Автор Тема: Eпидемия от свински грип в Мексико сити, H5N1 разпръскване по света  (Прочетена 105049 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
Аз не съм чувал за подобен случай, но вече почва доста да ме дразни докторяшката наглост с този случай,а и с телевизионните им изяви.
Случая с тези момчета, си е още един пример за опитите им да нагнетяват страх, напрежение и тревожност в хората.
Естествено, целта е ошашавения индивид да се ВАКСИНИРА!
Друг пресен случай, с който заляха всички медии, е починалият наркоман от свински... Той горкият бил на хероин и с разбита имунна система... Духнал го ветреца и взел, че се споминал Бог да го прости. И хайде СТРАХ, СТРАХ, СТРАХ започна да блика от вестници и телевизия. Естествено всеки репортаж завършваше с интервюта на нагли докторя и мазни фармацефти, кото нежно ни призовават да се боцнем с ВАКСИНКА. То за свинския още нямало на пазара, но.....
Бе не ми се говори...

П.п. И тук в тази тема да призова тези дето са на "кантар"...
Не се ваксинирайте! Не пълнете гушите на фармафията и същевременно да си разбивате здравето!

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
България ще подкрепи единна обществена поръчка на ЕС за доставка на ваксини срещу свинския грип

България ще подкрепи предложение на Европейската комисия за обща процедура за закупуване на ваксини против вируса на свинския грип с единна обществена поръчка за държавите-членки на ЕС.

Това стана ясно след редовното 176-то заседание на Съвета по европейски въпроси, на което беше обсъдена позицията на страната ни за Съвета на ЕС по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси, пише агенцич "КРОСС".

На заседанието си на 12 октомври в Люксембург Съветът ще подготви заключения в отговор на разрастването на епидемията от свински грип. Проектът на документа предлага стратегически подход за ваксинация във всички държави-членки на ЕС, съобщават от правителствения пресцентър.

Очаква се до края на годината България да обяви, заедно с останалите държави-членки, обществена поръчка за закупуването на ваксини, като условията за започване на процедурата вече са налице, поясни заместник-министърът на здравеопазването Любомир Гайдов.

Предстои да бъдат уточнени критериите за гражданите от рисковите групи, за които държавата ще осигури ваксините безплатно. По първоначални разчети, цената на всяка ваксина няма да надвишава 10 евро. Към момента у нас са регистрирани 77 случая на опасния вирус, каза още заместник-министър Гайдов

http://bulgaria.actualno.com/new_264339.html

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
Получих доста интересна информация -  не знам някой дали знае за подобни случаи ама това си е доста обезпокоително. Двама души отиват да се прегледат в болница във Варна защото не им било добре и там им казали че може и да са болни от свински грип без това по никакъв начин да е установено и им забранили да напускат болницата като ги държали 3 дни принудително под карантина!

WTF !!! О.О
Нима се започна?? Повече няма да стъпя в сграда на институциите, че може да не изляза!

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
А, да и накрая се оказало че нямат "свински грип" но няколко дена стояли принудително в болницата докато се потвърдят резултатите от София. Както са тръгнали наистина може да го докарат в бъдеще тайни шпиони да те дебнат къде и кога си "кихнал" за да се "погрижат за здравето ти".

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
Страх и паника всяват преди всичко медиите с, тъпия похват да поднасят такива новини в интиргуващо-шокираща форма, търсещи под вола теле. ;D :(
Е аз си чета между редовете.А и човек трябва да трупа опит и да не се шашка от такива новини-надути сирени. :)

Неактивен apolon

• Четящ
  • *
  • Публикации: 62
Ваксината вече се поставя в САЩ. Днес чух по телевизията, че първо ще ваксинират мед. служители, после бременните жени, малките деца и възрастните хора. Като на мед. служители ваксината ще е капкова, а на бременните жени няма да е, тях ще ги бодат. :o, сакън да не изпуснат да ефектират плода. :negative:

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
Даааа. Започна се.В САЩ ще ваксинират първо хората от тези професии, които работят и контактуват с хора-държавна администрация, на по-ниски нива :o, пилоти, шофьори на градски транспорт, преподаватели и т.н и т.н.  И безплатно ;D А иди и се опъвай.
Не казват обаче дали ще ваксинират членове на висшите етажи от властта.
А при нас, още умуват от кого да почнат.

Неактивен apolon

• Четящ
  • *
  • Публикации: 62
При нас докато се наумуват, ще излезе друг модел грип. ;D

Неактивен lightworker

• Четящ
  • *
  • Публикации: 155
Съвсем прясна новина от немската телевизия...
Експерт по медицина от германската социалдемократическа партия критикува остро немското правителството и висши държавни служители за това, че са се имунизирали против свинския грип с ваксина, различна от тази предназначена за населението. Ваксината, която е използвало правителството не съдържа съмнителни съставки като Adjuvanzien.
Експертът обвинява правителството в двойни стандарти и превръщането на германския народ в един голям експеримент, тъй като ваксината не е тествана за странични ефекти.
Източник
http://www.n-tv.de/politik/Kritik-an-Extra-Serum-fuer-Kabinett-article552343.html

Неактивен sasho90

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 451
  • Ако още не си бесен, значи не внимаваш достатъчно
Обявиха извънредно положение в САЩ!  :diablo:

"Американският президент Барак Обама обяви „извънредно положение в сферата на здравеопазването" във връзка със свинския грип, предаде Usatoday и АП.

Решението на президента идва след като в САЩ са регистрирани милиони потенциални случаи за заразяване и над 1000 жертви на вируса, съобщиха от Белия дом."

http://news.ibox.bg/news/id_1724507975
И статията от  USA Today: http://www.usatoday.com/news/health/2009-10-24-Obama-swine-flu_N.htm

Интересно какви са плановете на българското правителство и дали ще симулират извънредно положение и в останалите васални на САЩ държави в Европа. :-X
Keep 'em occupied!

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
Охо, сега ще започнат да си бият токсини като невидели и сигурно ще е задължително заради "националната заплаха".Това ще е интересно.

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
Те вземат мерки.Имат и ресурси.Ний да му мислим.
Ама пък дано не ни удари силно домуз-грипа. ;)Все пак не сме и в 10-ката цели на джихада-според мен де. :-X

Неактивен sedere

• (sedere)
  • Пишещ
  • Публикации: 606
Те вземат мерки.Имат и ресурси.Ний да му мислим.
Ама пък дано не ни удари силно домуз-грипа. ;)Все пак не сме и в 10-ката цели на джихада-според мен де. :-X
Първо като се ваксинираш не се предпазваш от нищо защото ваксините заобикалят естествените пътища на организма при създаването на имунитет и директно ти се впръсква вируса в кръвта и по този начин не придобиваш никакъв имунитет а обратното дори се разболяваш от същото нещо за което си се ваксинирал особедно това важи за противогрипните ваксини.Второ бъкани са с толкова вредни вещества,че на човек може лошо да му стане само като ги прочете.Трето като се слагат ваксините епидемиите от дадената болест за която е предзначена ваксината се разрастват вместо да намаляват.Аз преди си слагах такава ваксина за грип и пак си боледувах спрях ваксината и не боледувам от грип само от някоя настинка не съм ходил на доктор от 2 години и не съм отцъствал от училище по болест или ако съм отцъствал от даскало то товае,че има "болест" мързел и,че там повечето материал няма да ми трябва и ще бъде забравен още на следвашатата година ако не и порано ,но това е друга тема.Този грип АН1N1 по нищо не се различава от сезоният грип и има смърни случаи както при сезония грип така и при този само при нарушена имунна с-ма или много други болести които има даденият човек.Четвърто ако преди поставянето е бил болен човекът от дадена болест в рамките на 30 дена преди ваксината при самото слагане на ваксината имунитетът е слаб и това може да доведе до летален изход или до усложнения.Те правят ваксинираните по-податливи на
болестта, която би трябвало да спират.Правят ги гостоприемници на други
бактериални и вирусни инфекции.Ваксините причиняват алергии,
чувствителност към храни и др. вещества.АЗ ВЯРВАМ,че здравето е нещо повече
от бутилка или спринцовка
.Тогава изниква въпроса как да сме здрави а отговорът е:Да не се ядът храни и пият неща които са само химия като кола,да не се пуши,да не се пие алкохол.Здравето е директен резултат
от здравословния живот.Няма друг вид здраве освен естественото.Само ако лекарите слушаха най-великия
си учител - Хипократ,бащата на медицината:
Първо не причинявай вреда!
Душите ни също се нуждаят от грижа
да се храним с добри мисли точно както се нуждаем да храним
телата си с добра храна.Трябва да упражняваме телата си,
да се движим.
Храна колкото се може по-близка
до естествения си вид.
Ако не си щастлив, няма причина
да имаш здраво тяло според мен.Много слънчева светлина.
Упражнения. Забавления. ;)Основно плодове,
салати, зеленчуци, малко зърна.Предимно вегетарианска диета.
Много чист въздух.
« Последна редакция: Октомври 28, 2009, 21:28:34 pm от sedere »
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен sasho90

• Малко Писал
  • **
Не мога да го кажа по-точно. :drinks:
Keep 'em occupied!

Неактивен sasho90

• Малко Писал
  • **
Днес се натъкнах на следната информация:

Възможно е при грипна пандемия да блокират "популярни уебсайтове"

Според информация в сайта на Ройтерс, при тежка грипна пандемия, при която мнозина ще са вкъщи пред компютрите, правителството на САЩ може да спре достъпа на хората към популярни уебсайтове. Оправдание за това се изтъква задръстване на глобалния интернет трафик, който може да попречи на електронната търговия да функционира нормално.

http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSN2620750120091026
Keep 'em occupied!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27