Автор Тема: Въпрос около прераждането  (Прочетена 137716 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен m2f

• Пишещ
  • Публикации: 580
  • Животът е изумително приключение
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #285 -: Април 15, 2011, 13:19:24 pm »
В съседната тема Митко дефинира най - трудното  за дефиниране (според мен) понятие: душата, като сбор от: Дух (енергия), Същинско съзнание (подсъзнание), активно съзнание (съзнанието на инкарнираната личност), интелект (моста между двете съзнания) и индивидуалност (монадата). Цитирам го тук, защото именно това е темата, на която най - много липсваше досега тази дефиниция. Няма да се преструвам, че разбирам цялата дълбочина на тази дефиниция.
Пействам по - долу цитат от статия на един много уважаван от мен мъж, ето сайта му: http://vilea22.free.bg/ във връзка с темата: кой се преражда?

Цитат:

Както е казано в Библията, живее се само веднъж. Живялата на земята човешка личност след физическата си смърт не се въплъщава отново, а се издига през астралния и менталния светове до своя висш Аз и се слива с него. Висшият Аз, езотерично наричан още душа, слънчев ангел, присъствие “Аз съм” и пр., е безсмъртен. Бидейки проводник на кармичния закон, именно той създава и изпраща за въплъщаване следващата личност, а не предишната умряла. Така че правилната формулировка би трябвало да бъде: “Човекът, живял преди мен по веригата на превъплътяване на висшия Аз, част от който съм и аз, е бил еди-какъв си (еди-кой си).” Само много развит духовно индивид, който е осъществил връзка с висшия си Аз и се отъждествява с него, има основание да казва: “В последния (предпоследния, първия и т. н.) от миналите ми животи аз бях такъв (този).” Защото е получил от това всезнаещо за нашите представи същество сведения за всички негови предишни личности. Нещо повече, дадена му е възможност да проникне в съзнанието на всяка от тях, т. е. да чувства и мисли като предшествениците си. Същият ефект се наблюдава при регресия и това е още една причина за погрешното схващане, че човек е живял преди – просто подложилият се на връщане в миналото не знае, че при този процес получава информация от своя висш Аз.
Друго разпространено заблуждение, тясно свързано с горното, гласи, че човек сам избира бъдещите си родители. Това би било вярно, само ако под “човек” се разбира висшия Аз. Тъй като той решава в кой миг и в коя от зачеващите в този миг жени да вложи т. нар. “постоянни атоми”, съдържащи информация за всички негови предишни личности. А не някакъв неопределен “дух” на умрелия, както твърдят някои не дотам начетени окултни изследователи.
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен Passiflora

• Четящ
  • *
  • Публикации: 210
« Отговор #286 -: Април 15, 2011, 15:36:37 pm »
Друго разпространено заблуждение, тясно свързано с горното, гласи, че човек сам избира бъдещите си родители. Това би било вярно, само ако под “човек” се разбира висшия Аз. Тъй като той решава в кой миг и в коя от зачеващите в този миг жени да вложи т. нар. “постоянни атоми”, съдържащи информация за всички негови предишни личности. А не някакъв неопределен “дух” на умрелия, както твърдят някои не дотам начетени окултни изследователи.[/i]
До колкото съм чела (не знам колко е вярно, но различни феномени посочват точно това) душата се "влага" в утробата някъде около 3-тия месец от бременността, за това и чак тогава се усещат първите движения на плода.
Всеки притежава висш Аз и именно целта е да се свържем с него, той е част от човек, но човек все го търси. Азът е първоизточникът (или връзката ни с първоизточникът, не мога да определя точно).
Не търси Бог на вън, търси го вътре в теб! В това са вярвали и гностиците.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #287 -: Април 15, 2011, 17:04:47 pm »
m2f
        Много  простичко  и  перфектно  точно  казана  истина. :hi: 

До колкото съм чела (не знам колко е вярно, но различни феномени посочват точно това) душата се "влага" в утробата някъде около 3-тия месец от бременността, за това и чак тогава се усещат първите движения на плода.
Всеки притежава висш Аз и именно целта е да се свържем с него, той е част от човек, но човек все го търси. Азът е първоизточникът (или връзката ни с първоизточникът, не мога да определя точно).
Не търси Бог на вън, търси го вътре в теб! В това са вярвали и гностиците.

Когато  е  планирано  да  стане  зачеването,  холограмата  вече  е  готова  и  душата  следи  развитието  на  зародиша  от  първите  мигове.
       Всяка  душа  притежава  много  на  брой  инкарнационни  същности  (временни  личности  наречени  човеци,  ако  са  на  Земята,  или  нещо  друго  ако  са  на  друга  пранета).   
       Временната  личност  Митко  иска  да  се  опознае  душата  си,  но  как  да  стане  това  когато  е  вътре  в  нея,  липсва  дистанцията,  това  е  проблема!  Как  да  се  погледнем  отстрани ??? 

"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен m2f

• Пишещ
« Отговор #288 -: Април 15, 2011, 18:50:04 pm »
Временната  личност  Митко  иска  да  се  опознае  душата  си,  но  как  да  стане  това  когато  е  вътре  в  нея,  липсва  дистанцията,  това  е  проблема!  Как  да  се  погледнем  отстрани ???              

Имам предположение: единият вариант е да разбереш какво виждат в твоето сърце другите хора. Вторият вариант ...сам да се вгледаш в очите си. В дупката, която е там...Ако ти гледаш от едната страна, то от другата страна би трябвало да гледа твоята душа. И третият вариант е да засечеш някак си психологически "наблюдателя" в теб...Казват, че душата е наблюдателя в човешкия живот - представям си го като компютърна игра - душата е геймърът пред клавиатурата, а човека е героят на екрана на компютъра ти, който си създал ("криейтвал")за да участваш с него в общата игра с другите геймъри (накачили се и те на същия  сървър в този момент).

Митко, а колкото до това, че след смъртта човешката личност се разпада (ти ще кажеш "редуцира")и се връща при висшия си Аз след всеки живот, без изключение, как се връзва това с твърдението на Силвия Браун (известен медиум и автор на книги), че част от душите се прераждат от тяло в тяло, направо от астрала, става дума за конкретен вид "тъмно сиви", "невярващи в Бог", както казва Силвия Браун, объркани души? По - точно в книгата си, тя употребява и израза "минаващи през лявата врата на чакалнята, чакащи да се преродят в пълен мрак, без никаква надежда в тях"
« Последна редакция: Април 15, 2011, 19:09:16 pm от m2f »

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #289 -: Април 15, 2011, 20:47:04 pm »
     Митко, а колкото до това, че след смъртта човешката личност се разпада (ти ще кажеш "редуцира")и се връща при висшия си Аз след всеки живот, без изключение, как се връзва това с твърдението на Силвия Браун (известен медиум и автор на книги), че част от душите се прераждат от тяло в тяло, направо от астрала, става дума за конкретен вид "тъмно сиви", "невярващи в Бог", както казва Силвия Браун, объркани души? По - точно в книгата си, тя употребява и израза "минаващи през лявата врата на чакалнята, чакащи да се преродят в пълен мрак, без никаква надежда в тях"
       Да,  твърдо  заставам  зад  твърдението  си,  че  всички  души  минават  през  стъргалото  на  собствената  си  съвест!!! 
       В  астралната  област  остават  два  вида  души: 
       Първата  група  и  по-многобройната  са  душите  привързани  емоционално  към  обект  тук  на  Земята.  Тази  група  пребивава  в  астралната  област  докато  изчезне  обекта  на  чуствата  и  след  това  се  отправят  по  пътя  нагоре.  Например  починала  майка  искаща  да  бъде  по-близо  до  децата  си.
       Втората  група  са  души  страхуващи  се  от  равносметката.  Тези  души  остават  по-дълго  време  в  астрала,  като  духовните  им  наставници  работят  в  насока  за  премахване  именно  на  този  страх.  Проблемни  са  онези  души  които  са  напреднали  в  духолното  си  развитие  до  ниво  да  владеят  възможности  за  съзидателност  от  висок  порядък  и  след  това  по  една  или  друга  причина  са  поели  пътя  на  дестриктивното.  Предполагам,  че  именно  тези  вече  негативни  същности  има  предвид  Силвия  Браун.  Негативните  същности  не  се  превъплътяват!!  Може  да  преминават  от  астрално  тяло  в  човешко,  но  това се  нарича  обсебване,  защото  личноста  си  остава  същата!  Това  обсебване  може  да  стане  още  в  утробата  на  майката  или  в  последствие.  Особено  е  тежко  във  вторият  случай,  защото  се  подтиска  превъплътена  душа.   

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #290 -: Април 20, 2011, 22:57:27 pm »
В ЕДНА зимна утрин 3-годишният Димитри Митрович се събужда, забравил напълно и завинаги родния си сръбски. За ужас и почуда на родителите си той говори перфектен английски, въпреки че никога не е учил дори и дума от него.
"Един ден просто стана от леглото си и започна да бърбори като стар британец. Схващах тук-там по някоя дума, но в общи линии имах чувството, че някой ми е сменил сина. Сега е на 11 и английският му е съвършен и сложен. За наше нещастие никой вече не го разбира - нито учителите, нито приятелите му, и най-малкото ние - собствените му родители. Представяте ли си, трябва ни отличен преводач, за да общуваме! Във всички други отношения той е напълно нормално хлапе" - разказва майката Драгана Митрович.
На 5 годинки малкият рецитира
цели глави от "Хари Потър", на 6 чете Шекспировия "Хамлет" в оригинал, а на 11 е убеден, че е англичанин.
"Сънувам на английски, говоря на английски и ако някой ме ядоса, проклетисвам на английски!" - признава той пред сръбски и британски медии.

http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=656854

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #291 -: Април 20, 2011, 23:07:36 pm »
Цитат
"Един ден просто стана от леглото си и започна да бърбори като стар британец. Схващах тук-там по някоя дума, но в общи линии имах чувството, че някой ми е сменил сина. Сега е на 11 и английският му е съвършен и сложен. За наше нещастие никой вече не го разбира - нито учителите, нито приятелите му, и най-малкото ние - собствените му родители. Представяте ли си,
Жалко наистина ...горкото дете, горките родители и там роднини. Дано да са намерили изход от трагедията.

Неактивен Big mama

• Четящ
  • *
  • Публикации: 23
  • Nemo mortalibus omnia horis sapit
« Отговор #292 -: Април 29, 2011, 13:18:46 pm »
Митко, щом твърдиш, че всяка душа минава през стъргалото на собствената си съвест, как се определя тази съвест от гледна точка на социално - културните различия? За един европеец яденето на месо е нещо нормално, докато за един азиатец - будист това е убийство, както ние бихме гледали на храната на канибалско племе. За канибала не би имало нищо нередно да си хапне "мисионер с ориз на фурна". Друго, какво става с душите на извършителите на ненаказани престъпления и какво е отношението на техните жертви? И ако допуснем, че между убиец и убит, изнасилвач и изнасилена, крадец и окраден съществува някаква кармична връзка и нещата трябва да се балансират, то каква персонална кармична връзка би съществува между политик,откраднал едни милиони и хората пострали от това? Напр.-Бойко прави АЕЦ - ние плащаме комисионните. Масларова краде пари от пенсионерите и те живеят още по-зле.Царят сече реституирани гори - екологична катастрофа. Не ми се нравят обяснения от типа, че всичко това е "натрупване на опитности" или такава ни е "националната карма".
ПП
Предварително благодаря, ако Спорт-Здраве 4 вземе отношение по въпросите.

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #293 -: Април 29, 2011, 19:20:43 pm »
    Наистина  дълбок  въпрос,  ще  го  прехвърля  като цитат  в  темата  "истината  относно  съвеста"

Неактивен Hacko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 007
« Отговор #294 -: Юли 16, 2011, 14:47:20 pm »
Тъй като темата "Смъртта - начин на възприемане и тълкуване..." е затворена,
реших да споделя този нов руски документален филм тук.

<a href="http://static.video.yandex.ru/lite/vikidonetsk/g7tmcex64t.1610/" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://static.video.yandex.ru/lite/vikidonetsk/g7tmcex64t.1610/</a>

Дали животът ни днес не е само една брънка в безкрайната верига от предишни животи?
Леля Слава Севрюкова (стр.95...) в последния си живот е била руска графиня в Петербург!

Неактивен m2f

• Пишещ
« Отговор #295 -: Юли 16, 2011, 16:44:23 pm »
Цитат от филма:
/42,10/: "Много лами в навечерието на смъртта си назовават времето и мястото на следващото си раждане. Ламата определя не само момента на своето прераждане, не само момента на тръгването си от този свят, той управлява неговите процеси. Ламата отрано определя в какво семейство, в какъв дом, на какво място ще се роди това дете, което може да служи за негово най - добро въплъщение. В момента на първото раздвижване на бебето, когато то осъзнава себе си, неговата  /на ламата - бел.m2f/ душа се присъединява към душата на това бебе."

Е това ако не е дефиницията за обсебване...не знам!!!
Във връзка с това един въпрос: Човек умира. Не клинична смърт, а окончателна. Отива в астрала. Оттам? Накъде? Възможно ли е оттам /от астрала/ да се прероди в ново тяло, или задължително след всеки живот отива първо "по - нагоре" от астрала?

И още един цитат от този филм:
/42,47/: "След 40 дни след смъртта, можеш отново да се преродиш на земята. Но да управляват тези процеси са способни само единици"

40-тия ден?  ;) Това не е ли твърде скоро? Прекалено скоро? Знам, че отвъд време няма, и въпреки това мисля, че е твърде, твърде, твърде скоро за да е истина.
« Последна редакция: Юли 16, 2011, 16:45:59 pm от m2f »

Неактивен Hacko

• Доста Писал
« Отговор #296 -: Юли 16, 2011, 17:55:57 pm »
Във връзка с това един въпрос: Човек умира. Не клинична смърт, а окончателна. Отива в астрала. Оттам? Накъде? Възможно ли е оттам /от астрала/ да се прероди в ново тяло, или задължително след всеки живот отива първо "по - нагоре" от астрала?

Според мен смърта е нов  живот в друго измерение. А прераждането зависи от кармата ти. Прочети:

http://www.pravoslavieto.com/books/zhivot_sled_smurtta_ep_Mileant.htm  ;  http://www.bg.amazinghope.net/what-is-death/

Неактивен m2f

• Пишещ
« Отговор #297 -: Юли 16, 2011, 20:05:45 pm »
Не, Наско, благодаря ти, но не искам да чета църковните тълкувания. Чела съм ги. Въпросът ми не е има ли живот след смъртта, защото аз знам, че има. Въпросът ми е относно мястото от което се предприема следващото прераждане - астрала ли е или астрала е само задължителна междинна спирка след смъртта? Това питам. А питам във връзка с цитата най - горе на нашата страница: "Живялата на земята човешка личност след физическата си смърт не се въплъщава отново, а се издига през астралния и менталния светове до своя висш Аз и се слива с него."т.е. предполага се, че висшият Аз е над астрала и над менталния свят и т.н.
С други думи питам: възможно ли е прераждане директно от астрала, т.е. преди да се е издигнала до висшия си Аз душата? Или това си е обсебване? Ето това питам. Къде тука , в технологията на прераждането е връзката му с кармата? Не разбирам съвсем. Обясни моля. :hi:
« Последна редакция: Юли 16, 2011, 20:20:58 pm от m2f »

Неактивен Z-931

• Пишещ
  • Публикации: 729
« Отговор #298 -: Юли 16, 2011, 20:54:59 pm »
Цитат
"Живялата на земята човешка личност след физическата си смърт не се въплъщава отново, а се издига през астралния и менталния светове до своя висш Аз и се слива с него."

Такова нещо може да се случи, само ако преживе , човекът е успял да се свърже с Висшия си Аз и в много от случаите човек няма достъп  до решенията на Висшия Аз.

В случай обаче, че е успял да издържи преживе на предизвикаталствата, които му е предложил Висшия Аз , има възможност преди смъртта си и мъките съпроводени от нея да избира отново, дали да остане на Земята и продължи да се бори за " човечеството" тоест конкретизирам директно да сътрудничи с ЙЕХОВА ( създателя на човечеството), или да премини в по висша плътност, което е най-трудното решение за вземане, когато се касае да избираш между нещо, което познаваш много добре и вече си преживял на Земята  от това да преминеш в нещо друго, което изобщо ти е непознато.

За това и има толкова не естествена смърт   (катастрофи, убийства, самоубийства....болести и т.н.),  тук в случая визирам Висшия Аз, който в момента когато реши, че ни си му нужен и няма нужда от теб, те игнорира и прехвърля отново във водовъртежа на преражданията, и може да те инкарнира където си иска, в зависимост от сделката.

Цитат
С други думи питам: възможно ли е прераждане директно от астрала, т.е. преди да се е издигнала до висшия си Аз душата? Или това си е обсебване? Ето това питам.

Koгато Висшия Аз се откаже от теб, попадаш под контрол на 4Д или както каза "технологията на кармата", която те обработва с прераждания.  
« Последна редакция: Юли 16, 2011, 21:26:48 pm от Z-931 »

Неактивен Hacko

• Доста Писал
« Отговор #299 -: Юли 16, 2011, 21:20:02 pm »
Според мен най-добро описание е дал  Д-р Майкъл Нютон в книгите си "Пътят на душите" и "Живот между преражданията"

Цитат
1. Душата не се поддава на определения или измервания, защото Божието творение няма граници.
5. Душите се прераждат като човешки същества безброй пъти, за да преминат през различните нива на развитие, преборвайки се с кармични проблеми от минали животи.
14. Крайната цел на всички души очевидно е да постигнат съвършенство и да се съединят с източника, който ги е създал.
http://galacreativeconsulting.com/statii/148-patyat-na-dushite-duhovni-printzipi

Онлайн книги: http://duhovno-razvitie.com/biblioteka.htm

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27