Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307749 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен lightworker

• Четящ
  • *
  • Публикации: 155
Re:Вегетарианството
« Отговор #765 -: Август 26, 2009, 17:42:11 pm »
Никой от нас не може да се смята за просветен, хуманен, еволюирал, търсач на истината, радетел на любовта и т.н. ако не спре да консумира животинска храна.
И ако вече се заливате от смях или се питате как да го направите,ГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ ФИЛМ ДОКРАЙ!Това, което ще видите, става всеки ден в името на това да имаме на трапезата си пържолка, пиленце, яйца и мляко. Това е мрачната и жестока реалност на нашата ХРАНА!
Този филм ще ви разтърси до дъното на душата ви и ще ви промени завинаги! Този филм ще ви покаже кадри, които надминават и най-лошите ви кошмари! И виновни за това сме всички НИЕ! Ако спрем да консумираме съжителите на нашата планета, тази индустрия ще загине! Ако искаме да получим свободата си, трябва да я дадем и на нашите съжители!
филма е английски, но е достатъчно ако гледате само кадрите!
Докато го гледах, съм плакала на глас!!!!!Нима е възможна подобна жестокост!

И втората част....

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #766 -: Август 26, 2009, 22:02:56 pm »
Покъртително! Аз обикновено на такива филми не издържам дълго. Сигурен съм, че много от хората, които ядат месо не знаят как се появява в магазина. Убеден съм, че ако ги пратя да прекарат един час в скотобойна, където по най-зверски начин с електрически пистолети се пръскат мозъците на кравите и след това се дерат, докато са надолу с главата, закачени на куки ще си изповръщат червата и като видят червено месо ще бягат в обратна посока. Да, ама не. Уви това не става, защото те са виждали месото само в опаковка с етикет и цена, овкусено с подправки.

Забелязъл съм, че мен ме боли повече за животни, които са по близо до нас хората в еволюцията си.
« Последна редакция: Август 27, 2009, 00:39:12 am от Mirotvorec »

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
« Отговор #767 -: Август 27, 2009, 08:31:47 am »
Никой от нас не може да се смята за просветен, хуманен, еволюирал, търсач на истината, радетел на любовта и т.н. ако не спре да консумира животинска храна.

Всъщност, без да се прекрати този начин на хранене, човек не само може да забрави за "просветление".Може да забрави и за другия полюс - може да забрави за всичко, защото този начин на хранене води до нищо и хората, спазващи го, се превръщат в никакъвци.Нито в злодеи, нито в "просветлени", чрез този начин на хранене човек даже не е в състоняие да деградира както трябва, важно е да се осъзнае това нещо.Такива хора се превръщат в гафове на интелекта и в срамотии на емоционалността - напълно трета страна, която не я бива нито в мрака, нито в светлината и й подхожда единствено безхаберието.

Аз започнах да се замислям за начина си на хранене от едни пилета, които гледах във филма Baraka :)
Естествено, това отдавна не е причината, поради която ям по определен начин.И в интерес на истината - невероятно дебилно щеше да е, ако това беше причината и щях да съм просто глупак и нищо повече.

Въпросът е, че за такава радикална промяна е нужен и емоционален заряд, редки са случаите, когато интелектът сам се справя с това решение.И тъкмо това осигуряват подобни филми - предизвикване на емоционален заряд, който е свързан с въпроса на вегетарианството изкуствено и неистинно, но все пак - начина бачка от гледна точка на манипулацията на собственото съзнание.

Тоест, аз бих препоръчал такива филми само на хората, които имат интелектуалната подготовка и осъзнаване същността на животинската храна.Емоционалният заряд би се свързал добре с интелектуалната готовност за вземане на решение, но иначе...

...иначе гледането и прокламирането на такива филми на хора, които са невежи относно същността на храните, само осмиват вегетарианството в очите на обществеността.
« Последна редакция: Август 27, 2009, 08:36:49 am от Спорт-Здраве4 »

Неактивен merulious

• Пишещ
  • Публикации: 548
« Отговор #768 -: Август 27, 2009, 09:54:42 am »
Аз започнах да се замислям за начина си на хранене от едни пилета, които гледах във филма Baraka :)
Еееееееей! Това бяха пиленцата на конвейра, нали?  :o
Мен (също?) много ме покъртиха тия сцени и изиграха голяма роля за решението ми да спра месото.

« Последна редакция: Август 27, 2009, 09:55:48 am от merulious »
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #769 -: Август 27, 2009, 10:36:30 am »
Да, но трябва да се направи разликата.След това ме караха да гледам Earthlings(е те това е филмът, от който можеш да си изповръщаш червата)...само че аз отказвах.Естестевно, че първо го загледах, и стигнах до надписите.

Просто вече бях прочел нещо за месото, бях си свалил инфо, бях си купил книга по темата за храните и какво представляват...нямах ни най-малката нужда да виждам какво се случва в производството на месо.

И наистина тези филми са просто възбудители на емоционалното любопитство - въпросът е обикновеният човек просто да стане любопитен за чисто химичното съдържание на храните и чисто физичните последстивя от това...с научна студенина.

Няма смисъл да се борим против човешката си природа - ако сме гладни, ВИНАГИ ще рационализираме нещата така, че да изядем каквото и да е.Никой няма да спре да яде месо, само защото е "лошо да се убиват животни" господи.
Просто интелектът на човека се е развил дотолкова, че в момента човек МОЖЕ да разбере същността на дадена храна и ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ резултати от нея и би трябвало да избира храната си според целесъобразността.

Ха! Ако месото беше това, за което го представят, щях да убивам всичко навред!

Само че поради малка случайност, физическото добруване върви ръка за ръка с духовното.Тази малка случайност във вселената е единствената причина, поради която не убивам заради това, що расте на кокал - не съм имал интелектуалният мотив.
Не че нямам интелектуалните дадености.

И месоядните са прави - да отричаш кои да е интелектуални дадености, включително и хищническите, е ограничение.Само че те ползват тази истина с цел лични рационализации.Това не я прави неистина.
« Последна редакция: Август 27, 2009, 11:50:32 am от Mirotvorec »

Неактивен Веселяк-У

• Четящ
  • *
  • Публикации: 24
« Отговор #770 -: Август 27, 2009, 20:32:34 pm »
И ако вече се заливате от смях или се питате как да го направите,ГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ ФИЛМ ДОКРАЙ!Това, което ще видите, става всеки ден в името на това да имаме на трапезата си пържолка, пиленце, яйца и мляко. Това е мрачната и жестока реалност на нашата ХРАНА!
Този филм ще ви разтърси до дъното на душата ви и ще ви промени завинаги! Този филм ще ви покаже кадри, които надминават и най-лошите ви кошмари! И виновни за това сме всички НИЕ! Ако спрем да консумираме съжителите на нашата планета, тази индустрия ще загине! Ако искаме да получим свободата си, трябва да я дадем и на нашите съжители!
филма е английски, но е достатъчно ако гледате само кадрите!
Докато го гледах, съм плакала на глас!!!!!Нима е възможна подобна жестокост!

И втората част....

И като откажеш месото,чия истина ще намериш,твоята или нечия друга?

Като отказваш разни неща,заради нечий друг опит,мисли и действия,не е ли глупост?
И на всичко отгоре да я разпространяваш като последна инстанция.
Хората,които търсят знание и просветление не дебнат ли света,не душат ли наоколо за най-малкият знак и да го грабнат точно като...хищник,като прадедите ни ловци.Да си просветен не означава ли да издигнеш природата си в услуга на стремежите си вместо да я кълцаш?
Аз така само питам.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #771 -: Август 27, 2009, 20:47:58 pm »
Вегетарианството не е самоцел, а средство или нужно условие, чрез което човек може да повдигне енергетиката си и да се надява да получи просветление, интуиция, здраве, с една дума да излезе на прав път. Опитай да почистиш ориз с боксови ръкавици. Няма да стане лесно. Но след като ги свалиш усещаш разликата.

Знаменити чуждестранни вегетарианци: Буда, Питагор, Конфуций, Сократ, Платон, Сенека, Плутарх, Леонардо Да Винчи, Граф Лев Николаевич Толстой, Джордж Бърнард Шоу, Махатма Ганди, Алберт Швайцер, Алберт Айнщайн, Д-р Уилям Кастели, Алисия Силвърстоун, Шаная Туейн, Лоудън Бело, Трейси Бингам, Ричард Гиър, Пол и Линда Маккартни, Денис Уивър, Ким Бейсинджър, Ромен Ролан, Али Макгроу, Ричард Райдър, Винсент Ван Гог, Дейвид Строуд, Андрю Якобс, Хенри Дейвид Торо, Нийл Бърнард, Емануел Кант, Джеръми Бентам, Марк Твен, Джеймс Кромуел, Моби, Александра Пол, Сър Пол Маккартни, Ру Макланахан, Пол Харви, Уил Келог, Андрю Линзи, Дорис Дей, Мери Тейлър Мур, Кристиян Бернард, Робърт Луис Стивънсън, Робърт Браунинг, Рейчъл Карсън, Ривър Финикс, Питър Сингер, Диин Орниш, Гари Плейър, Еверет Куп, Харви Дайманд, Джеръми Рифкин, Томас Мур, Елен Уайт, Д-р Уилям С. Робертс, Д-р Натан Приткин, Т. Колин Кембъл, Д-р Джон Макдугъл, Франсис Мур Лап, Ралф Уолдо Емерсън.

Знаменити български вегетарианци: Беинса Дуно (Петър Дънов), Петър Димков, Акад. д-р Асен Златаров, Владимир Димитров - Майстора, Лили Иванова.

Още знаменити музиканти и актьори вегетарианци: Коцето-Калки, Steve Vai, Bryan Adams, Steven Seagal, Penélope Cruz, Liv Tyler, David Duchovny, Alec Baldwin, Orlando Bloom, Kirk Hammett (Metallica), John Lennon (Beatles), George Harrison (Beatles), Ringo Starr (Beatles), B.B. King, Bob Marley, Steve Morse (Deep Purple), Hilary Swank, Victoria Beckham, Natalie Imbruglia, Danny DeVito, Bob Dylan, Michael J. Fox, Edward Furlong, Michael Jackson, Belinda Carlisle, Billy Idol, Michael Bolton, Lenny Kravitz, Brigitte Bardot, Nastassja Kinski, Annie Lennox, Demi Moore, Vanessa Williams, Pamela Anderson, Brad Pitt, Ricky Martin, Prince, Guy Pearce, Orlando Jones, Kate Moss, Sinead O'Connor, Yoko Ono.

Вразката между тези хора, е че са били/са вегетарианци и всички са се изявили в духовен аспект в живота си.
« Последна редакция: Август 28, 2009, 06:57:15 am от Mirotvorec »

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #772 -: Август 27, 2009, 20:55:35 pm »
И освен поуста на sidewinder бих добавил, че малко се заблуждаваш - месоядните са тези, които разполагат с по-малко опит, а не отказалите месото, очевидно защото отказалите месото са видяли повече от една страна на храненето и са способни да избират.

Перефразирайки твоите собствени думи - без да можеш да правиш избор, не можеш да използваш природата си в нужда на стремежите си.

Иначе определено - става дума за това природата на човека да се използва в нужда на стремежите му, много добре казано :) Трябва само човек да си даде сметка за природата си, след което да си даде сметка кои стремежи са негови.Всъщност това правим всички - изясняваме нещата, като отправяме по-широк поглед над картинката.

А това означава - експериментиране.Аз не виждам къде експериментира човек, който се храни така, както си знае от пеленаче.
« Последна редакция: Август 27, 2009, 20:58:34 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен lightworker

• Четящ
  • *
  • Публикации: 155
« Отговор #773 -: Август 27, 2009, 21:14:01 pm »
Веселяк, чудя се откъде да започна...
Относно истината, която ще намеря - тя се заключава в това, че аз, консумирайки месо, съм абсолютно същия хищник както Рептилите. Какво ме отличава от тях? Както те ни гледат във ферми-човечарници и ни изцеждат енергията, така и ние гледаме животни във ферми и ги убиваме, за да се храним. Отделно факта за вредното влияние на месото не само върху физиката ни, ами и върху емоционалното ни състояние. Знай, че тези животни отглеждани при такива условия подлудяват още докато са живи. Отделно страха и кошмара, който изпитват докато умират.И това консумираш ТИ? Лудо и уплашено създание...какъв очакваш да бъдеш след консумацията му???
Виждам, че си под влияние на шаманските концепции- да уловиш шанса си като хищник- но те говорят за абстракта и духа, а не за животинското в нас. Дават сравнение хората!!! Дивата природа, хищниците и бозайниците, са част от естесвения баланс между отделните видове. Така замисъла на природата е - прекалената популация на един вид да не застраши ресурсите, храната и цял друг вид. Всичко е в естествен баланс. Отделно нашите прадеди не са консумирали толкова месо, колкото ние съвременните хора. Много от вас не сядат на масата без месо, и това всеки ден. Питай баба си колко често е хапвала преди кюфтенца, салами, пържоли. Да издигнеш природата си..това не ми е ясно...знам, че човек еволюира- емоционално и духовно. Двете вървят ръка за ръка.Но това е отделна тема. И да- аз разпространявам като последна инстанция, защото съм последната инстанция за тези същества. Няма да ги защитят нито политиците, нито бизнесмените, нито тези , които отиват в магазаина да си купят поредното печено пиле   

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #774 -: Септември 04, 2009, 21:48:39 pm »
Опаа, намерих нещо в подкрепа на вегетарианството. Звучи ми доста правдоподобно.

Храната, естествено, е един от важните фактори, определящи здравето. На първо място е хармоничното (разнообразно) хранене - избягвайте предпочитанията си към определени храни. Това е трудно реализуемо, но все пак опитайте. Еднообразното (аскетично) хранене е възможно при силно, добре мотивирано и последователно желание (и достигането на определено енергийно ниво) - тогава организмът се адаптира и започва сам да синтезира недостигащите му съединения. Но ако не сте убеден в ползата от известни ограничения и приемате това като насилие, по добре се откажете, неминуемо ще си докарате някакво заболяване.

Когато не се прекалява с определени видове храни, трябва да се има предвид следния не по-малко вреден фактор. Той се получава в следствие естественото разлагане на продуктите. То започва след като материалното тяло бъде напуснато от фините енергийни тела. Тогава хранителния продукт става уязвим за различните видове бактерии, които се хранят с такива тъкани. При прекаленото размножаване на тези бактерии (при съответните благоприятни условия) става поразяването на човешкия организъм, като е много важно да помните, че не самите бактерии са вредни, а отпадъците от тяхната жизнена дейност, с които не успява да се справи отделителната система. Затова избягвайте да дезинфекцирате организма си, както препоръчва съвременната медицина (това също нарушава естественото равновесие). За предпочитане е да се съобразявате с вредността на продуктите, отдавайте предпочитанията си на бавно разлагащите се продукти и намалете бързо разлагащите се - с това облекчавате отделителната си система. Много важно е това правило за хората, които се освобождават от консумираната храна по-рядко от един път в денонощие. Колкото по-дълго време прекара един продукт във вашето тяло, толкова по-вреден ефект се получава - температурата на тяло е оптимална за развитието на бактериите и когато имат подходяща храна и достатъчно време за размножение и развитие... последиците са безброй.

Растенията напускат най-бавно материалното си тяло - скоростта зависи от степента на развитие на съзнанието, колкото е по-развито едно съзнание, толкова то може по-активно да влияе на енергийните процеси. Затова растителните продукти са най-безвредни като храна, като най-трайни са плодовете и особено семената (ядките). Животинските храни са бързо разлагащи се и естествено много по-вредни, затова особено внимавайте с тях. Като относително по-маловредни са нисшите животни: водните обитатели (рибата) и птиците. Тяхното ниво на съзнание е съвсем в зачатъчно състояние и те не могат да напускат толкова бързо физическото тяло, както успяват по-висшите животни.

Особено това последното обяснява защо след като се отсече главата на кокошката, тя продължава да бяга. Като много малък съм се чудел как е възможно.
« Последна редакция: Септември 04, 2009, 22:12:36 pm от sidewinder »

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #775 -: Септември 04, 2009, 22:09:23 pm »
Особено това последното обяснява защо след като се отсече главата на кокошката, тя продължава да бяга. Като много малък съм се чудел как е възможно.

Е, хайде де.Аз пък зная за документиран исторически случай на заловен пират и бандата му.Известният капитан постигнал споразумение с палачите, че ще бъде пощаден всеки от екипажа му, покрай който капитанът премине след екзекуцията му.

Отрязали му главата в изправена поза и той ходейки преминал покрай 10тима от своите пирати, преда да се строполи.И те наистина били амнистирани :)
« Последна редакция: Септември 04, 2009, 22:10:17 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #776 -: Септември 04, 2009, 22:10:55 pm »
 :hi: ;D
« Последна редакция: Септември 05, 2009, 08:52:29 am от Mirotvorec »

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #777 -: Септември 28, 2009, 23:14:02 pm »
Един от митовете относно вегетарианството е, че човек не може да си набавя желязо от растенията.

Малко наука!

Тъканите и респективно клетките на повечето живи представители на нашата Земя се хранят с кислород чрез един посредник, наречен хемоглобин. Той се състои от белтъчна част (протеин в четвъртична структура) глобин и небелтъчна част - хем. Хема има като координационен център атом желязо, който пренася кислород като си променя вълентността от +2 на +3 и обратно. Хема е свързан към глобиновата молекула чрез вандервалсови сили. Хемът се получава от хемоглобина след отделяне на глобин. След отделяне на желязото от хема се образува биливердин. Под действието на биливердинредуктазата биливердинът се превръща в α-билирубин - неконюгиран билирубин, количеството на който в кръвта на човек показва степента на загиване на еритроцитите.

Откакто се родим, всички - родители, учители, медици, научни работници и прочие ни учат, че най-лесно усвоимата форма на желязото е тази, когато то е свързано с хема и, че свободното желязо е неусвоимо. Хемово желязо се среща изключително в червеното месо. НО! След термична обработка не се ли денаторират всички пигменти като хемоглобина, хлорофила, цитохромите и други транспортни агенти дори витамин С.

Как тогава, питам аз, вегетарианците оцеляват. Излиза, че тази теза има пробойна някъде.

Отправям молба към всички, които са се интересували от проблема, ако могат да споделят материали. Иска ми се да развенчаем този мит. Търсил съм до посиняване материали, но нищо не намерих - явно не се работи по този проблем от научната общност.

« Последна редакция: Септември 28, 2009, 23:15:27 pm от sidewinder »

Неактивен Fi Tanis

• Четящ
  • *
  • Публикации: 82
« Отговор #778 -: Септември 28, 2009, 23:54:30 pm »
Растителни източници на протеин

Със сигурност протеинът е най-популярното хранително вещество за всички активно спортуващи хора поради разнообразните си приложения и функции в тялото, сравнявайки ги с тези на въглехидратите и мазнините. Той е търсен и консумиран под всякаква форма, за да изгради, възстанови и поддържа клетките, мускулните тъкани, кожата, костите, кръвта и при нужда да създава антитела.

Растителни източници на протеини
Растителен срещу животински протеин

Според аминокиселинния си състав съществуват два типа протеини - завършени и незавършени. Завършените са тези, които съдържат всички есенциални (незаменими) аминокиселини и обикновено са от животински произход. Незавършените протеини са от растителен произход и им липсват една или повече от незаменимите аминокиселини.

Съществува вариант човек да си набави завършен протеин, без да яде храни от животински произход. Това става чрез внимателното комбиниране на растителни протеини. Ограниченото съдържание на аминокиселини варира при различните протеини. Това означава, че когато две различни храни се съчетаят, аминокиселините в единия протеин могат да компенсират отсъствието на онези в другия. Това се нарича протеиново допълване. Този принцип е основен за всяка една здравословна, вегетарианска диета.

Освен това самият организъм също е способен да си произведе завършени протеини, стига да му бъде доставено разнообразие от растителни източници. Житните растения например са с ниско съдържание на лизин, докато бобовите почти не съдържат метионин. Това не означава, че вегетарианците или веганите приемат по-малко основни аминокиселини.

Комбинирането на растителни протеини като житни с бобови води до високо качествен протеин, който е също толкова добър, а в някои случаи дори по-добър в сравнение с протеина от животински храни. Соята сама по себе си има високо съдържание на протеин, който може да бъде считан за равнопоставен на месния.

Вегетарианското и веганското хранене е добре балансирана диета от житни, бобови, семена, ядки и зеленчуци, която съдържа смесица от протеини, които се допълват взаимно без необходимостта от каквото и да е планиране. Боб с препечени филийки, сирене или сандвич с фъстъчено масло, мюсли с мляко (соево или краве) и ориз с грах или боб са всички подходящи примери на протеиново допълване.

Преди се е смятало, че протеиновото допълване е нужно да се осъществява с едно хранене. Сега вече се знае, че това не е необходимо, след като тялото запазва за дълго време запас от основните аминокиселини. Добре балансираният вегетарианец или веган лесно ще достави всички протеини и основни аминокиселини, необходими на тялото.
Източници на растителен протеин

Добрите хранителни източници за вегетарианците, както и за всички останали, които желаят да разнообразят менюто си и да заменят традиционните меса или млечни продукти, са ядките и семената, бобовите растения, соевите продукти (тофу, соево мляко, соева кайма) и зърнените растения.

Различните храни съдържат различни протеини, всеки от които със собствения си уникален аминокиселинен състав. Съотношението на важните аминокиселини в храните може да се различава от тези, нужни на тялото, за да създаде протеини. Пропорциите на всяка от основните аминокиселини в храните, съдържащи протеин, определя неговото качеството.

Хранителните протеини с всичките основни аминокиселини в съотношението, което тялото изисква, са наречени висококачествен протеин. Ако протеинът е малко в една или повече от основните аминокиселини, то той се определя като нискокачествен.

Качеството на протеина е обикновено определяно според аминокиселинния модел на яйчения протеин, който се смята за идеалния. В този смисъл не е изненадващо, че животинските източници на протеини като месото, яйцето, млякото и сиренето имат тенденция да са по-висококачествени, отколкото растителните.

В таблицата са описани най-популярните хранителни източници на растителен протеин, като белтъчното им съдържание се мени в зависимост от начина на приготовление за консумация.

източник: http://www.bb-team.org/articles/3276/

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #779 -: Септември 29, 2009, 10:06:57 am »
Един от митовете относно вегетарианството е, че човек не може да си набавя желязо от растенията.

Малко наука!

Тъканите и респективно клетките на повечето живи представители на нашата Земя се хранят с кислород чрез един посредник, наречен хемоглобин. Той се състои от белтъчна част (протеин в четвъртична структура) глобин и небелтъчна част - хем. Хема има като координационен център атом желязо, който пренася кислород като си променя вълентността от +2 на +3 и обратно. Хема е свързан към глобиновата молекула чрез вандервалсови сили. Хемът се получава от хемоглобина след отделяне на глобин. След отделяне на желязото от хема се образува биливердин. Под действието на биливердинредуктазата биливердинът се превръща в α-билирубин - неконюгиран билирубин, количеството на който в кръвта на човек показва степента на загиване на еритроцитите.

Откакто се родим, всички - родители, учители, медици, научни работници и прочие ни учат, че най-лесно усвоимата форма на желязото е тази, когато то е свързано с хема и, че свободното желязо е неусвоимо. Хемово желязо се среща изключително в червеното месо. НО! След термична обработка не се ли денаторират всички пигменти като хемоглобина, хлорофила, цитохромите и други транспортни агенти дори витамин С.

Как тогава, питам аз, вегетарианците оцеляват. Излиза, че тази теза има пробойна някъде.

Отправям молба към всички, които са се интересували от проблема, ако могат да споделят материали. Иска ми се да развенчаем този мит. Търсил съм до посиняване материали, но нищо не намерих - явно не се работи по този проблем от научната общност.

ХАХАХАХА, за първи път го чувам това, даже не знаех, че не е възможно :P

Ами виж, аз мисля, че дори не ни е нужна научна обосновка.Нещата са очевидни.Но ще кажа и малко наука.

Ето науката:
Науката по-точно твърди, че невероятно малка част от желязото от растителния свят може да се усвои.Едва 25% от цялото му постъпление в организма.Но както винаги, медицината не се опира на факти - опира се на скапана статистика.Ключовият момент тук е, че за усвояване на желязото са необходими мед, кобалт, манган и витамин С.
И ако организмът има нарушен баланс ДОРИ НА ЕДИН ОТ ТЕЗИ УСВОИТЕЛИ НА ЖЕЛЯЗОТО, усвояване няма да има.

Тоест, усвояването на кой да е минерал зависи от ОБЩИЯ МИНЕРАЛЕН БАЛАНС.И ако минералите се приемат в небалансирани количества, усвояемостта от приема им граничи с 0%.

Първо - мидицината взима статистически обекти от ядрото на своята идеална цивилизация.Тоест негодни.
Второ - медицината провежда скапаната си статистика за много по-кратък период от време, отколкото е нужно да се възстанови минералният баланс в организма.

Когато тялото минава на вегетариански принцип на хранене, е абсолютно нормално да се развие ВРЕМЕННА анемия(тук обикновено провеждането на скапаната статистика спира). Плодовете и зеленчуците - както и всичко естествено - имат балансиран състав. Те съдържат точно толкова желязо, колкото съдържанието им на манган и витамин С биха могли да вкарат в тялото като готов ензимен пакет.

И понеже от желязото зависи усвоемостта на редица други минерали, нещата са сложно оплетени.Затова е нужна плодово-зеленчукова терапия(режим), докато се възстанови минералния, витаминния и ензимния баланс в тялото.ЧАК ТОГАВА, след като мине този период на възстонвяване на баланса, изчезва временната анемия и усвоемостта на минералите от вегетарианския свят става максимално успешна(природно заложената).

И сега очевидния пример:
Скапаната наука казва, че в млякото се съдържат НЕЗАМЕНИНИ вещества, които човешкото тяло не може да синтезира.Също така, полезното на този пример е, че кравата е ОГРОМЕН БОЗАЙНИК, който пръщи от желязо! Очевидно е.

Да си представим как една крава пасе само детелина.Само проклета детелина.Тая крава наддава, става огромна, и когато стане огромна, започва да дава мляко, богато на всички онези незаменими вещества.

Ок.Трябва да се попитаме - откъде по дяволите кравата е взела тези незаменими вещества, и как е станала толкова огромна?
Ами всичко това идва от проклетата детелина.Една детелина дава достатъчно желязо за развиването на цяла крава, и осигурява всичко необходимо за синтезирането на всички незаменими вещества вътре в организма на всеки бозайник.

После защо науката е зле...еми тя е много по-зле, отколкото си мислим.
« Последна редакция: Септември 29, 2009, 10:11:21 am от Спорт-Здраве4 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27