Заниманията ми с йога датират и от времето, когато консумирах месо. Ето защо мога да твърдя, че йогите имат причина да го отхвърлят. След като спрях месото, някъде след шестия месец, тялото ми придоби гъвкавост, която преди беше мечта за мен. Болката и напрежението в мускулите почти изчезнаха. Това отдавам на факта, че пикочната киселина, която се натрупва по мускулните тъкани и е една от причините за болка при разтягане на мускула, бе изкарана напълно от тялото.
Увеличиването на гъвкавостта, преполага правилното изпълнение на асаните, а с това и прочистването и активирането на енергийните канали в тялото.
Йогите в Индия не ядат месо. Йогите в Тибет, някой от тях, консумират месо. Това се дължи на голямата надморска височин, на която живеят. Но от друга страна тибетската йога, се различава от индийската. При нея не се изисква кой знае каква гъвкавост на тялото.