Това е последния ми коментар.Ще живея на вилата няколко месеца, а там няма нет.
към eses
За да отговоря на въпроса ти или трябва да напиша цяла книга или да изляза луд(не че не съм).
Затова ме извини, че ще си замълча.
към Tangrata_
Незнам за кое "духовно" говориш , но душата определено се гради от емоции и чувства(енергия).Да, не се поражда от тях,както вече казах поражда се от нещо като искра(нататъка догатки->), възпроизведена от по висша душа(и те се размножават милите).Тая последната като извърви много дълъг път започва да оживява и одухотворява човеци , след още повече път вече може и тя да създава души,материя и.т.н. С две думи - Няма страшно, дори земята, а и цялата вселена да се разградят в нищото то
душите ни ще ги изградят наново."Нищото" не може да съществува само по себе си(въпреки, че физиката твърди обратното).Човека вечно търси началото и края....
в идеално кръгла свера.
цитат:
"А да ЖИВЕЕ вечно, да пие, да прави секс и да се друса може да иска само егото. Въпреки, че и на мен ми се иска нещо подобно, само по себе си това желание е ЗЛО."
Естествено че егото ми го иска, а и голямата ми любов към пороците.
За ЗЛОто не ми се влиза в подробности, но държа да кажа , че в духовния свят не съществува.Само на материалния му е нужна симетрия - добро - зло ,действие - противодействие, материя - антиматерия и т.н.Ако на земята нямаше "ЗЛО" още щяхме да сме едноклетъчни.Няма "ЗЛО" - няма еволюция, нито духовна, нито физическа(нъц..).
Поста стана доста тъповат и повърхностен, но се връщам от запой и...Ако ви се стори заядлив, не е така.Совите не са това ,което са.(както е казал поета)
Чао на всички и успех в търсенията.