Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Български конспирации => Темата е започната от: Una в Май 15, 2009, 14:45:46 pm

Титла: Предизборна
Публикувано от: Una в Май 15, 2009, 14:45:46 pm
Не е ли време да отворим такава тема?
По принцип съм дълбоко аполитично, но две неща ми правят вшечатление:
1. Който и сайт да отвориш се натъкваш на физиономиите на едни двама политици. Уж като "анти"... Ама те хората са казали - няма антиреклама...
Усетиха се, че хората вече не гледат предизборно бози и ги пуснаха да ти се "усмихват" в банери от всеки сайт... До втръсване... Вече преди да ми се зареди някой сайт мислено залагам - ще се появи ли, или не... ::)
2. Дали си въобразявам или това е от времето, но усещате ли облъчване (предизборно), не говоря за медийното... Него си го знаем. (Скоро очаквам изваждане на забравенои фигури от нафталина - както става преди всички избори)  :P
Така, че време е и ние предизборно... да заформим дебата.  :P
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: remalyks в Май 15, 2009, 15:17:20 pm
И не само лица - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=356604  laugh :)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Una в Май 15, 2009, 15:25:36 pm
И не само лица - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=356604  laugh :)
"От пресцентъра на партия ГЕРБ разпространиха снимки с травмирания крак на Бойко Борисов."

Добре, че не се лекуваше от хемороиди... Или трипер... :o
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: cdms в Май 15, 2009, 19:43:34 pm
Тогава ще трябва да се публикуват с червена точка.
Това е пълна пародия.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Z-931 в Май 15, 2009, 20:30:20 pm
Внимавайте, че повечето политици са под Американски Mind Kontrol! ;)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Май 15, 2009, 21:48:51 pm
ФОНДАЦИЯ "ТИПИНГ ПОИНТ"
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=politics&Number=1947872032&page=&view=&sb=
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Май 16, 2009, 05:50:58 am
Призракът на неофашизма броди из Европа
Написано от Д-р юр.н. Иван Аладжов   

Чужденците все повече се възприемат като заплаха от жителите на Стария континент

Само малко повече от шест десетилетия след края на разрушителната Втора световна война в Европа отново броди кафявия призрак на неофашизма и в по-мекия си вариант на ултрадесния национализъм. В много от проведените през последните години избори десните националистически и неофашистки партии реализираха значителни успехи в Европа. Тази тенденция се засилва особено в днешната ситуация на повсеместна финансова и икономическа криза, която е с непредсказуеми последици за целия свят.
Типичният избирател на неонацистите и на националпопулистите е млад мъж, с ниска степен на образование, който е безработен или върши неквалифицирана работа. Но за тях вече гласуват не само млади хора с нисък социален статут, а и част от средната класа. Този феномен намира своето обяснение във влошаващата се социална конюнктура и в растящата безработица, които създават благоприятната среда за разпространяване на идеите на ултранационализма и ксенофобията.
По официални данни безработицата в ЕС вече надхвърля 10% (като реалната е до два пъти по висока), а 28% от всички граждани преди източното разширение на съюза през 2004 г. живеят под прага на относителната бедност (т.е. с приходи под 60% от средните за ЕС). Броят на безработните и на бедните постоянно расте и преди разширението достига в 16-те стари страни членки невероятната цифра от 100 млн. души, а тази цифра е нараснала след разширението с още няколко десетки милиона. Делът на относително бедните по данни на Евростат е: 50% за Португалия и Гърция, стабилно над 30% за Ирландия, Испания, Италия и Великобритания, над 20% за Франция, Белгия, Холандия и под 19% за Германия, Австрия, скандинавските страни членки на ЕС и Люксембург.

Страхът за бъдещето


и за работното място все повече обхваща европейските общества, които се опитват все още да пазят своя висок стандарт на живот. Съответно все повече чужденците се възприемат като заплаха за благоденствието и за пазара на труда в отделните страни, въпреки че чужденците често работят най-мръсната, тежка и непривлекателна работа. И точно в такъв момент на политическата сцена се появяват неофашистите и ултрадесните популисти, които без колебание с елементарни лозунги сочат на смутените общества като виновни за сполетялото я имигрантите, левите сили и пак евреите. Те решително заявяват, че са готови да защитават безкомпромисно националните интереси и предлагат примитивни решения от типа на "чужденците вън", и умело използват насаждания от масмедиите след 11 септември 2001 г. общ страх, като подклаждат ксенофобия, расизъм, ислямофобия и омраза към всичко иностранно.
По идеология, цели и стратегия по-голямата част от тях се отличават от традиционните фашистки партии на миналото. Ортодоксалният неофашизъм, известен още като "кафяв тероризъм", има хиляди активисти само в Германия и Швеция. Идеологически той гравитира към американските неонацисти от "Арийска нация", "Бяла сила", "Ку-клукс-клан", "The Order" и др. фашистко-терористични организации.
Расисткото движение на скинхедите, привличащо безработни и лумпенизиращи се младежи, в повечето страни е партийно необвързано. Но в Германия се наблюдава тенденцията да бъде приобщено като уличен

авангард към неонацистките партии

под паролата "Борба за улицата и за сърцата на хората". Ксенофобските изстъпления на вандалите с бухалки в новите провинции на Федералната република са вече известни дори в Далечния изток. Японски пътеводители предупреждават своите туристи да не посещават Източна Германия, или поне да се обличат в скъпи костюми, които да ги отличават от виетнамците, обичайната жертва на "бръснатите глави". Учителите от тези райони на страната откровено се страхуват да преподават пред фашизираните младежи обстойно немската история за грозното нацисткото минало, имайки предвид, че тези юноши посещават училищата въоръжени с ножове, бухалки и наточени метални кръстове и звезди, които се хвърлят като томахавки. Тези радикализирани и изпълнени с отчаяние, комплексираност спрямо западните си връстници и омраза млади хора, това "никому ненужно поколение" са захвърлени без всякаква перспектива за своето бъдеще от държавата и обществото на произвола на съдбата. 17 години след обединението на Германия всяко семейство в т.нар. "Нови провинции" е засегнато от парализираща обществото масова безработица, която на места достига реално над 50%. Навсякъде осезаемо се долавя социалния упадък, безперспективността и отчайващото примирение на обикновения човек. Младежите масово се изселват в западните провинции, Скандинавия, САЩ, Швейцария, Австрия и др. - по над 150 000 души годишно. А немалка част от тези, които остават, се радикализират и дори открито фашизират. Ако си чужденец в някои региони (предимно в провинцията и по източните граници на Германия с Полша и Чехия) си изложен на постоянен риск за живота си от варваризиралитe се младежи в тези "национално освободени територии", т.нар. "no go areas" (там, където не се ходи). Това ненужно поколение избива комплексите си спрямо западните си събратя, които, удавили се в своя егоцентризъм, гледат на своите източни съграждани като на 2-ра категория хора, търсейки жертви (психологически отдушник) сред още по-слабите в обществената и икономическата йерархия - чужденците. След 1991 г. в Германия са извършени 133 расистко мотивирани убийства, а само за 2006 г. в страната са извършени 18 000 престъпления от привърженици на ултрадесните.
В Германия към милитантния т.нар. "кафяв тероризъм", който усещайки снизхождението на силовите и правни органи към него, без задръжки сплашва, пребива, убива и подпалва, се причисляват няколко хиляди привърженици в общо

170 пронацистки формирования

с по официални данни поне 60 000 активисти (по неофициални данни с пъти повече). В проведените регионалните избори след 2004 г. гласуваха общо над един милион симпатизанти за една от трите неонацистки партии в страната. По своята радикалност това са Националната партия на Германия, Германският народен съюз и републиканците, които са издънка на регионалната ултраконсервативна баварска партия Християнско социален съюз. А вече в 6 регионални парламента неофашистите имат свои представители и получават щедри държавни дотации. Проучвания на общественото мнение в страната дори сочат, че стабилно около 15% от германците откровено симпатизират на неонацистите.
Подобно радикално фашизирани са фалангистите в Испания, "Националната партия" на Португалия и ортодоксалните фашисти от "Нова сила" и "Социално движение" на внучката на Дучето, Алесандра Мусолини, в Италия. Но всички те не се радват все още на голяма популярност, като на предстоящите комунални избори в Италия се очаква радикалните фашисти от "Социално движение" да влязат в няколко регионални парламента.
Изненада буди ортодоксалният неофашизъм в Швеция. По време на Втората световна война тя е неутрална страна. Нейното население обаче е проявявало открита симпатия към нацистката идеология на Третия райх. Шведското правителство дори е позволило преминаването през нейна територия на 2 милиона немски войници към фронтовете на Норвегия, Ленинград и северните райони на Съветския съюз. По този повод министърът на пропагандата Йозеф Гьобелс отбелязва през 1942 г.: "Неутрална Швеция направи за германските войски повече, отколкото можеше да се очаква".
Неонацисткото движение в Швеция, с общо 50 представители в комуналните парламенти предимно в южната част на страната (Шонен), се състои от няколко организации, които са обединени в общ т.нар. Националсоциалистически фронт "Vit Makt" ("Бяла сила"), а за радикално милитантни се считат около 1000 души.
Значително повече последователи в Европа печели по-мекият вариант на неофашизма, изповядван от ултрадесните националистически партии. Техните идеолози отричат мултикултурните общества, проповядват ксенофобия към чужденците от по-бедните страни и призовават за прочистване на европейските държави от тях. Те се противопоставят на традиционните политически партии в своите страни,

отричат представителната демокрация

и се обявяват за либерализиране на стопанската дейност в рамките на отделната държава чрез ограничаване на нейната регулативна и преразпределителна роля в икономиката и социалния живот. Повечето от тях са отявлени противници на международните организации, особено на ЕС и НАТО.
Партиите от "мекия" спектър на неофашизма са култивирали своите лозунги и риторика и отдавна участват активно в политическия живот. По-умерените италиански неофашисти от "Националния съюз" (необичайно проамерикански ориентирани за неонацистка партия), застъпващи се за единна държава със силна президентска власт, заедно с регионалните националисти и сепаратисти от "Северната лига" влизат 2001 г. в парламента с 16%, и от 1994 г. бяха неразделни коалиционни партньори на медийния олигарх и мултимилиардер Силвио Берлускони. А лидерът на "Националния съюз" и бивш външен министър на Италия Джианфранко Фини е известен с възхвалата си на Бенито Мусолини, като "голям политик и патриот" и обявяването на расовата политика на просъществувалата (слава богу) само 20 г. "Вечна III Римска империя" за достойна за подражание!? Същевременно новият кмет на Рим, Джани Алемано, е бивш активист на младежката организация на неофашистите и е правил опити за покушения срещу посолства в столицата.
Във Франция партията на "Националния фронт" на Льо Пен, която все още бленува за превръщането на Северен Алжир в бяла френска колония и чиито членове активно участват в дясноекстремистката организация "Нова сила", присъства в парламента с над 10%.
Белгийските националисти от "Фламандския блок" и "Националния фронт", които още от 30-те години мечтаят за "Велика Нидерландия", получиха на избори 11,5%.
Най-противоречив път изминава НПА - националистическата "Независима партия на Австрия" на Йорг Хайдер и Херберт Хаупт, която от 2000 до 2002 г. управлява във Виена, но в последствие се срина от 28% на 10,2%. НПА е създадена през 1949 г. под името "Съюз на независимите" като събирателно движение на бивши нацисти. В последствие "независимите" еволюират в дясна т.нар. национал-либерална партия, която окончателно се отказва от амбициите си за обединена Велика Германия, за разлика от немските вечновчерашни (нео)нацисти от "Националната партия на Германия". През 2005 г. НПА се разцепва и по-умерените около Хайдер я напускат, основавайки нова дясна формация - "Съюз за бъдеще на Австрия" (СБА), а фашизоидите около новия председател на НПА - Щрахе, се радикализират още повече. На предсрочните избори през септември 2008 г. тези две ултрадесни партии печелят общо 29% (НПА - 18% и СБА - 11%), с което неофашистите отново се издигат до водеща политическа формация в алпийската република.
Норвежките националисти от "Партията на напредъка", които достигат в избори 14,6%, "Швейцарската народна партия" с 24% и датската "Народна партия" с 13%, са прекъснали връзките си с ортодоксалните неофашисти и се вписват в легалния политически живот.
Това доскоро можеше да се каже и за холандските ултрадесни от "Листата Пим Фортейн", които се ползват с около 6% подкрепа на избирателите. Но след показното убийство на нейния лидер и по-късно на режисьора Ван Гох в страната все повече зачестяват расистко мотивирани престъпления и насилието срещу чужденци. А огъня на отрицанието и омразата подклажда новият ултрадесен популист, политика Геерт Вилдерс, който е и един от най-отявлените противници на разширението и интегрирането на ЕС, и безкомпромисен ислямофоб. Той риторично е обявил

война на "европейската супердържава"

на брюкселската евробюрокрация и пледира за премахване на еврото в Нидерландия.
В Източна Европа се наблюдава процес на развитие на партии на национал-шовинистическа и на етническа основа. Първите си поставят ирационални цели за ревизия на съществуващите граници под лозунга "За велика Унгария" или "Велика Румъния", а вторите преследват сепаратистки намерения. Крайната националистическа десница на Румъния "Народният съюз" и "Романиа маре" получиха на избори над 21% избирателна подкрепа. Националистите от Източна Европа обвиняват за всички днешни социални неуспехи управлението на комунистите до 1989 г. и се борят за реабилитиране на профашистките режими и политици от 30-те години на миналия век. Така например "Словашката народна партия" мечтае за фашизоидна държава от типа на режима на Тисо, съюзник на хитлеристка Германия, а латвийските националисти (с над 5% привърженици) обявяват нацистките колаборатори за патриоти и национални герои. В България една немалка част от членовете и избирателите на протестната партия "Атака" (алюзия за хитлеристките "щурмоваци" от 30-те години на миналия век) нескрито симпатизират и подражават на нацистката символика и реторика, и дори открито пропагират расистки и ксенофобски лозунги.
Описаните политически процеси и тенденции недвусмислено потвърждават, че ултранационалистите и неофашистите са се превърнали вече в трайно явление в политическия живот на повечето страни от Стария континент и наскоро с помощта на източноевропейските си последователи от България и Румъния се обединиха в обща фракция в Европарламента. Възходът им се дължи на икономическите затруднения и на ускоряващия се социален упадък на широки обществени слоеве в повечето европейски страни - следствие на този неолиберален, тотално комерсиализиран и антисоциален икономически модел на обществено устройство.
Ултранационалистическите нагласи се подкрепят и от засилената миграция на работна сила, от източното разширение на Европейския съюз, както и от недоверието към наднационалната и възприемана като недемократична власт на евробюрократите от Брюксел. Жертвите на екстремния национализъм и на неофашизма са най-вече малцинствата и чужденците от по-бедните страни. Нищо чудно националистките тенденции в бъдеще да се превърнат във вътрешни центробежни сили, които сериозно да застрашат обединението на Европа, особено днес по време на най-тежката финансова катастрофа след 1929 г., както я охарактеризира финансовият гуру Елън Грийнспен.
Както добре знаем след последната световна икономическа криза преди 80 г., по-голямата част от Европа покафеня, което в крайна сметка доведе и до разрушителната Втора световна война.
А какво да очакваме днес, след тази глобална криза, която също ще промени света из основи?
http://nezavisim.net/home/69-2008-04-26-12-48-48/6652-2008-10-21-20-02-35
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Май 21, 2009, 01:13:46 am
Добре е, хората най- после да осъзнаят, че няма да излезем от надупената поза, ако не спрат да гласуват за "по- малкото зло"!! Точно това им внушават по ТВ  и те изпълняват чинно.

Да се гласува за млади, неопетнени и доказали се с активната си гражданска позиция хора и партии! Иначе нямаме право да се оплакваме, като се замени само един боклук с друг.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Mirotvorec в Май 21, 2009, 07:53:07 am
Да се гласува за млади, неопетнени и доказали се с активната си гражданска позиция хора и партии!
Ти знаеш ли за такива?
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Май 21, 2009, 16:06:32 pm
Надуших едни. Поне не съм чула за някакво петно, свързано с тях още..
Не искам да правя реклама обаче. Нали е забранено. Има, търсете! Ако им дадем шанс, малко по малко можем да изгоним онези боклуци.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Gogo в Май 21, 2009, 19:34:02 pm
Кои са те?
Пък и дали ще ги оставят?
Армията ни е ликвидирана нацяло ,но за сметка на това хамерикански бази с тяхни воиници бол на наша територия-това дали е случаино?
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Май 21, 2009, 21:34:18 pm
Кои са те?
Пък и дали ще ги оставят?
Армията ни е ликвидирана нацяло ,но за сметка на това хамерикански бази с тяхни воиници бол на наша територия-това дали е случаино?

Зелените (http://www.bulgariangreens.org/)
Въобще ако успеят да съберат пари за депозита , необходим за участие в изборите за Народно събрание.Дано!
За тези за Европарламент ги събраха в последния момент, доколкото следих историята, освен ако не е било PR, но дори и да е така...Нашите властници им наложиха 50 000 лв депозит, докато в другите държави или няма такъв въобще или е символичен.
Това са хората, които се ангажират активно за спасяването на българската природа/акциите за  Иракли, Странджа../
Да не се бъркат с други зелени и пембени..
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Trandev в Май 21, 2009, 23:02:20 pm
Призракът на неофашизма броди из Европа - Тоя призрак броди също и в този форум. Но благодарение на админите, беше напъден. Благодаря!

Иначе и аз, като гледах вчера кандидатите, тези зелените са най привлекателни за моя глас. За тях ще гласувам, ако не се издънят до изборите. :-\
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Май 21, 2009, 23:45:29 pm
Спокойно, Станишев, вече няма да си премиер!
http://www.lubamanolova.info/1805091-com.html
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Hari в Май 22, 2009, 10:28:23 am
Призракът на неофашизма броди из Европа

Статията на Д-р юр.н. Иван Аладжов, е манипулационен боклук. Само този, който може да види какво прозира под повърността й ще разбере, че е така.

Тоя призрак броди също и в този форум. Но благодарение на админите, беше напъден. Благодаря!

Такъв "призрак" не е бродил в този форум според моите наблюдения така, че няма за какво да благодариш. ;)
=================

За "изборите" ще кажа, че е наивник този дето си мисли, че с гласуване би променил нещо към по-добро в Родината.
ДС-октопода, който души България от доста години не би допуснал читави хора на сцената на ТЕАТЪРА "ИЗБОРИ"!
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Май 22, 2009, 17:09:17 pm

За "изборите" ще кажа, че е наивник този дето си мисли, че с гласуване би променил нещо към по-добро в Родината.
ДС-октопода, който души България от доста години не би допуснал читави хора на сцената на ТЕАТЪРА "ИЗБОРИ"!
Оф, то има ли смисъл да говорим тогава.
...
Я да си отговорим на въпроса най- после: Предопределено ли е всичко или ние градим бъдещето с мислите си? Защото ако е първото, направо да лягаме да мрем, а?! Hari? Ти за толкова незначителен ли се смяташ?
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: buden в Май 22, 2009, 17:42:40 pm
Борис Касиков е лидер в еко-движението "Зелените Тигри" и доколкото го познавам е чиста личност. Ако тези "зелени", които споменавате са същите.

Но аз все още не знам ще гласувам ли. И ако гласувам с бюлетина ли ще е или с бяло листче хартия и с написан на него отчетлив по-здрав отправен към властта.

Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Mirotvorec в Май 22, 2009, 19:36:20 pm
Magnolia , чух и аз вече за Зелените и ако са читави, то нищо не пречи да гласуваме за тях. Друг е въпросът как да разберем дали са читави....
Иначе за мен вариантът е да гласувам с невалидна бюлетина, сиреч против всички кандидатури, но не с мое листче, както предлага buden, а с някое такова на кандидатите. Не трябва да им се дава никакъв шанс да ни анулират вота, затова гласувайте само с бюлетините.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Май 23, 2009, 21:47:01 pm

http://-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/news/article/49925

http://-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/news/article/49797
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: lokmar в Май 23, 2009, 22:12:59 pm
Нали има една поговорка  Кучето си лае кервана си върви така е преди изборите и след тях, сега се плюят един друг пък после сядат на една маса и се чудят какви далавери да завъртят.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Май 23, 2009, 22:16:49 pm
ЗАЩО НА БЪЛГАРСКИЯ ИЗБИРАТЕЛ НЕ МУ ПУКА НА ОНАЯ, ЕВРОПЕЙСКАТА, РАБОТА

http://asenov2007.wordpress.com/
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Май 23, 2009, 22:21:48 pm
ОБРАТНОТО НА МАЙМУНИ :-\
http://asenov2007.wordpress.com/2009/05/20/%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8/#more-542
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Май 24, 2009, 02:15:59 am
Военните се обединявали тайно и щели свалят БСП. ??? Леле, то ще стане мазало, ако успеят. Военен да те управлява.. :o
Цитат:
 Социологическите данни показвали, че хората са склонни да ограничат гражданските си права, но да получат сигурност, правила и ред

оттук (http://razkritia.com/2009/05/23/%d0%b2%d0%be%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d1%82%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%be-%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b2/)


-------

Относно Зелените- Мисля, че объркването с имената на другите зелени ще им изиграе лоша шега. Как не можаха да си измислят друго име?
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: vallex в Май 24, 2009, 02:23:48 am
За бога, хора, предизборните кампанни дори не е нужно да ни манипулират. Дезинформацията в случая е само за заблуда, че има някаква борба. Непрекъснатите медийни изяви на кандидат политиците просто се опитват да убедят хората, че от тях зависи кой ще управлява.
Дори и да приемем, че от нас зависи кой ще поеме властта, самата линия на историята едва ли се променя.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: buden в Май 24, 2009, 12:03:07 pm
Вероятно става въпрос за различни зелени. До колкото знам Касиков и зелените просто организират протести от време на време, но няма да участват в избори. А другите зелени не ги знам даже кои са.

Тук Хнета да се бяхте/ме организирали поне някакъв вид протести извън това виртуално пространство, след като сме критични да бъдем до край.
Гледах Н. какъв клип е сложил в темата за смешките, какви протести правят хората в Лондон. Как чрез хумор осмиват системата, но на висок глас пред много хора. Бил съм свидетел на подобни сцени в Ню Йорк, изобщо как хората правят нещо.
 
А тук? Има какво още да се иска.


Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Май 25, 2009, 13:31:34 pm
И баща и син Данови - кандидати за депутати
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2178311
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Hari в Май 25, 2009, 13:51:25 pm

 Hari? Ти за толкова незначителен ли се смяташ?


Магнолиа, ти ще се почувстваш ли значителна след участието ти в тази ИЗМАМА?
Аз не!
Илюзия е да си мислите, че нещо зависи от вас гласуващите.
 :)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Май 25, 2009, 14:01:22 pm
Аз не гласувам от 15 години, точно защото нямаше за кого, но сега може би видях един лъч.. Дори и да остана измамена, пак ще бъде само още една опитност. Знам за какво говориш, но това наблюдателство отстрани понякога ми доскучава. :D Пък и лесно може да премине в апатия..
Иначе темата е излишна.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Hari в Май 26, 2009, 13:00:16 pm
Специално за тези тема преписах малка част от книгата на Лъчезар Стефанов "ТЕОРИЯ НА ИЗМАМАТА":

"ПРАВОТО НА ТАЙНО ГЛАСУВАНЕ

Според повечето конституции, да не кажа, според всички, вотът на избирателите се упражнява, чрез ТАЙНО ГЛАСУВАНЕ. Кому е необходима тази тайна? Ако отхвърлим тезата, че изборите са някакъв масов обществен заговор излиза, че тайният вот е грижа, за сигурността на избирателя. Но това ни вкарва, в нов логически абсурд.
 Та нали избирателите гласуват, за разрешени от законите политически партии, а не за някакви забранени терористични организации. Защо тогава им се налага да се крият? Ако явният вот застрашава индивида, за каква свобода на мненията въобще може да става дума? Защо тогава избирателите не ходят на предизборните митинги маскирани? Нали и там някой може да ги види, и да разбере за техните политически пристрастия. Каква е целта на този таен вот, в крайна сметка?
 -ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН- би се усмихнал отново Шерлок Холмс. -ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА СЪВСЕМ НЕ Е ЗАГРИЖЕНА ЗА ИЗБИРАТЕЛЯ, А ЗА СЕБЕ СИ.
 Политиците правят своите предизборни обещания, но не се подписват под тях. Но дори и да се подпишат,по какъв начин ще докажа, че  съм гласувал за дадена партия, след като вотът ми е бил таен. Аз по никакъв начин, не мога да обвиня в измама, някоя политическа партия пред съда, защото по никакъв начин няма да съм в състояние да докажа своя вот. Той е бил таен и в правно отношение, напълно недоказуем. Избраните от мен са получили възможност да правят каквото си искат, отнемайки ми правото на каквато и да е директна санкция в случай, че не съм съгласен с тях. Избирателите са изиграни по един, колкото елементарен, толкова и класически начин.  Това не би било трагедия, ако изборите се провеждаха всяка седмица, а не един път, на няколко години.
 Бихте ли допуснали това, е ежедневния си живот? Бихте ли заверили пълномощно пред нотариус, което да не сте в състояние да анулирате с години напред. Бихте ли поверили нещо важно, в ръцете на хора, които не сте в състояние да контролирате? И ако сте направили това на последните избори, тогава не се учудвайте после, ако сте се срещнали , вместо с ПРЕЗИДЕНТА, с ПСИХИАТЪРА.
 Положението се усложнява още повече от факта, че дори да докажа вота си, то не виждам как ще убедя съда, че въпросната партия, е поела персонален ангажимент към мен. Аз не разполагам с договор, в който да са посочени, освен конкретните клаузи и съответните срокове, така и последващи санкции при неизпълнение. Ако тръгна да съдя някоя политическа партия, всеки съдия, искрено ще се забавлява с моята наивност, поне до момента, в който се сети, че и той е постъпил по същия начин, на изборите.
 Разбира се, такова дело никога не може да бъде заведено, поради изброените причини. Това от своя страна дава възможност за такова бясно предизборно залъгване, в което и опитен лъжец би се изчервил, ако му липсва нужния политически стаж. Надушили собствената си изгода, медиите също не закъсняват да се включат в играта. Много от тях, по принцип са си перманентни лъжци, но в предизборната ситуация понякога надминават и себе си.
 От своя страна, ошашавеният избирател започва да вярва на всеки и всичко. С наближаване датата на изборите, тиражите лавинообразно растът. Самият изборен ден е зареден с напрежението на решаващ мач. След като всичко приключи, гласоподавателят пак си тръгва с ръце в джобовете.Самите джобове, доста са се поизпразнили от разноските по купона, но им предстои да бъдат ритмично доизпразвани, до следващите избори.
 Финансовото цунами на ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА, започва да помита всичко наред, без да прави разлика, между гласували и негласували.
  В делничния живот, нещата не биха могли да се случат по този начин. Ако един предприемач наема работник или специалист, той първо ще се информира за неговата квалификация.  Дори ще изиска препоръки от бившия му работодател, ако счете за необходимо. Предприемачът е този който плаща, т.е. СУВЕРЕНА и е в правото си да прецени годността на кандидата за съответната работа. Никой не би се качил в самолет, който ще бъде управляван от учител по латиноамерикански танци, освен ако учителят не е и професионален пилот. От танцьорът след време може да излезе и добър летец, но работодателят не се интересува от това. БИЗНЕСЪТ НЕ Е УЧИЛИЩЕ. Излиза, че всяка друга работа, освен управлението на държавата, изисква конкретна предварителна професионална подготовка.
 И друго- освен проверката на подготовката, при назначението, ще бъде уточнен и точния размер на възнаграждението. Единствената фирма на света, в която служителите, сами определят размера на заплатите си, е ПАРЛАМЕНТА. Ако работодателят от мекосърдечие или наивност, все пак допусне това, то поне ще се заинтересува каква работа се върши. Ако установи, че градинарят не само не идва редовно на работа, но е изкоренил и някои от най-ценните растения, то незабавното уволнение и иска за обещетение, ще са му в кърпа вързани.
 Всяка друга работа е свързана с непрекъснат контрол, от страна на работодателя и изисква персонална отговорност от изпълнителя. Не виждам кой работодател, би търпял некадърен рабтник, дори само една седмица, да не говорим години. Кой е този луд, който би допуснал това в управлението на държавата? Но тази книга все пак, не е с медицинска тематика да говорим за лекари и пациенти с психични отклонения."
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Май 27, 2009, 21:18:13 pm
ПРЕЛЕСТИ ОТ ПРЕДИЗБОРНИТЕ ХРОНИКИ
http://asenov2007.wordpress.com/2009/05/27/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8/
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Май 27, 2009, 22:59:01 pm
Конспирацията срещу властта, част 1 - купуване на гласове
http://bg.altermedia.info/2009/05/16/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-1-%D0%BA%D1%83/
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Z-931 в Май 28, 2009, 00:17:40 am
Инсомния....ти за кого ще гласуваш?
Всички са толкова объркани и такава паплач е ,че не знам от къде да започна. :o :o :o

Ако симпатизирам на един и ми е фен, то всички около него се оказат самата измет.... :o :o :o......

Като гледам ти си човекът...,който можеш да кажеш нещо положително. ;).............Хайде кажи за кого да гласуваме ???.... ???
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: lokmar в Май 28, 2009, 00:37:03 am
Това трябва сам да си прецениш за кого ще гласуваш трябва има собствено мнение. На "турците" в България гласуват за "турци" защото не искали гяури да ги управлява,но и на тях им набиват рязания що са с промит мозък.Аз не мисля да гласувам но може и да си променя мнението защото искам България да е България,а не да се чувствам  като в Анадола,но всеки докопал се до кокала не мисли за другите това са българските депутати. Ако трябва да си създадем партия на хората с свободно мислене.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Май 29, 2009, 14:48:45 pm
Отчаянието ражда безумия - избори 2009
http://www.lubamanolova.info/270509-a.html
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Май 29, 2009, 23:38:55 pm
Защо изборите в България са параграф 22 ???!!
http://www.forumat-bg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=224:-22-&catid=44:2008-12-23-17-29-57&Itemid=64
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: emilkos в Юни 01, 2009, 12:52:19 pm
С гласуване няма да стане - трябва шамаросване !!!

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2194711 (http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2194711)
Цитат
Изследовател: Цената на глас на изборите - от 100 до 500 лв
 01.06.2009 11:22

По пътя от СИК до РИК се подменят цели урни с предварително попълнени бюлетини  >:(  >:(  >:( , твърди във в. "Сега" изследователят на "търговията с вот" доц. Георги Манолов

На тези избори търговията с гласове ще бъде много добре маскирана и трудно уловима, твърди в интервю за в. "Сега" доц. Георги Манолов, който изследва политическия маркетинг, предизборните кампании и финансирането на партиите.

Според него този път, поради огромния обществен натиск и значимостта на изборите, няма да видим директно купуване на гласове, особено сред ромите. Но ще има едни полулегални, модифицирани начини за търговия.

51-годишнияат доктор на политическите науки е ректор е на Колежа по икономика и администрация в Пловдив и преподава и в УНСС. Тези дни излезе от печат последното му изследване "Цената на изборите или как партиите си купуват властта".

Той прогнозира, че на предстоящите избори цената на един глас ще е между 100 и 500 лв. на ръка, съобразно региона.

Избираемо място в листа ще се търгува над 100 хил. лв. На предишните парламентарни избори през 2005 г. тарифата е била между 80 и 100 хил лв., казва доц. Манолов.

Той е убеден, че на изборния пазар се купува всичко - като се започне от избирателя, през обикновен член на СИК до цяла секционна комисия.

В книгата си авторът цитира свидетелства на жена от квотата на НДСВ в СИК, която обяснява как са я натиснали да вземе пари срещу фалшифициране на резултатите чрез търговия с гласове.

"Тъкмо затова депутатите не пожелаха да приемат предложението на неправителствените организации за създаване на преброителни центрове, защото по пътя от СИК до РИК се сменят буквално цели урни с предварително попълнени бюлетини.

Комбината е жестока, защото самите членове на комисии разпределят бюлетините според потребностите на своите партии и спазват обет за мълчание", казва Манолов.

Изследователят смята, че масовият алъш-вериш с гласове по избори се е родил от липсата на правила и санкции. От Освобождението до 1990 г. в България практически няма закон за политическите партии и регламент за финансирането им. А Законът за политическите партии от 1990 г. е легитимира пълния разгул, твърди Манолов.

Той припомня, че този закон даде възможност на българските партии, без да се крият, да се превърнат в класически корпорации, да вършат всякакъв вид стопанска дейност, в т.ч. търговия с петрол, кафе, цигари.

"Периодът от 1990 до 2001 г., когато се приема следващият закон, направи българските политически партии класически икономически субекти. Те не само имаха право на търговска дейност, но и при преференциални условия - не плащаха данъци, мита, акцизи.

И те станаха изключително богати. Затова се разви до такива мащаби търговията с гласове. И в сегашния закон йезуитски е записано, че на партиите се забранява всякаква търговска дейност, но малко по-нататък им се разрешава да преотдават имущество на частни фирми уж за партийни цели..."

Според Манолов този текстът е много измамен, защото позволява на партиите да сключват фиктивни договори, помещенията се водят партийни клубове, а всъщност са чисти кебапчийници, а някъде - и казина.

Като българска специфика при купуването на гласове специалистът посочва, че още в 1901 г. на българските роми със закон е било забранено да гласуват, защото са били най-подкупни по време на избори.

Манолов цитира Димо Казасов, че срещу кило ракия и кило суджук циганите са си продавали гласа.

По-назад във времето Константин Иречек в своя великолепен труд "Княжество България" нарича София по време на избори "отровна готварна".

Според Манолов българската власт е реагирала съвсем адекватно тогава. Още през 1892 г. по времето на Стамболов е приет закон, който въвежда жестоки глоби за търговия с гласове и фалшификация на изборите.

"Ние следваме една неблагоприятна традиция, с тази разлика, че тогава за подкуп са минавали "аби, шаяци, гугли и поясоци", а сега - костюми на "Дзеня" и "Ролман", казва доц. Георги Манолов.

В изследването си той е описал пет ключови канала за незаконно финансиране на партиите с общо 65 незаконни форми.

Това са легалният бизнес, обръчите от фирми, източването на държавни средства, парите от мръсния бизнес с наркотици, плът и оръжие, клиентелистките канали.

"Няма никаква трудност пари от сенчестия бизнес да се преперат през няколко офшорки и да се налеят в легалната или в "черната" каса на една партия. Тези схеми много трудно могат да се хванат, защото се прилага двойно счетоводство.

Никой не може да проследи движението на тези пари. Участниците в схемите пък мълчат до гроб. Не от страх, а защото всички са финансово мотивирани да си траят", казва Манолов в интервюто си за Галя Горанова от в. "Сега".

Източник:  http://www.segabg.com (http://www.segabg.com)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Юни 06, 2009, 00:21:55 am
   
Политически анализ от Стоичков    Часове преди европейските избори в България футболната звезда Христо Стоичков излиза с критичен анализ към политиците в страната. В интервю за „Труд” той казва, че няма да гласува в неделя, защото е независим и за партия глас не дава. Признава, че би пуснал бюлетина за свой приятел, който ще бъде издигнат за мажоритарен кандидат на изборите за национален парламент след месец.


Ето част от разсъжденията на футболиста за българските политици:


- Г-н Стоичков, призовахте министър Миков да върне Румен Андреев на поста си в МВР, но до този момент вашият зов е глас в пустиня?


- Щом е глас в пустиня, значи Миков е мишок и не може да поема отговорност. А другият, който му нарежда, руският човек Станишев, в продължение на 20 години се учи, ама нищо не научи.


- Все пак, нали знаете, че един премиер или министър не може да решава нещата под диктат?


- Ами тогава тези от Висшия съдебен съвет какви са? Те били спазили етикета, като били на купон на Пенгезов, пък ние не сме. Какво аз съм прегрешил, какво е прегрешил Румен Андреев, че да бъде махнат? Ние - лошите, те - чисти! Просто Миков махна Андреев, защото му бе неудобен. Не можа да изчака един месец. Щото те всичките си отиват, нали знаете?


- А вие нали знаете, че няма премиер, който да си смени вътрешния министър един месец преди изборите.


- Ами тогава значи е мижитурка! Какъв министър-председател, като не можеш да вземеш решение! Оттук нататък той ще остане завинаги в моя живот една плюнка. И където го видя, ще го подмина. Защото Христо Стоичков ще остане Христо Стоичков в цял свят. А тоя кой ще го знае след месец. Ще стане като Жан Виденов - глас в пустинята.


- Не смятате ли, че този ваш тон превишава нормата на възпитаното общуване?


- Аз съм независим човек, спазвам всички закони в Република България. Имам право на мнение. И не мога да приема, че едни хора, които са четири години на власт, си мислят, че като са държавници, всичко им е позволено. Затова държавата е на това дередже. И ние всички, дето ходим да гласуваме, сме виновни те да са на тези постове. Бащата на Станишев даде нещо на тази държава, а сегашният микош какво даде? За какво го избраха Борис Велчев? Едно разследване ли направи, едно убийство ли разкри? Съдебната система не работи. Виж какво стана с Мургина! Позор! Всички са вързани като свински черва. Заслужават ли да са на власт? Миков ли заслужава да бъде шеф на полицията, или Станишев заслужава да бъде министър-председател? Какво направиха те за 4 години? Нищо! Само пакости!


- Е все пак влязохме в Евросъюза, нали?


- Съжалявам много, но да не си слага Станишев медалите! Надежда Михайлова ни вкара в ЕС. После дойдоха оня, Попа, и Станишев, подписаха нашето влизане в ЕС и си сложиха медалите. Ние, с тях и без тях, си бяхме в ЕС.


- Извинете, кой е Попа?


- Тоя от Мадрид.


- Защо го наричате Попа?


- Ами, защото си хвърли калимавката да стане министър-председател.


- Искате да кажете, че си е хвърлил царската мантия?


- Да бе, хвърли си калимявката, да стане министър-председател, за да може да окраде държавата. И дето ни казваше, че за 800 дни щеше да оправи държавата, той я върна 800 години назад. И тия, дето се радваха, когато го посрещат с хляб и сол на аерогарата, сега да ги питам аз къде са? И дойде ли демокрация в държавата? Замъци, паркове, гори, сигурно той ги е садил навремето? Крали са ги от хората! И сега крадат. Всички. Гледам сега какво са направили в България - ами това е един застой! Нито прокуратурата е на място, нито МВР е на място, нито съдът е на място, нищо не е на място. Никой не попита Милен Велчев защо и как обърна държавния дълг, как си направи хотели, откъде му дойдоха тия пари. Мен ме хулеха и ме гонеха данъчните, че не съм си платил 15 лева данъци. Тях никой за нищо не ги пипа.


- Може би защото ви гонеха за данъци, сега сте така остър към управляващите и към Симеон?


- Мен ме гонеха за данъци, за да може през това време те да крадат, да си прикриват техните далавери. Защото в обществото кой ги знае тия плюнковци. Аз където и да отида, знаят ме що за стока съм.


- Онзи ден колеги са запечатали ваша среща с Иван Костов пред входа на Би Ти Ви. За какво си говорихте?


- С Костов съм на “здравей-здрасти”. Най-личните ми приятели от СДС са д-р Желю Желев и Надежда Михайлова.


- Това ли е силната ни опозиция?


- Ние нямаме силна опозиция, каквато има в Испания, в Италия, в Англия, във Франция, в Германия. Навсякъде две са партиите. Ние имаме над 60 и не знаем кой за кого е. Мразят се, хулят се, не може да се обединим и да направим нещо хубаво за тоя народ. В управлението се въртят едни, дето, ако ги пуснеш на някоя аерогара, ще се загубят. Тогава защо ги избираме. Нима нямаме кадърни хора, които живеят на Запад, да се върнат и да управляват държавата ли? Нима нямаме подготвени хора и в страната? Или сме слепци?


- Възлагате ли надежда на Бойко Борисов?


- Аз не залагам на никого, бе. Дали ще е Борисов, дали ще е Първанов, който ще да е - ако хората са доволни от едно правителство, никой няма да писка! Всички се нахвърлиха против Първанов, бил такъв, бил онакъв, бил направил тая коалиция. Еми Първанов ще я направи, защото вижда, че вие не можете. Първанов ли е виновен за това?


-Е, на небосклона изгрява нова звезда - Яне Янев. Той ще ги замести.


- Е к'ъв е тоя?


- Той ви “разкри” на партито в “Континентал плаза”.


- Те, добре че не го пуснаха вътре. Да видите какво щеше да стане. Щях да му обърша два шамара. Аз Яне не го познавам и не ми е нужно да споменавам името му, защото не е никакъв. С Абаджиев що-годе се познавах, но щом е тръгнал с Яне Янев, значи и той ще се докара донякъде. Пратиха оня Яне да им свърши работата. А не ги е срам, че са се затворили в държавната резиденция в “Лозенец” да не им гледат хората простотиите.


- Затова ли толкова сте се запалил?


- Затова! И ще ги критикувам до дупка. Ако те са мъже с голямо "М" и утре застанат пред България и кажат: "Да, прибързано взехме решение, този човек се връща на работа", аз ще ги аплодирам.


- Е, не го очаквайте това!


- Искам да попитам Миков - какво направи ти за твоите полицаи по улицата? Като просяци са. И искаш тия хора да работят за тебе. Как ще работят? Те те чакат да излезеш утре, да те изгонят от министерството, та да те претрепят някъде.


- Това вече е пресилено!


- Ами той си отряза дясната ръка, изгони един до себе си, за да остане той. Така Станишев навремето хвърли на кучетата Румен Овчаров и Румен Петков, за да си спаси кожата. Преди него пък Попа захвърли всички, които му помогнаха да се върне и да си вземе имотите, за да остане с мижитурките. Всички те живеят от скандал в скандал.


- Все има добър сред тях!


- Даниел Вълчев е най-готиният сред тях. Най-образованият образователен министър. Има и други кадърни хора в тая държава, но подадат ли глава - набутват им я в кацата с катрана. Сега не спират да плюят по Доган. Видях с очите си какво е направил този човек за хората си. Идете вижте селата им - с пътища, с големи къщи. Хората работят. Да, крадат, ама и дават. 1300 години все сме в кражба и затова не можем да направим държавата си.
http://www.kafene.net/gossip.html?fb_1127242_anch=6973791
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Юни 06, 2009, 00:24:47 am
   
Европейците гласуват и от космоса, българите не могат и от Европа
http://www.kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=6974625
http://www.izbor.eu
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Alien в Юни 12, 2009, 23:22:12 pm
Кирил Стойчев: ГЕРБ и "Атака" имат потенциал да разширят вота си от изборите за ЕП

12 юни 2009 | 19:57 | Агенция "Фокус"
http://focus-news.net/?id=f12173

Астрологът Кирил Стойчев – председател на Асоциацията на астролозите пред Агенция „Фокус” за това, какви са астрологичните прогнози за предстоящите парламентарни избори.

Фокус: Г-н Стойчев, какво се сбъдна от астрологичните ви прогнози за изборите?
Кирил Стойчев: Изпълни се прогнозата, която бях направил в края на 2007 г. Тя категорично се потвърди на тези избори за Европейски парламент. В нея на първо място бях поставил ГЕРБ, а на второ БСП. За ДПС бях казал, че ще намали успехите си от предходни избори. Виждам от резултатите, че те са намалили своя дял. "Атака" също мобилизира повече хора от предишен път. НДСВ за мен е една изненада. Оказа се, че техният ход с Меглена Кунева като лице на кампанията беше един плюс. За СДС бях казал, че самостоятелно нямат шанс, а такъв имат само като коалиция с ДСБ. Това се случи на един по-късен етап. Бях казал, че коалицията има шанс да премине изборната бариера. Направиха го на евровота, ще го направят и за следващия вот за избори за Народно събрание. Другата нова партия, която се появи на изборния хоризонт са Ред, законност, справедливост, която и за следващите парламентарни избори също може би ще бъде на ръба на изборната бариера. Интересен феномен е, че тази партия, от моя гледна точка, събира наказателния вот или астрономически вотът е по планетата Сатурн. Това са хора, които искат да накажат управляващите, власт имащите. Основно според мен тази партия събира техния глас. Трудно е да се коментира „Лидер”, предвид факта, че техният вот е регионален, а не национален, в по-голямата си част. Там наистина резултатите са непредсказуеми.
Фокус: Как се правят прогнозите?
Кирил Стойчев: Правят се анализи на база представянето на отделните партии в предишните избори и тяхната символика отнесена към планетите в Слънчевата система. Това е единият метод на анализ. Вторият е свързан с анализ на хороскоп на конкретна политическа фигура, но е необходимо да имаме освен датата и точния час и място на раждане. Тъй като тази информация не е публично достъпна, съответно няма как да се ангажираме и с конкретен анализ за дадена политическа фигура.
Фокус: Коя партия коя зодия е?
Кирил Стойчев: В моя анализ отъждествявам партиите и техните лидери с планети от Слънчевата система. ГЕРБ е една типично слънчева партия под знака на слънцето. Това се дължи най-вече на нейния лидер Бойко Борисов. БСП по принцип е партия от лунен тип, подвластна на луната, тъй като тя се позиционира в общественото съзнание като социална партия, такава която се грижи за пенсионерите, социално слабите. Затова я отнасям към лунната символика. Атака, можем да се сетим дори от името на тази партия, което е по-агресивно, се свързва с планетата Марс, която винаги символизира борбените хора, които се борят за някакви каузи.
РЗС ще мине под влиянието на планетата Сатурн, тъй като тази планета символизира точно наказателния вот на хората, които са недоволни, които искат да накажат властимащите.
„Зелените” са една млада партия, която сега за първи път се явява на избори. Това е една партия с кауза, именно в защита на българската природа. Можем да кажем, че при първото си явяване те символизират планетата Уран, която е носител на новото, на новите идеи, на младите лица които се борят за промяна.
Фокус: А „Лидер”, която всъщност беше някаква изненада на тези избори?
Кирил Стойчев: „Лидер” подобно на ДПС в моя анализ ги поставям под символиката на планетата Плутон, която символизира тайната власт, големите пари.
Фокус: Какви са предпоставките за парламентарните избори и кой очаквате да спечели?
Кирил Стойчев: Тенденцията за парламентарните избори се запазва. Партиите, които имат потенциал да разширят вота си от изборите за парламент са ГЕРБ и "Атака".
Фокус: На какво се дължи това?
Кирил Стойчев: Ако изхождаме от астрологичната символика това се дължи на силното влияние на слънцето, което се свързва с ГЕРБ и влиянието на Марс, която се свързва с Атака. Това са две активни планети, мъжки по своя характер и за това при една по-висока активност, каквато очаквам на следващите избори, логично е техният резултати да са по-добри. Трендът е в посока за увеличаване на гласовете за тези две партии. За малките партии е по-трудно да се направи прогноза, как ще се представят на следващите избори. Така че зависи много от тяхната предизборна кампания, на какво ще заложат на предстоящите избори. По отношение на социалистическата партия, тя си има едно твърдо ядро от избиратели, така че зависи доколко ще успее да ги мобилизира. Предполагам, че ще постигнат близки резултати до тези на евроизборите. Точни проценти ние няма как да дадем, това е приоритет на социолозите. Това, което ние можем да покажем с астрологическите анализи, са основните тенденции и евентуално, кой би могъл да бъде първи. Засега това е ГЕРБ. Няма обстоятелства, които да сочат някаква промяна във вота на гражданите. Тенденцията за парламентарните избори се запазва и резултатите ще бъдат близки до тези от изборите за Европейски парламент. Партиите, които имат потенциал да разширят вота си от изборите за ЕП, са ГЕРБ и "Атака".
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: pimeto в Юни 14, 2009, 22:49:23 pm
Относно Зелените ... несериозна работа. От сайта познати мутри виждам, от протестите през януари и ЕКо протести.
Те въпросните протести не могат да организират, не могат две думи на кръст да кажат, тръгнали за ЕП и НС да влизат...

Смях е това! Но както и да е, фактите са други - реалността е друга.
Изборите идват. Претендентите са ясни. Кой ще влезне в парламента горе долу ясно!

"Няма да гласувам" - е най-малоумното нещо което може да направи човек.!
С тъпи клиширани празни лозунгчета "не трябва да гласуваме, трябва да ги биеме" и т.н., до никъде няма да стигнете!

Спрете да се пените, спрете с глупавия безмислен носталгично песимистичен патриотизъм и гледайте напред! Вижте фактите и си уредете живота!

Явно е че да въртите глави към миналото е безмислено! Полза никаква!
Фактите са такива:
България от десетилетия е една прогресиращо уголемяваща обема си лайняна дупка, населявана предимно от скапан мършав народ - българина!
(и аз съм в това число, споко)
Няма какво да се лъжеме!
Гледам разделите за наща родина и се чудя изобщо за какво си ги пишете тия "интересни" нещица ?!
Едва ли не сме най най най най ГОЛУЕМИТЕ на тая земя ?!?!?
Да ама фактите са други!
ДНЕС българите сме по-зле и от циганите. По скапан народ сме и от евреите.
Много е модерно да мразиме сърбите (винаги се изумявам на доводите които някой хора вадят като причина да мразят Сърбия днес), ама сърбите след толко натовски бомби пак са по-напред от нас...

Дойде ми до гуша тая лайняна простотия в наща държавица.
Тази лайняна реалност която всички българи дружно градиме и поддържаме!
Такъв скапан цигански народ сме, че няма накъде.
Държавата просто е залята от негативизъм, омраза, простотия и всякакви други отрицателни качества/енергии или квото там ви хареса.
Не го ли разбрахте вече ?

Загубени сме като държава, загубени сме като народ.
Това което ни остава е да го осъзнаеме това, да вземеме ценното и да бягаме далече някъде... белким съхраниме и развиеме хубавото българско "нещо".

Пиша "нещо" защото чесно казано не знам какво хубаво има в тоя народ вече ?!

Какво ? Киселото мляко ли ? Стоичков ли ? Виното ни ли ? Народните ни песни ли ? Традициите ни ли ? Какво хубаво и непокварено ни остана ?

Хора ?
Въпреки, че от доста години вече живея по един мой принцип, а именно да си подбирам средата в която живея, простотията която преобладава в България е просто неизбежна!
Невъзможно е да останеш позитивно настоен и щастлив, ако си такъв или искаш да си такъв.
Винаги се намира някой, които щом те види че се усмихваш гледа да те приземи с някоя негативна "бомба' за закуска....
Навсякъде навсякъде простотия и скапани мърши-хора, които не могат без въпросната простотия и негативизъм.

Забелязали ли сте, че хората вече не се забавляват с позитивни и приятни неща ?!
Всеки търси скандалното, неприятното, конфликта, раздора, простотията, чалгата и т.н., за да се забавлява ?!
Забавлява се пред ТВ с мега убер прости програми и т.н.

Всичкото това му се отразява на поведението в реалността.
И понеже на българина хич от нищо не му пука, камо ли пък за нещо (особено пък за него самия), не му прави впечатление в какво се изражда той самия. Не му прави впечалтение и как всички около него се израждат по същия начин.
Е как да му прави впечатление като хабитата му се мени ?!
Няма как нали ?
За това ви казвам - тая държава и тоя народ са загубени! Капут!
Загубена кауза за която борбата е равностойна на похабен патрон в небитието.

Много наши мили сънародници, будни хора, умни, отдавна са видяли и разбрали тези неща - в следствие на което са емигрирали в търсене на по-добър живот. Май е по правилно да се каже ПРАВИЛЕН живот.

О да! Сега някой тука ще почне да ми ръси клишенца дето ги слушам от 10тина и повече години....

Да, да, да... Заслужава си да се бориме за нашата родина. ДА, да, да, тука има за какво да се бориме все още. Надежда има!
Да, да, да, като бягаш в чужбина да гледаш себе си правиш си гадно на себе си щото прецакваш кармата на родината и следователно на тебе и ... бля бля бля бля....

Я се осъзнайте!


п.п. На които не му харесат писанията ми може спокойно да приеме, че нещо съм изтрещел или съм поредния прост бъдещ емигрант!
Които пожелае да се позамисли, добре дошъл!
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юни 15, 2009, 00:48:43 am

Държавата просто е залята от негативизъм, омраза, простотия и всякакви други отрицателни качества/енергии или квото там ви хареса.Докато има хора, които да пишат ей- такива постинги като този, който си изцвъкал горе, така ще е.

Успех в емигрирането. :)

Поздрави от една "проста", избрала да се върне тук.  :)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: pimeto в Юни 15, 2009, 07:37:29 am
Докато има хора, които да пишат ей- такива постинги като този
Aма разбира се.... :D
Нормално е да се засегне човек от писанието ми. Трудно е да се приеме реалността, така е!

А, и още нещо! Емиграцията не е за всеки.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: хадзапи в Юни 15, 2009, 11:15:29 am
Пимето е прав. За съжаление горчивата истина е тази, в държавата ни е пропита една омраза на хората едни спрямо други и между познати и непознати, както и завистта, а за негативизма просто нямам думи. Ние сме едни от най-негативно настроените народи, такава ни е май народопсихологията.

Винаги има и хубави незавиждащи на никого хора, не изпитващи омраза и радващи се на чуждото щастие. Но са малко на фона на мнозинството.

А да не говоря за простотията ни, която се усеща навсякъде навън - просто е достатъчно да се видят фасовете, хвърляни навсякъде от пушещите "братя и сестри", както и хартиите и пластмасовите чашки от кафе и бутилките от вода. В планините от такива "туристи" е станало много мръсно и никой не му се и занимава да чисти, но най-вече да си върне боклука обратно и да го изхвърли там, където има контейнери или кофи.

Това ми е позицията. А за емиграцията - лично ние в къщи сме имали предложения за официална емиграция в няколко европейски страни, но сме си избрали напълно съзнателно да си останем тук. Все пак има едно нещо, което на запад го няма - тук сме много по-свободни от тях. Там преобладава основно работата и никакви лични интереси от по-интелигентен тип, а само от типа на зрелищността - футбол и ...
А и тук сме си с нашия си роден език, и в страната си, а не на чуждо място, гледани накриво от местните хора...

Но на избори трябва да се гласува, за кой - всеки сам си преценява.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: l_z в Юни 15, 2009, 11:18:33 am
А, и още нещо! Емиграцията не е за всеки.

Така е. Практикуват я предимно готованковците!
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: neven в Юни 15, 2009, 11:41:03 am
А, и още нещо! Емиграцията не е за всеки.

Така е. Практикуват я предимно готованковците!


Много добре знаем на какъв хал е държавата ни. И изобщо не съм съгласна, че емигрантите са готованковци. Напротив, много интелигентни и работливи българи емигрираха. Това е техният избор, продиктуван от абсурдите в страната ни и той трябва да се уважава. А ние, които останахме тук е добре да сме по-толерантни един към друг...
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Mirotvorec в Юни 15, 2009, 12:54:10 pm
Емиграцията не е по тази тема, така че няма защо тук да я разискваме.

Засега пред мен има два варианта-изобщо да не гласувам или да гласувам, но с невалидна бюлетина. При първия вариант се увеличава процента, с който партиите влизат в парламента(или поне така си мисля), но кажете ми при втория вариант моят невалиден глас намалява ли въпросния процент?
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: 4i4obil в Юни 15, 2009, 19:39:02 pm
Ето какво мисля аз ...
Дълго време не гласувах, защото все не намирах за кого. От известно време, обаче, съм силно убеден, че трябва да се участва. Въобще не се заблуждавам за същността на демокрацията, знам че всеки резултат може да бъде манипулиран, а и все още не откривам кому гласа си да дам.
Но ... има смисъл да се гласува, колкото по-масово, толкова повече.
"Масовото" гласуване е единствения начин за преборване на търговията с гласове. Не могат да платят на всички, нали?! "Туристите" от Турция ще се "обезценят", а ДПС ще си отиде на мястото. Ясно, че трябва да избираме най-малкото зло, а при това е добре да се предпочитат партии с реални шансове за влизане, за да се избегне вторичното преразпределение на остатъка от гласовете(невалидни и на невлезлите партии).
Основната полза от масово гласуване, обаче е друга. Дупетатите ще знаят, че активността и следващия път ще бъде висока, но може и да нямат късмет. Нека ги натоварим с отговорност!
При това, хора, активно участващи в "демократичния процес" могат по-лесно да предизвикат референдум, например. Трябва да започне да ни пука, иначе ония по върховете ще ни видят сметката. В момента няма никаква полза от появяването на нови играчи на политическата сцена (особено на читави такива). Кой ще ги подкрепи при 20-30% активност?!
От тази гледна точка добра идея е гласуването да стане задължително, но едва ли ще дочакаме да се приеме.
При мажоритарната система нещата са много мътни и смятам, че тя би била подходяща само ако няма партии
Ще споделя едно мое хрумване:
Всяка година след изборите да се провежда референдум "за" или "против" настоящия парламент. Естествено това може да се наложи само с друг нарочен референдум. При отрицателен вот, да се въведе мярка от типа "черен печат" за (примерно) 80% от управляващите и 50% от опозицията (на общо основание), така че част от "издънките" да не могат да се кандидатират през следващите 8-10 години. За няколко години смятам, че ще се попречисти т.нар. политическа класа. Като свършат некъдърниците и изродите ще започнат да се появяват и читави хора.

Понеже се твърди, че полицията и армията са деполитизирани, не мога да разбера защо има МВР и МО. 'Що не 'земем да ги отделим от изпълнителната власт. Не ми се смейте! Естествено, че държавата няма доброволно да се раздели с репресивния апарат. Може все пак да се помисли за някакъв тип "гражданско"(не обичам тази дума) управление на тези институции.
Съдебната власт също не работи както трябва, но това е малко по-сложна тема. Различните институции трябва по някакъв начин да бъдат независими.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: buden в Юни 15, 2009, 21:06:27 pm
Много добре казано 4i4obil. Подкрепям мнението относно гласуването. Преди няколко месеца бях на друго мнение, но малко преди миналите избори реших и гласувах. Ще гласувам и сега.
Правя го с мисълта, че ако остана излъган ще го преглътна като нещо очаквано, но ако изобщо не гласувам изтървам възможността да подменим голямото зло с по-малко такова.
Скоро така или иначе няма да има накъде по-зле и хората е напълно възможно да грабнем кой каквото намери и да ги забрулим.

Та и в двата случая, ако стане по-зле ще има сериозни последствия, за които малко по малко някои вече се подготвяме.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: baphaa в Юни 16, 2009, 00:29:28 am
Не могат да платят на всички, нали?!

Дали?!
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: 4i4obil в Юни 16, 2009, 01:17:22 am
Няма да искат да се разделят с толкова пари.
По-важно е да измислим как можем да помогнем за бързото "пробуждане" или осъзнаване на голяма част от хората. Напоследък някои дребни факти ми подсказват, че много Българи имат достатъчна яснота за това какво става и кой е "виновен". Остава да разбием апатията и нихилизма.

Знам ли?! Може би трябва да печатаме позиви ...
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Mirotvorec в Юни 16, 2009, 08:04:46 am
Цитат
Ясно, че трябва да избираме най-малкото зло...
Изобщо не е ясно защо изборът ни трябва да е такъв и не съм съгласен с това. По-малкото зло е пак зло и нямам намерение с моя глас да го узаконявам.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: buden в Юни 16, 2009, 09:24:47 am
Така е по-малкото зло пак си е зло.
В момета национализма е новата демокрация, както прочетох на едно място. И все пак нещо, не знам дали наивността, надеждата или пък шестото чувство ме карат да си мисля, че системата не е всемогъща и може да се пробие. Или склонен съм да мисля, че Сидеров макар и планиран не е кукла на конци.
Така, че какво губя в действителност - че ще остана излъган и ще ми се смеят в Хнета на наивността, прежалвам го. Ако спечели и е част от фигурите на куклуводите ще си проличи в началото. Та ако нещата продължават да са такива има реална възможност зависеща от хората системата да рухне. Ако той не е част и се изплъзне нагоре, то тогава ще се опитат да му пречат всячески, но ще се усети разликата, ще има ужилени, опарени и т.н. предполагам. Ще се разбере бързо след изборите ако евентуално АТАКА вземат болшинството. Вие виждате, че и сега Сидеров решава еднолично кое как да е, но по закон са партия. Искам не партиина система, а един човек отговорен за всичко, ами ето го. Рисковано било ако е луд, аз поемам риска, който мисли че днешното е по-добро да не го поема. Днешното положение за много от нас вероятно е добро, но на фона на някои други страни сме в 100-тна глуха, а можем да сме много по-добре и това зависи от управлението, а не от "балканския ни манталитет". Не просто ние да сме добре, но и съседа, и икономиката ни да се развива добре и т.н.
Та с негласуването според мен не се постига кой знае колко, да вземем негласувалите 60% ли бяха не знам с точност. И защо не гласуваха според вас, защото искат да рухне системата или защото им е все тая. Отговорът е второто. Дори с повече негласували пак ще има достатъчно хора, които да гласуват за старите муцуни и онези пак ще си правят каквото си знаят. Пак ще се образува възможност да рухне системата ако нещата се влошат, но всичко ще зависи от хората.
Аз предпочитам да гласувам доверие на някой, защото не знам давате ли си сметка какво трябва да се прави за да рухне системата, готови ли сте на това!? Гражданска война по-лесно може да се организира, отколкото сриването на системата. Не мисля, че хората са готови на втората стъпка, отново ще се чака на някой който да е водач. Отново ще има вярващи и невярващи, спекулации и компромати. Отново ще трябва да се случи, за да видим ще заработи ли и т.н.

Всеки решава сам за себе си.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Aquarius в Юни 17, 2009, 22:39:05 pm
До pimeto-чел ли си за проекта Ран-Ът?Ето от там идва проблемът.Има тема тук в този форум-виж в търсачката.
Относно Зелените-ами няма за кой друг да се гласува.Кои други имат воля,чисти биографии,смислени идеи?
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Hari в Юни 18, 2009, 00:39:30 am
                     
                            Кои са те?


          Зелените (http://www.bulgariangreens.org/)


ЗЕЛЕНИТЕ ПОДКРЕПЯТ ИЗВРАТЕНИТЕ!

=====================

http://www.bulgariangreens.org/Blogs/112/81/112.html

"ЗЕЛЕНИТЕ са солидарни с Rainbow Friendship София 2009"


"ЗЕЛЕНИТЕ подкрепят инициативата за организиране на Rainbow Friendship София 2009 и се солидаризират с исканията на неправителствените организации, които организират ГЕЙ-ПАРАДА."


======================

Умната...!
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Sekhmet в Юни 18, 2009, 16:23:21 pm
Подкрепям те  изцяло buden. Дано има повече "събудени" хора като теб! С поздрави! :)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: 4i4obil в Юни 18, 2009, 18:39:44 pm
buden, прав си. М/у другото и аз гласувах за тях (и пак ще гласувам). Но това не означава, че тази партия ме устройва напълно. За съжаление подходиха малко неразумно и несериозно към предназначението си. Влязоха в политиката навреме, но самата организация се оказа "недостроена". Виж колко бързо им "спретнаха" 2-3 скандала и сега са доста по-послушни. Да вземем случая "Кузов" ... Няма да си кривя душата - не ми е симпатичен, но все още не съм убеден във вината му. Ако е "изродът", който ни представят от "медиите" - кой е допуснал такава издънка в организацията. Смятам всички "афери" за доста плитки, но много хора повярваха.
"Атака" трудно ще го докарат до мнозинство, но със сигурност са вътре. Това е по-големия "среден пръст" от негласуването. Нали се сещате, че 100 негласували = 35 гласа за ГЕРБ, 25 гласа за БСП ,20 гласа за ДПС и т.н...
Така по-добре ли е, А?!

п.с. Не можем да чакаме всички злини да се махнат сами. Затова избирам "по-малкото зло" - с него се справяш по-лесно.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юни 18, 2009, 19:14:08 pm
                     
                            Кои са те?


          Зелените (http://www.bulgariangreens.org/)


ЗЕЛЕНИТЕ ПОДКРЕПЯТ ИЗВРАТЕНИТЕ!

=====================

http://www.bulgariangreens.org/Blogs/112/81/112.html

"ЗЕЛЕНИТЕ са солидарни с Rainbow Friendship София 2009"


"ЗЕЛЕНИТЕ подкрепят инициативата за организиране на Rainbow Friendship София 2009 и се солидаризират с исканията на неправителствените организации, които организират ГЕЙ-ПАРАДА."


======================

Умната...!
Мдаа, свобода, но в граници..Тя свободата е безгранична, като се замислиш. Друго си е Бойко да ти вземе детето на 5 години и да го вкара в Матрицата, а на теб да връчи оръжие, да се "биеш за родината" или пък Болен, дето ще прави цигани, турци, гейове и свободомислещи на сапун.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: buden в Юни 18, 2009, 22:26:32 pm
Не искам да ставам адвокат на никого, но мисля че това с правенето на сапун от някои прослоики от населението е силно преувеличено. Разбира се че това няма да стане, нито въпросния човек е давал сигнали, че отива натам в идеите си.
Подкрепата ми макар и много много предпазлива е защото единствено той има най-реални според мен виждания относно глобалната политика, на фона другите поне така изглежда. Иначе и той успя да се докаже с пропуски.

А относно гейовете какво мога да кажа - не е правилно да им забраниш да си играят с туй и онуй. Всичко може да е много добре регулирано, стига да има закони които да се спазват. Ако има креативни и позитивни неща в публичното пространство, които да грабват вниманието за да има и развитие. То няма децата да гледат гейовете със зяпнали уста и да любопитстват за "любовта отзад".
И добра икономика да има разбира се, която да не ни позволява да се ядем помежду си за глупости.

 
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: buden в Юни 20, 2009, 09:31:24 am
Цитат
Парите за възрастните хора лесно могат да бъдат събрани чрез отнемане имуществото на престъпни олигарси, каза националистът ...

А ако е решил да прави на сапун олигарсите нямам нищо напротив. Да им се докаже вината и след това едно от трите: затвор, екстрадиране или ... сапун. Да си избират.
Ще се види и той ли е маскара или не, но едва ли ще спечели нужните гласове.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юни 20, 2009, 14:32:23 pm
Цитат
Парите за възрастните хора лесно могат да бъдат събрани чрез отнемане имуществото на престъпни олигарси, каза националистът ...

А ако е решил да прави на сапун олигарсите нямам нищо напротив. Да им се докаже вината и след това едно от трите: затвор, екстрадиране или ... сапун. Да си избират.
Ще се види и той ли е маскара или не, но едва ли ще спечели нужните гласове.
Че Болен си е в парламента?! Какво му пречеше досега да събере парите от олигарсите? ;D Искам да видя, как ще го направи. ;D ;D
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: buden в Юни 20, 2009, 17:27:46 pm
Аз пък искам да го направи.

Даже знаеш ли, ще взема аз да го направя, но ще ме подкрепиш ли!?

Ще ги натикам в затворите всички министри, които са били в управлението през последните 30 години. Присъдите ще са по заслуги. Ще им отнема собствеността на тях и на най-близките им роднини, ще я национализирам. Още ще направим телевизионно шоу "този бандит всяко хлапе го знае". Участниците ще са с маски, за да не ги разпознаят и всеки бандит-мутра-мафиот чието име бъде споменато ще бъде съден. Няма да ги има тези висящи дела, тези гаранции, животът по затворите ще се съживи и усмихне като майско слънце. С риск да ни наложат ембарго. Все ще има страни с които ще можем да сме в приятелски отношения, защото ще бъда диктатор само с тези които го заслужават :) Каквито си поискат атентати да ми правят все ми е тая. И понеже нямам имперски амбиции, ще направя изборите след моето управление-чистка, както участникът  Bile предлага ето тук:
http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=2391&view=findpost&p=35486

Какво друго да направя, ами предлагайте. Освен да ви обещая, че ще спазя всичките ви заръки незнам какво друго. А ако не ги спазя може да ме запалите жив на клада за назидание на някой площат и докато изгарям да ме замервате с гръцки домати.

Нямам специални познания по икономика, история или пък право, познанията ми са другаде. Но имам достатъчно морал и хъс да наема екип и да им дишам във вратовете тежко, макар и с нелош дъх.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: irgnet в Юни 20, 2009, 18:46:26 pm
От това че няма да гласувате печелят БСП и ДПС.

Ако ви харесва какво се случваше в държавата последните няколко години, тогава не гласувайте.

Аз определено ще гласувам, като се колебая между Атака и Зелените.

Ще следя по нета прогнозните резултати в изборния ден и ако Зелените са близо до влизане в парламента ще гласувам за тях, ако не - тогава за Атака.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юни 20, 2009, 22:53:51 pm
Аз пък искам да го направи.

Даже знаеш ли, ще взема аз да го направя, но ще ме подкрепиш ли!?

Ще ги натикам в затворите всички министри, които са били в управлението през последните 30 години. Присъдите ще са по заслуги. Ще им отнема собствеността на тях и на най-близките им роднини, ще я национализирам. Още ще направим телевизионно шоу "този бандит всяко хлапе го знае". Участниците ще са с маски, за да не ги разпознаят и всеки бандит-мутра-мафиот чието име бъде споменато ще бъде съден. Няма да ги има тези висящи дела, тези гаранции, животът по затворите ще се съживи и усмихне като майско слънце. С риск да ни наложат ембарго. Все ще има страни с които ще можем да сме в приятелски отношения, защото ще бъда диктатор само с тези които го заслужават :) Каквито си поискат атентати да ми правят все ми е тая. И понеже нямам имперски амбиции, ще направя изборите след моето управление-чистка, както участникът  Bile предлага ето тук:
http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=2391&view=findpost&p=35486

Какво друго да направя, ами предлагайте. Освен да ви обещая, че ще спазя всичките ви заръки незнам какво друго. А ако не ги спазя може да ме запалите жив на клада за назидание на някой площат и докато изгарям да ме замервате с гръцки домати.

Нямам специални познания по икономика, история или пък право, познанията ми са другаде. Но имам достатъчно морал и хъс да наема екип и да им дишам във вратовете тежко, макар и с нелош дъх.

Това го иска сигурно всеки от този форум, включително и аз!
Цитат
Но имам достатъчно морал и хъс да наема екип и да им дишам във вратовете тежко, макар и с нелош дъх.
За съжаление само това не стига. В политиката се влиза само с много пари, както е и задължително да си омърсен. Ако си чист, ще те смачкат или просто ще те вкарат в Играта. Ако не вярваш, просто се обърни назад.
Мислете за алтернативна борба извън мръсната игра. Тогава много хора ще се включат.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: buden в Юни 21, 2009, 00:05:35 am
Безструктурни протести, без лидери или организации, които да дирижират хората.
Да си направим един списък тук с личностите които искаме да бъдат вкарани в затвора, и да поискаме да ги вкарат без да бъдат съдени. Ей така за кеф, защото ние сме народът и трябва да се слуша нашата дума.

Според вас имаме ли основание за подобно искане?

Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: 4i4obil в Юни 21, 2009, 01:57:33 am
Един протест няма как да се самоорганизира. Винаги има инициативна група, която се занимава по-сериозно. Освен това, протестът трябва да има "Глас" - някакво представителство. Не съм чувал за армия без пълководец.

Това с исканията си е чиста "диктатура на пролетариата". Опасявам се, че може да се окаже по-ефикасната тактика. "На зла круша - зъл прът".

По-рационалното решение да се започне интернет пропаганда за събирането на 1 000 000 подписа за референдум.

Друг вариант е да се създаде конкретна "гражданска структура", която да оказва натиск върху определени партии. Един вид: "Ние, вашите избиратели, настояваме да направите 1., 2., 3. ...".
 Винаги ще съществува заплахата за "Глас"-ът да бъде компрометиран, репресиран или да дезертира от поста си. В същността си организацията трябва да се състои от много взаимозаменяеми групи - "Глас"-ове. Да не говорим за характеристиките на всеки един член. Тук изниква основната трудност - Как да се съберат, съчетаят и калят тези "полубогове". Въпреки това, този вариант изглежда по-осъществим.
 Зпочнах да мисля за подобна схема преди време и лека полека нещата започват да си идват на местата. В дъното на структурата стоят (естествено) отделните хора. Следващото (I) ниво могат да бъдат малки групи събрани по конкретен и силен признак, какъвто е роднинството и семейството. Тук връзките обикновено са силни и загрижеността един за друг между членовете играе решаваща роля. Всяка група от I-во ниво избира свой представител за следващото ниво. На II-ро ниво представителите се обединяват чрез друга силна връзка - приятелство (например). Мисля, че може да се разчита на това. Естествено пак се избира представител на всяка гръпа за следващото ниво. И така схемата се развива нататък.
Много важно е нивата да не са много, за да се запазват връзките между тях. 3 до 4 вероятно ще е добре, пък и в края на краищата в групата от IV-то ниво ще има един човек, който представлява всички нива "на доброволни начала" , а за това трябват време и сили.
 Оттук нататък могат да се формират "Глас"-овете, като всеки от тях има представителство в "Общо събрание". Общото събрание се събира при нужда и решава кой от "Глас"-овете да "оглави" организацията в конкретния случай.
 Може би най-важното е инициативите да тръгват само от най-ниското ниво. Общото събрание може само да следи за спазването на реда и да отправя "допитвания" към структурата. Трябва да се осъществи здрава хоризонтална (информационна) връзка на ниските нива, за да се избегнат залитания от страна на "представителите".

 Ще опитам да съчиня един пример ...
Да речем, че имам семейство и деца и това е моята група от I-во ниво. Един ден синът ми се връща от училище и разказва как учителката по история им е казала, че "робството" всъщност е "присъствие". Нека приемем, че нашето семейство е на противоположното мнение и искаме да се направи нещо по въпроса. Този въпрос можем да обсъдим с произволен брой хора (и групи I-во ниво), за да добием представа дали и колко от тях са на същото мнение. При така добитата частична яснота относно мнението на "обществото" ние решаваме какво би било добре да се направи. Представителята на нашето I-во ниво отнася проблема (и евентуалното решение) до групата на второ ниво. Тук може отново да се направи хоризонтална връзка с други групи от същото ниво ,за да се "изчисти картината". Така се процедира нататък, докато(и ако) "Въпроса" стигне до "Глас"-а. Явно проблема се е оказал важен за "организацията" и трябва да се събере "Общото събрание". Тук исканията се привеждат в окончателен вид и се избира "Глас", който да ги представи пред "обекта на натиск" :)). При конкретен казус, прдставителят на групата от I-во ниво започнал "данданията" автоматично преминава в по-високите нива и участва в "Глас"-а като "Специален Представител" с особени правомощия. Бидейки най-запознат и заинтересован той трябва да следи да не се изкривяват тълкуванията и др. Накрая Организацията излиза с конкретни искания към своите "подопечни представители" във "властта", които да действат по-нататък. При достатъчно развитие и членска маса няма как да не проработи.

Нещо такова
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: babitak в Юни 21, 2009, 02:18:38 am
Добре е, хората най- после да осъзнаят, че няма да излезем от надупената поза, ако не спрат да гласуват за "по- малкото зло"!! Точно това им внушават по ТВ  и те изпълняват чинно.

Да се гласува за млади, неопетнени и доказали се с активната си гражданска позиция хора и партии! Иначе нямаме право да се оплакваме, като се замени само един боклук с друг.
Ами за кого да гласуваме?За "по-голямото зло" ли? Хахах не мисля ,но явно ти си намерил ключовата партия която за в час ще ни оправи бакиите ,сподели ни ако е възможно коя е ,за да знаем ние непросветените хорица които гласуваме за "по-малкото зло" да знаем за кой да гласуваме все пак :)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: buden в Юни 21, 2009, 05:26:46 am
Така, така. Ето, че се стига отново до организацията. А именно тя е основната разлика/проблем: неорганизирана маса хора С/У организирани структури с управленско ядро.... неорганизирана маса хора С/У организирани структури с управленско ядро...

Нужно ни е да се обединим около един единствен факт. Как се развива България през последните 20 години? Случилото се лошо измества ли случилото се добро? Та това би трябвало да е достатъчно.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: alhimika в Юни 22, 2009, 14:51:42 pm
Бе не разбирам много от политика ама това което виждам е, че единствения (от тия дето се борат да управляват) които използва европейските пари по предназначение е Б.Борисов. За последно видях че е направил 8км. велоалеи.
А тия антиклипове е много ясно че са пуснати от тъпите комуняги. Това само показва колко жалки са .
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: merulious в Юни 22, 2009, 14:57:39 pm
Бе не разбирам много от политика ама това което виждам е, че единствения (от тия дето се борат да управляват) които използва европейските пари по предназначение е Б.Борисов. За последно видях че е направил 8км. велоалеи.
... които за нищо не стават и са си чисто отбиване на номера. А колко пари са дадени за тях?
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юни 22, 2009, 15:27:11 pm


http://www.ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1066&Itemid=147
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юни 22, 2009, 15:31:20 pm
Добре е, хората най- после да осъзнаят, че няма да излезем от надупената поза, ако не спрат да гласуват за "по- малкото зло"!! Точно това им внушават по ТВ  и те изпълняват чинно.

Да се гласува за млади, неопетнени и доказали се с активната си гражданска позиция хора и партии! Иначе нямаме право да се оплакваме, като се замени само един боклук с друг.
Ами за кого да гласуваме?За "по-голямото зло" ли? Хахах не мисля ,но явно ти си намерил ключовата партия която за в час ще ни оправи бакиите ,сподели ни ако е възможно коя е ,за да знаем ние непросветените хорица които гласуваме за "по-малкото зло" да знаем за кой да гласуваме все пак :)

За когото ТИ искаш! Гласувай, не гласувай, прави, каквото искаш. Това е ТВОЯТ избор. Но първо се допитай до съвестта си.
Аз се допитах до моята и имам отговор, но това е МОЯТ отговор.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: buden в Юни 23, 2009, 08:07:26 am
Magnolia, благодаря за линка.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Mirotvorec в Юни 23, 2009, 08:36:49 am
"Идея за България" не са ми любимци, но в случая се съгласявам, че най-добрия начин да покажа среден пръст на цялата политическа върхушка е чрез невалидна бюлетина.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: trader в Юни 23, 2009, 19:32:23 pm
N:16 бюлетина Малко или много са патриотично настроени.Да поразбаркаме "картите" на големите партии :)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: cdms в Юни 23, 2009, 19:53:52 pm
Ако пуснете недействителни бюлетини, вотът не ви се брои. По-този "протестен" начин давате на тепсия властта в ръцете на ДПС.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Z-931 в Юни 23, 2009, 20:47:17 pm
Може това и да е целта на някой RIO ;),за сметка на това пък може гражданите от съседката ни да се възползуват от ситуацията и да дадат двойни гласове за сметка на нашето агнешко мълчание ;) и протест.
И аз имам огромно желание да гласувам ,но за съжалени в държавата в която живея ще бъдат разкрити само 6 секции, за разлика от съседката ни 123.. :(

 http://www.dnevnik.bg/izbori2009/2009/06/17/737627_123_sa_mestata_za_glasuvane_v_turciia/?ref=rss
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Z-931 в Юни 23, 2009, 21:45:22 pm
Министерсството на външните работи е предложило на ЦИК разкриването на секции в 62 държави:
ЕТО И РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ДО СЕГА РАЗКРИТИ В НЯКОЙ ДЪРЖАВИ

ИСПАНИЯ-15
Великобритания-6
Германия-6
Франция-6
САЩ-5
Русия-5
Италия-4
Белгия-4
Австралия-1
Япония-1
ЮАР-1
Китай-2
Канада-2
Македония-2....0бщо взето=60  секции, във всички тези страни.
А колко ли българи има там :),които имат желание да дадат своя глас ,но няма да могат по една или друга причина? :(

ТУРЦИЯ-123 СЕКЦИИ-Какви ли ще са резултатите...ако се възползуват от пасивността  на съседите си? ::)
 
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юни 23, 2009, 22:09:28 pm
Може това и да е целта на някой RIO ;),за сметка на това пък може гражданите от съседката ни да се възползуват от ситуацията и да дадат двойни гласове за сметка на нашето агнешко мълчание ;) и протест.
И аз имам огромно желание да гласувам ,но за съжалени в държавата в която живея ще бъдат разкрити само 6 секции, за разлика от съседката ни 123.. :(

 http://www.dnevnik.bg/izbori2009/2009/06/17/737627_123_sa_mestata_za_glasuvane_v_turciia/?ref=rss

Това последното трябва да те замисли. ;) Ако на някого му пукаше за твоя вот, нямаше да е така. Както и щеше да имаш право да гласуваш, независимо, къде се намираш.
Не забравяй, че по същия начин някой може да интерпретира гласуването като "агнешко". И нищо чудно да е прав.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Z-931 в Юни 23, 2009, 23:28:54 pm
Така ще бъде Магнолия докато всички мислят като теб,то как тогава овчарът ДОГАН успя да организира своето стадо, докато нашите политици станаха овце на ДОГАН?
http://razkritia.com/%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BE-100-000-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%89%D0%B5-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB/
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Mirotvorec в Юни 24, 2009, 08:16:06 am
Ако пуснете недействителни бюлетини, вотът не ви се брои. По-този "протестен" начин давате на тепсия властта в ръцете на ДПС.
Защо да не се брои? Отметнали са ме в изборната секция, че съм гласувал, след това отмятат като бройка бюлетината, която съм пуснал. До тук получаваме процента на гласувалите спрямо общия брой на гласоподавателите и след това вече следва определяне на процентите за всеки един кандидат. Моят глас е повдигнал процентът на гласувалите, което автоматично води до намаляване на процента за партиите.
В момента така разсъждавам, но ще се допитам до човек, който ще бъде в комисия, за да ми обясни моя глас къде отива и как се отчита.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: cdms в Юни 24, 2009, 12:43:54 pm
Гласува се само за един кандидат, като бюлетини с отбелязани повече от едно име ще се считат за недействителни.
[/quote]
http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/article?id=202513
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юни 24, 2009, 14:46:10 pm
Така ще бъде Магнолия докато всички мислят като теб,то как тогава овчарът ДОГАН успя да организира своето стадо, докато нашите политици станаха овце на ДОГАН?
http://razkritia.com/%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BE-100-000-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%89%D0%B5-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB/
Оф, голям аргумент. Чела съм и други публикации на автора. Не ми ги разправяй. Върл фен на "Атака" :D ПОвече няма да ти обръщам внимание на обидите. Това показва само твоето ниво. Със здраве! ;)

Ако пуснете недействителни бюлетини, вотът не ви се брои. По-този "протестен" начин давате на тепсия властта в ръцете на ДПС.
Защо да не се брои? Отметнали са ме в изборната секция, че съм гласувал, след това отмятат като бройка бюлетината, която съм пуснал. До тук получаваме процента на гласувалите спрямо общия брой на гласоподавателите и след това вече следва определяне на процентите за всеки един кандидат. Моят глас е повдигнал процентът на гласувалите, което автоматично води до намаляване на процента за партиите.
В момента така разсъждавам, но ще се допитам до човек, който ще бъде в комисия, за да ми обясни моя глас къде отива и как се отчита.
Миротворец,и аз живо се интересувам от въпроса. Кажи после тук, какво си разбрал.  ;) Проблемът е- поне според "Идея за България", че ако гласуваш с недействителна бюлетина,после могат да ти подменят бюлетината. Докато, ако не гласуваш, ще им бъде по- трудно. Аз си го обяснявам с това, че няма подпис и ще се налага и да те подписват.
Обаче пък човек, тръгнал да прави фалшификации, въобще няма да се спре пред някакво фалшифициране на подпис. Интересно, ако пожелая да видя после избирателния списък, дали някой ще ми го даде. Ако беше всичко легитимно, щяха да ги публикуват онлайн и всеки да може да си провери, дали е гласувал. Нещо като в сайта на НЗОК. ;) И при фалшификации да се анулират изборите. Но естествено това НИКОГА няма да стане.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Mirotvorec в Юни 25, 2009, 14:05:17 pm
Ето какво прочетох в един друг форум:

Цитат
А как стоят нещата с невалидните бюлетини? По какъв начин се вписват те в общата сметка при разпределяне на процентите? Невалидните бюлетини намаляват ли процента на влезналите в парламента партии?

"След всеки парламентарен избор, ЦИК определя количеството гласове равняващи се на 4% бариера, на база брой гласували избиратели.
В миналите (2005) избори, 91% от гласувалите, определиха тези 7 партии/коалиции, да си разпределят 240 места. 9% са гласове за други и невалидни, които също отиват в разпределение към тези, които са над 4%.
Как биха повлияли невалидните:
- колкото са повече, толкова по-голяма изб. активност, по-малък шанс за клонящите около 4% за влизане в парламента.
- преимущество за "силните", поради по-малък брой влезли партии, т.е. те, големите, имат интерес от множество невалидни бюлетини.
Извод, според мен: Всеки трябва да гласува, но с реална бюлетина, дори и с компромис към съвестта си, за най-малкото зло, според разбиранията си."

Изобщо не ми харесва извода!  :-X 
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юни 25, 2009, 16:00:28 pm
Няма как да ти харесва изводът. Реално демокрация няма. Всичко е фарс.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Una в Юни 25, 2009, 16:12:49 pm
Няма как да ти харесва изводът. Реално демокрация няма. Всичко е фарс.
Демокрацията е измислена, за да ти дава илюзията, че имаш избор. Като казва Джордж Карлин: "Нямаш избор... Имаш Собственици. ТЕ те притежават!"
Определение за демокрация веднага мога да дам:
"Демокрацията е висша форма на диктатура."
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: buden в Юни 26, 2009, 21:24:59 pm
Здравейте,

от самото начало се двоумя - АТАКА или да не гласувам. Но като че ли ще направя, както и на предните - АТАКА.
И двата избора са наивни признайте си. Въпроса е ще става ли нещо след изборите и какво ще то. Предпочитам да дам шанс на тези които поне загатват, че ще има ревизия на последните 20 години.
Въпроса е обаче след изборите, очертават се много много тежки есен и зима за Българския народ, как ще реагираме на това.

П.П. Токущо научих гадната новина. Пуснете си нещо на Майкъл Джексън. Дано повече хора го чуха.
ПОЧИВАЙ В МИР.Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: babitak в Юни 26, 2009, 22:18:38 pm
Magnolia Да ще си гласувам ,но ми направи впечатление твоето изказване " Добре е, хората най- после да осъзнаят, че няма да излезем от надупената поза, ако не спрат да гласуват за "по- малкото зло"!! " Аз и за това те попитах за по-голямото зло ли да гласуваме...пък и надупени сме били (обиди и малкото хора които ходят да гласуват)
Най-голямото зло е че младите хора не гласуват и им е все едно кой ще ги управлява ,даже не правят разлика между АТАКА и ДПС (да речем)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Mirotvorec в Юни 27, 2009, 00:54:27 am
от самото начало се двоумя - АТАКА или да не гласувам. Но като че ли ще направя, както и на предните - АТАКА.
Добре, посочи ми две причини, поради които е по-добре да се гласува за Атака, а не например за ГЕРБ.

Цитат
Най-голямото зло е че младите хора не гласуват и им е все едно кой ще ги управлява ,даже не правят разлика между АТАКА и ДПС (да речем)
Започвам вече да се замислям дали същите тези млади хора не са по-умни от нас, по-възрастните.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Aquarius в Юни 27, 2009, 04:10:51 am
Una,точно САЩ с тяхнaта представителна демокрация и две партии не е умно да приравняваш на "демокрация".
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: buden в Юни 27, 2009, 10:44:03 am
Какво е за мен ГЕРБ - партията на Борисов. Разбира се, той се определя като неформален лидер, което би било много удобно след време. Или сега изпълняващ ролята единствено на PR на партията, след време да продължи с тази роля. Бил се подписал някъде, че няма да прави коалиция с Доган. Е да, но той е само неформален лидер, нещо не се вързват нещата.
А се носят слухове, че партията била пълна с бивши ченгета. Абе лошо няма, но като че ли ченгетата в нашата държава са доказали, че не могат да си вършат работата.
Когато беше секретар на МВР, не беше ли част от властта? Или тези 4-5 години му бяха малко, за да си подаде оставката и да обяви война на тези които уж му пречеха да си върши работата? Защото той не си я подаде, но пък и не свърши кой знае колко.
В североизточна България едни от "големите", които въртяха търговията с наркотиците бяха Антонио, Гела, Бацата и Вальо-бандита. Не беше тайна, че някои от тях се отчитаха на генерала. 
Единствения вариант Борисов да помогне на България е ако в момента се прави на глупак. А истинското си лице да покаже, когато вземе властта и тогава да започне една наказателна акция срещу тези които са я заслужили.

Кои са АТАКА - много хора и един от тях е Сидеров. Който си е и формален лидер освен PR. Сравнявайки двата образа, втория се е доказал с повече решителност и твърдост. Вярно е, че само политиците които се представят и тези които са националисти говорят за глобалната политика, но това е жизненоважен въпрос. Доказана практика е как големите и богатите използват бедните и малките, а нашата държава е от втория вид. Единствено те събираха подписки срещу строенето на НАТО базите у нас. И все пак национализацията не е задължително да е като тази в Северна Корея и не мисля, че в нашия случай национализацията ще ни ущети. Та ние почти няма на къде да затъваме още. По-скоро би било лошо за тези които се оядоха, вдигнаха си хотелища, приватизираха, заградиха общински собствености за лично ползване и т.н.
А това, че постоянно говори за турцизирането на България според мен не е чак толкова встрани от истината. Това което трябва да се направи е преразглеждане на повечето бизнеси. И при най-малките нарушения инвеститорите да се изселват с някакви обещетения, а бизнесът им да се отнема. Но по кой начин да ни го представи според вас? Ако е нужно по-добре да ни пренавие, за да вземе нещата в ръце, отколкото да ни оставя на типично българската ни апатия, безразличие, търпение, непокизъм и т.н. 
Другото което е не съм чул друга политическа сила да говори, че първото с което ще се заеме е ревизия на тези 20 години преход. Вярно е, не казват, не посочват: "Този, онзи и ей оня там, да си вземат сбогом с близките". Но ако го направят така няма ли да е глупаво? 
Има други всъщност, като РЗС например. Но с тези МОСАД зад гърба им нещо не ми вдъхват доверие.

Може и да греша, в политиката са най-големите лайна. И даже ми е писнало от подобни политически дискусии, дето само говорим и говорим, и говорим. И защо го правим и аз незнам.

Но хайде сега вие ми кажете, какви ще са последствията според вас от т.нар. наказателен вот?

И в двата случая, е много вероятно да се стигне до нещо подобно както през 97-ма. Кой ще води хората тогава? Ако Сидеров поведе хората, това не означава че той ще е Човекът, но пък и не означава и че ще е вторият Костов.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Mirotvorec в Юни 27, 2009, 13:07:25 pm
buden, само ти ли не си убеден, че Атака е семейна партия? По този показател ГЕРБ просто бледнее пред Сидеров.
Цитат
Но хайде сега вие ми кажете, какви ще са последствията според вас от т.нар. наказателен вот?
Отрицателни ще са за съжаление, прочети предишните ми мнения с обясненията къде ни отиват гласовете при различните варианти.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: buden в Юни 27, 2009, 15:26:20 pm
Това, че са семейна партия не ме притеснява.
Нима който и да от нас не гласува най-много доверие точно на децата си.
Важното е дали ще вършат ли работа. Защото ако ли не враговете ни стават повече.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Z-931 в Юни 27, 2009, 15:48:31 pm
Проблемът е в това,че турците имат само един лидер и една партия,така че няма да чувстват раздвоението и колебанието на българина за коя партия му отиват гласовете.
Единственната сила и опзиция да се противодейства на Доган за в момента се явява   само Сидеров.Нямаме друг такъв лидер!

П.П.Извинявам се да не засегна пак някой, който все още се двуими дали е българин или не!Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: 4i4obil в Юни 27, 2009, 16:18:17 pm
Както се казва : "Мислете реално."

Политическите кадри, с които разполагаме към момента са си тези. "Напънала се планината и родила мишка." Ясно е, че само от нас зависи какви ще дойдат след тях. Виждате, че за 20 години не напреднахме много (да не кажа никак). Ако искаме да отнемем "контролната квота" от Доган трябва да гласуваме.
Ритнете ме, ако лъжа, но нима при "демокрацията" не се слуша волята на мнозинството? (условно)... Който иска, нека мълчи. Но този който мълчи на изборите няма моралното право да критикува след това. Мигар чакате ДПС сами да се разпуснат и оттеглят?!
След вътрешния преврат през 1989-та всички очаквахме нещата да се оправят от самосебе си за 2-3 години. Така продължава и до сега. Ако ви устройва положението в момента, трайте си.
Ако този път обезсилим ДПС, на следващите ще разкараме други гадини.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Mirotvorec в Юни 27, 2009, 16:27:46 pm
Това, че са семейна партия не ме притеснява.
А, значи не те притеснява семейната партия , а тази, едноличната на Борисов.   ;D Буден, мислех те наистина за по-буден, но ... ако искаш може да се допиташ до Мещера(предполагам сещаш се кой е), та нека той да ти разкаже малко по-вече за семейната партия. Той е един от малкото останали хора, за които честта и достойнството все още имат някаква стойност и може да му се има доверие.

Момчета, ако вие наистина мислите, че единственият и най-голям проблем е Доган и ДПС, то аз няма какво по-вече да кажа. Всеки да гласува по съвест или да не гласува-това е "демократичният" ни избор в момента.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: 4i4obil в Юни 27, 2009, 16:49:09 pm
Все от някъде трябва да се започне. Да ги караме един по един, всички наведнъж предполагам е доста по-трудно.
Това че основните управляващи (винаги) са "ченгета" е друга тема. Ако правилно поставяме, степенуваме и следваме целите си, и техният ред ще дойде.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: buden в Юни 27, 2009, 17:29:36 pm
Миротворец, най-малко ми се говори за политика и съжелявам че се хванах изобщо. Защото колкото повече приказваме толкова повече се вижда че нищо незнаем. Не знам по коя скала за будност си ме измервал.
Държавата ни е ебати клоаката. Много може да се направи, но хората все се дърпат и бягат от отговорност. Ами като сме толкова много хора дето едвам ги траем, хайде да се съберем и да им го покажем.
Има много сред нас, които се правят на недоволни, а всъщност са си много доволни. Но както традицията повелява да спорят по кръчмите сега го правят тук. И тази традиция си е чисто балканска/полуострова/, за съжаление и аз съм прихванал от нея.
Да реши народа веднъж завинаги какво иска и да го прави.
Мещера да се включи и да каже какво мисли, не съм следил всичко в сайта на воините.
Не знам на кого да вярвам. Много ясно, че не е само Доган в играта. Ако системата е скапана и е толкова лоша, ами тези хора защо още не са се вдигнали, нещата не са ли на живот и смърт. Ако системата е отровата в кръвта на обществото, ами защо не се лекува. Този организъм нещо да е направил, приказки по интернет, само четем и пишем.

Положението е ебати цирка. Ако темата изобщо беше важна да се бяха включили повече хора, в този оборотен сайт. А ако сте над тези неща, то тогава нищо и няма на системата ;)

п.п.
Отново, Миротворец, защо е семейна заради доведения си син ли? А не мислиш ли, че е по-добре да е по този начин открито. Че ако си върши работата, защо не? Теб ли да сложи там, или пък мен? Ами ако си ти на негово място и имаш 10 министерства да речем, и твой син или дъщеря макар и да не е специалист поне си сигурен в неговите доблест морал ценности. Та дори и преди кановете са слагали синовете си за приемници, а е нямало ибори. Обучавали са ги предварително ..........


Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Manve в Юни 27, 2009, 20:09:22 pm
Ние,хората в Република Бълария сме управлявани и маниполирани от една перфектна система за контрол.
РЕАЛНО ние се намираме в една Матрица,която ни мачка,уформя и моделира както и е угодно за да можем да бъдем перфектните роби работещи ефикасно и безпроблемно задвижвайки нейните механизми.
 Ние не осъзнаваме това робство,причините и неговата необходимост,инструментите и методите му на действие и ТОЧНО ТОВА Е ГЛАВНАТА ЦЕЛ ! 
   Перфектния роб не знае че е роб.Не мисли в тази псока,ако някой го накара да се замисли за нея яростно я отхвърля.
   Наблюдаваме от години парадоски и абсурди на всяко ниво и за всяко нещо в България.Коментираме,сравняваме с другите страни,псуваме и хулим. С право разбира се защото ние имаме права.
  Правата е добра отправна точка за координатната система на моите размисли относно всичко,което ни заобикаля.Ние,гражданите на Република България имаме права ..... звучи смешно,наивно и окровенно глупаво.Защо ? Защото някой ни е накарал да го вярваме и продължава да ни кара и ние до такава степен сме заблудени,че сочим с пръст подигравателно всеки,който го каже с коментара "Тоя е ненормален"
 Направете експеримент - много е забавно.
 А ние тези права ги имаме.Фактът,че България е република,фактът,че ние сме български граждани,фактът че живеем тук ни дава повече от достатъчно основание да желаем да тази страна да се развива в желана от нас посока и нещата в нея да работят за нашият просперитет и духовно и икономическо израстване.
 Най-силният и ценен аргумент подкрепящ това право е смъртта,кръвта и мъката.Смърта на няколкостотин хиляди войници дали живота си във воините за национално освобождение и обединение,кръвта на още по-големия брой ветерани инвалиди,мъката на огромния брой вдовици,нещастната съдба на още по-огромния брой сираци,страшния брой на неродените заради това положение деца. Това не са чужди хора.Те са наши дядовци и баби,всяко българско семейство дава своята жертва в тези войни.Дават я за децата си,за да могат тези деца да живеят по-добре,да имат държава.Това е най-силнят,най,ценниччт и най-скъпо платеният аргумент за да наречем НАШЕ правото да определяме съдбата на  НАШАТА държава.
 ДА ама НЕ , както навремето казваше Петко Бочаров във "Всяка Неделя"

Ние нямаме думата,представляваме една тълпа от агресивни,безотговорни,горделиви,комплексирани,смачкани и видиотени лумпени способни на чутовни подвизи от глупост и епохални победи в областта на пошлостта и деградацията... Безспорен факт.Ако не осъзнаваме тази очевадна истина означава ни е добре и от тук нанатък ще наречем останалото - ГЛУПОСТИ
 
 Именно осъзнаването на този момент е преминаването на една граница от,която няма връщане назад.Постоянно си блъскаме главата с въпроси "Е как може да бъде възможно?" "Как това може да се случва?" , "Може ли никой да не прави нищо ?" и не намираме отговор.Логичен и смислен отговор няма и да намерим.
 Ненамирането на реален отговор на вапрос като "Е как така при този абсурд тази държава не се е разпаднала ?" е добра основа и прекрасен повод да започнем да задаваме друг вид въпроси.
 "Защо системата УМИШЛЕНО работи против народа?" ? Защо като сме бедна държава броя на милионерите е ОГРОМЕН ? Пример за невероятен лукс можем да видим,по пътищата,по курортите,по заведенията,по кварталите на богатите?"
 Наличието на всичките тези неща говори за богатство,за много пари Е как тогава сме бедни и сме толкова невероятно зле? Именно защото целта на системата е да ги има тези неща. Да може мъничка група от индивиди да са наслаждава на многото милиярди,да ги експлоатира както им е удобно а ние с вас,уважаеми приятели сме тези,от които са взети тези пари и за които ежедневно усърдно и прилежно работим.
  Ние виждаме инструментите,оръдията на системата,която ни е направила и контролира въпросната тълпа от всички нас наречена Български народ.Народа обаче едвам оцелява и при тези условия това е в реда на нещата,УСЕЩАМЕ НЕ НЕЩО НЕ Е НАРЕД а реално нищо не е наред,НО ОТ НАШАТА ГЛЕДНА ТОЧКА.За хората в системата нещата са си много наред и колкото по нагоре в системата си толкова по наред са нещата.Принципа на пирамидата - гениално прост.
  За да продължаваме да бъдем тълпа,удобна и лесно управляема трябва да бъдем потоянно мамени,заблуждавани насърчавани.Има хора,които се поддават без проблем има и хора,които не могат да бъдат премелени.Последните имат няколко избора.Не могат да живеят тук при тези обстоятелства-хващат самолета и заминават някъде където ще живеят добре.Останалите ги държи нещо достатъчно силно тук,те или изграждат система,чрез която максимално добре да приемат другата система или намират удушник някъде - пороци най често. Остава една друга категория хора,те са преминали през последните два периода но не намират душевно спокойствие и продължава да ги тормози въпроса "НЕЩО С ТОЗИ СВЯТ НЕ Е НАРЕД?" Тогава започва търсенето на истината и именно това търсене ни е довело и събрало в този сайт.

 ИЗБОРИТЕ са един чудесен инструмент за манипулация и измама на нас - народа.

Ако в част от народа започне да набира сили желание за промяна,а това е един логичен и неизбежен процес,защото дори и невидимо ние сме под яко робство, започва да се мисли как да се променят нещата.Пътеката е измислена и отъпкана - мислим коя партия и кой политик ще ни оправи.Системата ни предлага много варианти,много пъстрота и разнообразие,да не би някой да не намери партия която да не отговаря на вижданията му.Точно преди изборите става страшно - скандали,компромати,досиета.Народа е заливан с какво ли не от пропагандната машина на системата.Хляб и зрелище е римския закон.който важи до ден днешен.Хляб за всички няма ама зрелище.... само да искаш зрелище да гледаш.
 Модела е един и същ през всичките тези години,актиорите в голямата си част са старите,но има и млади,талантливи звезди както и еднодневни изпулнители,които изиграват само няколко спектакъла.Невероятни обрати,печелят се велики,битки,велики лозонги и обещания а реалността е ,че всичко в България прогресивно затъва и се распада.Дори нещата вземат странно измерение,защото по пътя на логиката не трябваше тази държава вобще да я има... Да ама Не.   
 Проблемът ни е в сценария не в актиорите.
Това правителство си е свършило работата,трябва да дойде дръго оправление с други артисти,които да играят спектакъла пред нас, за да бъдем ние доволни и послушни и да правим богатите още по богати,ставайки ние все по,бедни,тъпи и нещастни.Ефекта на скачените съдове.
 Трябва ли да гласуваме ? ДА Трябва задължително е ! Но ние не променяме нищо,няма смисъл. Смисъл наистина няма ,но ние знаем как работи системата,знаем методите и инструментите и.Знаем че с изборите нищо не променяме и нещата отдавна са решени и се знаят.
 Но когато се образоваме и сме в постоянна готовност, а системата е поотпуснала грижата за собствената си сигурност,един ден ще се появи шанс,пукнатина и когато нашата готовност се насочи именно към тази пукнатина-слабост в системата можем да я разрушим.Ще имаме шанс и възможнст с много много работа да изградим нова система,обратната на тази,която ще ни направи държава като Германия и Канада.
Шанс има.Винаги има шанс.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: ultrafutur в Юни 27, 2009, 20:36:32 pm
http://vbox7.com/play:81796797&ef=1
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Mirotvorec в Юни 28, 2009, 00:22:47 am
Миротворец, най-малко ми се говори за политика и съжелявам че се хванах изобщо.
Всъщност, buden, ние говорим за робство, за нашето робство, наложено ни от системата. Хубаво е да разсъждаваме, защото така ще осъзнаем до каква степен сме затънали, до каква степен системата ни е взела умовете. Това най-добре личи именно в предизборните дни, когато манипулацията е най-масирана и жестока. Вгледай се в лицата от митингите, без значение на коя партия и ми кажи какво виждаш-същества, неприличащи на хора, лица, изкривени от ярост и злоба, свити юмруци, готови да се стоварят върху нечия глава. Те не разсъждават, те сляпо следват призивите на поредния вожд, те не осъзнават, че са ... роби.
Може на някой да се стори еретично това, което ще кажа, но наистина така си мисля в последно време - свободата ни ще дойде все пак отвън, извън рамките на земната матрица. Просто повечко хора трябва да се сетят за своите истински същности и да работят по въпроса да се свържат с тях. И това се случва, тихо и кротко, без излишен шум, защото то е вътрешна работа за всеки един. Свободата е вътрешно проявление, а не външно.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юни 29, 2009, 01:33:24 am
Magnolia Да ще си гласувам ,но ми направи впечатление твоето изказване " Добре е, хората най- после да осъзнаят, че няма да излезем от надупената поза, ако не спрат да гласуват за "по- малкото зло"!! " Аз и за това те попитах за по-голямото зло ли да гласуваме...пък и надупени сме били (обиди и малкото хора които ходят да гласуват)
Най-голямото зло е че младите хора не гласуват и им е все едно кой ще ги управлява ,даже не правят разлика между АТАКА и ДПС (да речем)
Не съм искала да обидя никой, но ако някой все пак се е почувствал засегнат, най- искрено му се извинявам. :-*
Аз не мога да направя такъв компромис, ако други могат- да го правят.Това е моят избор и никого не ангажирам с него.

Проблемът е в това,че турците имат само един лидер и една партия,така че няма да чувстват раздвоението и колебанието на българина за коя партия му отиват гласовете.
Единственната сила и опзиция да се противодейства на Доган за в момента се явява   само Сидеров.Нямаме друг такъв лидер!

П.П.Извинявам се да не засегна пак някой, който все още се двуими дали е българин или не!
А преди да си българин, какъв си? Откъде идваш, защо си тук, къде отиваш, какъв е смисълът на живота ти? Имаш ли отговор на тези въпроси?
Политиката е само един от начините, да спрем да си ги задаваме. Контрол върху мисленето на хората.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Z-931 в Юни 29, 2009, 10:12:09 am
На тези въпроси Магнолия съм си отговорил за себе си много отдавна. Естествено е че ако незнаеш откъде идваш няма да знаеш и накъде отиваш, а също и защо си тук. Може би и точно това исках да ти кажа и по горе ,за което ти ми се обиди.
Дори и всички да сме временно на тази Земя, приемайки я  само като едно училище за изпитания сме длъжни да не оставаме безучастни и безразлични към събитията, които се разиграват между нас ,отхвърляйки с замах безпомощността си и чакайки отгоре някой свише да ни пусне кивотът.
Да и това ще стане ;),но не се знае къде ще падне :-\
Това, което ти искаш е невъзможно да стане, докато съществуват етносите, религиите,различните култури и традиции по Земята. Единственото, което може да се случи е напълно да се обезличим като нация и народ, защото не сме единни като турците. Не ми се иска един ден децата ни да се чувстват като малцинства в собствената си родина, а това неминуемо ще се случи, ако не успеем навреме да го осъзнаем и спрем! :)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Dorian в Юни 30, 2009, 19:47:07 pm
http://vbox7.com/play:2028385a
това ще се случи,ако не направим нещо!
Ужас!
Събудете се!
Титла: за всички българи!
Публикувано от: Dorian в Юни 30, 2009, 19:51:00 pm
Време е да променим нещо!
Време е да се вслушаме в кръвта си!
Ако не....
http://vbox7.com/play:2028385a
...
Титла: Re:за всички българи!
Публикувано от: Dorian в Юни 30, 2009, 19:57:53 pm
http://vbox7.com/play:ea3140cf
чуйту и това...
...колко истина има...и колко е страшна
Да променим нещата,докато не е станало късно!
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Z-931 в Юни 30, 2009, 19:58:10 pm
Откога се опитвам ДОРИАН да ги събудя, но нищо не върви, явно българите сме останали малцинство :-[ :-[ :-[
Титла: Re:за всички българи!
Публикувано от: Dorian в Юни 30, 2009, 20:02:23 pm
http://vbox7.com/play:80e277f5
това не е скрита камера!
и след всичко до тук...нямада ви казвам за кого да гласувате!
Просто го направете!
Само не забравяйте че сте българи!...пък вие решете за кого да дадете гласа си!
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: buden в Юни 30, 2009, 20:34:28 pm
Браво на сърбите и на "фокус-нюз", но на вторите по-малко:
http://www.focus-news.net/?id=n1213275

Цитат
Белград.  Специална комисия в България установи, че 142 шпиони от времето на комунизма са се кандидатирали за депутати на изборите, които ще се проведат тази неделя, съобщава сръбското радио Б92. Комисията по досиетата публикува на сайта си имената на сътрудниците на службата за разузнаване и контраразузнаване, както и военните агенти, ангажирани в други звена на разформираната Държавна сигурност, посочва радиото. Разкриването няма никакви правни последици за тях.
„Най-известният бивш агент е лидерът на ДПС Ахмет Доган, чиято принадлежност към военното контраразузнаване е разкрита по-рано”, коментира радиото. Комисията е разгледала общо 3234 досиета на кандидати за депутати. 1163 кандидат депутати не подлежат на тази процедура, тъй като са млади, за да са били членове на ДС.
България прие през 2006 г. закон, според който трябва да се огласят списъците с ангажираните от тайните служби до 1991 г., когато бяха разформирани. Сред имената, които бяха обявени на това основание беше и името на президента Георги Първанов, който опроверга твърденията, отбелязва Б92.

Нашите нищо не правят по въпроса. От години насам в медиите ни не присъства истинска журналистика. Просто са жалки.

Титла: Re:за всички българи!
Публикувано от: Mirotvorec в Юни 30, 2009, 20:40:35 pm
Няма да коментирам клиповете и твоите думи към тях,Dorian, но много ми е интересно, след като толкова много искаш да събудиш българското в другите хора-какво прави тази "чатерица" в подписа ти? Това ли е образец за българското в теб?
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Юни 30, 2009, 20:59:23 pm
http://-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/news/article/55353
Титла: Re:за всички българи!
Публикувано от: Z-931 в Юни 30, 2009, 21:09:58 pm
Mirotvorez,ти си според мен един прекрасен човек,какво те спира :-\ и какво ти пречи да се покажиш като истински българин :-\ и се двуомиш  в много неща :-\
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Юни 30, 2009, 21:33:57 pm
http://lydblog.wordpress.com/2009/06/30/sharena-svoboda/
Титла: Re:за всички българи!
Публикувано от: Mirotvorec в Юни 30, 2009, 22:23:07 pm
Mirotvorez,какво те спира :-\ и какво ти пречи да се покажиш като истински българин :-\ и се двуомиш  в много неща :-\
Как да покажа, че съм такъв-като гласувам за БНС и викам колко ми пречат цигани, турци и евреи и само тяхното изтриване от лицето на България ще спаси положението? Това просто няма как да стане. Няма да съм Азъ, ако постъпя по този начин.  ;)
Двоумене е неточно, по-скоро осъзнаване на нещата, защото само така може човек да вземе правилното (за себе си) решение.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Dorian в Юни 30, 2009, 22:45:20 pm
Бих могла да напиша:Когато правото се превърне в безправие,съпротивата е задължителна!...и това пак ще е в тон с моите виждания,но...
Аз наистина вярвам,че по някога на вид невъзможни неща стават реалност.Бих могла да разкажа и още за принципите си ,но се притеснявам да не оттегча някого.
Гордея се че съм българка и успях да възпитам и двете си деца във национализъм.За разлика от много деца те знаят кои са Ботев и Левски.
Искрено се надявам много българи да се вслушат в вътрешният си глас...да се борят за бъдещето на децата си!
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Z-931 в Юли 01, 2009, 00:06:27 am
Mirotvorez,какво те спира :-\ и какво ти пречи да се покажиш като истински българин :-\ и се двуомиш  в много неща :-\
Как да покажа, че съм такъв-като гласувам за БНС и викам колко ми пречат цигани, турци и евреи и само тяхното изтриване от лицето на България ще спаси положението? Това просто няма как да стане. Няма да съм Азъ, ако постъпя по този начин.  ;)
Двоумене е неточно, по-скоро осъзнаване на нещата, защото само така може човек да вземе правилното (за себе си) решение.

Това е нещо друго ;)само осъзнаване на нещата Миротворец и дано го осъзнаят повече българи :) БНС са само глас в пустиня или отново пренасочване на гласовете ни към някой друга партия...  :-\...ДПС..или.. ???, кой знае къде?

ПОЗДРАВ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ОЩЕ ЕДИН ПЪТ С КЛИПЪТ НА ДОРИАН:
http://vbox7.com/play:ea3140cf ;)


Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Tina в Юли 01, 2009, 00:45:26 am
Когато правото се превърне в безправие,съпротивата е задължителна

Това правим тук! БРАВО!
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юли 01, 2009, 16:45:17 pm
В огромна заблуда сте, ако си мислите , че правителството управлява. Управляват концерните, те дават тон,а на тях им дърпат конците едни други в сянка, които са им дали парите. :P
 
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Dorian в Юли 01, 2009, 17:01:18 pm
Да права си,но това означава ли,че трябва да останем със сведени глави и на колене?!
Ние да им се опънем,пък те нека управляват ако могат.Дори и най-добре обмисленият план има слаби места.Особено,когато опира до много хора.
Нека всеки един от нас успее да убеди поне един човек или по-точно да му върне самосъзнанието и...нещата се обръщат!
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Sekhmet в Юли 02, 2009, 12:03:38 pm
ТОВА НЕ Е ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ!
Не ме е страх да кажа, че ще гласувам за АТАКА. Тези хора дълго време ни казваха и показваха нещата.... Сега други събират плодовете им, НО дори и така да е - дано освен думите са взели и идеите на тази истинска българска партия. Просто гласувайте!
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Peacekeeper в Юли 02, 2009, 12:22:21 pm
тези зелените са най привлекателни за моя глас. За тях ще гласувам, ако не се издънят до изборите. :-\
Кои са те? Име Pls :)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: remalyks в Юли 02, 2009, 13:04:02 pm
АТАКА, не АТАКА все тая всичко е ясно и се знае ГЕРБ взимат най-много мандати, Бойко премиер и евентуална коалиция с БСП  :P :-\ :'( :D :)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юли 02, 2009, 13:51:18 pm
Да права си,но това означава ли,че трябва да останем със сведени глави и на колене?!
Ние да им се опънем,пък те нека управляват ако могат.Дори и най-добре обмисленият план има слаби места.Особено,когато опира до много хора.
Нека всеки един от нас успее да убеди поне един човек или по-точно да му върне самосъзнанието и...нещата се обръщат!
Просто помисли в същия ред и ще видиш, къде трябва да е съпротивата.
При положение, че хората купуват и потребляват като зомбирани, аз реална съпротива не виждам.Вие си приказвайте нататък. Повече не мисля да преча на цирка. Стига ми да си пусна телевизора и ще гледам предизборната трагикомедия. ;D
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: 4i4obil в Юли 02, 2009, 14:07:13 pm
Знам, че не е добре да се вярва на слухове, но ... подочух нещо. Казват, Бат' Бойко се бил развихрил в Банкя (имоти, т'ва-онова)... ако има хора от района, нека споделят дали е така.
Да приемем, че това е само зловреден слух и той е чист като сълза. Мисля, че досега показа какво и колко може да направи като управник. Не виждам смисъл да му се дава цяла държава за да докаже за пореден път, че не е ефективен.
Нещо друго ... Само на мен ли Борисов ми прилича на Живков?! Поведение, говорене, "еволюция" ...
Искам да се обзаложа с някого, че след изборите "ГЕРБ" ще се коалират дори с БСП и ДПС, само и само да управляват. Спомнете си предишните избори. Няма да се учудя, ако пак ни натресат кабинет с мандата на ДПС и авери.
КА ме устройва, защото съм 99% сигурен, че пак ще са в опозиция. Ако има силна такава, нещата ще са малко по-различни, нали?!
Ей така един цитат:
Цитат
ДВЕСТА И ШЕСТДЕСЕТО ЗАСЕДАНИЕ
София, сряда, 13 юни 2007 г.
13.06.2007
  Председателствали: заместник-председателите Камелия Касабова и Юнал Лютфи
Секретари: Метин Сюлейманов и Мирослав Мурджов


ПРЕДСЕДАТЕЛ ЮНАЛ ЛЮТФИ (звъни): Добро утро, уважаеми колеги!
Откривам днешното пленарно заседание и пожелавам успешна пленарна седмица!
Разполагате с проекта за програма за работа на Народното събрание за периода 13-15 юни 2007 г., предложен на вашето внимание.
Моля, гласувайте програмата.
Гласували 148 народни представители: за 141, против няма, въздържали се 7.
Програмата за работата на Народното събрание за периода 13-15 юни 2007 г. е приета.
Преминаваме към обсъждане и приемане с гласуване на направени предложения от народни представители по чл. 40, ал. 3.
Първото предложение по чл. 40, ал. 3 е направено от народния представител Димитър Абаджиев относно включване като точка за работа на Народното събрание през тази седмица на Избирателния кодекс, № 754-01-23.
Господин Абаджиев, заповядайте да представите Вашето предложение.
ДИМИТЪР АБАДЖИЕВ (независим): Благодаря, господин председател.
Уважаеми колеги, всички политически партии през последните месеци заявяват, че са притеснени от ниската избирателна активност и от отчуждаването на избирателите от политическата система. Внесеният Избирателен кодекс предлага промяна на избирателната система и мажоритарно избиране на голяма част от народните представители и общинските съветници – тема, която е актуална и във връзка с предстоящите местни избори.
Затова моля да подкрепите предложението ми за внасяне в дневния ред на този законопроект, който вече отлежава повече от три месеца. Благодаря.
ПРЕДСЕДАТЕЛ ЮНАЛ ЛЮТФИ: Благодаря.
Моля, гласувайте направеното предложение.
Гласували 165 народни представители: за 43, против 32, въздържали се 90.
Предложението не се приема.
Следващото предложение по чл. 40, ал. 3 е направено от народния представител Деница Гаджева. То гласи: „Правя предложение да се включи в програмата на Народното събрание за периода 13-15 юни 2007 г. точка в дневния ред – Законопроект за одържавяване на приватизирани обекти от отрасъл „Енергетика”.
Заповядайте, имате думата.
ДЕНИЦА ГАДЖЕВА (КА): Уважаеми господин председател, уважаеми колеги! Предлагам като точка от седмичната програма да бъде включен Законопроект за одържавяване на приватизирани обекти от отрасъл „Енергетика”. Причината да внеса това предложение е следната. Както знаем, Министерският съвет е приел Енергийна стратегия на Република България, която е била одобрена от Народното събрание на 17 юли 2002 г. В частта „Приватизации”, в т. 3 „Инвестиции” от същата енергийна стратегия изрично е предвидено, че поради сложността на промените и значението на отрасъл „Енергетика” за националната икономика следва допълнително да се разработи и да се приеме отделна Стратегия за приватизация в отрасъл „Енергетика”. Такава отделна стратегия не е разработена и приета и до днес, поради което всички приватизационни сделки, сключени след обнародването на споменатия одобряващ акт на Народното събрание се явяват нищожни по право, тъй като са сключени в нарушение на същия парламентарен акт.
Моля да гласувате по съвест.
ПРЕДСЕДАТЕЛ ЮНАЛ ЛЮТФИ: Благодаря Ви.
Подлагам на гласуване направеното предложение за включване в програмата за тази седмица.
Моля, гласувайте.
Гласували 158 народни представители: за 16, против 78, въздържали се 64.
Предложението не се приема.
Следващото предложение по чл. 40, ал. 3 е от Митко Димитров от Коалиция „Атака”.
Народният представител предлага да бъде включена точка в дневния ред на Народното събрание - проект на решение за мораториум върху продажбата и замяната на земи и гори от горския фонд, собственост на държавата и общините, за срок от 5 години.
Заповядайте, господин Димитров.
МИТКО ДИМИТРОВ (КА): Уважаеми господин председател, уважаеми дами и господа, предлагам мораториум върху продажбата и замяната на земи и гори от горския фонд, собственост на държавата и общините. Мотивите са ви ясни. Основният мотив е поголовното изсичане на гората. Ако сега не внесем този законопроект да бъде разгледан от парламента, може би до края на годината няма да има смисъл от внасянето на такъв законопроект, понеже няма да има гора.
Моля, гласувайте за внасянето на тази точка в дневния ред, за да бъде преустановено изсичането на гората.
ПРЕДСЕДАТЕЛ ЮНАЛ ЛЮТФИ: Благодаря.
Моля, гласувайте за включване на предложението на господин Димитров в програмата за работа на Народното събрание през тази седмица.
Гласували 127 народни представители: за 18, против 62, въздържали се 47.
Предложението не се приема.
Преминаваме към предложение, направено от народния представител Павел Шопов, който предлага да бъде включена точка в дневния ред на Народното събрание – Проект за решение за налагане на мораториум върху приватизацията и концесиите.
Заповядайте, господин Шопов.
ПАВЕЛ ШОПОВ (КА): Благодаря Ви, господин председателю.
Много по-рано отколкото в други парламенти мнозинството е в криза. Съществуват тежки проблеми в управляващата коалиция. В момента има министри в оставка, съществува една нестабилност в управлението на страната, която става все по-осезаема. В тази обстановка на несигурност и нестабилност ние от “Атака” считаме, че е опасно да се осъществяват големи и сериозни приватизационни сделки и даването на големи обекти на концесия. За да се дават обекти на концесия и да се правят големи и сериозни приватизационни сделки, би трябвало да съществува едно сериозно правителство, едно управление, което да бъде стабилно, за да може да поеме и да носи отговорността за актовете, които осъществява.
При тази нестабилност, която съществува в страната, при това раздирано от противоречия мнозинство, както и вътре в управляващите политически сили от управляващото мнозинство в момента вътре в себе си се намират в такава криза, че са без ръководства на практика, ние считаме, че трябва да бъде наложен мораториум върху приватизационните сделки и мораториум върху отдаването на обекти на концесия. Това се налага, пак повтарям, от нестабилността в държавата, от проблемите, които съществуват при управляващото мнозинство, и невъзможността управляващото мнозинство да поеме истинска политическа отговорност за сериозните актове за разпореждане за отдаване на концесия и приватизация, които то осъществява. Затова искаме да се наложи мораториум със срока, който ние визираме в предлаганото от нас решение. Благодаря ви.
ПРЕДСЕДАТЕЛ ЮНАЛ ЛЮТФИ: Благодаря Ви.
Подлагам на гласуване предложението на народния представител Павел Шопов.
Моля, гласувайте.
Гласували 142 народни представители: за 13, против 77, въздържали се 52.
Предложението не се приема.
Преминаваме към предложението на народния представител Стела Банкова. Госпожа Банкова предлага като точка в седмичната програма да бъде включен проект за решение относно възлагането на правителството на Република България незабавно да предприеме необходимите действия за активиране на чл. 36 от Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз по отношение на предсрочното закриване на реактори на АЕЦ “Козлодуй”.
Заповядайте, госпожо Банкова.
СТЕЛА БАНКОВА (независим): Благодаря Ви, господин председател.
Уважаеми колеги, припомням, че чл. 36 позволява да бъде преустановено действието на поети ангажименти, които създават опасност за нашата икономика. Случаят е такъв.
Правя това предложение по няколко причини.
Първо, предсрочното закриване на напълно безопасни реактори според чужди експерти ще обслужи чужди икономически интереси и е против интересите на българските граждани.
Второ, заради поети ангажименти от страна на бившия преговарящ Меглена Кунева в началото на 2008 г. трябва да затворим голяма част от мощностите на “Марица Изток” поради липса на сероочистващи инсталации. Това несъмнено ще доведе до скок на цената на електрическата енергия и вероятно до режим на тока. Междупрочем, вчера беше официално обявено поредното увеличение.
Трето, в началото на януари бе приета нова енергийна стратегия на Европейския съюз, която дава право – моля, колеги, обърнете внимание – тази европейска стратегия дава право на страните членки сами да определят работата на своите ядрени мощности. Тоест дава ни се шанс.
Уважаеми колеги, предвид изключителната важност на проблема ви призовавам да подкрепите предложението ни с колегата Христов и така да защитим интересите на българските граждани. Моля да допуснете това предложение в седмичната програма. Благодаря ви.
ПРЕДСЕДАТЕЛ ЮНАЛ ЛЮТФИ: Благодаря Ви.
Преминаваме към гласуване на направеното предложение за включване на точка в седмичната ни програма.
Моля, гласувайте.
Гласували 140 народни представители: за 21, против 63, въздържали се 56.
Предложението не се приема.
И последното предложение по чл. 40, ал. 3. То е направено от народния представител Павел Шопов от Коалиция “Атака” за включване на точка в дневния ред на Народното събрание за периода 13-15 юни 2007 г. на проект за решение за избиране на заместник-председател на Народното събрание.
Господин Шопов, заповядайте да представите вашето предложение.
ПАВЕЛ ШОПОВ (КА): Благодаря Ви, господин председателю.
Осми месец вече “Атака” няма свой заместник-председател, което, съгласете се, не е редно. Ръководството на Народното събрание се явява непопълнено, а с оглед на това – и нелегитимно в тази степен, в която би трябвало да бъде.
Аз няма да продължавам със своите аргументи, призовавам Ви да изпълните нещо съвсем елементарно, съвсем рутинно – да гласувате за избор на заместник-председател на Народното събрание, така както повелява Правилникът за организацията и дейността на Четиридесетото Народно събрание. Защото това, за което говорим, е визирано там по един недвусмислен и категоричен начин. Тоест моят призив към Вас е да изпълните разпоредбата на правилника, който сами сте приели. Благодаря ви.
ПРЕДСЕДАТЕЛ ЮНАЛ ЛЮТФИ: Уважаеми колеги, преди да пристъпим към гласуване искам да ви напомня предложението, което направи председателят Пирински. Наистина доста време се обсъжда този въпрос, но председателят Пирински направи предложение преди да се пристъпи към подобно гласуване да се проведат консултации с ръководствата на отделните парламентарни групи с оглед да се получи определен консенсус по този въпрос.
Моля, гласувайте направеното предложение от господин Шопов.
Гласували 145 народни представители: за 36, против 52, въздържали се 57.
Предложението не се приема.
Цитат
http://kei.parliament.bg/?page=plSt&lng=bg&SType=show&id=308
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Mirotvorec в Юли 02, 2009, 15:07:05 pm
Кои са те? Име Pls :)
"Зелените"-така се именуват.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Dorian в Юли 02, 2009, 16:44:12 pm
АТАКА, не АТАКА все тая всичко е ясно и се знае ГЕРБ взимат най-много мандати, Бойко премиер и евентуална коалиция с БСП  :P :-\ :'( :D :)
ами по повод това изказване...ако много хора разсъждават така...дори няма да е и бате Бойко...абе що направо не наметнете фесовете и фереджетата!Може пък да не ви "оправят"като дойдат на власт...ще ви имат за свои хора!...ама и това не е сигурно! :o
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Dorian в Юли 02, 2009, 16:48:41 pm
Да права си,но това означава ли,че трябва да останем със сведени глави и на колене?!
Ние да им се опънем,пък те нека управляват ако могат.Дори и най-добре обмисленият план има слаби места.Особено,когато опира до много хора.
Нека всеки един от нас успее да убеди поне един човек или по-точно да му върне самосъзнанието и...нещата се обръщат!
Просто помисли в същия ред и ще видиш, къде трябва да е съпротивата.
При положение, че хората купуват и потребляват като зомбирани, аз реална съпротива не виждам.Вие си приказвайте нататък. Повече не мисля да преча на цирка. Стига ми да си пусна телевизора и ще гледам предизборната трагикомедия. ;D
ха ха ха ..това с купуването на гласове...ами кво да ти кажа върви само при мангалите и турците...да обаче се появиха нови партии..а и дори циганите взеха да правят изявления от сорта:ми те нека ми платят,аз ще си гласувам както искам!
за щастие младите хора стават все повече и се ориентират правилно...така,че няма да е честно дори само спрямо теб просто да стоиш и да гледаш ...собствената си трагикомедия..не можеш да избягаш от обществото..за това бъди част от него...но онази качествената!
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Dorian в Юли 02, 2009, 17:14:21 pm
http://vbox7.com/play:a82f8188
нека помислим преди ...да се самопогребем!
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Dorian в Юли 02, 2009, 17:28:40 pm
ако пък душите ви до толкова са се уморили да се борят...поне отправете по една молитва за онези,които не са се отказали...
http://vbox7.com/play:a82f8188
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Dorian в Юли 02, 2009, 17:45:04 pm
http://vbox7.com/play:eb9c4f85
и за всички,които не им достигат вътрешни сили...или още не са се ориентирали!
Те не се срамуват да го пеят пък не са Българи...А вие!
Имате възможност да го докажете!
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Dorian в Юли 02, 2009, 17:58:14 pm
http://vbox7.com/play:1b2715e2
...и малко информация..
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: remalyks в Юли 02, 2009, 19:06:15 pm
ТАз не разсъждавам, аз казвам какво ще стане?! има разлика......... !
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юли 02, 2009, 20:02:34 pm
ха ха ха ..това с купуването на гласове...ами кво да ти кажа върви само при мангалите и турците...да обаче се появиха нови партии..а и дори циганите взеха да правят изявления от сорта:ми те нека ми платят,аз ще си гласувам както искам!
за щастие младите хора стават все повече и се ориентират правилно...така,че няма да е честно дори само спрямо теб просто да стоиш и да гледаш ...собствената си трагикомедия..не можеш да избягаш от обществото..за това бъди част от него...но онази качествената!
Кой говори за купуването на гласове?! :-\ Просто си довърших мислите от предишния пост. За истинските управници говорех. Б
лагодаря за съветите, но достатъчно съм пораснала, за да мисля със собственат си глава.  ;)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Z-931 в Юли 02, 2009, 22:52:55 pm
И Кои според теб са истинските управници ? Изброй ги?
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: cdms в Юли 03, 2009, 02:06:26 am
Нищо чудно, ако Лидер влязат, Тройната коалиция да стане четворна и да продължи старата песен. Всичко ще бъде заради кризата и през зимата ще сме но фотосинтеза.
Другата идиотщина може да стане между Герб, Синята коалиция и РЗС(ако влезнат).
Каквото и да е следващото правителство, зимата ще бъде тежка.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Гален в Юли 03, 2009, 09:15:38 am

Че Болен си е в парламента?! Какво му пречеше досега да събере парите от олигарсите? ;D Искам да видя, как ще го направи. ;D ;D


Едно е да си в парламента, друго е да имаш реална власт за "да събереш парите от олигарсите". Той до сега не е имал такава власт, че да искаш това от него.

Уточнявам, че няма да гласувам, за да не си направиш погрешни изводи..!
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Гален в Юли 03, 2009, 09:28:09 am

Засега пред мен има два варианта-изобщо да не гласувам или да гласувам, но с невалидна бюлетина. При първия вариант се увеличава процента, с който партиите влизат в парламента(или поне така си мисля), но кажете ми при втория вариант моят невалиден глас намалява ли въпросния процент?


На твоя въпрос и на други, които ги интересува, отговаря Проф. Михаил Константинов:
"Трябва да се знае, че дали избирателят ще отиде за гъби, или пък ще гласува с недействителен глас, е еднакво безсмислено и произвежда един и същ изборен резултат, а именно - нулев. И в този случай гласът не се преразпределя никъде и кротко потъва в кошчето на българската политическа история. Впрочем действителните гласове също не се преразпределят. Във всеки случай не и у нас."

"И накрая нека резюмираме: системата у нас гласове не преразпределя, гласуването с недействителна бюлетина и ходенето за гъби имат нулев изборен ефект, а гласуването за много малка партия повдига бариерата за другите партии, но пък може да помогне за финансирането и."

Повече може да прочете тук:
http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/article?id=204638
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Peacekeeper в Юли 03, 2009, 09:35:46 am
Гласувайте за Бъдещето на България!

Бюлетина 12!

http://www.bulgariangreens.org/

(http://94.155.44.38:808/public/files/profiles/thumb_298x224_44.jpg)
http://izbori.btv.bg/parties/view/44-zelenite
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Гален в Юли 03, 2009, 09:59:03 am
Не съм съгласен, че "Бъдещето на България" трябва да бъде съставено от ПЕДЕРАСТИ и ЛЕЗБИЙКИ! >:(  >:(  >:(

Тези-"Зелените" подкрепят антибългарски и античовешки организации като "Джемини"!  >:(
Назад в темата има доказателства, че е така.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: buden в Юли 03, 2009, 11:20:11 am
Не се възползвах от офертите на БСП, НДСВ - 50 лева за глас. ДПС си ги знаем, само че не знам колко дават. Някой друг от нас няма ли да сподели подобни оферти от същите или други партии?
Веротоятно за глас се отпускат към 100 лева максимум и като минат през 5-6 човека парите се топят до 50.

И нещо интересно:
http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/article?id=204638
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Gogo в Юли 03, 2009, 17:13:37 pm
Ако нещо зависише от изборите отдавна щяха да ги забранят"
Що се хабите с тези глупави избори и партии,не разбрахте ли че която и партия да доиде на власт нищо няма да се промени,мутрите в парламента са си винаги едни и същи.От 20 г. насам партии разни се сменят, ама лицата дето виждаме по тв са си едни и същи.
Титла: Автобусите от Турция тръгнаха
Публикувано от: Peacekeeper в Юли 03, 2009, 18:14:47 pm
Автобусите от Турция тръгнаха

(http://images.ibox.bg/2006/10/04/11387/430x319.jpg)

Два дни преди изборите в Разград пристигат повече извънредни автобуси от Турция.

Само днес до обяд на автогарата в града са пристигнали повече от 10 извънредни автобуса от Истанбул и Бурса.
Част от тях са продължили пътя си за Силистра и Русе, съобщава БНР.

Извънредните автобуси са на превозвачи, които традиционни обслужват тези направления. По няколко курса на ден извършват обаче и фирми, които по принцип нямат ежедневни пътувания до Турция.

Редовните цени и на някои от превозвачите са намалени от 50 на 40 лв. за еднопосочните билети.
Освен това част от извънредните превози са организирани и като екскурзии.

Освен в Разград, около 20 автобуса са пристигнали извънредно и в Кърджали днес.
Завишен е трафикът и на лични автомобили, но той не може да бъде изчислен, тъй като се отклонява към съседни общини и колите не спират на автогарата.

Повечето от пристигащите са от Бурса и Измир.

Според обясненията им те са дошли, за да могат да си сменят личните документи и да гласуват в неделя на парламентарните избори.

Близо 100 000 са изселниците от областта, които са с двойно гражданство и имат право на вот.

http://news.ibox.bg/news/id_489449814
-=-=-=

Каква е цялата конспирация въобще с турските гласове. Някой може ли да каже нещо допълнително от традиционното в медийното пространство?
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Z-931 в Юли 03, 2009, 22:46:23 pm
Ако нещо зависише от изборите отдавна щяха да ги забранят"
Що се хабите с тези глупави избори и партии,не разбрахте ли че която и партия да доиде на власт нищо няма да се промени,мутрите в парламента са си винаги едни и същи.От 20 г. насам партии разни се сменят, ама лицата дето виждаме по тв са си едни и същи.

Хайде Гого не се излагай с простотиите си, а също и не разубеждавай останалите с комичните си изказвазния.Ако не искаш да гласуваш си е твой проблем :) Остави мислещите хора да вземат сами решения  :)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юли 03, 2009, 23:01:23 pm
Май не остана много време за размисъл и философстване...1994 - гласували 75%, за ДПС - 5.44%
1997 - гласували 58%, за ДПС - 7.60%
2001 - гласували 67%, за ДПС - 7.45%
2005 - гласували 55%, за ДПС - 12.81%


Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: xnet_user в Юли 03, 2009, 23:21:30 pm
Гого не ръси простотии, просто малко хора го разбират.

Колко години ви трябват за да проумеете, че тези които седят зад Доган, Костов, Станишев, Борисов и прочее кукли на конци, принадлежат към една организация имаща за цел контрол и робство над хората?!
20 години се смениха всички и какво от това. Контролът си е в същите ръце.

Да изберем по-малкото зло !? Как пък не, това е пропаганда на робски манталитет.
Тази система е пагубна за човечеството и вместо да се подкрепя избирайки по-малкото зло, по-добре да се обеденим за нейното премахване. 
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Mirotvorec в Юли 03, 2009, 23:37:46 pm
Май не остана много време за размисъл и философстване...
1994 - гласували 75%, за ДПС - 5.44%
1997 - гласували 58%, за ДПС - 7.60%
2001 - гласували 67%, за ДПС - 7.45%
2005 - гласували 55%, за ДПС - 12.81%
Според последни данни тази година процентът на гласувалите ще бъде 75, сиреч ще повторим 1994год.  ;)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юли 03, 2009, 23:43:27 pm
Аха, да се стягаме тогава. След изборите пак ще си говорим за концерни и Аз- ове.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: chopomir в Юли 03, 2009, 23:46:43 pm
Ако нещо зависише от изборите отдавна щяха да ги забранят"
Що се хабите с тези глупави избори и партии,не разбрахте ли че която и партия да доиде на власт нищо няма да се промени,мутрите в парламента са си винаги едни и същи.От 20 г. насам партии разни се сменят, ама лицата дето виждаме по тв са си едни и същи.

Хайде Гого не се излагай с простотиите си, а също и не разубеждавай останалите с комичните си изказвазния.Ако не искаш да гласуваш си е твой проблем :) Остави мислещите хора да вземат сами решения  :)

Ти ръсиш по-големи простотии ми се струва  :-\
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: chopomir в Юли 03, 2009, 23:50:10 pm
Гого не ръси простотии, просто малко хора го разбират.

Колко години ви трябват за да проумеете, че тези които седят зад Доган, Костов, Станишев, Борисов и прочее кукли на конци, принадлежат към една организация имаща за цел контрол и робство над хората?!
20 години се смениха всички и какво от това. Контролът си е в същите ръце.

Да изберем по-малкото зло !? Как пък не, това е пропаганда на робски манталитет.
Тази система е пагубна за човечеството и вместо да се подкрепя избирайки по-малкото зло, по-добре да се обеденим за нейното премахване. 

Напълно съм за!   ;)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юли 03, 2009, 23:54:25 pm
След малко започва ден за размисъл. Да не вземете утре да пълните темата и да ми мътите главата още, еййй. ;D

Докато умните се намъдруват, лудите ще се налудуват.

Изчакайте до понеделник. :P
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Gogo в Юли 04, 2009, 02:10:50 am
Мдаа,една власт се взима и дава само с кръв,да не си мислите че онези от горе ще оставят нещо да зависи от някви си избори?Отдавна са се навързали като черва едни с други и само сеира и далаверката си гледат и правят веднъж на 4 години панаир за простолюдието.
За кои ще гласувате за червени,сини,жълти,зелени,атака-все тази е,същите ще си останат в парламента и пак същите ще гледате и одумвате тука следващите 4 години ;D,както сте ги гледали и одумвали миналите 20 години.И така докато не стегнат примката около врата на народа до такава степен, че народа със сопите да ги изрита от парламента...,или някои снаипер да вземе да ги чисти един по един,защо мислите ликвидираха армията и полицията наи напред?
Сега да помислим за атака-волен-бивш главен редактор на в.демокрация-наи синия вестник на сдс от преди 15 години.Нали така,добре,а щаба на сдс по време на преврата беше в американското посолство нали така това са факти.А сега да направим анализ на тези факти-Кои ще се назначи за главен редактор на седесарски вестник в онези години-много ясно че много техен човек,такаа кои сега постави на власт след преврата сдс-хамерика.От тука следва че процента на електората на атака е само статистически процент на хората които са готови да възтанат срещу власта,но пак под контрола и. Просто власта да знае колко процента от населението са твърдо против нея.Без значение дал се харесва, или не, това е истината.А промити мозъци ще има винаги и всяка следваща година ще се увеличават в геометрична прогресия спрямо спада на образованието и липсата на елементарна логика-тя се придобива не на улицата, или във форумите а някъде другаде.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: 4i4obil в Юли 04, 2009, 03:26:49 am
Не ви ли стана ясно, че смисълът на гласуването е друг?!
Всички знаем че в Неделя ще ходим дружно на цирк.
По-важно е да сме активни и да породим някаква форма на самоорганизация.
Някой спомня ли си "студентските протести" през 1997-а? Остана ли някой, който още вярва, че студентите сами се "вдигнаха"?
 Не е толкова важно да покажем дали харесваме определена партия или не.
Ние обличаме т.нар. си избраници в отговорност. С активно участие можем да им покажем, че както им гласуваме доверие, така можем и да го снемем от тях.

Така мисля аз. Хора Сме, но е време да станем Човеци.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Юли 04, 2009, 07:59:44 am
Ако гласуват 20 % от българското население, ДПС ще има 100 депутати в Народното събрание.

Ако гласуват 80 % – ДПС няма да има нито един депутат!

ПОМИСЛЕТЕ СИ!!!
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Гален в Юли 04, 2009, 10:20:06 am
                      Да гласуваш е като да се целуваш с Азис

http://luba4ko.wordpress.com/2009/07/02/да-гласуваш-е-като-да-се-целуваш-с-азис/

Идват избори. Отново ни заливат с прекрасни обещания и сценарии, които и в най-богатите и напреднали европейски страни са само миражи. Тук обаче ни взимат за много тъпи. Не че сме тъпи, просто си траем. Мълчанието обаче не винаги е злато. За туй си мисля, че човека е изправен пред една дилема, която подобно на творбата “Ад” на Данте Алигери ще завърши със суров край: Един човек бил толкова безучастен и странял да взима участие във важните решения, че нито Дявола, нито Бог го искали при себе си в Ада или Рая. Нито бил лош, ама нито бил и добър, тъй като бил един никаквец без собствено мнение. Ние българите, търпяхме 45 години комунизъм, а сега търпим 20 години малоумна, побългарена и най-вече престъпна форма на ужким демократичния строй, който порути България. Ето, сега ние плащаме за бездействието си. Появиха се едни съмнителни лица, които толкова умело се завързаха за столовете си в парламента, че няма кой да ги разкара сега от там. Хора като Костов, Доган, Станишев и да не изброявам още, че ми се повръща като се сетя колко много гадини са.

Днес никой не говори за основния проблем, че няма нови лица, че няма истински и честни политици, които да се явят алтернатива на крадливите “бивши” комунисти или престъпници и терористи като Доган, които трябва да са в затвора, а не начело на държавата. Тези честни политици няма как да бъдат видяни, тъй като те биват смазвани от една добре устроена машина, която работи в полза на изедниците. Репресии, тормоз, физическо насилие и посегателство на политическа основа – това може да ви сполети, ако сте честен и кадърен в политиката човек и видят, че си пробивате път нагоре. Проблема е в овчедушието и безучастното гледане отстрани докато те разграбват нашата Родина. Народа е виновен и докато не се вдигне масово, както 97′ г. този път обаче поведен от правилните хора, а не от партия създадена от един от най-големите комунисти Андрей Луканов (СДС). С две думи – народа трябва да прогони тираните, пуснали корени във парламента и които се редуват кой да управлява държавата и да издигнат свои кадърни и честни хора от народа.

И за това да гласуваш е като да се целуваш с Азис насила. Нямаш особен избор, нито алтернатива, правиш го но ти е гадно, защото знаеш, че нищо няма да се промени. Чувството е неописуемо. Някои просто не гласуват, аз не мога да им се сърдя. Интересно ми е Азис за кой ли ще или би гласувал?
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Юли 04, 2009, 10:53:56 am
Азис не е проблем...а да се проумее /осмисли /осъзнае/следното: 

Какво значи да купуваш вот? Да купуваш вот означава да купуваш власт. Но у нас по Конституция цялата власт произтича от народа. Който е върховен суверен.

Следователно да купуваш вот означава да „купуваш" суверенитет и власт. Да ги отнемаш насилствено от народа в полза на обръчите от фирми. Които стават новият „суверен".

Така се краде свобода. Откраднеш ли нея, след това можеш да откраднеш всичко. Няма по-голяма кражба от тази.

http://www.deltanews.bg/index.php?id=14663
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Peacekeeper в Юли 04, 2009, 10:58:00 am
Имало промяна в начина на гласуване. Трябвало 2 пъти да се връщаме за печат. Някой ще ми обясни ли как става цялата работа ???
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Mirotvorec в Юли 04, 2009, 12:12:12 pm
Отиваш да гласуваш - от комисията ти дават 2бр. бюлетини(за мажоритарен и партиен избор), като пред теб удрят по един печат на двете - в стаичката гласуваш - сгъваш бюлетините веднъж по дължина и още един път напряко, така че печатите да се виждат след сгъването - отиваш при комисията, удрят по още един печат до първия - пускаш бюлетините в урната.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Magnolia в Юли 04, 2009, 12:31:55 pm
Отиваш да гласуваш - от комисията ти дават 2бр. бюлетини(за мажоритарен и партиен избор), като пред теб удрят по един печат на двете - в стаичката гласуваш - сгъваш бюлетините веднъж по дължина и още един път напряко, така че печатите да се виждат след сгъването - отиваш при комисията, удрят по още един печат до първия - пускаш бюлетините в урната.
Значи печатите са на гърба на бюлетината, така ли?
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Mirotvorec в Юли 04, 2009, 13:28:10 pm
Би трябвало да са на гърба, иначе ще се вижда за кого си гласувал.  ;)
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Peacekeeper в Юли 04, 2009, 15:42:18 pm
Отиваш да гласуваш - от комисията ти дават 2бр. бюлетини(за мажоритарен и партиен избор), като пред теб удрят по един печат на двете - в стаичката гласуваш - сгъваш бюлетините веднъж по дължина и още един път напряко, така че печатите да се виждат след сгъването - отиваш при комисията, удрят по още един печат до първия - пускаш бюлетините в урната.
Значи задачата ми е да сложа по един "Х" на едно от квадратчетата на всяка една, след това ги сгъвам, пъхам ги в плика и отивам пак при комисията за следващ печат, след което я пускам в урната? Или без плик този път :o
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: insomnia1304 в Юли 04, 2009, 21:06:00 pm
http://www.politika.bg/article?id=13361
http://www.cik2009.bg/
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: pph в Юли 05, 2009, 08:39:16 am
Вярно ли е, че мажоритарния на Атака за Пловдив-област е Масон?
Никола Ликов се казва.

Въпреки всичко ще си гласувам за Атака. Просто от другите партии не виждам алтернатива. За кой? За Герб ли? Същите гербаджии, които заедно с всички други съветници гласуваха "ЗА" построяването на джамия в Бургас, единствено Атака бяха против. За синята коалиция пък да не говорим, лошото е, че набира все повече сила и днеска може би ще е изненада, няма да се очудя, ако минат и 10%. Комунистите няма какво да ги коментирам, рзс и лидер също. Така, че от партиите, които ще влязат, остана единствено Атака.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Z-931 в Юли 05, 2009, 13:32:34 pm
Правилният избор си избрал!Браво :)
Във всички партии са интегрирани масони, но повечето си нямат и на представа, защо са станали такива или пък точно знаят целите си.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: 4i4obil в Юли 06, 2009, 00:57:12 am
Оказва се, че т.нар. "Мажоритарен елемент" помогна на ДПС и сега се хвалят, че получили 20% растеж. Следващия път няма да им се получи.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Гален в Юли 06, 2009, 10:46:46 am
Следизборно да видим какво ще направи за България печелившият-"ГЕРБ" според  "Идея за България"!

Започвам отзад-напред със заключението:

"Програмата на ГЕРБ осъществява окончателно експеримента на" Плана Ран Ът"за тотална приватизация и въвеждане напълно неолибералния икономически модел на САЩ - точно този, който донесе на целия свят сегашната финансова криза и от който света се оттегля.
Намеренията на ГЕРБ  ние може да охарактеризираме само така: доразграбване на останалото и изтупване на последните прашинки от брашнен чувал- България.

ПЛАДНЕШКИ ОБИР!

И кои имат пари да закупят тези държавни активи у нас? - Бандитите и аморалните типове!

А след като България няма нито държавна политика, нито  финансово разузнаване да следи чистотата на външните инвестиции и произхода на внасяните капитали- това ще бъдат всички световни мошеници?!"

---------------

ВНИМАНИЕ, БЪЛГАРИ! - Програмата на ГЕРБ или как ще стане доразграбването на България

"Сега се запознайте с най-фрапиращи моменти от програмата на ГЕРБ:
 

                                  ПРОГРАМА НА ГЕРБ

Глава XIII.   

ПРОЗРАЧНА И КОНКУРЕНТНА ПРОЦЕДУРА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ И КОНЦЕСИИ!
 
Приватизация Незабавна приватизация чрез открит търг с ясни правила или чрез борсата на:
 
1.                  Търговските дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала, които са от значение за националната сигурност на Република България, посочени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол;

2.                   Голяма част от дейностите, които се извършват от държавата (пазар на труд – посреднически услуги, социални дейности; административни услуги и др.);
 
3.                  Държавни имоти (почивни бази, дворци, резиденции и стопанства, апартаменти, офиси);

4.                  НЗОК;

5.                  НОИ;

6.                  Болниците;

7.                  Насърчителна банка;

8.                  Останалите неприватизирани електрически централи – ВЕЦ, ТЕЦ, АЕЦ;

9.                  Булгартабак;

10.              Продаване на дела на държавата в БФБ;

11.              Продаване на дела на държавата в Централен депозитар;

12.              Българската агенция за експортно застраховане;

13.              Всякакви фондове от рода на Националния иновационен фонд, Държавен културен институт и т.н.; 

14.              Пощи;

15.              НДК.

Концесия Прозрачна и конкурентна процедура за концесиониране

1.                  Премахване на „състезателен диалог” и „ограничена процедура” като вид процедура за предоставяне на концесия;

2.                  Премахване на субективните критерии за оценка при провеждането на конкурс;

3.                  Премахване на ограничителния максимален срок за продължителност на концесиите от 35 години;

4.                  Публикуване на цялата информация в регистър на концесиите;

5.                  Никакви държавни гаранции и участия;

6.                  Стимулиране на търсенето на природни богатства.

Предоставяне на концесия на:

1.                  магистрала “Хемус”;

2.                  магистрала “Струма”;

3.                  всички летища, вкл. летище София;

4.                  пристанища (морски и речни);

5.                  язовири;

6.                  всички автогари;

7.                  всички ж.п. гари;

8.                  всички въглищни мини;

9.                  мостовете Видин – Калафат и Оряхово – Бекет;

10.              фериботите; 

11.              ГКПП-тата. 

Глава ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ 

с кратък коментар от нас:

 1. Богатите да бъдат освободени от здравни вноски

2. Пълна равнопоставеност на НЗОК и частните каси

3. Разбиване монопола на БЛС

4. Тотална конкуренция на здравните заведения

Коментар- Какво значи това:

(1) Поне 400 милиона от ВАШИТЕ пари да отидат за административни разходи на частните каси .

(2) Изпълнителите на здравни услуги ще си търсят парите не от 1 каса, а от 10 и повече

(3) За печалбите на частните каси да не говорим - знаете как от български застраховател се взимат пари ... Ей така и вас ще ви гледат под микроскоп.

(4). Освобождавайки богатите от здравни вноски и рушейки солидарния принцип силно ще се стесни кой да е пакет от услуги

(5) Все повече лекари ще работят по разни служби , чиято цел ще е ДА НИ ПЛАТЯТ частните каси вашите разходи .

(6) Здравната програма на ГЕРБ е приложима само ако здравните вноски станат над 100 евро месечно на калпак - как ви се вижда ?"

http://www.ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&task=view&id=892&Itemid=51

 
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: cdms в Юли 06, 2009, 12:55:10 pm
Следизборно

 
Гален, както казваш изборите минаха. ББ сигурно ще бъде новият премиер на страната. Планът за съсипване на България се провеждаше много повече от сегашното правителство на Станишев.
Ако смяташ, че дръвниците от "Позитано №20" са по-добри от Герб и Синята коалиция, мисля че си в грешка.
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Гален в Юли 06, 2009, 13:23:19 pm

Ако смяташ, че дръвниците от "Позитано №20" са по-добри от Герб и Синята коалиция, мисля че си в грешка.


Единственото което смятам е, че всичките са един дол дренки...
Показах го, като не гласувах.

Незнам дали са ви направили впечатление думите на xnet_user в темата, но смятам, че той е един от малкото които е достигнал до правилни изводи.

Той казва:

Тази система е пагубна за човечеството и вместо да се подкрепя избирайки по-малкото зло, по-добре да се обеденим за нейното премахване.


Единствено бих направил малка поправка, като заменя думата "човечеството" с България!
Тогава ще се получи:

Тази система е пагубна за България и вместо да се подкрепя избирайки по-малкото зло, по-добре да се обеденим за нейното премахване.
Титла: Re:Предизборна-следизборна
Публикувано от: Magnolia в Юли 06, 2009, 13:56:08 pm
Тази система е пагубна за България и вместо да се подкрепя избирайки по-малкото зло, по-добре да се обеденим за нейното премахване.

Съгласна съм, но системата не може да бъде премахната с 1 процент от населението!
Хората искат да са роби. Те дори не го съзнават. И това не касае само България. Погледни глобално и ще видиш тенденциите.

Тази тема вече стана следизборна, но все пак:

Индипендънт: В България ще има реформи, но не и промяна


Британските издания съобщават, че България ще бъде управлявана от бивш бодигард с имиджа на безкомпромисен човек. Някои от тях обаче изразяват съмнение дали Бойко Борисов наистина има желание да се пребори с корупцията.

Читателите на „Гардиън" научават, че дясната опозиционна партия ГЕРБ е спечелила парламентарните избори в България с голяма преднина пред „опетнената с корупция" социалистическа коалиция. „Неуспех за българските социалисти", съобщава на сайта си и БиБиСи. Според европейския кореспондент на медията обаче ГЕРБ няма да може сама да управлява страната.

„Българите имат навика да сменят правителствата си на всеки четири години", отбелязва кореспондентът на БиБиСи Ник Торп, като припомня, че през последните 19 години нито една партия или коалиция не е запазвала властта си. „Дясната опозиция, водена от човек с черен колан по карате, излезе начело в българските избори след кампания, съсредоточена върху икономическите проблеми и неуспешната борба срещу корупцията в страната", пише вестник „Таймс".„Запознайте се със силния мъж с черен колан по карате, който иска да ръководи България", е заглавие на „Индипендънт".

Авторът на статията, Анна Мудева, отбелязва, че от свалянето на комунизма преди 20 години българите са чакали спасител, който да прочисти страната от нейните злини: корупция, шуробаджанащина и безнаказаност за силните на деня. „Въпросът, който всеки сега си задава, е дали г-н Борисов, който е бил бодигард на Тодор Живков и на бившия цар Симеон, има достатъчно сили и желание да се противопостави на корупцията и подземния свят", се казва в статията. „Индипендънт" посочва, че лидерът на ГЕРБ се е доказал като безкомпромисен човек на действието докато е бил главен секретар на МВР и кмет на София.

„Но за да върне доверието на Брюксел, той ще трябва да покаже, че и криминалните босове могат да бъдат подведени под отговорност", изтъква „Индипендънт". „Някои европейски дипломати са скептично настроени към решимостта на Борисов да извърши подобни дълбоки промени заради предполагаемите му връзки с българския подземен свят", добавя изданието. „Ще видим осъществяването на някои дълго отлагани реформи, но не и радикална промяна. До 5-10 години България ще заприлича на Италия - корупцията ще бъде навсякъде, а икономиката ще се влачи", е заявил западен дипломат пред „Индипендънт".


 http://www.profit.bg/news.php?cid=10&id=50509
Титла: Re:Предизборна
Публикувано от: Гален в Декември 13, 2009, 09:56:48 am
То малко не му е времето сега, ама...
Дали в България или в Македония, все тая...

Финалните думи във видеото забиват в земята! ;D

"Избори 2009 - Македонска Реклама"

[/color]

 :lol:    :lol:    :lol: