Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307698 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
Re:Вегетарианството
« Отговор #990 -: Юни 10, 2010, 22:30:10 pm »
А пък от мен да знаеш, че търсенето на заместители е тъкмо грешния път. Просто махни това, което искаш да се маха, не го замествай.

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #991 -: Юни 11, 2010, 09:01:31 am »
А пък от мен да знаеш, че търсенето на заместители е тъкмо грешния път. Просто махни това, което искаш да се маха, не го замествай.

А пък и от мен да знаете, че това НАИСТИНА е самата ИСТИНА.
Търсенето на заместители (не само в храненето) е пътят към ада.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #992 -: Юни 11, 2010, 10:35:01 am »
Съвети за тези, които искат да се върнат към естествено хранене: суровоядство без животински продукти

1.Нужна ви е информация.
-но откъде

Не обръщайте внимание на това, дето циркулира в обществото. Последният пример от тук е, че тиквеното семе замествало месото. Предишният пример е онова, дето пише по-назад, че динята действала като виагра.
Тази информация, че някоя храна замествала някоя си друга, е дадена от същите ония идиоти, които са направили връзката между диня и виагра (на предишната страница говорих за това).
Информацията за разните му съдържания на вещества и действия също е грешна. Научете се да не й вярвате. Има хора, които толкова много вярват, когато прочетат нещо такова, че предизвикват в себе си автосугестични признаци.

Когато се интересувате от някаква информация за това, което смятате да ядете, го разглеждайте символично - това е сред най-силните закони в природата, символиката винаги се запазва, подобно на математическо уравнение.

Използвайте информация от ботаниката, на нея можете да се доверите, тъй като тя разчита на символично-математически тълкувания за своите определения.

Например:
- какъв цвят е храната, какво свързвате с тоя цвят... Орган? Предмет от природата, който разглеждате символно? Чакра или подобно?
- каква форма е нещото - на какво прилича, опитайте се да го свържете най-вече с някой орган.
- информация за самото растение - как растат плодовете, в какъв климат расте, етапи на растеж, от какво има нужда културата и тн. Разгледайте тази информация символично и я асоциирайте с вашия характер.

пример: Фъстъците се водят за подземни плодове в ботаниката. Тревисто растение, значи ниско. Обогатяват почвата с азот, затова в земеделството ги ползват за предшественици за засяването на зърнено-житните култури. По цвят ми напомнят сърце. По форма някои са като сърце, други са като бъбрек. Някои са като зъбен нерв, и цвета им е същия.
Обича топло, не прекалено, мрази сянка, има нужда от много вода.

Значи за мен фъстъците хранят сърцето/поддържат ниско кръвно налягане/ и бъбреците, ще се чувствам по-добре, ако не прекарвам дълго време в къщи/слънце/. Ще ме направи по-добра почва за символиката на житните култури, тоест отваря вратите в мен за усвояване на символните качества на житото. Подземен плод, ще рече скрит потенциал. Живот в утроба. Това се връзва с идеята за сърдечния орган и всички органи, скрити зад клетката на гръдния кош. Трябва да очаквам подобни промени в характера - засилване на интровертността + тежка енергия/ниско кръвно налягане/, може би да се появи ефект на законтвяне на характера, ако останалата част от мен благоприятства за това.
Когато съм ял фъстъци и ще трябва да ги приемам с някаква вода. Може би домат, защото е със същия цвят и има близки особености и изисквания като растение с фъстъка/понеже фъстъкът иска вода/.
Затова ще погледна този сайт, за да видя дали организмът се справя с този вариант:
Разделно хранене

След това ще погледна този сайт, за да зная кога мога да се храня отново, след като изям това нещо:
Време, за което храните преминават в дебелото черво

Не бива да има ново хранене, докато дадена храна не е напуснала тънките черва. Времето за това варира в зависимос тот това дали се спазва долиня график или не.

2.Нужен ви е график.

Ритъмът на тялото е следният:
- От изгрев слънце до обяд, системата е настроена за плодове.
- На обяд е пикът на активност на системата, готова е за най-много работа. След това й е нужно спокойствие на работа и почивка.
- Следобяд системите са настроени за почивка или леко храносмилане, плодове.
- Вечер между следобяд и залез злънце системата е настроена за всичко, освен за тежка работа. От леко до средно храносмилане.
-След залез слънце всичко изключва, офисът затваря. Включват се поддържащите и хигиенните системи.

Организирайте графика си така, че да няма никакви нарушения в нищо. Трябва да подредите нещата така, че да има пълен синхрон между разделното хранене, вида на храните ви, нужното време за преминаване в дебелото черво /това определя броя хранения в деня ви/ и ритъмът на тялото.

3.Трябва да се диагностицирате.

Гладкият и спокоен живот на този ритъм няма да дойде веднага. Дълго време ще се намирате в период на аномалии и индивидуални изключения. За да се съкрати този период максимално, никога, ама никога, не нарушавайте горната организация, независимо от онова, което се случва. Можете да пропуснете хранене когато си поискате и почувствате за нужно, но никога не добавяйте хранене в повече, каквото и да се случва.
Този период, преди животът да започне да тече леко, е около две години. Спазвайки горното, можете да го поберете в година.

Желателно е да знаете какво се случва с вас. Болките са първите, които се появяват, после са болежките, после неразположеностите. Тялото подрежда процесите поприоритетно на тяханта наложителност и важност. Обикновено най-наложителното боли най-много, защото трябва да се направи по най-бърз начин и защото е най-сложно за изпълнение.
Колкото по-бърза и по-радикална е промяната, толоква повече боли.

Има една особеност в информирането. Можете да получите много информация от нета за болести, така че веднага да разберете какво ви е с прост гугъл-сърч.
Правилото за истинност е следното: винаги, когато четете за болест, четете всичко за нея, а прилагайки информацията към своя случай, четете "болест" като "временно". Където четете "усложнения", го прескачайте.

Каквото и да се случва, не ходене на лекар !

Каквото и да се случва, не взимайте акъл от чужди лица! С лекари не разговаряйте !

4.Трябва да се промените по характер.

Може да имате морална подкрепа до себе си. Можете да имате и подкрепяща ви среда. Това на повечето места се оценява положително за процеса, но всъщност е без никакво значение, тъй като промяната във вас е ключова. Ако моралната подкрепа пречи на промяната във вас, да кажем ви изолира от нещо, което трябва да преживеете, просто тази подкрепа ще ви остави, когато е нужно.

Промяната във вас ще се случи така или иначе и върху това трябва да се концентрирате.
« Последна редакция: Юни 11, 2010, 10:46:20 am от Спорт-Здраве4 »

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #993 -: Юни 11, 2010, 10:50:38 am »
Символи, символи, ама като видя табелка със символ на жена, вътре няма жени, а една  проста тоалетна. Шегичка  ;D

Почти с всичко съм съгласен, особено с неходенето на лекар. Не съм стъпвал в болница, освен за медицинско свидетелство.

Има нещо, което се случва напоследък с мен и съм сигурен, че го дължа на вегетарианството. Животните си промениха отношението към мен. Птици ми кацат на ръката, пеперуди. Като подам ръка към някоя кацнала муха и се качва да ми лази като калинка. Котката ми започна да спи редом с мен и да си слага лапата, сякаш ме прегръща. Това са все знаци, които ми се подават. Преди ги нямаше.
« Последна редакция: Юни 11, 2010, 10:56:27 am от sidewinder »

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #994 -: Юни 11, 2010, 10:56:56 am »
И при тая шегичка нещата се запазват. Символ не означава да го асоциираш с неговата буквалност, иначе щеше да се казва буквалност, а не символ.

Като има символ на жена на вратата, тоалетната си остава тоалетна.

Като един фъстък има форма на сърце, това означава, че е свързан със сърцето ти, а не че ще го замества - това е фъстък, а не сърце.
« Последна редакция: Юни 11, 2010, 10:58:12 am от Спорт-Здраве4 »

Неактивен SiriusAngel

• Четящ
  • *
  • Публикации: 170
  • Преди да поискаш, помисли какво си дал.
« Отговор #995 -: Юни 11, 2010, 20:31:48 pm »

А пък и от мен да знаете, че това НАИСТИНА е самата ИСТИНА.
Търсенето на заместители (не само в храненето) е пътят към ада.

Аз исках да кажа че много хора се раболяват когато решат от тяхното съзнание да спрат месото "Ей така"!
Разбира се че всеки организъм е различен! Както и да е. Относно тиквените семки, е доказано че съставките които имат са били точен като на месото!
Мисля че няма абсолютно нищо лошо в това да ядеш тиквени семки?

В една книга преди много време четох че по времето на комунизма в мисля че беше Китай са използвали месо за да убият човек.
Когато някой бил oсъден на смъртана пресъда те му давали един месец само месо без нищо друго и така човека си умирал.
Това, което не може да ме убие, ще ме направи по-силен. Ницше  4. Самите Богове не могат да се пребор

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #996 -: Юни 11, 2010, 21:27:45 pm »
Аз исках да кажа че много хора се раболяват когато решат от тяхното съзнание да спрат месото "Ей така"!
Разбира се че всеки организъм е различен! Както и да е. Относно тиквените семки, е доказано че съставките които имат са били точен като на месото!
Мисля че няма абсолютно нищо лошо в това да ядеш тиквени семки?

Ако сте решили да вървите по този път, ще ви засипят с изказвания тъкмо като това. По-добре не общувайте с такива хора. За жалост, това са повечето хора.

Да се научите да живеете въпреки тях е най-важното нещо, което трябав да научите в началото и няма да постигнете нищо, докато не се научите първо на това.
« Последна редакция: Юни 11, 2010, 21:29:02 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #997 -: Юни 11, 2010, 21:37:01 pm »
Не става въпрос за това дали е хубаво да се ядат тиквени семки или не, а става въпрос за ЗАМЕСТВАНИЯТА.
Накрая - намираш заместител и на самия живот.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #998 -: Юни 11, 2010, 22:11:34 pm »
Даже е по-страшно. Като кажеш на някой, който в момента взима решение, че ще се разболее ако спре да яде месо, той ще го запомни.

И като започнат различните ацидозни кризи в следствие от промяна на алкално/киселинния балнс в кръвта и тъканите и като се почне с автоинтоксикациите, причинени от преместването на пасивните токсични утайки от тъканите в кръвта, и когато в резулатт на това някой орган излезе от строя, тоя човек си казва "Божичко, накъде съм тръгнал! С какъв акъл спрях месото!"

След това псува мен.

Псува Спорт-Здраве4 заради тъпотията на SiriusAngel, който е напълнил главата на нещастника с глупости още преди да е направил колебливото си решение.

Естествено, че се разболяваш като спреш да ядеш месо! Ти какво очакваше, теменужки ли!?

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #999 -: Юни 12, 2010, 00:01:14 am »

Много си прав, но тези симптоми повече ми приличат на задушаване в безкислородна среда. Направо като доктор се изразяваш.  ;D
« Последна редакция: Октомври 13, 2010, 21:09:24 pm от Mirotvorec »

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #1000 -: Юни 12, 2010, 04:29:14 am »
Междудругото тъкмо чрез дишане е единствения начи нда се предизвика мигновено пречистване  :)
Не знам конкретна техника, но няколко пъти ме се е случвало да предизвикам бурна детоксикация по време на някакъв вид дишане. Токсините се освобождават в кръвта толкова бързо, че ме обвзема смъртно чувство и цялото ми тяло се побърква до степен, че мисля, че ще се разпадна... и ми е някак екстремно, затова не го правя  :)

А и има риск, при такава бърза детоксикация, ако нивото на отровеност е високо, възможно е тялото да не може да се справи с такава спонтанност на процеса и да се ритне камбаната. Този принцип на пречистване е прекалено базов и първичен и е по-подходящ за профилактика на вече пречистен организъм.

Веднъж даже сякаш ми излезе съзнанието. Беше много интересно преживяване, но продължи само секунди, понеже се стреснах, не очаквах нещо подобно  :) Както сега се усещам в главата си, докато бях седнал на пода и дишах една техника, задържах въздух колкото мога.
Пренапънах се - задържах максимално, въпреки желанието ми да поема дъх... и сякаш се изстрелях назад, порсто си излязох от главата. Изведнъж започнах да се усещам над тялото си и малко зад него. Изведнъж ме обвзе идеята, че падам и ще си разбия носа. Затова започнах да се опитвам да мърдам, с тяло и с ръце, само че нямах чувство за това. По-скоро усетих сякаш тялото ми е кукла на конци - сякаш, трябваше да дърпам различни конци, за да помръдна ръката си... трудно е да се опише, сякаш просто не бях в ръката си, за да я мръдна бързо и точно като преди.
Това ме стресна още повече и започнах да се оплитам в тия опити да се движа и изведнъж нещо ме всмука обратно в главата ми така, както ме беше всмукало навън.

Виждах само мрак през цялото време. Очите ми бяха затворени докато дишах първоначално, и през цялото време до края на тези страховити секунди. Може би всичко се разви за 3-4 секунди.

Неактивен SunMoon

• Четящ
  • *
  • Публикации: 83
« Отговор #1001 -: Юни 13, 2010, 20:30:45 pm »
Веднъж даже сякаш ми излезе съзнанието. Беше много интересно преживяване, но продължи само секунди, понеже се стреснах, не очаквах нещо подобно  :) Както сега се усещам в главата си, докато бях седнал на пода и дишах една техника, задържах въздух колкото мога.
Пренапънах се - задържах максимално, въпреки желанието ми да поема дъх... и сякаш се изстрелях назад, порсто си излязох от главата. Изведнъж започнах да се усещам над тялото си и малко зад него. Изведнъж ме обвзе идеята, че падам и ще си разбия носа. Затова започнах да се опитвам да мърдам, с тяло и с ръце, само че нямах чувство за това. По-скоро усетих сякаш тялото ми е кукла на конци - сякаш, трябваше да дърпам различни конци, за да помръдна ръката си... трудно е да се опише, сякаш просто не бях в ръката си, за да я мръдна бързо и точно като преди.
Това ме стресна още повече и започнах да се оплитам в тия опити да се движа и изведнъж нещо ме всмука обратно в главата ми така, както ме беше всмукало навън.

Виждах само мрак през цялото време. Очите ми бяха затворени докато дишах първоначално, и през цялото време до края на тези страховити секунди. Може би всичко се разви за 3-4 секунди.

Изпитвам абсолютно същото когато ми се вие свят, сякаш ще припадна всеки един момент, все едно съм извън тялото си.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #1002 -: Юни 14, 2010, 06:51:23 am »
Няма нищо общо виенето на свят и пирпадането с това, за което говоря.

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #1003 -: Юли 10, 2010, 23:06:25 pm »
Пробвал съм какво ли не и съм установил, че реално не съм пристрастен към никоя храна без която да не мога, бях "пристрастен" да следвам някакви режими и прочие. Мислейки, че ми помагат, но всъщност само са ми вредели. Сега примерно ми се яде риба с картофи печени ям, друг път кюфтета. Месото установих, че само пилешко и риба мога да ям друго не мога и черен дроб мога да ям също. Примерно закуската ми баничка или пък мед с хляб и отгоре сирене или пък кроасан това е различно всеки път или пък само кисело мляко със или без захар и тн. Обяд различни супи и яденето със или без месо. Вечера пак така като примерно ако ям по-късно от 21,00 часа ми става леко тежко и гледам да съм вечерял до преди това.
  :)  СПОМНИ СИ КАТО МАЛЪК ОКОЛО 3 ДО 5/6 ГОДИНКИ КАКВО ЯДЕШЕ, КАКВО ИСКАШЕ ДА ЯДЕШ. НЕ ОНОВА,КОЕТО СА ТЕ КАРАЛИ РОДИТЕЛИТЕ ТИ. ДЕЦАТА ЗНАЯТ КАКВО Е ДОБРО ЗА ЯДЕНЕ И КОИ ХРАНИ НЕ БИВА ДА СЕ СМЕСВАТ. ТАКА, ЧЕ ВСЕКИ ,КОЙТО МОЖЕ ДА НАБЛЮДАВА ДЕЦАТА КАКВО И КАК ЯДАТ ИМА КАКВО ДА СИ СПОМНИ ИЛИ ДА НАУЧИ.  :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #1004 -: Юли 11, 2010, 09:11:01 am »
Спомнете си също така какво правят родителите когато детето каже "не искам това" или "не мога повече" ...родителят казва "няма искам няма не иска", "каквото ти е сипано ще го изядеш", "някои деца гладуват по света, а ти се гевезиш на храната"...и пр. и пр. и детето лапа..и гълта с отвращение...а онзи в момента убива неговият естествен усет...вместо да си хвърля шапката, че има шанс самият той да си върне загубения усет наблюдавайки детето си...

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27