Автор Тема: Масони ли са от "Бялото Братство" на Петър Дънов?  (Прочетена 107075 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
Re:Масони ли са от "Бялото Братство" на Петър Дънов?
« Отговор #105 -: Март 29, 2010, 13:06:19 pm »
Това не е вярно. Няма души с положителен и отрицателен полюс. При преражданията пола може да се смени. Освен това дуалността е много хубаво нещо, но душите не са ограничени от дуалността и могат да излязат извън нея. Човек може да постигне баланс и без допълнителна душа.
Противното е възвеличаване на дуализма, и неговото затвърждаване.
Освен това затвътрждаване невъзможността за постигане на съвършенство и несъвършенството на душата.

Точно така: душите нямат пол. Но поляризация съществува навсякъде в проявения свят. Освен това едно и също нещо може да е едновременно положително спрямо едни и отрицателно спрямо други неща. Душите примерно са отрицателно поляризирани спрямо по-еволюиралите души. Когато говорим за положителна или отрицателна поляризация, трябва да се знае спрямо какво се отнася тази поляризация. Иначе наистина душата (а и всичко друго) взето само по себе си не може да се определи нито като положително, нито като отрицателно.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #106 -: Март 30, 2010, 03:27:34 am »
Цитат
Душите примерно са отрицателно поляризирани спрямо по-еволюиралите души.
Не мисля.

А и какво означава отрицателно поляризирани?

Голяма каша стана с това поляризиране.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен ThreeFaces

• Четящ
  • *
  • Публикации: 137
  • Omnia ab Uno
« Отговор #107 -: Март 30, 2010, 05:42:02 am »
И аз не знам вече  :unknown:

Това, което се опитах да кажа по-рано, касаеше заряда, плюс и минус, който няма връзка с женско -мъжко, добро -зло, тънко -дебело и т. н.

Смятах, че обсъждаме магнитните свойства на вселената, от най фината енергия, до най плътната материя, но чух, че тези възгледи били сексистки и Блаватска не била съгласна с тях.

Поради тази причина и аз вече не знам точно за какво се говори и какъв ефект се търси.

« Последна редакция: Март 30, 2010, 05:44:59 am от ThreeFaces »

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #108 -: Март 30, 2010, 08:14:30 am »
Олеле сега пък магнитни енергии.
Ами щом душите са магнитни аз дали ще мога с един магнит да си събера няколко?
И още нещо. Нали един магнит винаги има и плюс и минус. Не може само едното.
Та тия души как така ще са поотделно положителни и отрицателни.

Остъй другото, ами наистина ли вярвате, че трябва да ходя на Сириус три пъти по 500 милиона години за да се просветля!?
Ми той Сириус няма да издържи толкова бе.
Значи ние тука на Земята сме много изостанали, а там са много напреднали. Много стари цивилизации и много духовно извисени.

Да, ама Сириус за сега е всичко на всичко на възраст 240 милиона години
Нашето слънце е на 4.6 милиарда годин. Т.е. около 20 пъти по-старо.
Ако ще търсим стари духовни ангели, то ще трябва да е обратното.
От Сириус да идват с делегации да се просвещават от нас.

http://www.exoplaneten.de/sirius/english.html
Цитат
Any kind of life on our model planet will die before it ever had a chance to grow. Sirius will leave the main sequence in only 700 million years at best, destroying all the planets it may have. For this reason, stars of type A are routinely excluded from the search for extraterrestrial life.
След около 700 милиона години Сириус А и Сириус Б ще се разделят, унищожавайки всички планети (ако има такива) в системата.
Поради тази причина, обикновено търсенето на извънземен живот в бинарни системи се изключва.

Сега следва да се запитаме, колко нагъл грябва да си за да фабрикуваш опашати лъжи за заселването на Сириус, след като се просветлим.
И колко неумен за да си вкарваш такъв елементарен автогол.

« Последна редакция: Март 30, 2010, 08:36:38 am от Tangrata_ »
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #109 -: Март 30, 2010, 16:23:48 pm »
Тя темата е за Дънов, но и аз ще се извиня за едно мини спамче, не се сдържах.
Цитат
Да, ама Сириус за сега е всичко на всичко на възраст 240 милиона години
Нашето слънце е на 4.6 милиарда годин. Т.е. около 20 пъти по-старо.
Ако ще търсим стари духовни ангели, то ще трябва да е обратното.
От Сириус да идват с делегации да се просвещават от нас.
;D owned
Бтв и аз не го знаех това.
Защо тогава има такъв култ към тия звезди там, като тука сме по "дъртите"?!

Неактивен VM

• Четящ
  • *
  • Публикации: 72
« Отговор #110 -: Март 30, 2010, 18:24:06 pm »
Добре де, темата е приключена щом Дънов е Розенкройцер, значи можем спокойно да говорим за проява на Комасонство чрез "ББ".

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
« Отговор #111 -: Март 30, 2010, 21:46:15 pm »
В един друг форум се развива доста интересна теза за Дъновизма. Има и няколко материала.

http://mazeto.net/index.php?topic=4460.msg21030;topicseen#msg21030

Неактивен VM

• Четящ
  • *
« Отговор #112 -: Март 30, 2010, 22:09:48 pm »
Много нтересни материали. Те доказват вече развитата теза от повечето членове на форума че Учението на Дънов е Неосатанизъм - за което в първият материяал беше приведен много сосен факт, Масонство - потвърдено и от двата източника, даже се наблегна на това че Дънов е смесил някои протестански техники. Наистина има такъв момент в който Дънов слага себе си над Бога, доказателство за това е картинката в началото на темата с пентаграма, тъй-като символите на трите пирамиди седят под облика на Дънов, това си е чиста шизофрения.

Неактивен Thoth

• Четящ
  • *
  • Публикации: 20
« Отговор #113 -: Март 30, 2010, 23:15:40 pm »
Със сигурност мнението ми може да изглежда негативно,но наистина не влагам нищо такова в него.За хората, които тепърва започват да се интересуват от темите дискутирани тук бих искал да направя една констатация, която те могат да приемат както искат и която смятам че ще им е от полза. В тази тема и по-специално в мненята на VM се съдържа най- невъобразимия псевдо-окултен бълвоч който може да се намери в онлайн пространството на Български. Не съм виждал нещо по-повърхностно, напълно измислено и по-далеч от истината във всяко едно отношение от писанията на въпросния член(обща догматика на Юда,учението на Дънов коeто e неосатанизъм и юдаизъм,розенкройцерите копиращи от Блаватска и така нататък и така нататък) Съветвам търсещите истината да погледнат другаде,тя определено не е тук.
« Последна редакция: Март 31, 2010, 01:17:19 am от Thoth »
Art thou ignorant, Asklepius,that Egypt is the image of Heaven, or what is more true, a translation

Неактивен ThreeFaces

• Четящ
  • *
  • Публикации: 137
  • Omnia ab Uno
« Отговор #114 -: Март 31, 2010, 02:07:10 am »

Добре де, темата е приключена щом Дънов е Розенкройцер, значи можем спокойно да говорим за проява на Комасонство чрез "ББ".

Няма доказателства, основани на предположения.

Интересно е също, че така яростно и безогледно се хвърляш да прикачиш към хорицата от ББ, етикета масони, замеряйки ни с фрази от "Тайната доктрина".

Та въпросът ми е, не те ли притеснява факта, че Блаватска е масон 33 степен, въведена лично от Албърт Пайк, а под нейно ръководство са започнали да прилагат спиритизъм в масонския ритуал?

В коя от измислените ти категории набутваш тогава трудовете на Блаватска?
« Последна редакция: Март 31, 2010, 02:46:00 am от ThreeFaces »

Неактивен VM

• Четящ
  • *
« Отговор #115 -: Март 31, 2010, 13:49:36 pm »
Не ме притеснява факта че Блаватска е Масон 33 степен, защото не е (за 33 степен масон се иска да имаш поне 1 000 000 000 доляра). Съвсем ясно посочихме няколко пъти, трудовете на Блаватска от Къде идват. Тя критикува силно масонството и еврейството, ако беше масонка бъди сигурна че книгите и щяха да миришат от километри на мърша. Ако не ти е ясно какво е тайното учение ще ти кажа:
Това е Световната Религия на 4-та корена раса даже и на по-ранешни раси, която се е знеала и практикувала в целият свят, истините които сега едвам, едвм се опитваме да доловим, някога са се знаели и осъзнавали и е били нещо обикновенно и нормално(както космическите закони така и духовните). След четвъртото преминаване на Крилатата планета и Потъването на Антлантида нещата явно силно са се променили, с появяването на нашата пета коренна раса(арииската), явно става въпрос за световен заговор, голяма част от истината за НАС е скрита и световните символи унищожени, как точно това е станало никой не знае, но следствията се виждат. Доктрината на Блаватска не е нейна измишлйотина, а буквален превод и разкодиране(опит за разкодиране) на стари писмени източници от рода на Песни на Джиян, Ригведа,  Халдейската Кабала-която еврете така хубвао открадват и други.
Основните цели на масонските книги е да заблудят хората и да ги объркат, като внедряват в себе си Сатаниски идеи,както при Дънов , докато Блаватска взима риска да покаже на света кава е истината.

Как така ЯРОСТНО и БЕЗОГЛЕДНО, та аз ако не се оглеждах  и не бях спокойна досега да съм попаднала 100 пъти  в капана в който ти се намираш. Освен това няколко пъти, елегантно и мило предложих конструктивен разговор, нещо което наистина повечето хора спазиха и аз съм доволна. Разбирам, че за теб сигурно е трудно да говориш на тая тематика тъй-като си пристрастна все пак, но аз не съм толкова запалена. Ако докжеш че Блавтска е масонка, ще го приема но просто го докажи. Не знам да е имало връзка между нея и Черният Папа  Албърт Пайк. В световна литература даже тя е известна като родоначалник  на самобитен масонски езотеризъм, представи си каква неподходяща фраза, заедно с полковник Олкот. Това е заради неразбирането на повечето издатели от теософия и много често я бъркат за такава, аз обясних вече от къде произлизат тези бърканици. Колкото до Дънов това че е СЕКСМАНЯК за мен е очевидно, самата му доктрина е сексманиаклна, а това че е бъркал под поличките на своите ученички и им е обарвал коремите за да родят дяволи е показателно.

Освен това, тук този саит е саит за конспирации, тук се опитваме да мислим от гледна точка на СВТОВНИЯТ ЗАГОВОР, а не да защитаваме сляпо религите си или философските си системи. Ако искаш да проповядваш, разпространяваш, рекламираш и да учиш хората на нещо Тройно-Лице мисля че това не е подходящото място, аз мисля че съвсем балансирано разсъждаваме в тоя форум, за да изпадаш в подобни кризи на необосновани обвинения.
Ти вярваш ли в световният заговор? Виждаш ли го най-вече? 

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #116 -: Март 31, 2010, 14:38:19 pm »
VM, това, което пишеш за Дънов е пълен абсурд!!
Всеки може да бъде изкаран всякакъв особено ако е отдавна мъртъв и не може да се защити. Кой знае от чий болен мозък са тръгнали подобни клевети. Дънов - сексманияк?!!
Тука и Ошо го бяха оплюли.
Хора, вие наистина ли си нямате собствен вътрешен барометър?!
Наистина ли не различавате водата от газта? А чакате някой да ви каже кое какво е?

Неактивен Visitor

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 349
« Отговор #117 -: Март 31, 2010, 14:58:56 pm »
VM,оценявам труда ви, че анализирате самостоятелно, но на мен също ми е любопитно от къде черпите информацията си за маниакалността на Дънов? Пресилено ми се вижда. Можете ли да дадете повече информация?

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
« Отговор #118 -: Март 31, 2010, 17:45:28 pm »
Нещичко от един бивш участник в този форум:
----
              "Защо "учителят" дънофф ял лобут?"

"Ми щото препоДАВАЛ тантрически секс на млада булка. А пък някой "снесъл" инфото на съпруга и - як бачкатор с мускули. Та булката разбрала и притичкала да предупреди "учителя" какво има да му се случи - лобут. Разбрал дънофф голата Истина - бой ще има да пада - и "пророчески" изрекъл предсказание за имащото да става. Така и станало - дошъл бабанката - бачкатор, и го смлял от бой. Дълго време бил на легло. Но "пророчеството" му се изпълнило и така се "издигнал" в очите на слепите (си последователи). Типично по християнски... "Лекциите" мълчат за това, което последвало. Дали младата булка продължила "лекциите си по тантрически секс" при учителя си или се върнала в лоното на семейството и грижите по отглеждане на децата - не знаем. Знаем само, че след няколко години от речника на дънофф изчезват термините като Тантра" и "Секс", Изглежда си е взел урок от случилото се.
...
***хич не е жълта информацията. Щото бая време лежал полупарализиран на легло. Як лобут ще да е било. Сигурно булката е била доста засукана...
А за масонството - ами неговите последователи побесняват при мисълта, че дънофф не е бил с висок ранг като зидар. Сигурно им се иска да е бил 33та степен. Ама то едно е да ти се иска, а друго да може. Знаеш ли, че когато дънофф отишъл да види Кришнамурти в Холандия, оня го изритал на минутата.
Хич не му цепел басма.
Щото веднага разбрал с какво "бяло братство" си имал работа дънофф. И колко му е ръждясала мистрията екзотерична...

Защо ли имам някакви асоциации за нечистоплътност свързани с този тъжен поглед и образ":

http://karutzar.blogspot.com/2010/02/from-google-part-ii.html

Неактивен Visitor

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 349
« Отговор #119 -: Март 31, 2010, 17:55:23 pm »
Добре де, този човек къде го е чел това нещо?Ясно, че има слухове, но от къде се знае това,т.е. източник на информацията кой е?

Иначе въобще няма да се учудя.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
12893 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
73707 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
Water "Crop" Circles