Автор Тема: Защо един млад човек да желае да играе играта на „голямите”  (Прочетена 13970 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Oxus

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 22
  • Езотеричен Разум
Защо един млад човек да желае да играе играта на „голямите”
или
смисъла да градираш в днешната система за един младеж

    Роден бях на 04. Декември.1988 година, времена на силни промени в местната институция наречена Република България. А пък и откъм по-малката институция наречена семейство, не бе много спокойно. Имаше един Канон който се следваше неотлъчно – по-силния бие по-слабия, но само с причина! И така аз биех сестра ми, майка ми мен, а причини имаше колкото искаш и за двете страни. Лошото беше че по-голямия се ползва с повече права и докато аз си позволявах само удар в рамото, майка ми добре ме пердашеше по крайниците с една точилка, помнейки я още до днес. А коя страна изяде повече бой, то е ясно... тази която носи на повече, а естествено това бях аз :D И това си беше напълно оправдано, защото като удариш някой по рамото, макар и леко и той ревне ти спираш, но когато теб те налагат и ти се правиш на силен другата страна си казва - тоя е здрав, нищо му няма и се увлече в иначе моралните правосъдия. И така първата част от детството ми мина в детски глупости, както от страна на децата, така и откъм възрастните. Аз раздавах правосъдие и спазвах моите цености, майка ми също и се получаваше един кръговрат. Може би някой ще каже... Та това си е закона на джунглата.... Но не, ще отвърна... Това беше картинката от онова време, това е България.
  Следващата част от детството пък ми мина в анализиране. Аз наранявах и мен ме нараняваха, като нещата повече се изместиха в училището. Представете си да кажем примерно 80% от родителите възпитаваха децата си по онова време като моите, с бой. И сега си представете какви могат да са взаимоотношенията на самите деца помежду им, далеч    от родителите. Прилично кротко беше докато имше учител в стаята, но през останалото време, когато оставахме напълно сами, което ако се сметне излиза кръгло един час беше на длъж и на шир „Царството на децата”. Всеки делник по един час цареше, макар и жестока възпитателната програма на самите деца. Красива картинка се получаваше - децата които не ядяха бой вкъщи и бяха случили на по-мъдри родители, тук бяха силно потъпквани от децата на тези родители които използваха боя за възпитание. Излежда че за да дадеш максимално силен старт за детето ти и да го подготвиш за външния свят трябваше освен на морал и уважение да го учиш и на бойни умения и силен характер. Спрямо това пък изглеждаше съм случил... бойните умения си ги бях придобил с помощта на майка ми и на сестра ми, а пък морала си го носех сам, вътрешно в мен, колкото и сега да не се гордея с първото, но дете съм бил... кво съм разбирал аз. И така често потупвах побойниците на училището, а понякога и за спорта или пък рицарско достойнство (т.е.  правда, момичета). Времената бързо се смениха и всичките тия глупости вкъщи и училище ми станаха безразлични, а вместо това се появи влечение към природата. Нямаше никой с моето мислене и за това често бях сам лутащ се по непознати поляни, хълмове и гори. В училище по време на час вместо да слушам отегчителните и прекалено задълбочени лекции които се искаше от мен да ги зубря, аз бях подпрял глава на ръката и мечтаейки гледах през прозореца красивите отсрещни хълмове... пусти и прекрасни. А ми се искаше да се кача на тях и да погледна пък оттам още колко непознати земи ще се разкрият. Разбира се това от учителите беше приемано като голяма лична обида... не слушаш учитела, значи не го уважаваш и се опитваха и те като майка ми да раздават тяхното правосъдие с тяхните средства за това. Но тогава макар и млад, бях научил нещо повече за живота дори от тях и никак не ме плашеха с двойките в бележника и  опитите да придобият власт над мен чрез родителите ми и т.н. С нетърпение чаках да се впусна пак с колелото да скитам по непознати горски пътечки, а за мое щастие точно тогава се преместихме да живеем в по-далечен квартал от града и къщата ни беше една от последните в горната му част откъм Витоша и на четири километра от красива гора.
  И така до шестнадесет години бях приблизително нормален и приличащ си с обществото. Впусках се лесно в гняв, омраза и негативни чувства и бях като всички – поредното правосъдие на Земята. Обаче след като ми се разви влечение към природата, фентъзито и доброто, някак си се отделих от този свят и ми стана твърде чужд. Природата ми помогна доставяйки ми достатъчно приятни емоции и време да анализирам външния свят и така почнах да осъзнавам защо хората правят това и че не искам да съм като тях.
   Сега навърших двадесет години и съм напълно сигурен че възрастните са непорастнали деца. Колкото повече ги наблюдавам и изучавам, толкова повече ми се отисква това. И жалкото е че това не е аномалия. Детското и просташко поведение се вижда на всякъде в страната... Няма парламент, няма университет никаква по-висша инстанция. Простотията до толкова е навлязла в самото общество че вече е съвсем нормална, малко я виждат и даже понякога е и на почит. Самото образование което минах тринадесет години с това което ми даде ни най-малко ме обогати, освен с поуките които аз лично можах да си извадя от блъскането. И главната цел на това образование е: до осми клас те баламосват там нещо, правят те без характер, сив и лесен за манипулиране, като единственото ценно и което ти дават и може да ти послужи и за напред е писменост и език, след осми клас до дванадесети ти дават специални знания, професия с която да си полезен на държавата и в крайна сметка ако се замислиш това не е училище, а фабрика за роби. Най-голямата фабрика за роби позната на историята.
    И дойде това време в което се питам:
    „Защо един млад човек да желае да играе играта на „голямите” или смисъла за градация в днешната система за един младеж???”
    Възможностите които предлага тази система са тотално ограничени. Въпроса е: или си играй кротко и мирно ролята като останалите шутове или стой гладен и приемай тежеста на обществената критика или мнозинството върху теб. И съм сигурен че не само аз не виждам смисъла в това след като едвам издържах простотията на до средното образование да продължа с висше или пък да работя като хамал в някоя фирма в която те имат просто за роб и не те уважават. Даже не виждам смисъл да продължавам да се бутам тук, сред всичките сляпи хора. А колкото повече хора се будим, толкова повече ще отказваме да играем в този театър и действителността в момента ще почне да се топи и разпада като мръсен сняг на слънце. И ще се събуди Земята за нов живот, далеч по-добър от вълчия свят в момента.   
   Поздравявам всички млади хора които четейки това почувстваха че изваждам наяве скрити техни мисли, а може би и че им чета душата.
                                             Всеки може да не може, а аз мога да мога. 
   Света се събужда за нов живот, ... усещаш ли вътре в теб първите лъчи на слънцето на знанието?А в сайта ми можете и да чуета една песен която създадох по съшите мисли и чувства
« Последна редакция: Март 18, 2009, 21:19:06 pm от H. »

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Много си прав в разсъжденията си.

Светът наистина се събужда за нов живот и е хубаво, че все повече хора го усещат, пък и се събуждат. Имаш дарбата за писане и стигаш до дълбочина в изказа си, докосваш сърцето.

Старото постепенно си отива.

 :)

Неактивен A познай кой

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Добре ,че аз се осъзнах още на 12 :-[.За да се унищожи тази система е нужно да се създаде някакъв кръг на събития-пробуждането на един да доведе до пробуждането на друг.Все още мисля в/у този кръг.
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Oxus,

Имаш дарбата на разказвач, на писател, донякъде и поетична! Млад си и дано си задържиш занапред мечтите и настроението за тях!

Цитат
Света се събужда за нов живот  ,  .. усещаш ли вътре в теб първите лъчи на слънцето на знанието

Не знам за другите, но дълбоко интуитивно промяната се усеща най-вече в повишаването на ускорението, с което се движим! И е напълно логично младите хора да усещат поремине по-добре от възрастните, защото младите нямат ограниченията на старото поколение.

Хе-хе, красиво е, когато разбереш, че млад човек има подобни красиви разсъждения, НАДЕЖДИ И УВЕРЕНОСТ, ЧЕ СВЕТЪТ СЕ ПРОБУЖДА ЗА НОВО НАЧАЛО!

Неактивен Oxus

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 22
  • Езотеричен Разум
Много си прав в разсъжденията си.

Светът наистина се събужда за нов живот и е хубаво, че все повече хора го усещат, пък и се събуждат. Имаш дарбата за писане и стигаш до дълбочина в изказа си, докосваш сърцето.

Старото постепенно си отива.

 :)


  Няма как иначе друже :) ., И най-голямата спяща красавица трябва да се събуди все някога ... нали трябва да се донапише приказката  ;) .. не може просто : И захърка ... Край!  ;D

Добре ,че аз се осъзнах още на 12 :-[.За да се унищожи тази система е нужно да се създаде някакъв кръг на събития-пробуждането на един да доведе до пробуждането на друг.Все още мисля в/у този кръг.

 Кой каза унищожение?  ;D  ... Брат не използваш точната дума.. ние нищо и никой няма да унищожаваме... то което трябва само ще си се унищожи  ;D ...  Нашата задача е просто да бъдем по-добри, мъдри и служещи с достойнство на човешкия род по пътя му към еволюцията :) 
« Последна редакция: Март 18, 2009, 21:24:06 pm от Oxus »

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Благодаря за мислите ти Oxus!

Аз съм от поколението на родителите и се уча още. Прав си за всичко, но си представи майка си, която е наказвана с царевични зърна под капачките на коленете (главните нерви за парализа) на колене до стената с изправени ръце и реве защото е наказана за незакачена жилетка в гардероба...Тя не знае друго...

Не знам дали е комунизма или нашата култура която ни правеше на зверове за да оцелеем, но сега си мисля, че ние страдаме от най-близките за да станем по-силни!

И НЕ - в никакъв случй не играй тая игра, защото тя ти е НАСАДЕНА!Била е необходима във времето на твоите родители, но вашето време изисква нови умения, които нямат нищо общо с побоя, а по-скоро с израстването на душевността!

ВАШАТА задача е да разрушите нашите представи (Колко Тъжно!) и да изградите новия свят без насилие!

П.П. Харесва ми сайта ти и ...продължавай!
« Последна редакция: Март 18, 2009, 22:14:23 pm от Tina »

Неактивен Oxus

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 22
  • Езотеричен Разум
хаха ... Keep walking!  :D ..Благодаря за което :) . А защо да си представям майка ми , като нейна традиция беше като й дойдат приятелки на гости да ни поступа мен със сестра ми пред тях и накаже да седим в ъгъла с гръб, докато те си пият кафето. Даже още ясно си спомням звука от скърцането на коленете ми и как уморен тъкмо тръгна да се подпра на стената и тя ни се караше ;D ... Ебаси филма.. няма такъв  ;D
  Не съм съдист Тинче , но оправдание за простотията никога няма да приема :) .
  Не искам да си представям какви са духовните водачи на хора като майка ми  ;D ....  някакви пияни тролчета  ;D (това само в кръга не шегата)
« Последна редакция: Март 19, 2009, 05:47:32 am от Oxus »

Неактивен A познай кой

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Не трябва да се постараем ,за да рухне тази система.Както е тръгнала няма спиране ,но още има надежда.
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен Oxus

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 22
  • Езотеричен Разум
  Не те разбирам  :-\

  Може би ако се разменят няколко пунктоационни знака и се добави една запетайка или възклицателна след Не ... бих схванал някакъв смисъл   :-\ , но не искам да коментирам преди да съм сигурен какво искаш да кажеш.
 
« Последна редакция: Март 19, 2009, 16:56:10 pm от Oxus »

Неактивен Salito

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 219
 • ТАЙНАТА Е В ХРАНАТА
Re:Защо един млад човек да желае да играе игра
« Отговор #9 -: Март 19, 2009, 17:24:37 pm »
Да точно така Oxus, бъди колкото се може повече време, така рязък, буден, всевиждащ, безкомпромисен, наточен и млад.
Цитат
  Не те разбирам  Undecided

  Може би ако се разменят няколко пунктоационни знака и се добави една запетайка или възклицателна след Не ... бих схванал някакъв смисъл   Undecided , но не искам да коментирам преди да съм сигурен какво искаш да кажеш.
 
Нека хората да внимават, какво ще ти кажат и как.
Виждам в теб себе си, когато бях на 20г. към тридесетте започнах да загубя остротата на сетивата си, храната, алкохола, цигарите и многото ядове сигурно са причината.
Ти си прав за всичко което писа, в теб и хора като теб аз виждам спасение, спасение от самите нас, спасение от една закономерност, която ни причинява страдание, а именно остаряването.
Когато остарява един човек, започва да става все по инат, по затворен и някак се нуждае от догми за да осигури равновесие, тук си ти, идваш и с един замах, просто казваш това което виждаш и уравнението се променя, само с едното ти изказване! да така е, винаги е било така и ще продължава да е така. Напред върви в същия дух без да се замисляш.
« Последна редакция: Март 19, 2009, 17:26:47 pm от Salito »
най-добрият приятел на човека остава самият той, въпреки предателствата понякога.

Неактивен UpsideDown

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 228
По какво се захласнахте толкова ? Всеки един човек на неговите години,а дори и тогава става късно, развил се нормално може да напише същото нещо.Все едно той е последният оцелял от "жестоката система" и всички по възрастни намирате в него,едва ли не спасението....

Друго нещо прави много противно впечатление.Защо винаги/при абсолютно всички ситуации,включително и тази/ когато има по-възрастен и по-млад човек вплетени в някаква дискусия,по възрастният трябва да "наставлява" младия,да му показва пътя,да го окуражява,да го оприличава със себе си,да ръси своите си мъдрости и още и още много простотии ?Защо го третирате като неосъзнало се същество,което прави първи стъпки в големият лош свят и мислите, че има нужда от....ВАС ?

Каква система ще бутате? Какво ще промени той или другите като него ?Летите си из някакви облаци и си мислите,че "още има надежда,нищо не е загубено,младите ще ни спасят,ще се оправим..... "

Единственото нещо което можете да направите,е да не третирате децата си като олигофрени.Не им гугукайте до 10 годишни,не ги "пазете" от външния свят,не мислете,че им е рано още и "трябва да изживеят детството си",не ги залъгвайте с дядо им коледа,снежанки,русалки и бля бля.Обръщайте се към тях като към нормално развити и мислещи същества с които може да направиш нещо повече от 1 час игра с тях на плейстейшъна,скъпа играчка,снизходително и буквално малоумно държание към тях и воала.... приказно детство изпълнено с веселие и чудни спомени.Ефекта от подобно "аз съм възрастният и знам всичко,ти си малък,играй си там,живей си детството,после ще се сблъскаш с живота" ги вкарва във вашата толкова обичана система,пресни,неподготвени и лесни за промиване.

Ако не ги чакате да започнат да мислят от 20 годишни,на 30 да се осъзнаят/или поне на тях така ще им се струва/  и на 40-50 да са като вас,туко виж няма да се превъзнасяте толкова абсурдно,защото ще има повече "будни" младежи като Oxus .
« Последна редакция: Март 19, 2009, 17:56:16 pm от UpsideDown »

Неактивен Salito

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 219
 • ТАЙНАТА Е В ХРАНАТА
Добре, че понякога има някой, който да ни напътства в живота, да ни казва за някои наши мисли що за простотии са, без такива хора живота ни щеше да е безсмислен.
Поне за това защото нямаше с кого да се сравняваме, нямаше да има ориентир, ние къде се намираме, остава само да сме благодарни че ги има.
най-добрият приятел на човека остава самият той, въпреки предателствата понякога.

Неактивен Oxus

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 22
  • Езотеричен Разум
Да точно така Oxus, бъди колкото се може повече време, така рязък, буден, всевиждащ, безкомпромисен, наточен и млад.
Цитат
  Не те разбирам  Undecided

  Може би ако се разменят няколко пунктоационни знака и се добави една запетайка или възклицателна след Не ... бих схванал някакъв смисъл   Undecided , но не искам да коментирам преди да съм сигурен какво искаш да кажеш.
 
Нека хората да внимават, какво ще ти кажат и как.
Виждам в теб себе си, когато бях на 20г. към тридесетте започнах да загубя остротата на сетивата си, храната, алкохола, цигарите и многото ядове сигурно са причината.
Ти си прав за всичко което писа, в теб и хора като теб аз виждам спасение, спасение от самите нас, спасение от една закономерност, която ни причинява страдание, а именно остаряването.
Когато остарява един човек, започва да става все по инат, по затворен и някак се нуждае от догми за да осигури равновесие, тук си ти, идваш и с един замах, просто казваш това което виждаш и уравнението се променя, само с едното ти изказване! да така е, винаги е било така и ще продължава да е така. Напред върви в същия дух без да се замисляш.


  Благодаря ти за думите .. чувствам те много близък.. братски близък. А иначе всички сме братя ,без значение мислене, националност, пол и каквото и да е, но не всеки го чувствам такъв(Това с жените малко трудно да се приеме от гледна точка на терминологията.. но брат там става сестра и готово).
     Но... не ми харесва твоята теза за остаряването.... много си се предал братко... даже в майтап ми идваше да ти кажа Старче ;) , но подозирах че заради негативната енергия на автора след теб писал можеш да не приемеш шегата и ти я спестих :P .Староста е преход към мъдрост и мир... но както имаше една мъдра приказка... "Повечето хора използват първите години от живота си, за да съсипят последните. Жан де ла Брюйер." ... и после следват като твоите хипотези друже.. староста е мъка,болка и т.н. А цигарите, алкохола, храната и ядовете са едно оправдание за да прехвърлиш вината на някой.. вместо тях можеш да сложиш "Аз" ,,, и се получава ..

Цитат
...към тридесетте започнах да загубя остротата на сетивата си, аз, аз, аз и аз сигурно е причината.

  Поздрави: Влади

По какво се захласнахте толкова ? Всеки един човек на неговите години,а дори и тогава става късно, развил се нормално може да напише същото нещо.Все едно той е последният оцелял от "жестоката система" и всички по възрастни намирате в него,едва ли не спасението....


  Ето конкретен пример един човек който не го чувствам никак брат хахах. Ти друже излъчваш от всякъде негативна енергия.. Да не би да очакваш наистина да ти отговорят на въпроса който зададе в началото или просто за пореден път изразяваш неприязма си към човечеството(а това всеки психолог ще ти каже че се заражда от неприязъм към самия себе си),а можеби и обичаш да си придаваш важност.

 
Цитат
Друго нещо прави много противно впечатление.Защо винаги/при абсолютно всички ситуации,включително и тази/ когато има по-възрастен и по-млад човек вплетени в някаква дискусия,по възрастният трябва да "наставлява" младия,да му показва пътя,да го окуражява,да го оприличава със себе си,да ръси своите си мъдрости и още и още много простотии ?Защо го третирате като неосъзнало се същество,което прави първи стъпки в големият лош свят и мислите, че има нужда от....ВАС ?
 

- това е много глупаво колега... да изразяваш толкова силно и обвинително мнението си и да не си прав.. До сега и веднъж не почувствах тези неща които ти казваш. Някой да си придава важност заради годините , да ми се прави на всезнайко и да ме учи(за да съм 100% искрен... само един случай имаше и той не писа във форума ,а в личните съобщения)... напротив .. много съм благодарен на всеки който ми писа тук ,защото беше културен и учтив и точно с такива хора ми е приятно да разговарям.

Цитат
Каква система ще бутате? Какво ще промени той или другите като него ?Летите си из някакви облаци и си мислите,че "още има надежда,нищо не е загубено,младите ще ни спасят,ще се оправим..... "

-това го каза госпожата, а ти говориш в мн.число и преувеличаваш да правиш драми... ако искаш го обсъдете заедно с нея някъде другаде.. мисля че ще й кажеш горе-долу същото ,само че по-грубо :) .

Цитат
Единственото нещо което можете да направите,е да не третирате децата си като олигофрени.Не им гугукайте до 10 годишни,не ги "пазете" от външния свят,не мислете,че им е рано още и "трябва да изживеят детството си",не ги залъгвайте с дядо им коледа,снежанки,русалки и бля бля.Обръщайте се към тях като към нормално развити и мислещи същества с които може да направиш нещо повече от 1 час игра с тях на плейстейшъна,скъпа играчка,снизходително и буквално малоумно държание към тях и воала.... приказно детство изпълнено с веселие и чудни спомени.Ефекта от подобно "аз съм възрастният и знам всичко,ти си малък,играй си там,живей си детството,после ще се сблъскаш с живота" ги вкарва във вашата толкова обичана система,пресни,неподготвени и лесни за промиване.

Ако не ги чакате да започнат да мислят от 20 годишни,на 30 да се осъзнаят/или поне на тях така ще им се струва/  и на 40-50 да са като вас,туко виж няма да се превъзнасяте толкова абсурдно,защото ще има повече "будни" младежи като Oxus .

- това е хубава лекция , но не за тук , а за тема ... Родители ;)

  Такива като теб не са много полезни ... много отрицателни люде  :-\ ... от енергиина гледна точка ти си просто един вампир който краде на слабите хора енергията със забележки, смъмряне и унижаване. Но и ти все някога ще си научиш урока ;) .. явно ти е време за драми и всичко това сега.

  Поздрави и с уважение: Oxus

Неактивен UpsideDown

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 228

- това е много глупаво колега... да изразяваш толкова силно и обвинително мнението си и да не си прав.. До сега и веднъж не почувствах тези неща които ти казваш. Някой да си придава важност заради годините , да ми се прави на всезнайко и да ме учи(за да съм 100% искрен... само един случай имаше и той не писа във форума ,а в личните съобщения)... напротив .. много съм благодарен на всеки който ми писа тук ,защото беше културен и учтив и точно с такива хора ми е приятно да разговарям.

Защо хората да не са културни и учтиви? Това за което писах го правят несъзнателно,къде по-слабо,къде по-силно.
Ти не го чувствай,аз си задавам въпроса.Извинявай ако ти прекъснах хвалебствията.

-това го каза госпожата, а ти говориш в мн.число и преувеличаваш да правиш драми... ако искаш го обсъдете заедно с нея някъде другаде.. мисля че ще й кажеш горе-долу същото ,само че по-грубо Smiley .

Правилно,животът ми се състои от това да правя драми на непознати,да ги нагрубявам и да преувеличавам чужди мисли по разни форуми ... даже сега в момента екзалтирам в удоволствие.

- това е хубава лекция , но не за тук , а за тема ... Родители Wink

  Такива като теб не са много полезни ... много отрицателни люде  Undecided ... от енергиина гледна точка ти си просто един вампир който краде на слабите хора енергията със забележки, смъмряне и унижаване. Но и ти все някога ще си научиш урока Wink .. явно ти е време за драми и всичко това сега.

  Поздрави и с уважение: Oxus

Похвално, колко лесно успя да ме категоризираш като енергиен вампир.Похвално и че ми казваш,от твоята гледна точка,как някой ден ще си науча урока...благодаря възвишений.

Прекалено бързо категоризираш хората по един пост.Същият този пост,можех да го напиша по такъв начин,че да ме почувстваш "братски близък" ...но не съм го написал така.И в предишния и в този пост,няма никаква агресия,унижяване,смъмряне и всичко което изреди....така си го изкарваш ти/а и най вероятно и голяма част от другите/ в главата си.

Можеш да го разбираш както си искаш.Мен можеш да не ме разбираш по абсолютно същият начин.Явно трябва да пиша по модела на предишните превъзнесени постове,защото всичко извън "любов,светлина,хвалебствия,братски връзки на еди кое си ниво и всякакви други толкова светли,изпълнени с доброта и чистота неща" се приемат за.....

Цитат
  Такива като теб не са много полезни ... много отрицателни люде  Undecided ... от енергиина гледна точка ти си просто един вампир който краде на слабите хора енергията със забележки, смъмряне и унижаване. Но и ти все някога ще си научиш урока Wink .. явно ти е време за драми и всичко това сега.


.......

Поздрави,ама без уважението:Същият.

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Защо един млад човек да желае да играе игра
« Отговор #14 -: Март 19, 2009, 20:46:35 pm »
Всички си учиме уроците които често са много горчиви, но винаги пак трябва да намираме сили в себе си да ставаме и да продължаваме, без значение в каква слаба позиция сме в дадения момент, всичко е на падения и върхове, преминаваме от едно състояние в друго, веднъж се смеем, после плачем, но все пак трябва да търсим силите в самите себе си и да не се предаваме.

Живота е хубаво нещо, ако го погледнем извън оплакванията ни, болежките, всекидневните ни сблъсъци с грозотията, която е в нас самите.
Да търсиме красотата в себе си.

Като пример сега са тези боклуци, навсякъде около нас, в София. Ако всеки вземе да си изхвърля боклука точно в кофите, които са за тази цел, а не безразброрно, то това е започнала промяна от самите нас и постепенно с физическото изчистване, ще започнеме да изчистваме и шлаките вътре в самите себе си, а това е често изразяваните от нас като общество негативизъм, омраза и завист. И отваряйки се към другите, ще усетим повече загриженост и уважение и към заобикалящите ни и към общото състояние на нещата.

Аз лично чувах на няколко пъти как щял да ми избяга късмета за това, че мета тротоара пред дома, където живея, че даже се чудят за какво мета и насъбрания прахоляк до бордюра на улицата. Все пак ако не го чистя нали не само ние, а и другите около нас, го дишат този прахоляк, поне пред дома си може да го измета, какво пък толкова ще стане, хем по-чисто, хем по-уютно, а път после е много приятно чувството за добре свършена работа. Да имаше повече ентусиасти, а не само мърморковци!! Но вярвам, че ще ги има. 
« Последна редакция: Март 19, 2009, 20:49:56 pm от хадзапи »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27