:24 pm »
Полиморфер прекалено лично приемаш информацията и си забил да защитаваш собствения си свят. Това е ненужно ако разбереш какво се опитват да ти кажат другите, аз няма да потретвам, защото това зависи от теб.
Chill out dude :)

И да, компютърните игри са брейн уош, независимо дали ти харесва или не. Също както 99.9% от телевизията и все пак никой няма, а и не трябва да ги забранява.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
15 Отговора
21725 Прегледи
Последна публикация Юни 14, 2012, 21:34:13 pm
от Princess_Deja
15 Отговора
14024 Прегледи
Последна публикация Януари 16, 2006, 00:46:58 am
от asdfghjkl
2 Отговора
7384 Прегледи