Автор Тема: Предизборна  (Прочетена 40937 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 333

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 743
Re:Предизборна
« Отговор #31 -: Май 28, 2009, 00:17:40 am »
Инсомния....ти за кого ще гласуваш?
Всички са толкова объркани и такава паплач е ,че не знам от къде да започна. :o :o :o

Ако симпатизирам на един и ми е фен, то всички около него се оказат самата измет.... :o :o :o......

Като гледам ти си човекът...,който можеш да кажеш нещо положително. ;).............Хайде кажи за кого да гласуваме ???.... ???

Неактивен lokmar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 240
Re:Предизборна
« Отговор #32 -: Май 28, 2009, 00:37:03 am »
Това трябва сам да си прецениш за кого ще гласуваш трябва има собствено мнение. На "турците" в България гласуват за "турци" защото не искали гяури да ги управлява,но и на тях им набиват рязания що са с промит мозък.Аз не мисля да гласувам но може и да си променя мнението защото искам България да е България,а не да се чувствам  като в Анадола,но всеки докопал се до кокала не мисли за другите това са българските депутати. Ако трябва да си създадем партия на хората с свободно мислене.
« Последна редакция: Май 28, 2009, 08:10:11 am от Mirotvorec »

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 333
Re:Предизборна
« Отговор #33 -: Май 29, 2009, 14:48:45 pm »
Отчаянието ражда безумия - избори 2009
http://www.lubamanolova.info/270509-a.html

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 333
Re:Предизборна
« Отговор #34 -: Май 29, 2009, 23:38:55 pm »

Неактивен emilkos

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 284
 • Леле, к'во станА
Re:Предизборна
« Отговор #35 -: Юни 01, 2009, 12:52:19 pm »
С гласуване няма да стане - трябва шамаросване !!!

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2194711
Цитат
Изследовател: Цената на глас на изборите - от 100 до 500 лв
 01.06.2009 11:22

По пътя от СИК до РИК се подменят цели урни с предварително попълнени бюлетини  >:(  >:(  >:( , твърди във в. "Сега" изследователят на "търговията с вот" доц. Георги Манолов

На тези избори търговията с гласове ще бъде много добре маскирана и трудно уловима, твърди в интервю за в. "Сега" доц. Георги Манолов, който изследва политическия маркетинг, предизборните кампании и финансирането на партиите.

Според него този път, поради огромния обществен натиск и значимостта на изборите, няма да видим директно купуване на гласове, особено сред ромите. Но ще има едни полулегални, модифицирани начини за търговия.

51-годишнияат доктор на политическите науки е ректор е на Колежа по икономика и администрация в Пловдив и преподава и в УНСС. Тези дни излезе от печат последното му изследване "Цената на изборите или как партиите си купуват властта".

Той прогнозира, че на предстоящите избори цената на един глас ще е между 100 и 500 лв. на ръка, съобразно региона.

Избираемо място в листа ще се търгува над 100 хил. лв. На предишните парламентарни избори през 2005 г. тарифата е била между 80 и 100 хил лв., казва доц. Манолов.

Той е убеден, че на изборния пазар се купува всичко - като се започне от избирателя, през обикновен член на СИК до цяла секционна комисия.

В книгата си авторът цитира свидетелства на жена от квотата на НДСВ в СИК, която обяснява как са я натиснали да вземе пари срещу фалшифициране на резултатите чрез търговия с гласове.

"Тъкмо затова депутатите не пожелаха да приемат предложението на неправителствените организации за създаване на преброителни центрове, защото по пътя от СИК до РИК се сменят буквално цели урни с предварително попълнени бюлетини.

Комбината е жестока, защото самите членове на комисии разпределят бюлетините според потребностите на своите партии и спазват обет за мълчание", казва Манолов.

Изследователят смята, че масовият алъш-вериш с гласове по избори се е родил от липсата на правила и санкции. От Освобождението до 1990 г. в България практически няма закон за политическите партии и регламент за финансирането им. А Законът за политическите партии от 1990 г. е легитимира пълния разгул, твърди Манолов.

Той припомня, че този закон даде възможност на българските партии, без да се крият, да се превърнат в класически корпорации, да вършат всякакъв вид стопанска дейност, в т.ч. търговия с петрол, кафе, цигари.

"Периодът от 1990 до 2001 г., когато се приема следващият закон, направи българските политически партии класически икономически субекти. Те не само имаха право на търговска дейност, но и при преференциални условия - не плащаха данъци, мита, акцизи.

И те станаха изключително богати. Затова се разви до такива мащаби търговията с гласове. И в сегашния закон йезуитски е записано, че на партиите се забранява всякаква търговска дейност, но малко по-нататък им се разрешава да преотдават имущество на частни фирми уж за партийни цели..."

Според Манолов този текстът е много измамен, защото позволява на партиите да сключват фиктивни договори, помещенията се водят партийни клубове, а всъщност са чисти кебапчийници, а някъде - и казина.

Като българска специфика при купуването на гласове специалистът посочва, че още в 1901 г. на българските роми със закон е било забранено да гласуват, защото са били най-подкупни по време на избори.

Манолов цитира Димо Казасов, че срещу кило ракия и кило суджук циганите са си продавали гласа.

По-назад във времето Константин Иречек в своя великолепен труд "Княжество България" нарича София по време на избори "отровна готварна".

Според Манолов българската власт е реагирала съвсем адекватно тогава. Още през 1892 г. по времето на Стамболов е приет закон, който въвежда жестоки глоби за търговия с гласове и фалшификация на изборите.

"Ние следваме една неблагоприятна традиция, с тази разлика, че тогава за подкуп са минавали "аби, шаяци, гугли и поясоци", а сега - костюми на "Дзеня" и "Ролман", казва доц. Георги Манолов.

В изследването си той е описал пет ключови канала за незаконно финансиране на партиите с общо 65 незаконни форми.

Това са легалният бизнес, обръчите от фирми, източването на държавни средства, парите от мръсния бизнес с наркотици, плът и оръжие, клиентелистките канали.

"Няма никаква трудност пари от сенчестия бизнес да се преперат през няколко офшорки и да се налеят в легалната или в "черната" каса на една партия. Тези схеми много трудно могат да се хванат, защото се прилага двойно счетоводство.

Никой не може да проследи движението на тези пари. Участниците в схемите пък мълчат до гроб. Не от страх, а защото всички са финансово мотивирани да си траят", казва Манолов в интервюто си за Галя Горанова от в. "Сега".

Източник:  http://www.segabg.com

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 333
Re:Предизборна
« Отговор #36 -: Юни 06, 2009, 00:21:55 am »
   
Политически анализ от Стоичков    Часове преди европейските избори в България футболната звезда Христо Стоичков излиза с критичен анализ към политиците в страната. В интервю за „Труд” той казва, че няма да гласува в неделя, защото е независим и за партия глас не дава. Признава, че би пуснал бюлетина за свой приятел, който ще бъде издигнат за мажоритарен кандидат на изборите за национален парламент след месец.


Ето част от разсъжденията на футболиста за българските политици:


- Г-н Стоичков, призовахте министър Миков да върне Румен Андреев на поста си в МВР, но до този момент вашият зов е глас в пустиня?


- Щом е глас в пустиня, значи Миков е мишок и не може да поема отговорност. А другият, който му нарежда, руският човек Станишев, в продължение на 20 години се учи, ама нищо не научи.


- Все пак, нали знаете, че един премиер или министър не може да решава нещата под диктат?


- Ами тогава тези от Висшия съдебен съвет какви са? Те били спазили етикета, като били на купон на Пенгезов, пък ние не сме. Какво аз съм прегрешил, какво е прегрешил Румен Андреев, че да бъде махнат? Ние - лошите, те - чисти! Просто Миков махна Андреев, защото му бе неудобен. Не можа да изчака един месец. Щото те всичките си отиват, нали знаете?


- А вие нали знаете, че няма премиер, който да си смени вътрешния министър един месец преди изборите.


- Ами тогава значи е мижитурка! Какъв министър-председател, като не можеш да вземеш решение! Оттук нататък той ще остане завинаги в моя живот една плюнка. И където го видя, ще го подмина. Защото Христо Стоичков ще остане Христо Стоичков в цял свят. А тоя кой ще го знае след месец. Ще стане като Жан Виденов - глас в пустинята.


- Не смятате ли, че този ваш тон превишава нормата на възпитаното общуване?


- Аз съм независим човек, спазвам всички закони в Република България. Имам право на мнение. И не мога да приема, че едни хора, които са четири години на власт, си мислят, че като са държавници, всичко им е позволено. Затова държавата е на това дередже. И ние всички, дето ходим да гласуваме, сме виновни те да са на тези постове. Бащата на Станишев даде нещо на тази държава, а сегашният микош какво даде? За какво го избраха Борис Велчев? Едно разследване ли направи, едно убийство ли разкри? Съдебната система не работи. Виж какво стана с Мургина! Позор! Всички са вързани като свински черва. Заслужават ли да са на власт? Миков ли заслужава да бъде шеф на полицията, или Станишев заслужава да бъде министър-председател? Какво направиха те за 4 години? Нищо! Само пакости!


- Е все пак влязохме в Евросъюза, нали?


- Съжалявам много, но да не си слага Станишев медалите! Надежда Михайлова ни вкара в ЕС. После дойдоха оня, Попа, и Станишев, подписаха нашето влизане в ЕС и си сложиха медалите. Ние, с тях и без тях, си бяхме в ЕС.


- Извинете, кой е Попа?


- Тоя от Мадрид.


- Защо го наричате Попа?


- Ами, защото си хвърли калимавката да стане министър-председател.


- Искате да кажете, че си е хвърлил царската мантия?


- Да бе, хвърли си калимявката, да стане министър-председател, за да може да окраде държавата. И дето ни казваше, че за 800 дни щеше да оправи държавата, той я върна 800 години назад. И тия, дето се радваха, когато го посрещат с хляб и сол на аерогарата, сега да ги питам аз къде са? И дойде ли демокрация в държавата? Замъци, паркове, гори, сигурно той ги е садил навремето? Крали са ги от хората! И сега крадат. Всички. Гледам сега какво са направили в България - ами това е един застой! Нито прокуратурата е на място, нито МВР е на място, нито съдът е на място, нищо не е на място. Никой не попита Милен Велчев защо и как обърна държавния дълг, как си направи хотели, откъде му дойдоха тия пари. Мен ме хулеха и ме гонеха данъчните, че не съм си платил 15 лева данъци. Тях никой за нищо не ги пипа.


- Може би защото ви гонеха за данъци, сега сте така остър към управляващите и към Симеон?


- Мен ме гонеха за данъци, за да може през това време те да крадат, да си прикриват техните далавери. Защото в обществото кой ги знае тия плюнковци. Аз където и да отида, знаят ме що за стока съм.


- Онзи ден колеги са запечатали ваша среща с Иван Костов пред входа на Би Ти Ви. За какво си говорихте?


- С Костов съм на “здравей-здрасти”. Най-личните ми приятели от СДС са д-р Желю Желев и Надежда Михайлова.


- Това ли е силната ни опозиция?


- Ние нямаме силна опозиция, каквато има в Испания, в Италия, в Англия, във Франция, в Германия. Навсякъде две са партиите. Ние имаме над 60 и не знаем кой за кого е. Мразят се, хулят се, не може да се обединим и да направим нещо хубаво за тоя народ. В управлението се въртят едни, дето, ако ги пуснеш на някоя аерогара, ще се загубят. Тогава защо ги избираме. Нима нямаме кадърни хора, които живеят на Запад, да се върнат и да управляват държавата ли? Нима нямаме подготвени хора и в страната? Или сме слепци?


- Възлагате ли надежда на Бойко Борисов?


- Аз не залагам на никого, бе. Дали ще е Борисов, дали ще е Първанов, който ще да е - ако хората са доволни от едно правителство, никой няма да писка! Всички се нахвърлиха против Първанов, бил такъв, бил онакъв, бил направил тая коалиция. Еми Първанов ще я направи, защото вижда, че вие не можете. Първанов ли е виновен за това?


-Е, на небосклона изгрява нова звезда - Яне Янев. Той ще ги замести.


- Е к'ъв е тоя?


- Той ви “разкри” на партито в “Континентал плаза”.


- Те, добре че не го пуснаха вътре. Да видите какво щеше да стане. Щях да му обърша два шамара. Аз Яне не го познавам и не ми е нужно да споменавам името му, защото не е никакъв. С Абаджиев що-годе се познавах, но щом е тръгнал с Яне Янев, значи и той ще се докара донякъде. Пратиха оня Яне да им свърши работата. А не ги е срам, че са се затворили в държавната резиденция в “Лозенец” да не им гледат хората простотиите.


- Затова ли толкова сте се запалил?


- Затова! И ще ги критикувам до дупка. Ако те са мъже с голямо "М" и утре застанат пред България и кажат: "Да, прибързано взехме решение, този човек се връща на работа", аз ще ги аплодирам.


- Е, не го очаквайте това!


- Искам да попитам Миков - какво направи ти за твоите полицаи по улицата? Като просяци са. И искаш тия хора да работят за тебе. Как ще работят? Те те чакат да излезеш утре, да те изгонят от министерството, та да те претрепят някъде.


- Това вече е пресилено!


- Ами той си отряза дясната ръка, изгони един до себе си, за да остане той. Така Станишев навремето хвърли на кучетата Румен Овчаров и Румен Петков, за да си спаси кожата. Преди него пък Попа захвърли всички, които му помогнаха да се върне и да си вземе имотите, за да остане с мижитурките. Всички те живеят от скандал в скандал.


- Все има добър сред тях!


- Даниел Вълчев е най-готиният сред тях. Най-образованият образователен министър. Има и други кадърни хора в тая държава, но подадат ли глава - набутват им я в кацата с катрана. Сега не спират да плюят по Доган. Видях с очите си какво е направил този човек за хората си. Идете вижте селата им - с пътища, с големи къщи. Хората работят. Да, крадат, ама и дават. 1300 години все сме в кражба и затова не можем да направим държавата си.
http://www.kafene.net/gossip.html?fb_1127242_anch=6973791

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 333
Re:Предизборна
« Отговор #37 -: Юни 06, 2009, 00:24:47 am »
   
Европейците гласуват и от космоса, българите не могат и от Европа
http://www.kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=6974625
http://www.izbor.eu

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re:Предизборна
« Отговор #38 -: Юни 12, 2009, 23:22:12 pm »
Кирил Стойчев: ГЕРБ и "Атака" имат потенциал да разширят вота си от изборите за ЕП

12 юни 2009 | 19:57 | Агенция "Фокус"
http://focus-news.net/?id=f12173

Астрологът Кирил Стойчев – председател на Асоциацията на астролозите пред Агенция „Фокус” за това, какви са астрологичните прогнози за предстоящите парламентарни избори.

Фокус: Г-н Стойчев, какво се сбъдна от астрологичните ви прогнози за изборите?
Кирил Стойчев: Изпълни се прогнозата, която бях направил в края на 2007 г. Тя категорично се потвърди на тези избори за Европейски парламент. В нея на първо място бях поставил ГЕРБ, а на второ БСП. За ДПС бях казал, че ще намали успехите си от предходни избори. Виждам от резултатите, че те са намалили своя дял. "Атака" също мобилизира повече хора от предишен път. НДСВ за мен е една изненада. Оказа се, че техният ход с Меглена Кунева като лице на кампанията беше един плюс. За СДС бях казал, че самостоятелно нямат шанс, а такъв имат само като коалиция с ДСБ. Това се случи на един по-късен етап. Бях казал, че коалицията има шанс да премине изборната бариера. Направиха го на евровота, ще го направят и за следващия вот за избори за Народно събрание. Другата нова партия, която се появи на изборния хоризонт са Ред, законност, справедливост, която и за следващите парламентарни избори също може би ще бъде на ръба на изборната бариера. Интересен феномен е, че тази партия, от моя гледна точка, събира наказателния вот или астрономически вотът е по планетата Сатурн. Това са хора, които искат да накажат управляващите, власт имащите. Основно според мен тази партия събира техния глас. Трудно е да се коментира „Лидер”, предвид факта, че техният вот е регионален, а не национален, в по-голямата си част. Там наистина резултатите са непредсказуеми.
Фокус: Как се правят прогнозите?
Кирил Стойчев: Правят се анализи на база представянето на отделните партии в предишните избори и тяхната символика отнесена към планетите в Слънчевата система. Това е единият метод на анализ. Вторият е свързан с анализ на хороскоп на конкретна политическа фигура, но е необходимо да имаме освен датата и точния час и място на раждане. Тъй като тази информация не е публично достъпна, съответно няма как да се ангажираме и с конкретен анализ за дадена политическа фигура.
Фокус: Коя партия коя зодия е?
Кирил Стойчев: В моя анализ отъждествявам партиите и техните лидери с планети от Слънчевата система. ГЕРБ е една типично слънчева партия под знака на слънцето. Това се дължи най-вече на нейния лидер Бойко Борисов. БСП по принцип е партия от лунен тип, подвластна на луната, тъй като тя се позиционира в общественото съзнание като социална партия, такава която се грижи за пенсионерите, социално слабите. Затова я отнасям към лунната символика. Атака, можем да се сетим дори от името на тази партия, което е по-агресивно, се свързва с планетата Марс, която винаги символизира борбените хора, които се борят за някакви каузи.
РЗС ще мине под влиянието на планетата Сатурн, тъй като тази планета символизира точно наказателния вот на хората, които са недоволни, които искат да накажат властимащите.
„Зелените” са една млада партия, която сега за първи път се явява на избори. Това е една партия с кауза, именно в защита на българската природа. Можем да кажем, че при първото си явяване те символизират планетата Уран, която е носител на новото, на новите идеи, на младите лица които се борят за промяна.
Фокус: А „Лидер”, която всъщност беше някаква изненада на тези избори?
Кирил Стойчев: „Лидер” подобно на ДПС в моя анализ ги поставям под символиката на планетата Плутон, която символизира тайната власт, големите пари.
Фокус: Какви са предпоставките за парламентарните избори и кой очаквате да спечели?
Кирил Стойчев: Тенденцията за парламентарните избори се запазва. Партиите, които имат потенциал да разширят вота си от изборите за парламент са ГЕРБ и "Атака".
Фокус: На какво се дължи това?
Кирил Стойчев: Ако изхождаме от астрологичната символика това се дължи на силното влияние на слънцето, което се свързва с ГЕРБ и влиянието на Марс, която се свързва с Атака. Това са две активни планети, мъжки по своя характер и за това при една по-висока активност, каквато очаквам на следващите избори, логично е техният резултати да са по-добри. Трендът е в посока за увеличаване на гласовете за тези две партии. За малките партии е по-трудно да се направи прогноза, как ще се представят на следващите избори. Така че зависи много от тяхната предизборна кампания, на какво ще заложат на предстоящите избори. По отношение на социалистическата партия, тя си има едно твърдо ядро от избиратели, така че зависи доколко ще успее да ги мобилизира. Предполагам, че ще постигнат близки резултати до тези на евроизборите. Точни проценти ние няма как да дадем, това е приоритет на социолозите. Това, което ние можем да покажем с астрологическите анализи, са основните тенденции и евентуално, кой би могъл да бъде първи. Засега това е ГЕРБ. Няма обстоятелства, които да сочат някаква промяна във вота на гражданите. Тенденцията за парламентарните избори се запазва и резултатите ще бъдат близки до тези от изборите за Европейски парламент. Партиите, които имат потенциал да разширят вота си от изборите за ЕП, са ГЕРБ и "Атака".

Неактивен pimeto

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 118
 • Kin: 159 ::: Sun: CAUAC
Re:Предизборна
« Отговор #39 -: Юни 14, 2009, 22:49:23 pm »
Относно Зелените ... несериозна работа. От сайта познати мутри виждам, от протестите през януари и ЕКо протести.
Те въпросните протести не могат да организират, не могат две думи на кръст да кажат, тръгнали за ЕП и НС да влизат...

Смях е това! Но както и да е, фактите са други - реалността е друга.
Изборите идват. Претендентите са ясни. Кой ще влезне в парламента горе долу ясно!

"Няма да гласувам" - е най-малоумното нещо което може да направи човек.!
С тъпи клиширани празни лозунгчета "не трябва да гласуваме, трябва да ги биеме" и т.н., до никъде няма да стигнете!

Спрете да се пените, спрете с глупавия безмислен носталгично песимистичен патриотизъм и гледайте напред! Вижте фактите и си уредете живота!

Явно е че да въртите глави към миналото е безмислено! Полза никаква!
Фактите са такива:
България от десетилетия е една прогресиращо уголемяваща обема си лайняна дупка, населявана предимно от скапан мършав народ - българина!
(и аз съм в това число, споко)
Няма какво да се лъжеме!
Гледам разделите за наща родина и се чудя изобщо за какво си ги пишете тия "интересни" нещица ?!
Едва ли не сме най най най най ГОЛУЕМИТЕ на тая земя ?!?!?
Да ама фактите са други!
ДНЕС българите сме по-зле и от циганите. По скапан народ сме и от евреите.
Много е модерно да мразиме сърбите (винаги се изумявам на доводите които някой хора вадят като причина да мразят Сърбия днес), ама сърбите след толко натовски бомби пак са по-напред от нас...

Дойде ми до гуша тая лайняна простотия в наща държавица.
Тази лайняна реалност която всички българи дружно градиме и поддържаме!
Такъв скапан цигански народ сме, че няма накъде.
Държавата просто е залята от негативизъм, омраза, простотия и всякакви други отрицателни качества/енергии или квото там ви хареса.
Не го ли разбрахте вече ?

Загубени сме като държава, загубени сме като народ.
Това което ни остава е да го осъзнаеме това, да вземеме ценното и да бягаме далече някъде... белким съхраниме и развиеме хубавото българско "нещо".

Пиша "нещо" защото чесно казано не знам какво хубаво има в тоя народ вече ?!

Какво ? Киселото мляко ли ? Стоичков ли ? Виното ни ли ? Народните ни песни ли ? Традициите ни ли ? Какво хубаво и непокварено ни остана ?

Хора ?
Въпреки, че от доста години вече живея по един мой принцип, а именно да си подбирам средата в която живея, простотията която преобладава в България е просто неизбежна!
Невъзможно е да останеш позитивно настоен и щастлив, ако си такъв или искаш да си такъв.
Винаги се намира някой, които щом те види че се усмихваш гледа да те приземи с някоя негативна "бомба' за закуска....
Навсякъде навсякъде простотия и скапани мърши-хора, които не могат без въпросната простотия и негативизъм.

Забелязали ли сте, че хората вече не се забавляват с позитивни и приятни неща ?!
Всеки търси скандалното, неприятното, конфликта, раздора, простотията, чалгата и т.н., за да се забавлява ?!
Забавлява се пред ТВ с мега убер прости програми и т.н.

Всичкото това му се отразява на поведението в реалността.
И понеже на българина хич от нищо не му пука, камо ли пък за нещо (особено пък за него самия), не му прави впечатление в какво се изражда той самия. Не му прави впечалтение и как всички около него се израждат по същия начин.
Е как да му прави впечатление като хабитата му се мени ?!
Няма как нали ?
За това ви казвам - тая държава и тоя народ са загубени! Капут!
Загубена кауза за която борбата е равностойна на похабен патрон в небитието.

Много наши мили сънародници, будни хора, умни, отдавна са видяли и разбрали тези неща - в следствие на което са емигрирали в търсене на по-добър живот. Май е по правилно да се каже ПРАВИЛЕН живот.

О да! Сега някой тука ще почне да ми ръси клишенца дето ги слушам от 10тина и повече години....

Да, да, да... Заслужава си да се бориме за нашата родина. ДА, да, да, тука има за какво да се бориме все още. Надежда има!
Да, да, да, като бягаш в чужбина да гледаш себе си правиш си гадно на себе си щото прецакваш кармата на родината и следователно на тебе и ... бля бля бля бля....

Я се осъзнайте!


п.п. На които не му харесат писанията ми може спокойно да приеме, че нещо съм изтрещел или съм поредния прост бъдещ емигрант!
Които пожелае да се позамисли, добре дошъл!

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re:Предизборна
« Отговор #40 -: Юни 15, 2009, 00:48:43 am »

Държавата просто е залята от негативизъм, омраза, простотия и всякакви други отрицателни качества/енергии или квото там ви хареса.Докато има хора, които да пишат ей- такива постинги като този, който си изцвъкал горе, така ще е.

Успех в емигрирането. :)

Поздрави от една "проста", избрала да се върне тук.  :)
« Последна редакция: Юни 15, 2009, 00:51:14 am от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен pimeto

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 118
 • Kin: 159 ::: Sun: CAUAC
Re:Предизборна
« Отговор #41 -: Юни 15, 2009, 07:37:29 am »
Докато има хора, които да пишат ей- такива постинги като този
Aма разбира се.... :D
Нормално е да се засегне човек от писанието ми. Трудно е да се приеме реалността, така е!

А, и още нещо! Емиграцията не е за всеки.
« Последна редакция: Юни 15, 2009, 07:38:40 am от pimeto »

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Предизборна
« Отговор #42 -: Юни 15, 2009, 11:15:29 am »
Пимето е прав. За съжаление горчивата истина е тази, в държавата ни е пропита една омраза на хората едни спрямо други и между познати и непознати, както и завистта, а за негативизма просто нямам думи. Ние сме едни от най-негативно настроените народи, такава ни е май народопсихологията.

Винаги има и хубави незавиждащи на никого хора, не изпитващи омраза и радващи се на чуждото щастие. Но са малко на фона на мнозинството.

А да не говоря за простотията ни, която се усеща навсякъде навън - просто е достатъчно да се видят фасовете, хвърляни навсякъде от пушещите "братя и сестри", както и хартиите и пластмасовите чашки от кафе и бутилките от вода. В планините от такива "туристи" е станало много мръсно и никой не му се и занимава да чисти, но най-вече да си върне боклука обратно и да го изхвърли там, където има контейнери или кофи.

Това ми е позицията. А за емиграцията - лично ние в къщи сме имали предложения за официална емиграция в няколко европейски страни, но сме си избрали напълно съзнателно да си останем тук. Все пак има едно нещо, което на запад го няма - тук сме много по-свободни от тях. Там преобладава основно работата и никакви лични интереси от по-интелигентен тип, а само от типа на зрелищността - футбол и ...
А и тук сме си с нашия си роден език, и в страната си, а не на чуждо място, гледани накриво от местните хора...

Но на избори трябва да се гласува, за кой - всеки сам си преценява.

Неактивен l_z

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re:Предизборна
« Отговор #43 -: Юни 15, 2009, 11:18:33 am »
А, и още нещо! Емиграцията не е за всеки.

Така е. Практикуват я предимно готованковците!

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 699
Re:Предизборна
« Отговор #44 -: Юни 15, 2009, 11:41:03 am »
А, и още нещо! Емиграцията не е за всеки.

Така е. Практикуват я предимно готованковците!


Много добре знаем на какъв хал е държавата ни. И изобщо не съм съгласна, че емигрантите са готованковци. Напротив, много интелигентни и работливи българи емигрираха. Това е техният избор, продиктуван от абсурдите в страната ни и той трябва да се уважава. А ние, които останахме тук е добре да сме по-толерантни един към друг...
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27