Автор Тема: Въпрос около прераждането  (Прочетена 138868 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен ThreeFaces

• Четящ
  • *
  • Публикации: 137
  • Omnia ab Uno
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #90 -: Септември 28, 2009, 04:55:58 am »
И аз имам няколко въпроса към rilian.

Излизала съм два пъти от тялото си, първия случайно, а втория след практика описана в Изумрудените скрижали, та понеже тези методи са различни от твоя е възможно да има разлика в подробностите.

Това, което ме вълнува е дали  и ти чуваш този оглушителен шум, тътен...не знам как да го нарека, малко преди да напуснеш тялото?
Имал ли си усещане, че не си сам, някакво присъствие, с което не можеш да контактуваш?

Моля те да ми отговориш, защото рядко ми се случва да комуникирам с човек, с подобна опитност и съм леко дезориентирана в моята практика.

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #91 -: Септември 28, 2009, 10:11:04 am »
Цитат на: rilian
...

Едно пет-месечно дете няма същото съзнание и не може да си взаимодейства с обкръжаващия го свят така както един възрастен, нали така? То просто не може да контролира това, с което разполага, а и няма изградени органите с които да изрази себе си. Тук може да сме възрастни, там - бебета. Освен това състоянията на съзнанието извън физическото тяло могат да бъдат много различни. Това не им пречи да са истински.

п.п. Виждал ли си как привлечена от светлината пеперуда кръжи около запалена лампа?

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
« Отговор #92 -: Септември 28, 2009, 11:28:19 am »
Интересно е това което си разказал Рилиан, всички както виждаш ти гласуват доверие,но метода е доста агресивен. Това което на мен ми е най интересно е душата. Казваш че нямаме ни най малка представа какво сме.Защтова ще отправя отново въпроса си от темата.Ти след като знаеш какво си, искаш ли да продължиш преражданията си или предпочиташ да останеш там? И още един въпрос. Душата за какво идва тук?За да постигне същото състояние в тялото си ли?

Неактивен rilian

• Четящ
  • *
  • Публикации: 11
« Отговор #93 -: Септември 28, 2009, 11:47:00 am »
към ThreeFaces
При пътуванията с въпросното вещество проблемът е,че не се знае на къде ще те запрати - минал живот,безцелно реене над тялото и т.н.Но при всичките има нещо еднакво отделянето на душата и изстрелването и към светлината.Много рядко се случва да подмине светлината и да се зарее из космоса.Там е единственото място където съм чувал тътени.Като тътени е меко казано.Това са невъобразими звуци, които биха те убили ако си в човешкото си тяло.При самото отделяне звукът е като от вълна ,но без разбиването.Усещането е че те залива вълна от лава.В изживяванията за които говоря нямаш съмнения - "Дали наистина душата ми напусна?",
"Какво точно се случи?" и т.н.Повечето хора лудват за извесно време от видяното.По силни са от реалноста.Изместват я и се самняваш в нея, а не обратното.
За присъствието - Душата е лишена от отрицателни чувства, в това число и от самота, чувстваш я като част от всичко - от космоса , от енергията, от светлината, от другите души.Някакси ми е трудно да си представя да чувства присъствие.Тя би се чувствала като част от това присъствие.Дано съм успял да обясня.

към Iris
Съгласен съм за децата,че нямат същото съзнание.За пример ще кажа, че ако на дете се даде от същото вещество то просто ще заспи и няма да види нищо.Същото се отнася за повечето психотропни вещества.Но там определено не сме бебета, като "чистота" на съзнанието и чувствата, може би ,но като мъдрост и знание сме по скоро старци преживели и събрали мъдроста на цялото човечество и тайните на цялата вселена.Толкова висши и с толкова способности са ни душите, че често си мисля дали не сме саздали сами материалните си форми.
Пеперудата привлечена от светлината пътува към непознатото ,душата устремена към сиянието просто бърза към дома.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
« Отговор #94 -: Септември 28, 2009, 11:58:13 am »
Толкова висши и с толкова способности са ни душите, че често си мисля дали не сме саздали сами материалните си форми.

Именно!

до сега не съм срещнал езо-конспи-уфолог, който да ми даде адекватно мнение и адекватна логика за същността на създаването на едно тяло.ДНК манипулация от едната страна, моята Собствена воля от другата страна.Не мога да намеря никой, който да си има и най-малката представа кое свързва двете неща в неизбежност.

Но винаги съм подкрепял тезата, че ние сами правим това тяло - има нещо много гнило относно темата "манипулиране на ДНК от рептилите" и това се получава, защото тази представа е половинчата.Само че не съм се допирал до инфо, а интуицията ми още не ме е завела там, където искам.
« Последна редакция: Септември 28, 2009, 12:02:45 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
« Отговор #95 -: Септември 28, 2009, 12:01:36 pm »
Интересно е това което си разказал Рилиан, всички както виждаш ти гласуват доверие,но метода е доста агресивен. Това което на мен ми е най интересно е душата. Казваш че нямаме ни най малка представа какво сме.Защтова ще отправя отново въпроса си от темата.Ти след като знаеш какво си, искаш ли да продължиш преражданията си или предпочиташ да останеш там? И още един въпрос. Душата за какво идва тук?За да постигне същото състояние в тялото си ли?

Гледала ли си игрални филми, в които милионер става просяк нарочно? Или в които царя прониква в обществото инкогнито?

Същото е.А именно: защото едно съзнание като нашето може да извлече най-дълбоко познание дори от най-нисшите неща.Ние откриваме познанието и информацията във всичко.И когато става дума за ограничените неща, идваме тук по този начин.

Неактивен eses

• Пишещ
« Отговор #96 -: Септември 28, 2009, 12:04:19 pm »
Не че съм недоверчива,но бих искала отговор от Рилиан,както виждаме той е човека които има опит и бих искала от неговата опитност да черпя.

Неактивен rilian

• Четящ
  • *
« Отговор #97 -: Септември 28, 2009, 12:19:12 pm »
към eses
Защо идва душата тук?
Първо да кажа че на най - важните въпроси така и не намерих отговорите(Зараждане или сътворение и всички въпроси произтичащи от това).Ще се повторя за момент.Душата се създава от нещо като искра и се гради от силни емоции и чувства.
В свободно състояние тя не изпитва отрицателни чувства. Нищо не е в състояние да я извади от безкраиното и спокойствие и блаженство.Но тук на земята страх,ужас,болка,страдание,съпричасност,любов,желание,възбуда и т.н.(колко градивен материал)Другия аспект - Докато си гледаме TV,чатиме, сваляме момичета и т.н. тялото ни извършва изумителна работа.Ти може би нищо не разбираш от химия, но всяка една твоя клетка е брилянтен химик, произвежда,разгражда или просто превежда ензими,хр.вещества,вода и.н.,сблъскват се с хиляди проблеми и ги отстраняват.С две думи, прокарват пътя на еволюцията.Душата записва всичко това отсява информацията,кодира я задава на следващото ти тяло.То е с една крачка на пред в еволюцията.
"Ти след като знаеш какво си, искаш ли да продължиш преражданията си или предпочиташ да останеш там?"
Докато съм свободна душа, не бих се върнал за нищо на света в слабото,подвласно и ограничено човешко тяло, но прибера ли се във него искам завинаги да запазя насладата от секса,вкуса на храната и алкохола.Искам да пуша,да се друсам,да пия и да ЖИВЕЯ вечно.

Неактивен eses

• Пишещ
« Отговор #98 -: Септември 28, 2009, 12:50:08 pm »
Добрее още един въпрос.Предопределени ли са нещата в живота ни, или зависят от избора?Или и двете? И всъщност кое е нещото като информация което теб най много те изуми? И май не е само един въпроса, но по нагоре говориш за информация която по късно като се върнеш в тялото ти е била "ненужна" би ли споделил някаква такава?
« Последна редакция: Септември 28, 2009, 12:51:12 pm от eses »

Неактивен neven

• Пишещ
  • Публикации: 698
« Отговор #99 -: Септември 28, 2009, 13:13:02 pm »
Докато съм свободна душа, не бих се върнал за нищо на света в слабото,подвласно и ограничено човешко тяло, но прибера ли се във него искам завинаги да запазя насладата от секса,вкуса на храната и алкохола.Искам да пуша,да се друсам,да пия и да ЖИВЕЯ вечно.
"Хората не желаят да живеят вечно. Те просто не искат да умират." - Ст. Лем.
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #100 -: Септември 28, 2009, 19:13:33 pm »
...Но там определено не сме бебета, като "чистота" на съзнанието и чувствата, може би ,но като мъдрост и знание сме по скоро старци преживели и събрали мъдроста на цялото човечество и тайните на цялата вселена.Толкова висши и с толкова способности са ни душите, че често си мисля дали не сме саздали сами материалните си форми. ...
Ставаше въпрос за невъзможността да контролираш случващото се със самия себе си и това което е в самия тебе. В случая имам предвид не въплътената ти личност, а душата. Тя е нещо много повече от въплътената личност, но доколко е развила способност да разполага със своите възможности?
« Последна редакция: Септември 28, 2009, 19:15:14 pm от Iris »

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #101 -: Септември 28, 2009, 20:14:26 pm »
Но винаги съм подкрепял тезата, че ние сами правим това тяло - има нещо много гнило относно темата "манипулиране на ДНК от рептилите" и това се получава, защото тази представа е половинчата.Само че не съм се допирал до инфо, а интуицията ми още не ме е завела там, където искам.
Преди 15-20год. съм чел едно много пространно обяснение как ние самите създаваме телата си. Проследява се целия процес като се почва от мястото на инкарниране; причините, поради които го избираш; определят се връзките ти с другите участници и като се има предвид всичко това-започваш да изграждаш телата си. Казвам "телата си", защото те са по пет на три нива под нивото, в което пребивава висшата ти същност, след това изграждаш още три, които пряко отговарят за физическото. Най-накрая започваш да го редиш него в съответствие с всички по-горе изброени неща и чакаш подходящото време да се родиш.
Ей, как ме сети за тези неща сега, но за съжаление и идея си нямам коя е книгата, забравил съм. Толкова подробно беше описан този процес, че аз от тогава си знам, че моето тяло е дело на самият мен и нямам право да се сърдя на никого, ако нещо в него не ми харесва.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #102 -: Септември 28, 2009, 22:40:58 pm »
Духовното е извън емоциите, а не се поражда от тях.

Това е фундаментална грешка. Изумително как практик може да греши по толкова ключов въпрос.

А да ЖИВЕЕ вечно, да пие, да прави секс и да се друса може да иска само егото. Въпреки, че и на мен ми се иска нещо подобно, само по себе си това желание е ЗЛО.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен rilian

• Четящ
  • *
« Отговор #103 -: Септември 29, 2009, 01:50:27 am »
Това е последния ми коментар.Ще живея на вилата няколко месеца, а там няма нет.

към eses
За да отговоря на въпроса ти или трябва да напиша цяла книга или да изляза луд(не че не съм).
Затова ме извини, че ще си замълча.

към Tangrata_
Незнам за кое "духовно" говориш , но душата определено се гради от емоции и чувства(енергия).Да, не се поражда от тях,както вече казах поражда се от нещо като искра(нататъка догатки->), възпроизведена от по висша душа(и те се размножават милите).Тая последната като извърви много дълъг път започва да оживява и одухотворява човеци , след още повече път вече може и тя да създава души,материя и.т.н. С две думи - Няма страшно, дори земята, а и цялата вселена да се разградят в нищото то
душите ни ще ги изградят наново."Нищото" не може да съществува само по себе си(въпреки, че физиката твърди обратното).Човека вечно търси началото и края....
 в идеално кръгла свера.
 цитат:
"А да ЖИВЕЕ вечно, да пие, да прави секс и да се друса може да иска само егото. Въпреки, че и на мен ми се иска нещо подобно, само по себе си това желание е ЗЛО."

Естествено че егото ми го иска, а и голямата ми любов към пороците.
За ЗЛОто не ми се влиза в подробности, но държа да кажа , че в духовния свят не съществува.Само на материалния му е нужна симетрия - добро - зло ,действие - противодействие, материя - антиматерия и т.н.Ако на земята нямаше "ЗЛО" още щяхме да сме едноклетъчни.Няма "ЗЛО" - няма еволюция, нито духовна, нито физическа(нъц..).
Поста стана доста тъповат и повърхностен, но се връщам от запой и...Ако ви се стори заядлив, не е така.Совите не са това ,което са.(както е казал поета)
Чао на всички и успех в търсенията.

Неактивен hung

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 287
« Отговор #104 -: Септември 29, 2009, 05:10:08 am »
Ок, нещо за бъдещият ни живот. Ако жената е гневна натура, в следващият си живот ще има лош дъх, и всички ще бягат от нея. За мъжа ако е гневен сега, ще бъде грозен в следващия си живот.
Касапина който коли животно сега, неминуемо е много вероятно да бъде в следващ живот в тяло на грухтящо розово прасенце, чакащо да бъде заколено от неговите бивши жертви...грух грух.
Без секс, на къде?! Без любов, няма секс!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27