"Живялата на земята човешка личност след физическата си смърт не се въплъщава отново, а се издига през астралния и менталния светове до своя висш Аз и се слива с него."
Такова нещо може да се случи, само ако преживе , човекът е успял да се свърже с Висшия си Аз и в много от случаите човек няма достъп до решенията на Висшия Аз.
В случай обаче, че е успял да издържи преживе на предизвикаталствата, които му е предложил Висшия Аз , има възможност преди смъртта си и мъките съпроводени от нея да избира отново, дали да остане на Земята и продължи да се бори за " човечеството" тоест конкретизирам директно да сътрудничи с ЙЕХОВА ( създателя на човечеството), или да премини в по висша плътност, което е най-трудното решение за вземане, когато се касае да избираш между нещо, което познаваш много добре и вече си преживял на Земята от това да преминеш в нещо друго, което изобщо ти е непознато.
За това и има толкова не естествена смърт (катастрофи, убийства, самоубийства....болести и т.н.), тук в случая визирам Висшия Аз, който в момента когато реши, че ни си му нужен и няма нужда от теб, те игнорира и прехвърля отново във водовъртежа на преражданията, и може да те инкарнира където си иска, в зависимост от сделката.
С други думи питам: възможно ли е прераждане директно от астрала, т.е. преди да се е издигнала до висшия си Аз душата? Или това си е обсебване? Ето това питам.
Koгато Висшия Аз се откаже от теб, попадаш под контрол на 4Д или както каза "
технологията на кармата", която те обработва с прераждания.