Автор Тема: Проект Венера  (Прочетена 26588 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Disinfo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 114
 • Дисинформатор
Проект Венера
« -: Октомври 30, 2008, 10:15:33 am »
Запознати ли сте с него?
 
Проект венера представя една предприемчива, нова посока за човечеството, която налага нищо по-малко от тотално преобразяване на нашата култура. Има много хора днес, които са загрижение от сериозните проблеми, срещу които се изправя модерното общество: безработица, престъпления, заместване на хората от технологията, пренаселване на земята и влошаването на екосистемите. Както ще видите, проект Венера е посветен на изправянето срещу всички тези проблеми чрез активно включване в проучванията, разработката и осъществяването на работещи решения. Чрез употребата на иновативни подходи за социално осъзнаване, стимул за образование, и най-доброто което технологията и науката могат да предложат, директно на социалната система.Проект Венера, предлага подробен план за социално възстановяване, в който човешките същества, технологията и природата ще могат да съществуват заедно, в едно дълготрайно състояние на динамично равновесие.

http://www.futurebydesign.org/

Част от проектите на Жак Фреско са градове в морето, които се смята че биха могли да са решение за пренаселването на земята, тъй като 70% от повърхността й е вода. 
« Последна редакция: Октомври 30, 2008, 10:18:33 am от Disinfo »

Неактивен xthing

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 237
 • xthingxthingxthingxthing
Относно: Проект Венера
« Отговор #1 -: Октомври 30, 2008, 15:04:27 pm »
дане станем като във филма Aeon Flux

Androctonus

 • Гост
Относно: Проект Венера
« Отговор #2 -: Октомври 30, 2008, 21:39:47 pm »
изглежда по-добре от панелките :)
Следя ги тези проект-мечти, ако щете ги наречете.
Надявам се някой ден да станат реалност, да се изринат съвременните мегаполиси и човек да заживее по-"зелено" :)

Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 739
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
Относно: Проект Венера
« Отговор #3 -: Октомври 31, 2008, 08:54:24 am »
Пренаселването може да се реши само чрез контрол на раждаемостта и намаляване броя на хората. Тук се получи малко като Параграф 22.
Проекти като този са само за богати, които ще бъдат обслужвани от многоброен персонал. Нали в Дубай построяват подобни неща. Можете проверите, кой си е купил имоти там. Бай Иван не е.
Що вреда на околната среда ще се нанесе при построяването и експлоатацията на подобно чудо. Цялата красота е в картинката, прилича на реклама на имот в Банско. Истината обаче е някъде ... там. :D :D :D :D

Неактивен Disinfo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 114
 • Дисинформатор
Относно: Проект Венера
« Отговор #4 -: Октомври 31, 2008, 10:21:57 am »
Пренаселването може да се реши само чрез контрол на раждаемостта и намаляване броя на хората....Можете проверите, кой си е купил имоти там. Бай Иван не е.
Що вреда на околната среда ще се нанесе при построяването и експлоатацията на подобно чудо. Цялата красота е в картинката, прилича на реклама на имот в Банско. Истината обаче е някъде ... там. :D :D :D :D
Ако оставим факта, че звучиш като хората даващи милиарди за програми за намаляване на населението на земята. Очевидно не си разбрал замисъла тук. Проект Венера е много по-мащабен, и част от замисъла е не това да струва хиляди. Целта на проекта на Фреско е да бъде създадена (в световен мащаб) така наречената "Базирана на ресурси Икономика". На практика и Бай Иван, и чичо Пешо ще имат жилища там, когато настъпи нужната промяна. Част от замисъла е да бъдат премахнати парите, като ненужни за един човек, да бъдат премахнати и правителствата и институциите с централизирана власт.

p.s. Това не е анархизъм, социализъм, комунизъм или някое от подобните.

Този проект е част от Движението Zeitgeist, ето част от преводите над които работя.

Цитат
Това не е политическо движение. Нации, правителства, раси, религии, убеждения и класи са без значение. Нашите разбирания ни довеждат до извода, че това са грешни, остарели разграничения, които са далеч от позитивните фактори за колективното човешко израстване и потенциал. Тяхната основа, силата им идва от разделяне и създаване на слоеве в обществото, не в единството и равенството, които са наша цел.Докато е важно да разберем, че всичко в живота е една естествена прогресия, също трябва да се осъзнае реалността, че човешкият вид има способността драстично да забавя и парализира прогреса, чрез социални структури, които са остарели, догматични, и оттук неуместни към самата природа. Светът,който виждате днес, пълен с войни, корупция, елитизъм, бедност , епидемични болести, нарушения на човешките права, неравенство и престъпления е в резултат от тази "парализа".

Това е движение за информираността, самоосъзнаването, в постоянния еволюционен прогрес, в едновременно лично, социално, технологично и спиритуално отношение. Поддържа идеята, че човешкият вид е на естесвеният път към обединяване, прозхаждащ от всеобщо разбиране на фундаментални и почти емпирични разбирания за това как природата работи и това как ние като хора се вписваме в/сме част от това универсално откритие, което наричаме живот. Докато този път не съществува обаче, за нещастие е възпрепятсван и не се разпознава от мнозинството хора, които продължават да увековечават остарели и оттук дегенеративни методи на поведение и общуване.Именно тази интелектуална липса на свързаност и неуместност, се надява движението Зайтгайст да надмогне, чрез образоване и социално дейтвие.
« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 10:31:22 am от Disinfo »

Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 739
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
Относно: Проект Венера
« Отговор #5 -: Октомври 31, 2008, 12:04:31 pm »
Аха, значи това не е продукт за продажба на имоти, добре звучи, но за съжаление е поредната утопия, нищо ново.
Разгледах фотосите на готовите продукти - нефункционални дизайнерски проблясъци. Ходил съм в такива хотели, първоначално ти харесват, но на третия ден усещаш въздуха  в балона. Тези сгради са направени са само за да се снимат  по списания.


При второто прочитане на приложения цитат прозира една тънка нишка, водеща към поредната секта на някой психически увреден тип. Всичко е прекрасно до един момент, след това става кошмарно.

Не знам, най - вероятно бъркам, но това е моето мнение.
« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 12:14:16 pm от Trandev »

Androctonus

 • Гост
Относно: Проект Венера
« Отговор #6 -: Октомври 31, 2008, 18:48:41 pm »
Ей, стига бре, какви са тези песимистични прогнози...
Във всичко дявол виждате :))

Неактивен rado89

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 224
Относно: Проект Венера
« Отговор #7 -: Ноември 01, 2008, 17:01:15 pm »
не ми звучи като нищо повече от поредната секта.Идеата клони повече към култ.
A Coward Dies A Thousand Deaths! A Real Man Dies But Once!! 2PAC

Неактивен kossev

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 190
 • http://www.pristabg.com/
Относно: Проект Венера
« Отговор #8 -: Ноември 07, 2008, 15:33:10 pm »
Лично аз,много харесвам идеята и вярвам,че някога щесе осъществи.
Но много ме съмнява,че ще я доживея.
Хората са така забили в тази система,че даже им харесва.
Ще трябва много добро убеждаване на хората,че идеята да се живее без пари и заеми,а от ресурсите не е поредната неосъществима идея

Неактивен xXx

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 17
Относно: Проект Венера
« Отговор #9 -: Декември 27, 2008, 16:07:43 pm »
Харесва ми този проект и дано повече хора го подкрепят!

Разбира се винаги ще има хора, които се съмняват във всичко, но това си е техен проблем ;) ако трябва да избира между идеята на филмите zeitgeist и идеята на "другите", то определно избирам първите...

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Относно: Проект Венера
« Отговор #10 -: Декември 27, 2008, 21:12:48 pm »
Харесва ми този проект и дано повече хора го подкрепят!
За жалост докато има банки и пари, проектът ще е само на хартия...

Неактивен maryline

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 5
Относно: Проект Венера
« Отговор #11 -: Януари 04, 2009, 18:21:16 pm »
Проект "Венера" е един хитър ход на световният елит за да заблуди масите в неговите "добрИ" намерения на пръв поглед, а всъщност той е стъпалото на което трябва да се установи "Новият световен ред." Унищожаването на монитарната система - е основата на Новият световен ред , според който купуването и продаването на каквото и да е нещо ще става само ако си имплантираш чип - с GPS система ( следящо устройство) ,и технология която   ще наложи върху човечеството пълен умствен контрол. Зомбиране на човечеството(в това се състои неговата промяна  и същевременно унищожаването му чрез този чип)- осъщестявайки на практика "проекта за намяляване на човечеството". Гледайте филма от www.kolibka.com "The secret underground lectures of commander X" -как  Бивш агент на ЦРУ разкрива защо елита иска да имплантира чипа масово в хората.
    Забележете, че проект ВЕнера се крепи не на равенството и премахването на различията на класите , а то4но в обратното - в разликите в социалните разли4ни нива. ествествено че по- ниските слоеве ще са роби на по- висшите и така нататък . бедните ще са по- бедни, а богатите стават по- богати. Помислете, има ли строй който да е замислен от обикновен човек  в "името на народа или на доброто" и да е бил  реализиран на практика.Не!.  Всички системи - фашизъм ,социализъм  комунизъм ,  на практика са създаени от самите тях- илюминати, или членове на други тайни общестав с цел личното им забогатяване и да държат масите под някаъква форма на контрол. Най доброто средство за контрол - е дезинформация и  манипулация. този проект Венера е вид манипулация, хората доброволно да поискат премахване на парите и сами да пожелаят чипосването си с чипа, който е проект на НАСА и управляващият елит.Ако невярвате- търсете информация за RFID, microchip, Verychip, Xchip.
Това са чипове с една и съща цел, но имената им са разлини за заблуда на човечеството. Внимание- медицинските чипове които ги имплантират напоследък в някой хора (дори и без тяхното знание), МЕДИЦИНСКИТЕ ЕКСТРИ КОИТО предлагат чиповете имат същата крайна цел- унищожаването на индидидите след време носещи имплаНТА. да не говорим че тези чипове имплантирани в хората са уязвими на вируси, както всяка друга компютърна технология.

Неактивен kopcap

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Относно: Проект Венера
« Отговор #12 -: Януари 19, 2009, 14:45:30 pm »
Възможно е да си прав, но лично аз все пак смятам, че много от идеите във филма Zeitgeist Addendum  са ценни. А това за чипа в първата част на филма го казаха - ако не сте ги гледали двете части - заслужава си.
Причините, които мен ме карат да вярвам, че има шанс тази идея:
- проекта се базира на изграждането на градове в океана - единствената територия, която е ничия
- технологиите, които ще се развиват ще бъдат достъпни за всеки
- самите градове в океана - също, като първият ще бъде експериментален и ще служи за практическо усъвършенстване на идеите
- организацията на работа няма да е базирана на йерархия
- вече са се събрали учени, а първият развойно-технологичен център от 100дка е почти изграден
- повишаването на стандарта на жителите ще идва от автоматизираното и по-съвършено производство, както и от самата концентрична структура на градовете
- ще се развиват технологии, съобразени с екологията

Очевидно е, че трябва да бъдем все пак нащрек, дали обещаното ще се изпълни и как, но без поне малко оптимизъм за къде сме?
Още информация на http://thezeitgeistmovement.com/ (на български също) и http://thevenusproject.com/.

Неактивен Sirius

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 155
Относно: Проект Венера
« Отговор #13 -: Януари 19, 2009, 15:15:05 pm »
Здравей kopcap!  :)
Първо искам да започна с пова че не съм специалист в темата за строителството! Като идея, на картинка, това изглежда страшно футуристично! Много стъкло, метал и бетон! Бетонът обаче има определен живот и тъкмо се чудех какво ли биха представлявали мегаполисите изградени от този материал след време... Проблемът е и във високото строителство - когато дойде времето тези сгради да се премахнат, това ще е невероятно трудно за един гъсто застроен град, а да не говорим за жилищната катастрофа която ще предизвика подобно нещо! Мисля че с подобни проекти днес се залагат демографски бомби за бъдещето. Планирането би трябвало да бъде правено много внимателно и в синхрон с природата! Екологично погледнат проектът е разрушителен за околната среда. Иначе, както казах е много футуристичен...
Поздрави!!!  :)

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Относно: Проект Венера
« Отговор #14 -: Януари 19, 2009, 18:13:00 pm »
по принцип в желязото,стъклото и бетона няма лошо. От доста време всички по-големи сгради на запад се строят така.

Нова сграда 20-ина етажа и широка колкото цял квартал (една улична пресечка) се вдига за около година-година и половина.

Нашия университет (в Монреал) тъкмо дигна 2 такива нови сгради. За първата, обаче, някои хора недоволстваха, защото само стъклата стрували няколко милиона долара (специални някакви, че и изрисувани с картинки)

Т.е. всяко нещо, което е "по-така" струва майка си и баща си, че и повече.

А за освобождаването от сградите след време, не берете грижа. Вижте какво стана с кулите-близнаци - срутиха се вертикално - право надолу, без да засягат особено съседните сгради. Ако се постараят ще може това да се изпълни и по-безболезнено. (Все пак там симулираха инцидент и взривове)
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27