Автор Тема: Предизборна  (Прочетена 40928 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Предизборна
« Отговор #45 -: Юни 15, 2009, 12:54:10 pm »
Емиграцията не е по тази тема, така че няма защо тук да я разискваме.

Засега пред мен има два варианта-изобщо да не гласувам или да гласувам, но с невалидна бюлетина. При първия вариант се увеличава процента, с който партиите влизат в парламента(или поне така си мисля), но кажете ми при втория вариант моят невалиден глас намалява ли въпросния процент?
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен 4i4obil

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 109
Re:Предизборна
« Отговор #46 -: Юни 15, 2009, 19:39:02 pm »
Ето какво мисля аз ...
Дълго време не гласувах, защото все не намирах за кого. От известно време, обаче, съм силно убеден, че трябва да се участва. Въобще не се заблуждавам за същността на демокрацията, знам че всеки резултат може да бъде манипулиран, а и все още не откривам кому гласа си да дам.
Но ... има смисъл да се гласува, колкото по-масово, толкова повече.
"Масовото" гласуване е единствения начин за преборване на търговията с гласове. Не могат да платят на всички, нали?! "Туристите" от Турция ще се "обезценят", а ДПС ще си отиде на мястото. Ясно, че трябва да избираме най-малкото зло, а при това е добре да се предпочитат партии с реални шансове за влизане, за да се избегне вторичното преразпределение на остатъка от гласовете(невалидни и на невлезлите партии).
Основната полза от масово гласуване, обаче е друга. Дупетатите ще знаят, че активността и следващия път ще бъде висока, но може и да нямат късмет. Нека ги натоварим с отговорност!
При това, хора, активно участващи в "демократичния процес" могат по-лесно да предизвикат референдум, например. Трябва да започне да ни пука, иначе ония по върховете ще ни видят сметката. В момента няма никаква полза от появяването на нови играчи на политическата сцена (особено на читави такива). Кой ще ги подкрепи при 20-30% активност?!
От тази гледна точка добра идея е гласуването да стане задължително, но едва ли ще дочакаме да се приеме.
При мажоритарната система нещата са много мътни и смятам, че тя би била подходяща само ако няма партии
Ще споделя едно мое хрумване:
Всяка година след изборите да се провежда референдум "за" или "против" настоящия парламент. Естествено това може да се наложи само с друг нарочен референдум. При отрицателен вот, да се въведе мярка от типа "черен печат" за (примерно) 80% от управляващите и 50% от опозицията (на общо основание), така че част от "издънките" да не могат да се кандидатират през следващите 8-10 години. За няколко години смятам, че ще се попречисти т.нар. политическа класа. Като свършат некъдърниците и изродите ще започнат да се появяват и читави хора.

Понеже се твърди, че полицията и армията са деполитизирани, не мога да разбера защо има МВР и МО. 'Що не 'земем да ги отделим от изпълнителната власт. Не ми се смейте! Естествено, че държавата няма доброволно да се раздели с репресивния апарат. Може все пак да се помисли за някакъв тип "гражданско"(не обичам тази дума) управление на тези институции.
Съдебната власт също не работи както трябва, но това е малко по-сложна тема. Различните институции трябва по някакъв начин да бъдат независими.

buden

 • Гост
Re:Предизборна
« Отговор #47 -: Юни 15, 2009, 21:06:27 pm »
Много добре казано 4i4obil. Подкрепям мнението относно гласуването. Преди няколко месеца бях на друго мнение, но малко преди миналите избори реших и гласувах. Ще гласувам и сега.
Правя го с мисълта, че ако остана излъган ще го преглътна като нещо очаквано, но ако изобщо не гласувам изтървам възможността да подменим голямото зло с по-малко такова.
Скоро така или иначе няма да има накъде по-зле и хората е напълно възможно да грабнем кой каквото намери и да ги забрулим.

Та и в двата случая, ако стане по-зле ще има сериозни последствия, за които малко по малко някои вече се подготвяме.

Неактивен baphaa

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 47
Re:Предизборна
« Отговор #48 -: Юни 16, 2009, 00:29:28 am »
Не могат да платят на всички, нали?!

Дали?!
По делата ще ги познаете[/CO

Неактивен 4i4obil

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 109
Re:Предизборна
« Отговор #49 -: Юни 16, 2009, 01:17:22 am »
Няма да искат да се разделят с толкова пари.
По-важно е да измислим как можем да помогнем за бързото "пробуждане" или осъзнаване на голяма част от хората. Напоследък някои дребни факти ми подсказват, че много Българи имат достатъчна яснота за това какво става и кой е "виновен". Остава да разбием апатията и нихилизма.

Знам ли?! Може би трябва да печатаме позиви ...

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Предизборна
« Отговор #50 -: Юни 16, 2009, 08:04:46 am »
Цитат
Ясно, че трябва да избираме най-малкото зло...
Изобщо не е ясно защо изборът ни трябва да е такъв и не съм съгласен с това. По-малкото зло е пак зло и нямам намерение с моя глас да го узаконявам.
Не мисли като човек!-Крион

buden

 • Гост
Re:Предизборна
« Отговор #51 -: Юни 16, 2009, 09:24:47 am »
Така е по-малкото зло пак си е зло.
В момета национализма е новата демокрация, както прочетох на едно място. И все пак нещо, не знам дали наивността, надеждата или пък шестото чувство ме карат да си мисля, че системата не е всемогъща и може да се пробие. Или склонен съм да мисля, че Сидеров макар и планиран не е кукла на конци.
Така, че какво губя в действителност - че ще остана излъган и ще ми се смеят в Хнета на наивността, прежалвам го. Ако спечели и е част от фигурите на куклуводите ще си проличи в началото. Та ако нещата продължават да са такива има реална възможност зависеща от хората системата да рухне. Ако той не е част и се изплъзне нагоре, то тогава ще се опитат да му пречат всячески, но ще се усети разликата, ще има ужилени, опарени и т.н. предполагам. Ще се разбере бързо след изборите ако евентуално АТАКА вземат болшинството. Вие виждате, че и сега Сидеров решава еднолично кое как да е, но по закон са партия. Искам не партиина система, а един човек отговорен за всичко, ами ето го. Рисковано било ако е луд, аз поемам риска, който мисли че днешното е по-добро да не го поема. Днешното положение за много от нас вероятно е добро, но на фона на някои други страни сме в 100-тна глуха, а можем да сме много по-добре и това зависи от управлението, а не от "балканския ни манталитет". Не просто ние да сме добре, но и съседа, и икономиката ни да се развива добре и т.н.
Та с негласуването според мен не се постига кой знае колко, да вземем негласувалите 60% ли бяха не знам с точност. И защо не гласуваха според вас, защото искат да рухне системата или защото им е все тая. Отговорът е второто. Дори с повече негласували пак ще има достатъчно хора, които да гласуват за старите муцуни и онези пак ще си правят каквото си знаят. Пак ще се образува възможност да рухне системата ако нещата се влошат, но всичко ще зависи от хората.
Аз предпочитам да гласувам доверие на някой, защото не знам давате ли си сметка какво трябва да се прави за да рухне системата, готови ли сте на това!? Гражданска война по-лесно може да се организира, отколкото сриването на системата. Не мисля, че хората са готови на втората стъпка, отново ще се чака на някой който да е водач. Отново ще има вярващи и невярващи, спекулации и компромати. Отново ще трябва да се случи, за да видим ще заработи ли и т.н.

Всеки решава сам за себе си.

Неактивен Aquarius

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 29
Re:Предизборна
« Отговор #52 -: Юни 17, 2009, 22:39:05 pm »
До pimeto-чел ли си за проекта Ран-Ът?Ето от там идва проблемът.Има тема тук в този форум-виж в търсачката.
Относно Зелените-ами няма за кой друг да се гласува.Кои други имат воля,чисти биографии,смислени идеи?
« Последна редакция: Юни 18, 2009, 04:26:21 am от Aquarius »

Неактивен Hari

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 56
Re:Предизборна
« Отговор #53 -: Юни 18, 2009, 00:39:30 am »
                     
                            Кои са те?


          Зелените


ЗЕЛЕНИТЕ ПОДКРЕПЯТ ИЗВРАТЕНИТЕ!

=====================

http://www.bulgariangreens.org/Blogs/112/81/112.html

"ЗЕЛЕНИТЕ са солидарни с Rainbow Friendship София 2009"


"ЗЕЛЕНИТЕ подкрепят инициативата за организиране на Rainbow Friendship София 2009 и се солидаризират с исканията на неправителствените организации, които организират ГЕЙ-ПАРАДА."


======================

Умната...!

Неактивен Sekhmet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 139
Re:Предизборна
« Отговор #54 -: Юни 18, 2009, 16:23:21 pm »
Подкрепям те  изцяло buden. Дано има повече "събудени" хора като теб! С поздрави! :)

Неактивен 4i4obil

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 109
Re:Предизборна
« Отговор #55 -: Юни 18, 2009, 18:39:44 pm »
buden, прав си. М/у другото и аз гласувах за тях (и пак ще гласувам). Но това не означава, че тази партия ме устройва напълно. За съжаление подходиха малко неразумно и несериозно към предназначението си. Влязоха в политиката навреме, но самата организация се оказа "недостроена". Виж колко бързо им "спретнаха" 2-3 скандала и сега са доста по-послушни. Да вземем случая "Кузов" ... Няма да си кривя душата - не ми е симпатичен, но все още не съм убеден във вината му. Ако е "изродът", който ни представят от "медиите" - кой е допуснал такава издънка в организацията. Смятам всички "афери" за доста плитки, но много хора повярваха.
"Атака" трудно ще го докарат до мнозинство, но със сигурност са вътре. Това е по-големия "среден пръст" от негласуването. Нали се сещате, че 100 негласували = 35 гласа за ГЕРБ, 25 гласа за БСП ,20 гласа за ДПС и т.н...
Така по-добре ли е, А?!

п.с. Не можем да чакаме всички злини да се махнат сами. Затова избирам "по-малкото зло" - с него се справяш по-лесно.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re:Предизборна
« Отговор #56 -: Юни 18, 2009, 19:14:08 pm »
                     
                            Кои са те?


          Зелените


ЗЕЛЕНИТЕ ПОДКРЕПЯТ ИЗВРАТЕНИТЕ!

=====================

http://www.bulgariangreens.org/Blogs/112/81/112.html

"ЗЕЛЕНИТЕ са солидарни с Rainbow Friendship София 2009"


"ЗЕЛЕНИТЕ подкрепят инициативата за организиране на Rainbow Friendship София 2009 и се солидаризират с исканията на неправителствените организации, които организират ГЕЙ-ПАРАДА."


======================

Умната...!
Мдаа, свобода, но в граници..Тя свободата е безгранична, като се замислиш. Друго си е Бойко да ти вземе детето на 5 години и да го вкара в Матрицата, а на теб да връчи оръжие, да се "биеш за родината" или пък Болен, дето ще прави цигани, турци, гейове и свободомислещи на сапун.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

buden

 • Гост
Re:Предизборна
« Отговор #57 -: Юни 18, 2009, 22:26:32 pm »
Не искам да ставам адвокат на никого, но мисля че това с правенето на сапун от някои прослоики от населението е силно преувеличено. Разбира се че това няма да стане, нито въпросния човек е давал сигнали, че отива натам в идеите си.
Подкрепата ми макар и много много предпазлива е защото единствено той има най-реални според мен виждания относно глобалната политика, на фона другите поне така изглежда. Иначе и той успя да се докаже с пропуски.

А относно гейовете какво мога да кажа - не е правилно да им забраниш да си играят с туй и онуй. Всичко може да е много добре регулирано, стига да има закони които да се спазват. Ако има креативни и позитивни неща в публичното пространство, които да грабват вниманието за да има и развитие. То няма децата да гледат гейовете със зяпнали уста и да любопитстват за "любовта отзад".
И добра икономика да има разбира се, която да не ни позволява да се ядем помежду си за глупости.

 

buden

 • Гост
Re:Предизборна
« Отговор #58 -: Юни 20, 2009, 09:31:24 am »
Цитат
Парите за възрастните хора лесно могат да бъдат събрани чрез отнемане имуществото на престъпни олигарси, каза националистът ...

А ако е решил да прави на сапун олигарсите нямам нищо напротив. Да им се докаже вината и след това едно от трите: затвор, екстрадиране или ... сапун. Да си избират.
Ще се види и той ли е маскара или не, но едва ли ще спечели нужните гласове.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re:Предизборна
« Отговор #59 -: Юни 20, 2009, 14:32:23 pm »
Цитат
Парите за възрастните хора лесно могат да бъдат събрани чрез отнемане имуществото на престъпни олигарси, каза националистът ...

А ако е решил да прави на сапун олигарсите нямам нищо напротив. Да им се докаже вината и след това едно от трите: затвор, екстрадиране или ... сапун. Да си избират.
Ще се види и той ли е маскара или не, но едва ли ще спечели нужните гласове.
Че Болен си е в парламента?! Какво му пречеше досега да събере парите от олигарсите? ;D Искам да видя, как ще го направи. ;D ;D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27