Автор Тема: Въпрос около прераждането  (Прочетена 138149 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #255 -: Септември 08, 2010, 22:56:58 pm »
Ама за какви внуци и какви дядовци става въпрос. Доста неща изчетох НЕ не религии и езотерични книги......а разкази на психиатри включително и българи от практиката им на регресивна хипноза. Невероятно много случаи и никъде не съм прочела някой да се преражда в поколението на семейството където е починал. Прераждат се в различни държави, през от две до стотици хиляди години,  даже и на различни планети прочетох, ...

Нооо... тези психиатри от практиката, доколкото аз съм чел такива книги, си нямат и идея за това, което се случва. Те могат само да записват резулатти, но не и да ги обяснят.

И това става, защото НЕ четат езотерични книги.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #256 -: Септември 08, 2010, 23:07:19 pm »
Спорт-Здраве4 има и изключения,но са малко.
« Последна редакция: Октомври 13, 2010, 21:55:54 pm от Mirotvorec »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен billy dzen

• Четящ
  • *
  • Публикации: 8
« Отговор #257 -: Септември 15, 2010, 00:32:57 am »
Намирам една много съществена прилика между твърдението че някой може да се прероди и между твърдението че е възможно една и съща дъждовна капка да падне едновременно на носа ви и на гъза ви (примерно) ... Приликата, която виждам е че и двете неща ми се струват невъзможно невъзможни  >:(
Човек може да вярва само на себе си, и то не винаги.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #258 -: Септември 15, 2010, 01:16:03 am »
billy dzen Да,сигурно,както е невъзможно едно нещо да е хем вълна,хем частица,пък че и отгоре на всичко да е на две места едновременно...
« Последна редакция: Октомври 13, 2010, 21:56:37 pm от Mirotvorec »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен dragonn

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
« Отговор #259 -: Септември 15, 2010, 02:49:35 am »
Цитат
КРАЯТ ще бъде еднаква изненада и за двама ни

Да, всеки край е едно ново начало.
Прераждането зависи от гледната точка. Ако човек се приема като съзнание, от негова гледна точка ще има прераждане. Ако се приема като физическо тяло няма да има прераждане...и така всичко е въпрос на гледна точка.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #260 -: Септември 15, 2010, 08:54:33 am »
Прераждането  не  зависи  от  гледната  точка!   След  последната  въздишка  едни  ще  кажат  знаех  си,  а  други - абе  говореха  ми  ама  кой  да  слуша!!!!!
« Последна редакция: Октомври 13, 2010, 21:57:13 pm от Mirotvorec »
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен dragonn

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
« Отговор #261 -: Септември 15, 2010, 09:52:03 am »
Ти си знаеш.  :)

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #262 -: Октомври 06, 2010, 12:43:42 pm »
...Всички сме чували, че мозъка е еднин своеобразен безкрайно сложен "радиоприемник". Така, че въпроса с паметта и нейното съхранение е доста сложен.
Интересно ми е как Ванга например е виждала мъртвите, как информациата се превъща във визуална и колко актуална е тя.
...прераждането си е доста спорен.
   :) Мозъка е един вид приемник за вълните съответстващи нивото на индивида. Но има и друг вид приемане (ИНТУИЦИЯ)там приемането е на много по-високо ниво(мое мнение). Ако в черепната кутия избирателно приемаме и допускаме мислите, то интуицията е развивана от много поколения и прераждания,минавала е през различни опитности.
Относно възможностите на Ванга имам само лични догадки.Вероятно с многото си прераждания е усвоявала вселенските си уроци и нивото и на сензетивност е било много високо та така е живяла в няколко свята едновременно.
 А за мен въпроса относно прераждането никак не е спорен, защото знаем от физиката че всичко е енергия и тя само се трансформира, а не изчезва.  :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #263 -: Октомври 06, 2010, 13:25:53 pm »
Здравей aldonea . Смятам, че интуицията или така нар. 6,7 и пр. чувство се развива само и единственно в тоя ти живот посредством физическите възможности на организма, от които душата ти може да се възползва и в частност по точно черен дроб и хипофизната жлеза, като не изключваме и останалите биохимични чисто практически фактори.
« Последна редакция: Октомври 06, 2010, 13:27:06 pm от fishbone »

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #264 -: Октомври 06, 2010, 14:50:13 pm »
      Мозъка е един вид приемник за вълните съответстващи нивото на индивида. Но има и друг вид приемане (ИНТУИЦИЯ)там приемането е на много по-високо ниво(мое мнение). Ако в черепната кутия избирателно приемаме и допускаме мислите, то интуицията е развивана от много поколения и прераждания,минавала е през различни опитности.
Относно възможностите на Ванга имам само лични догадки.Вероятно с многото си прераждания е усвоявала вселенските си уроци и нивото и на сензетивност е било много високо та така е живяла в няколко свята едновременно.
 А за мен въпроса относно прераждането никак не е спорен, защото знаем от физиката че всичко е енергия и тя само се трансформира, а не изчезва. 
       Мозъка  е  преводач!  Превежда  информацията  от  сетивата  на  езика  на  съзнанието,  а  той  се  нарича интуиция!  Ние  не  мислим  с  мозъка  си,  а  и  паметта  не  е  в  него!  Има  много  примери  на  клинична  смърт  където  мисленето  и  паметта  са  запазени!

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #265 -: Октомври 19, 2010, 18:29:09 pm »
Здравей aldonea . Смятам, че интуицията или така нар. 6,7 и пр. чувство се развива само и единственно в тоя ти живот посредством физическите възможности на организма, от които душата ти може да се възползва и в частност по точно черен дроб и хипофизната жлеза, като не изключваме и останалите биохимични чисто практически фактори.
  :)Не бих казала,че всеки път започваме развитие на интуицията си от А. Вярвам, че тя е едно от качествата на душата. А относно органите и жлезите с вътрешна секреция, изобщо физическото ни тяло, казано е ,че: ТЯЛОТО НИ Е ХРАМ И Е ЖЕЛАТЕЛНО ДА ГО ПАЗИМ ЧИСТО" и още "БОГ ВКОЧИНА НЕ ПРЕБИВАВА".
За мен тези думи имат значение и се опитвам да запазя храма си чист(мисленето също), най-добрите средства за което е природната аптека. :hi:
« Последна редакция: Октомври 19, 2010, 18:30:50 pm от aldonea »
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен iwe63

• Четящ
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #266 -: Октомври 22, 2010, 20:15:30 pm »
Споделям мнението,че тялото е храма,в който живее истинското ни Аз.В този смисъл, прераждането в това физическо тяло е невъзможно.Но прераждането, като завръщане в друго физическо тяло,с цел придобиване на опитност,го вярвам безрезервно.Винаги има нещо недоразбрано и недоизживяно в текущия живот,за това се прераждат душите,търсят нещо,търсят се сродните души помежду си,или просто искат да намерят себе си...Кога,като какъв и дали изобщо ще се преродиш,не зависи от теб.Съвсем опростено,аз си го представям така:осъзнаваш какво искаш да направиш,ако се преродиш;споделяш го с този,от когото зависи и ако Той прецени,ти се дава шанс.В подходящия момент се появяваш на този или някой друг свят с амнезията кой си и какво искаш да направиш,но теб са те спуснали тук със сценарии,в който трябва сам да взимаш решения,постъпките ти  определят какъв ще е следващия епизод.Поставят те в ситуации,в които трябва да правиш избор и така или постигаш целта или се объркваш още повече и не се справяш със задачата.По-често не се справяш,според мен,за това се прераждаме по повече от 1 път.Но в общи линии,твоята съдба е в твоите ръце.

Неактивен Passiflora

• Четящ
  • *
  • Публикации: 210
« Отговор #267 -: Април 11, 2011, 16:26:11 pm »
     Някой докосвал ли се е до миналите си съществувания реално. Усещали ли сте   ужаса на смъртта и раждането, а уютната топлина на майчината утроба?
Да! Три пъти - смъртта. Раждането и майчината утроба не помня, но и не ме интересува (може би заради това).
Но по невероятен начин си спомням различните ми реинкарнации. Най-страното ми преживяване беше когато си "спомних" за едно прераждане на Атлантида! Чак тогава успях да си обясня защо толкоз много ме е страх от морето и защо постоянно сънувам как ме връхлита цунами.
В сънища и по време на Рейки ме изплуват все "спомени" от преди, за съжаление повечето ужасно травмиращи.
« Последна редакция: Април 11, 2011, 16:30:01 pm от Passiflora »

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #268 -: Април 11, 2011, 21:44:08 pm »
     Някой докосвал ли се е до миналите си съществувания реално. Усещали ли сте   ужаса на смъртта и раждането, а уютната топлина на майчината утроба?
Най-страното ми преживяване беше когато си "спомних" за едно прераждане на Атлантида! Чак тогава успях да си обясня защо толкоз много ме е страх от морето и защо постоянно сънувам как ме връхлита цунами.
В сънища и по време на Рейки ме изплуват все "спомени" от преди, за съжаление повечето ужасно травмиращи.
Това,  че  си  атлант  не  е  вярно!  Вълните  цунами  обаче  са  напърно  реални!  Ние  си  спомняме  само  негативните  преживявания  защото  само  тези  негативни  опитности  носят  кармични  проблеми! 

Неактивен raliko

• Четящ
  • *
  • Публикации: 146
« Отговор #269 -: Април 12, 2011, 13:55:35 pm »
mitko :nea: Не съм съгласна,че помним само негативните преживявания.Често мозъкът ги "забравя",за да предпази индивида от други кармични грешки.Мога да ти дам пример-родител прави опит да убие детето си,детето е на 4-5 години.Забравя този опит за убийство.Но след много време мозъкът му връща този спомен.
В същото време положителните  спомени не се помнят чак толкова добре,забравят се по-леко.Явно от тях нямаме какво да научим . :-X
А за Япония и вълните цунами-със сигурност японците ще помнят ,но дали така ще се преборят да не допускат същите грешки-силно се съмнявам.Светът дали ще помни случилото се в Япония също се съмнявам,човек обикновено помни само онова,което има някаква стойност за самия него.Колективното съзнание явно е на доста ниско ниво и такива спомени не му вършат работа.
Боиш ли се от Мрака,превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото./Африканска поговорка/

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27