Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 310543 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lightworker

• Четящ
  • *
  • Публикации: 155
Re:Вегетарианството
« Отговор #975 -: Юни 04, 2010, 13:29:00 pm »
Цитат
Аз още не изпитвам нужда от вегетарианство, ако в бъдеще имам ще стана, но за сега не.

За да се каже подобно нещо, човек трябва да е  бил и вегитарианец. Едва тогава може да се прецени дали има нужда от него или не. Все едно като някой, който никога в живота си не е почивал на море, да каже че има нужда от това.
А позитивните последствия от вегитарианството се чустват едва след около половин година, когато организма напълно се изчисти. Особено осезаеми са за тези, които се занимават с източни  практики като йога, например. Изчезва и агресивността, което пък много спомага медитацията.Въобще за човек тръгнал по пътя на самоосъвършенстването, консумацията на месо е пречка. Защото месото не е само протеини и млеча киселина. Когато се храним с месо, ние се храним и с качествата на тази храна, а за това какви са те,е писал вече не един вегитарианец.
Така, че ако някой е решил да се отказва от месото просто защото чул,че е хубаво или модерно, по-добре да не го прави.Ако някой е решил да се откаже от месото, за да развие в себе си човешкия потенциал, да еволюира, тогава, отказът от него е едно от първите неща, които трябва да направи.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #976 -: Юни 04, 2010, 13:36:13 pm »
Колко хубаво го обрисува. От такива хора има нужда темата, за да оцелее. И най-вече да не се допускат да виреят тук анти вегетариански теории.

Неактивен Mildo

• Четящ
  • *
  • Публикации: 132
    • Thank You Buddy
« Отговор #977 -: Юни 04, 2010, 13:58:53 pm »
Ок аз искам да се изчистя, да не ям месо, но какво друго мога и какво не да ям ? Някаква литература да препоръчате ? Някоя статия или каквото и да е ? :) Щото нали има няколко вида вегетарянство..

Поста е залепен на Юни 04, 2010, 14:46:52 pm
благодарение на sidewinder попаднах на много готина статия която може да видите тук:  http://www.zemianazaem.com/archives/257 :) :dance:
« Последна редакция: Юни 04, 2010, 14:46:52 pm от Mildo »

Неактивен lightworker

• Четящ
  • *
« Отговор #978 -: Юни 04, 2010, 16:44:22 pm »
На първо време не яж никаво месо и само 1-2 пъти на седмица яж риба. След месец спри и редовното приемане на риба и я консумирай само веднъж на месец. Така смятам, че тялото ти няма да изпита голям стрес. Аз съм лактовегетарианка т.е.консумирам мляко, масло, сирене и рядко яйца. Доста от индийските йоги не са се отказали от млякото, не виждам и причина да го откажа (особено киселото). Важното при мен е да не ям именно месо.
Българската кухня предлага много варианти за готвене без месо, особено сега през лятото. Когато имаш възможност гледай залеза или изгрева на слънцето и си преставяй как поемаш  енергията му. Като цяло това намалява апетита. Човек се чуства захранен и много умиротворен.
А книги не мога да препоръчам, защото съм чела по въпроса само статии в интернет.

« Последна редакция: Юни 04, 2010, 16:46:56 pm от lightworker »

Неактивен sedere

• (sedere)
  • Пишещ
  • Публикации: 606
« Отговор #979 -: Юни 04, 2010, 17:46:28 pm »
Цитат
благодарение на sidewinder попаднах на много готина статия която може да видите тук:  http://www.zemianazaem.com/archives/257

До колкото прочетох това е суровоядство, а не вегетарианство и се различават.  ;)

Цитат
За да се каже подобно нещо, човек трябва да е  бил и вегитарианец. Едва тогава може да се прецени дали има нужда от него или не. Все едно като някой, който никога в живота си не е почивал на море, да каже че има нужда от това.

Не е нужно. :)

Цитат
Особено осезаеми са за тези, които се занимават с източни  практики като йога, например. Изчезва и агресивността, което пък много спомага медитацията.Въобще за човек тръгнал по пътя на самоосъвършенстването, консумацията на месо е пречка. Защото месото не е само протеини и млеча киселина. Когато се храним с месо, ние се храним и с качествата на тази храна, а за това какви са те,е писал вече не един вегитарианец.

Занимавам се с йога не съм агресивен, ами съм си спокоен и то доста. Не е пречка месото, защото лично аз се усъвършенствам и се чувствам добре.
Ами и другата храна като я  приготвиш и тя става мъртва. Само суровоядите поемат жива храна. Не е задължително да се спира месо и всякакви други неща за да се самоусъвършенстваш. Нещата си идват сами и когато си готов за тях и естествено ако ти влизат в личният ти път за тази инкарнация. Ако се насилваш нищо няма да постигнеш, а може и да си навредиш.

Цитат
Когато имаш възможност гледай залеза или изгрева на слънцето и си представяй как поемаш  енергията му. Като цяло това намалява апетита. Човек се чувства захранен и много умиротворен.

Да  така си е.  :)

Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен vikeca

• Четящ
  • *
  • Публикации: 32
« Отговор #980 -: Юни 04, 2010, 18:27:21 pm »
"Занимавам се с йога не съм агресивен, ами съм си спокоен и то доста. Не е пречка месото, защото лично аз се усъвършенствам и се чувствам добре."

Доколкото знам Йога отхвърля месото. Говоря за истинска Йога, не за "Фитнес Йога" и тем подобни западни буламачи, дето ги направиха с цел печалбарство. Поправете ме, ако греша.

Неактивен sedere

• (sedere)
  • Пишещ
  • Публикации: 606
« Отговор #981 -: Юни 04, 2010, 18:35:20 pm »
« Последна редакция: Юни 04, 2010, 18:38:40 pm от sedere »
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен lightworker

• Четящ
  • *
« Отговор #982 -: Юни 04, 2010, 19:16:33 pm »
Заниманията ми с йога датират и от времето, когато консумирах месо. Ето защо мога да твърдя, че йогите имат причина да го отхвърлят. След като спрях месото, някъде след шестия месец, тялото ми придоби гъвкавост, която преди беше мечта за мен. Болката и напрежението в мускулите почти изчезнаха. Това отдавам на факта, че пикочната киселина, която се натрупва по мускулните тъкани и е една от причините за болка при разтягане на мускула, бе изкарана напълно от тялото.
Увеличиването на гъвкавостта, преполага правилното изпълнение на асаните, а с това и прочистването и активирането на енергийните канали в тялото.
Йогите в Индия не ядат месо. Йогите в Тибет, някой от тях, консумират месо. Това се дължи на голямата надморска височин, на която живеят. Но от друга страна тибетската йога, се различава от индийската. При нея не се изисква кой знае каква гъвкавост на тялото. 

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #983 -: Юни 04, 2010, 21:32:16 pm »
Разликата между животинския труп и растителния е от тук до небето. Мога да заявя, че дори изядено, растението продължава да живее в нас, докато не го смелят дигестивните ензими и тези от клетките на растението. Всяка растителна храна, сготвена до 90 С не е проблемна.

Неактивен Mildo

• Четящ
  • *
    • Thank You Buddy
« Отговор #984 -: Юни 04, 2010, 23:17:53 pm »
Цитат
благодарение на sidewinder попаднах на много готина статия която може да видите тук:  http://www.zemianazaem.com/archives/257

До колкото прочетох това е суровоядство, а не вегетарианство и се различават.  ;)

според мен е просто вид вегатарянство...що да не е ?

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #985 -: Юни 04, 2010, 23:42:16 pm »
Според мен суровоядството е следваща стъпка след вегетарианството. При мен градацията беше следната: първа отказах колбаси, кренвирши, салами и кайма. След това отказах свинското и ядях само пиле и риба. После отказах всички меса и станах лактоововегетарианец. Сега се ослушвам и към суровоядство. Поне наблягам на него.

Много е важно, освен да си веге или суровоядец, да се яде колкото се може повече с ръце, без нож и вилица. Енергийното зареждане е неописуемо, когато изядеш едно сурово броколи с голи ръце. След дълго вегетарианство се изострят много сетивата. Аз например понякога толкова кипя от енергия, че ме обвиняват за нетърпелив и припрян.
« Последна редакция: Юни 04, 2010, 23:44:15 pm от sidewinder »

Неактивен Mildo

• Четящ
  • *
    • Thank You Buddy
« Отговор #986 -: Юни 04, 2010, 23:50:21 pm »
Звучи мнoгoо яко :) Искам и аз да стигна този момент, няма да е скоро щот аз сега почвам с отказване, но месото, но сам 100% сигорен че ще си заслужава :)

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #987 -: Юни 07, 2010, 10:55:17 am »
Ето още нещо яко!
http://www.zemianazaem.com/archives/267

Неактивен Mildo

• Четящ
  • *
    • Thank You Buddy
« Отговор #988 -: Юни 07, 2010, 17:03:57 pm »
Като цяло сайта е пълен с готини статии.. направо е невероятен според мен :)

Неактивен SiriusAngel

• Четящ
  • *
  • Публикации: 170
  • Преди да поискаш, помисли какво си дал.
« Отговор #989 -: Юни 10, 2010, 21:06:20 pm »
Звучи мнoгoо яко :) Искам и аз да стигна този момент, няма да е скоро щот аз сега почвам с отказване, но месото, но сам 100% сигорен че ще си заслужава :)

Милдо здравей и добре дошъл в сайта.
Искам да ти кажа да прочетеш много внимателно в този сайт относно веге. Това става натурално, самият ораганизъм го оtхвърля а не ти самият защото си решил.
И дори така да е трябва да го направиш много внимателно!
Тиквeните семки заместват напълно месoто!
Това, което не може да ме убие, ще ме направи по-силен. Ницше  4. Самите Богове не могат да се пребор

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27