Автор Тема: Игрови mind control  (Прочетена 87612 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
Re:Игрови mind control
« Отговор #45 -: Септември 25, 2009, 20:22:51 pm »
Спорт-Здраве4, ако искаш наистина да се себеопознаеш, правиш следното: лишаваш се от поредния ъпгрейд, с парите си набавяш малко планинска екипировка и потегляш към някой от нашите върхове с височина 2700м.

И по този начин хем ще подложиш на изпитание тялото и духа, хем ще се докоснеш до божественото.

Това го направих преди година и половина.И не ме вбесявай, защото първо ми продаваш краставици, и второ - говориш ми глупости, защото самият израз "да се докоснеш до божественото" крещи, че си нямаш и най-жалката представа за какво става дума там горе.

Запиши си:
Там горе, всичко зависи от начина, по който преживяваш нещата.Можеш да се докоснеш до различни неща, в зависимост от поведението ти и изборите, които правиш.Това също важи за навсякъде.
Когато направиш правилните избори, за да се докоснеш до това, което в слепотата си наричаш "божествено", се чувстваш ЖИВ.О, повярвай ми, забравил си какво значи да се чувстваш жив! Аз никога не го бях изпитвал преди това преживяване.

И е човешко до мозъка на костите си.Това чувство е повече човек от теб самия! Чувството да си бог е чувството, че си човек и няма нищо общо с никакъв божествен бул-крап!

Но да се върнем на темата за игрите, където вече се изказах.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #46 -: Септември 26, 2009, 11:04:17 am »
От утре започвам пак да играя компютърни игри. Може пък и така да имам честа да се докосна до божественото, за което ти така смело твърдиш, че си го изпитал, а ние простосмъртните, не. ТИ, НИКОГА НЯМА ДА ВИДИШ БОЖЕСТВЕНОТО ОТВЪН, ДОКАТО СИ В ТОВА ТЯЛО, ЗАЩОТО ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ВЪТРЕ В БОЖЕСТВЕНОТО. Една човешка клетка няма представа какво изгражда, докато е жива и част от него. Ще го "види", само ако се "отдели", но това ще стане след смъртта й. И стига си си придавал тежест с подобни изказвания. Изглежда сякаш си по-превилигирован от останалите. А всъщност всички сме затънали в едни и същи л...а.

Неактивен Sasho

• Четящ
  • *
  • Публикации: 90
« Отговор #47 -: Септември 26, 2009, 14:52:03 pm »
Радвам се за siedewinder, но за да усетиш игрите трябва да си ги купуваш!... и не съм търговец  :flag_of_truce:

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
« Отговор #48 -: Септември 26, 2009, 14:56:14 pm »
Игрите са едно голямо ГУБИВРЕМЕ!
Другото е чешене на езици, самозаблуда и самоубеждаване, че има нещо езотерично в тях.
Играещите "хрупат" поредния подхвърлен им БОКЛУК и си мислят, че ядат деликатес... :bad:
« Последна редакция: Септември 26, 2009, 14:58:06 pm от Гален »

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #49 -: Септември 26, 2009, 14:59:15 pm »
Картинката сама говори...

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #50 -: Септември 26, 2009, 19:56:20 pm »
Игрите водят до зависимост – факт. Това разбира се не означава, че всички, които играят игри са зависими от тях. Всеки може да направи опит да спре да играе на игри за една или две седмици. Тогава ясно ще си проличи зависим ли е или не. Ако не е зависим – няма проблем. Ако е зависим, едва ли ще обърне внимание на това, което написах.

Неактивен Sasho

• Четящ
  • *
  • Публикации: 90
« Отговор #51 -: Септември 26, 2009, 20:15:17 pm »
Не съм съгласен!
Има филми/кино/театър/- към които не ставаш зависим, но също има сериали- към които ставаш зависим.

Същото е и при игрите!
« Последна редакция: Септември 27, 2009, 07:51:04 am от Mirotvorec »

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #52 -: Септември 26, 2009, 20:24:07 pm »
Игрите водят до зависимост – факт. Това разбира се не означава, че всички, които играят игри са зависими от тях. Всеки може да направи опит да спре да играе на игри за една или две седмици. Тогава ясно ще си проличи зависим ли е или не. Ако не е зависим – няма проблем. Ако е зависим, едва ли ще обърне внимание на това, което написах.

Нима пробваш колко тънки адресати мога да регистрирам?

Прав си и съм съгласен с теб, но не разбирам какво общо има това с темата, която няма за цел да констатира, а да разнищтва.

Или с други думи - учуден съм как във форум за нестандартни възпирятия се среща такава голяма цифра стеснени хора.
Ако не си давате сметка, реагирате на заложен в мисленето ви тригер:
-Появява се някъв си P.E.A.C.E. и ни в клин ни в ръкав се изсира пропагандно с някаква многозначна, пристрастна и субективна картинка без капка текст.
-Появава се някъв Гален, които избързва да запознае читателя на НЕСТАНДАРТНИЯ Хнетбг с НАЙ-ШИРОКО ПРИЕТАТА И ОБЩОИЗВЕСТНА ТЕЗА.
-Появяваш се ти, Iris, и извършваш една стегната, кротка и привидно безпристрастна констатация, която е РЕЗЮМЕ НА НАЙ-ШИРОКО ПРИЕТАТА И ОБЩОИЗВЕСТНА ТЕЗА.

И вие наричате МЕН пристрастен, сиреч програмиран!

Не че искам да секна неоправданите ви очакванията за овации може би, а по-скоро се опитвам да подчертая АБСУРДА на цялото нещо.Трябваше да преценя дали въобще има с кого да се обсъжда нещо по идеята на форума, преди да пускам тая тема.
« Последна редакция: Септември 26, 2009, 20:27:08 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #53 -: Септември 26, 2009, 22:45:05 pm »
Не съм съгласен!
Има филми/кино/театър/- към които не ставаш зависим, но също има сериали- към които ставаш зависим.

Същото е и при игрите!
С кое точно не си съгласен? Иначе това, което написа е вярно. Но според мене не е задължително един човек да е зависим от всички игри за да го определим като зависим от игрите. Може да е само една. Една мисъл-форма (егрегор) е достатъчна за да привлече цялото внимание на човека, т.е. да запълни цялото му съзнание. Зад всяка игра стои по една мисъл-форма.

И вие наричате МЕН пристрастен, сиреч програмиран!

Аз не предявявам претенции относно това кой какво пише. Разбира се ти си в пълното си право да предявяваш подобни претенции, но тъй или иначе няма да се съобразя с тях. Предполагам и другите също. Понеже засегна въпроса с програмирането, имам усещането, че несъзнателно се опитваш да се превърнеш в програматор. Не съм сигурен дали има такава дума, обаче се надявам, че ще разбереш смисъла, който влагам в нея. И както обикновено се случва, творецът иска творенията да са по негов образ и подобие.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #54 -: Септември 26, 2009, 23:40:08 pm »
Радвам се за siedewinder, но за да усетиш игрите трябва да си ги купуваш!... и не съм търговец  :flag_of_truce:

Нали не мислиш, че наистина ще почна да играя. Когато се стопи желанието за нещо такова, аз съм безсилен. За мен отдавна игрите са подпрагов дразнител. Просто не ме впечатляват вече. Това е едно надживяване. Но по-младите трябва да са доста силни, за да устоят на този опиум. Казвам го, защото някои от децата на мои колеги така са се зомбирали, че нито предават, нито приемат. Никакви контакти. Никакви междуличностни взаимоотношения. Кебичат по цял ден, затворени в стаята пред компютъра. Ако се случи да излязат с приятел, то те продължават да говорят на тази тема. Изобщо промивката е пълна.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #55 -: Септември 27, 2009, 12:49:31 pm »
Спорт-Здраве4, защо обиждаш не мога да разбера ? Бях останал с впечатлението, че си интелигентен човек, а тука такава агресия и негативност струи от постовете ти...
И всичкото това САМО защото не можеш да приемеш, че други хора имат различно мнение ?!
Та нали Хнет е за това, да срещнем хора, които мислят различно от нас, да разменим по някоя дума, а не да налагаме едно мнение, без дори да видим конструктивен диалог.

Защо вместо да спорите, буквално се карате ?  ::)

И да, пуснах една картинка само, защото според мен тя сама говори за себе си.
Компютърните игри са си матрица в матрицата. Толкова е просто.

Аз разбирам твоята гледна точка, дори и аз играя компютърни игри. Естесвенно, че може да се извлече и от тях по нещо, но струва ли си то ?
Не беше ли ти човекът, който в много теми писа за натрупването на опит ? Че човек се учи когато изживява определени неща, изпитва емоции, и т.н. ??
Сега ми кажи истински ли са емоциите, които ти дават компютърните игри ?
Моята душа какво научава от това, че съм убил последния бос в Zul`Farrak, с отбор само от 3-ма човека вместо 5...(World of warcraft) И това са си час - час и половина киснене пред компа, вместо реален живот.
« Последна редакция: Септември 27, 2009, 12:54:09 pm от Mirotvorec »

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #56 -: Септември 27, 2009, 12:52:43 pm »
Спорт-Здраве4, защо обиждаш не мога да разбера ?
Всъщност той себе си обижда, но още не го е осъзнал.  ;)
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #57 -: Септември 27, 2009, 14:19:48 pm »
Наистина се псувам постоянно, между другото, след като някой вижда нужда да се посочи това... :)

P.E.A.C.E., елегантно бягаш от това, което искам да кажа.Естествено, че въобще не разбираш какво искам да кажа.Даже и на теб ти е ясно, че мнението ти е пропагандно, но не се замисляш за това.

Но няма да се обяснявам повече, всичко е написано и далеч не съм човек, който ще седне да налива акъл на нежелаещия го.
Но виж, определено съм човек, който мрази да го заблуждават и рядко пропуска възможност да отвърне.

Затова няма да се обяснявам, а само ще посоча безсмислието на думите ти.
Казваш, че Хнет е място, където човек среща различни хора.Даваш най-общоизвестното и общоприето мнение, което е известно на всички ни(е мерси пич, за голямата информация).

С други думи казваш, че обикновеният човек се превръща в различен, когато е поставен сред необикновени хора и затова общоизвестното, НОРМалното, баналното и тривиалното са неща, които имат място в Хнет, в ролята си на различни от необичайното!

Прощавай, че езикът ми към теб е такъв, само че смятам, че всеки трябва да носи отговорност за думите си.Или внимаваш какво говориш, или не пишеш.За мене тва, дето си написал, е все едно подигравка по мой адрес, че видиш ли аз пренебрегвам тривиалното и баналното заради нестандартното и не съм прав като отхъврлям тривиални и банални тези в нестардантен форум!

Еми отвръщам ти със същия език!
« Последна редакция: Септември 27, 2009, 23:32:03 pm от Mirotvorec »

Неактивен Масаракш

• Четящ
  • *
  • Публикации: 1
  • Странник
« Отговор #58 -: Септември 28, 2009, 18:33:41 pm »
Съгласен съм със всичко казано от Спорт-Здраве4 по-темата. Между другото като споменахте WoW, с последният експажън на играта ми е направило впечатление силното присъствие на масонски символи в играта, дали случайно са добавени ,дали с цел или просто прекалявам в това да търся конспирация във всичко..незнам..
Скрииншотове:
Един от райд инстанциите в играта на местата където седят босовете
http://img75.imageshack.us/img75/1362/wowscrnshot092409191750.jpg
http://img180.imageshack.us/img180/8277/wowscrnshot092409191812.jpg
http://img504.imageshack.us/img504/9400/wowscrnshot092409191927.jpg
http://img80.imageshack.us/img80/7131/wowscrnshot011509024945.jpg
...
http://img101.imageshack.us/img101/1511/wowscrnshot092509112854.jpg
Главната столица в играта за момента, символът с окото(символизиращо магията, магьосниците и интелекта в, и според играта) е буквално навсякъде
http://img101.imageshack.us/img101/647/wowscrnshot092509111617.jpg
http://img28.imageshack.us/img28/1421/wowscrnshot092509111852.jpg
http://img504.imageshack.us/img504/392/wowscrnshot092509112013.jpg
http://img101.imageshack.us/img101/4369/wowscrnshot092509112034.jpg
http://img504.imageshack.us/img504/3517/wowscrnshot092509111915.jpg
Павирани пътища плениха тревата. Каменни стени плениха вятъра.Стоманена печка плени огъня. А ний, в

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #59 -: Септември 29, 2009, 09:00:47 am »
Няма нищо случайно.Парадоксът е там, че целта на всяка игра е да предостави убедителна реплика на реалността.На цялата реалност или на дадени аспекти от нея(например социален аспект, като WoW и MMORPG игрите).

Тоест...всяка игра се стреми да е достоверна.И това и прави - стреми се да представя действителността такава, каквато е.А в реалността тези символи играят голяма роля.Поради това те са навсякъде из игрите, претендиращи за стремеж към представяне на достоверна реалност.

С дурги думи, в лицето на потребителя се казва - Нещата стоят така, затова играта, която ти предлагаме, ги отразява максимално.

П.П.
Уф, и преди някой да е казал "значи да се доверяваме на това, дето е в игрите и те да пускат каквото си поискат", ще изясня:

Всеки разработчик знае, че успехът на една игра зависи от това до колко ще се стори тя позната на потребителя.Колкото повече той разпознава елементи от реалността в нея, толкова по-интересна е.

И затова тенденцията в игрите и да се обръща внимание именно на тези символи, които ВСЕКИ ЧОВЕК, ще не ще, е забелязал в действителността.Но заради силното натякване в игрите, се сеща за това чак в тази виртуална реалност, че навсякъде вижда тези символи в действителността.
« Последна редакция: Септември 29, 2009, 09:07:06 am от Спорт-Здраве4 »

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
15 Отговора
21728 Прегледи
Последна публикация Юни 14, 2012, 21:34:13 pm
от Princess_Deja
15 Отговора
14030 Прегледи
Последна публикация Януари 16, 2006, 00:46:58 am
от asdfghjkl
2 Отговора