Автор Тема: Септември - 2009: 12 неща които трябва да знаете за  (Прочетена 21027 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sedere

 • (sedere)
 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 606
А какво ще кажеш за това.

Оръжието
на новия световен ред.

Официално Проектът HAARP не е секретна програма и в американските медии от време на време се появяват репортажи, в които се разказва за “научните постижения“ на екипа от Гокома. В същото време в специализирани издания като Military Space се прокрадват намеци за “използване на йоносферата за целите на Министерството на отбраната“. Във вече споменатия доклад AF 2025 Final Report на Военновъздушната академия на САЩ се съдържа и друг любопитен пасаж: “Възможно е използване на предизвикани йоносферни изменения като средство за създаване на климатични аномалии и за разстройване работата на противниковите комуникации и радарни съоръжения.“
Д-р Розали Бертел посочва, че учените от Гокома разполагат с 50-годишен опит от изследване и разработка на програми за контрол върху най-горните слоеве на атмосферата. Част от тази програма е и проектът за космическа лаборатория, който в съчетание с HAARP ще позволява върху всяка точка от  земната  повърхност да се въздейства с огромни количества енергия, съпоставима с  мощта на атомна бомба, но постигана в конкретния случай чрез лазер и насочени снопове от елементарни частици. “Този проект се намира в заключителна фаза на разработка и ще бъде представен на обществеността като “космически щит за ракетна защита“, или дори още по-цинично - като средство за  възстановяване на повредения озонов слой в атмосферата“ - твърди д-р Бертел. Проектът HAARP е част от американския арсенал за постигане на Новия световен ред, който включва и създаването на космическия щит за противоракетна отбрана. Чрез него ще бъде възможно да се манипулират икономиките на цели държави чрез предизвикване на изкуствени климатични аномалии.
Списание Military Space в специален материал преди две години писа, че в момента НАСА и Националната картографска агенция към Министерството на отбраната работят съвместно върху “изследване на последствията от наводнения, ерозии, свличания на земни маси, земетресения, климатични прогнози и климатични промени в различните екологични зони“ на основата на изпращани редовно от разузнавателните спътници снимки.
Физикът Даниел Уинтър от Уейнсвил, щата Северна Каролина, твърди, че високочестотните емисии на проекта HAARP могат да се комбинират с дълговълновите импулси, които земната мрежа използва за разпространяване на информация под формата на вибрации, които синхронизират “танца на живота“ в планетарната биосфера. Уинтър нарича това геомагнетично явление “кръвоносната система на земната информация“  и твърди, че ако се съчетаят високите честоти (HF) от HAARP с естествената Изключително ниска честота (ELF) на Земята, могат да се получат непредсказуеми последици.
Руски учени, участвали в разработката на подобни програми в епохата на СССР, твърдят образно, че създаването на “нови интегрални геофизически оръжия за въздействие върху йоносферата около Земята е качествен скок в човешката цивилизация и може да се сравни с прехода от хладното оръжие към огнестрелното или от конвенционалните към ядрените оръжия.
През 1976 г. САЩ и СССР сключиха споразумение, което забраняваше използването на геофизични научни постижения за военни цели. Едновременно с този документ и двете страни обявиха всички изследвания в тази област за “строго секретни“. И работата и в двете велики сили продължи, като пред обществеността се твърдеше, че се правят експерименти с нови технологии с двойна употреба.  В същото време в годините на студената война има цяла поредица от необясними събития, които и до днес нямат подробно обяснение.

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=406&aid=9728 от тук съм взел инфото там има още.
« Последна редакция: Септември 08, 2009, 21:08:29 pm от sedere »
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен sedere

 • (sedere)
 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 606Май никой не се е сетил да ползва Google Earth Pro.  :) Качих я и в голям размер http://pics.data.bg/zoom/shared/d7968cf244d900937ec21a17bfa68d5a . Итересно е също,че Google Earth ми я показва по малко от половината снимка и също,че това е единственото което открива тъсачката на програмата може да има още много такива.Ето къде се намира в голям мащаб Май това е Аляска.
« Последна редакция: Септември 08, 2009, 21:49:44 pm от sedere »
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 370
 ;) Малко наука.
Гравитация-естествено явление, при което две тела с дадена маса се привличат едно друго. Тя е едно от четирите фундаментални  взаимодействия и се изразява със силата на привличане между телата. Еквивалентният български израз е всеобщо привличане. Макар да е най-слабото от всички взаимодействия, то играе съществена роля при обекти с огромна маса, каквито са планетите например.
Гравитонът е хипотетичен квант-носител на гравитационното взаимодействие-елементарна частица без електрически заряд със спин 2 и две възможни направления на поляризация.В настояще време отсъства пълноценна теория на квантовата гравитация, но се счита за възможно квантуването на слаби възбуждания на гравитационното поле. В рамките на такава линейна теория, гравитонът е именно това възбуждане. Поради факта, че гравитационното взаимодействие е изключително слабо, експерименталното наблюдаване на отделни гравитони е все още невъзможно.Хипотезата за съществуването на гравитони се появява благодарение на успеха на квантовата теория на полето (и особено на Стандартния модел) при моделирането на останалите фундаментални взаимодействия с помощта на подобни частици: фотоните в електромагнитното взаимодействие, глуоните в силното взаимодействие, W и Z бозоните в слабото взаимодействие. По аналогия, за гравитационното взаимодействие също трябва да има частица.

Стандартен модел е теоретична конструкция във физиката на елементарните частици, описваща електромагнитното, слабото и силното взаимодействие на всички елементарни частици. Стандартният модел не включва гравитацията.Стандартният модел се състои от следните положения : Цялото вещество се състои от 12 фундаментални частици -фермиони: 6 лептона (електрон, мюон, тау-лептон, и три вида неутрино) и 6 кварка (u, d, s, c, b, t), които могат да се обединят в три поколения фермиони. Кварките участвуват в силните, слабите и електромагнитните взаимодействия; заредените лептони (електрон, мюон, тау-лептон) — в слабите и електромагнитните; неутриното-само в слабите взаимодействия. Всичките три типа взаимодействия възникват като следствие от постулата, че нашият свят е симетричен по отношение на три типа калибровъчни преобразования. Носители на взаимодействията са частиците: 8 глуона за силното взаимодействие (група на симетрия SU(3)); 3 тежки калибровъчни бозона (W+, W−, Z0) за слабото взаимодействие (група на симетрия SU(2)); един фотон за електромагнитното взаимодействие (група на симетрия U(1)). За разлика от електромагнитното и силното, слабото взаимодействие може да смесва фермиони от различни поколения, което води до нестабилност на всички частици, с изключение на най-леките, и до такива ефекти като нарушение на CP-инвариантността и неутронни осцилации. Досега всички предсказания на Стандартния модел са били потвърждавани експериментално, понякога с фантастична точност от милионн части от процента. Едва напоследък започнаха да се появяват резултати, в които предсказанията на Стандартния модел леко се разминават с експеримента. От друга страна, очевидно е, че Стандартният модел не може да е последната дума във физиката на елементарните частици, тъй като съдържа твърде много външни параметри, а освен това не включва гравитацията. Затова търсенето на отклонения от Стандартния модел е едно от най-активните направления на научните изследвания в последните години. Очаква се експериментите на Големия адронов ускрител (LHC) в CERN да са в състояние да регистрират множество отклонения от Стандартния модел. :yes: :-X
« Последна редакция: Септември 09, 2009, 01:05:13 am от marhs »


Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244


"Юрий Лужков Кметът на Москва забранява снега

Юрий Лужков ще използва техниката за разпръскване на облаците

Кметът на Москва Юрий Лужков разкри амбициозен план, който предвижда в руската столица през зимата да не пада сняг, съобщи в. „Таймс”. Той смята да постигне това чрез програма за разпръскване на облаците, която ще изчисти небето над Москва и ще изтласка облаците към покрайнините на града. Ако тя бъде приета, столицата ще спести огромни средства, а фермерите извън нея ще се радват на повече валежи и съответно по-богата реколта, заяви Лужков.

Кметът отбеляза, че градските власти вече използват подобни технологии, за да гарантират хубаво време на важни национални празници, като например на 9 май, на който се чества победата във Втората световна война. Преди важни дни няколко самолета летят над Москва и изсипват върху облаците сребърен йодид, течен азот и циментен прах.

Програмата за разпръскването на облаците би струвала тройно по-малко от средствата, изразходвани всяка зима за снегорини и операции по почистването на града, отбелязва „Таймс”. Градските власти ангажират близо 2500 снегорина и 50 хил. работници за почистването на снежната покривка през сезона.

Идеята на Лужков обаче предизвика паника сред жителите на крайните московски квартали, които заявиха, че ако тя бъде реализирана, домовете им ще се наводнят.

Учени, от своя страна, предупредиха, че разпръскването на облаците през целия сезон ще има пагубни последствия за околната среда.Освен това тази практика крие и много рискове, пише „Таймс”. Миналата година по време на една от операциите по разпръскване на облаците, торба, пълна с 25 кг цимент, падна върху покрив на къща в Москва."

http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=center&mater=MzA0NDs0OA==&sql=MzA0NDszOA==

Сиреч си ни казват - абе и вие ни знаете, и ние ви знаеме...дайте да не се лъжеме, че вече няма да вали навсякъде! :)

Неактивен ellimar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 34


"...сребърен йодид, течен азот и циментен прах."
А това разбира се са най- полезните неща,без които не можем.

Да бе, за какво са ни тези тъпи облаци. Баси старомодното. Аз съм един иновативен кмет и ще ви създам нови природни условия..
Небе, звезди- това беше вчера. Да живеят технологиите! Урааа!

« Последна редакция: Септември 09, 2009, 12:32:41 pm от ellimar »

Неактивен runer

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Разпръскването на облаци не е никак ново. Поне от 15 години (може и повече) в България също се разпръскват облаци. Това нищо не означава.
За какво "им" е нужен контрол на икономиките чрез климатични явления, след като имат пълен контрол над икономиките и без климатичните явления. Обосновете си конспиративното мислене.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Чрез "климатичните явления" се създават ситуации, които могат да оправдаят всякакви "радикални мерки", включително рязка смяна на икономическия модел и въвеждането на "електронни или виртуални пари". По време на "сериозна криза" в името на "спасяването на хората от глад, болести и т.н.", всичко ще се приема без да има нужда да се извърви целия път на "доброволното убеждаване".След изкуствено създадената финансова криза храната придоби още по-голяма стойност, а нейното добиване пряко зависи от "климата". Една лоша реколта за "запада" не е проблем но в доста източни и африкански държави означава сигурен глад.В резултат отново на "климатичните явления" много по-лесно ше бъде прокарано генното модифициране на храните тъй като ще имат "нужда" да са по-устойчиви на "природните явления".

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 370


Сигурно списъкът на радикални и други мерки вследствие на "климатичните явления" или "климатична инвазия", направо казано, ще е по-дълъг.Например текущата глобализация, цените на някои стоки : селскостопански,петрол и т.н.Просто тряя да се има метео история и икономическа история и да се търси връзка. ::)

Може скаларни оръжия да са се използвали и от извънземни още преди стотици и хиляди години.На Тесла да са му попаднали или подхвърлени по някакъв начин. Говоря за продължителните суши в Америка, довели до гибелта на няколко големи цивилизации. ;)

Неактивен tops

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 27
 • Ами ако науката може да надмине въображението ни?
Scalar Weapons
« Отговор #24 -: Ноември 30, 2009, 23:45:08 pm »
Ами ако науката може да надмине въображението ни?  Ами ако невъобразимото стане действителност?

Неактивен tops

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 27
 • Ами ако науката може да надмине въображението ни?
Tesla-Weapon/Fireball/Shield
« Отговор #25 -: Декември 01, 2009, 00:42:23 am »
Ами ако науката може да надмине въображението ни?  Ами ако невъобразимото стане действителност?

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re:Tesla-Weapon/Fireball/Shield
« Отговор #26 -: Декември 01, 2009, 16:24:53 pm »
Tesla-Weapon/Fireball/Shield
http://www.cheniere.org/books/part1/teslaweapons.htm

Има интересни диаграми ако знаех можеше да ги приложа в специалното издание - особено за щита на Тесла. 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
10657 Прегледи
Последна публикация Април 03, 2009, 00:21:59 am
от H.
29 Отговора
24143 Прегледи
Последна публикация Март 14, 2010, 22:44:18 pm
от Raw Deal
3 Отговора
4576 Прегледи
Последна публикация Юни 26, 2010, 09:37:55 am
от insomnia1304
14 Отговора
13166 Прегледи
Последна публикация Януари 21, 2011, 20:30:23 pm
от teni
1 Отговора
5973 Прегледи
Последна публикация Септември 17, 2010, 00:07:22 am
от insomnia1304

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27